![]() |
Citiraj:
|
Fleshao sam 320GB 3.AAK model -308 (onaj sa 16MB cache-a), made in China.
HDtune prikazuje vecu brzinu citanja na pocetku diska (onako kako bi i trebalo biti), sada ide lijepa parabola od 80MB/s do 40MB/s (prije je bila ravna crta do 70% pa onda nagli pad). Subjektivno radi brze :D Objektivno radi isto. Ne fleshajte ako ne znate u sta se upustate. Imam dva komada 3.AAK pa sam mogao promjeniti elektroniku u slucaju bilo kakvih problema i spasiti podatke. Inace bolje izbjegavati ovakve radnje. Mada znam da ima velik broj ljudi ovdije kojima je fleshanje fetis... i ne mogu si pomoci :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
320GB 7200.10 sa novim fleshanim 3.AAM firmverom http://img29.picoodle.com/img/img29/...hm_a47a281.png Zanimljivo je da ima mali propad na pocetku, ali to je bilo i prije. Kao da HDtune ima problema sa dijelom diska gdje su windows sistemske datoteke? 500GB 7200.11 http://img29.picoodle.com/img/img29/...hm_a9521df.png Oba diska su testirana "uzivo". |
Gledam sad ovo i ne vjerujem, zar netko nije rekao da je nemoguće flashnuti firmware na jednom tvrdom disku?
Digla se tolika panika oko tih diskova, a na kraju nitko ne primjeti poboljšanja s novim firmwareom. :D |
Ne mi smo govorili o crossflashu 320GB singleplattera sa "modanim firmwareom" od 500gb dual plattera kad smo rekli da nejde, ne da se nemože fleshati hard... :kafa:
@iggy Znam ja sam isto iskusio na svojoj koži posljedice politike "moram imati zadnji BIOS" i "mjenjanje BIOSa je ko instalacija novih drivera" i to samo jednom mi je trebalo da odustanem od takve politike, nakon toga flesham samo ako baš moram a to se desilo svega par puta sa starom pržom (morao sam jer nije htjela prepoznat medije) i jednom sam morao fleshat (staru ima već par godina od toga) grafu jer je imala bug sa TV izlazom i to je bilo to, ploču sam dobio second hand već flashanu i iako ima par novijih BIOSa zaključio sam da niti jedan ne donosi meni bitne stvari pa nisam dirao i nikad problema s ničim, nije da ja imam fobiju od flasha nego jednostavno čemu ulazit i u taj mali rizik kvara kad ništa ne dobivam... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kao npr. u slucaju Maxtor-nForce prije par godina :)
|
Slažem za za ovo "ne diraj ako radi" tako ja nisam dirao svoj pc na poslu 3.g :)
Sve savršeno radi. A prtljanje po disku mi nikada ne bilo palo na pamet jer vremena i volje u slučaju katastrofe nemam :) |
Citiraj:
No, obzirom da je meni jedino pravo IT okruzenje ne demokracija vec fasizam, mozda nisam prava osoba za konzultacije tog tipa. :D |
Evo poslao sam prije 4-5 dana seagateu izravan upit i zahtjev sa aam firmwareom i danas ga dobio bez nekih posebnih komplikacija.
Kaze: Thanks for the update. I have attached the firmware of 3.AAM for this drive. There is a README file for the firmware update procedures and the update file itself. This is a beta firmware and as such you cannot share this firmware update with anyone else as it may damage a drive if not applied correctly. By using this firmware update you consent to this provision and assume all risks associated with updating the firmware.. Always backup all the data on the drive first before doing any firmware update to the drive. If the download fails then the drive may become inoperable. There is no guarantee that any replacement drive would have any updated firmware. Try the instructions listed below to open the attachment. Dakle seagate ga bez problema dijeli na zahtjev. (Ne namjeravam ga iskoristiti, ali mozda jednom budem eksperimentirao...) |
Citiraj:
Da mi je znati jedan dobar razlog zasto to uciniti. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali razumijem i njih, fw je beta, ljudi ko ljudi, velik dio onih koji bi ga nasli bi se isli nepotrebno igrati s njim pa kad bi jedan dio vjerojatno sje.... hard, a onda bi pljuvali i kukali sigejtu... zasada: if it ain't broke, don't fix it |
Citiraj:
|
Citiraj:
tiraninu :D |
spammeri :D evo mali update na dodatno pitanje jel imaju originalni firmware u slucaju da aam ne radi dobro u roku par sati ovaj put odgovor::
Thank you for the update. Unfortunately we do not have 3.AAK to go back to in case this fails. Our drives do not support redoing back to the original firmware. If you are not comfortable doing the firmware update to 3.AAM I would not do it. If you have any additional questions, let me know. Regards, Alan TS49 Senior Technical Support for Seagate/Maxtor |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
jel netko slao navedeni disk u RMA? moj je nocas rikavela...
zapakoval ga i sutra nosim u SLO da ga posaljem u seagate... ako je netko slao, koliko vremena je proslo, kaj je dobio nazad, bilo kakvo iskustvo je dobrodoslo... |
posto nitko nista ne pise, ja evo danas poslao disk na RMA, 11.18 eur preporucena posiljka iz slovenije u zbirni centar u Beč......
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije bilo nikakvih problema sa carinom i troškovima. |
Citiraj:
|
Jel bi trebao ovdje šta promjeniti imam Seagate ST3320620AS 3.AAG http://i.imgur.com/U828a.jpg
Serial nuber je: 9QFA5KRC pa ako mi netko može naći firmware za njega.. a koliko vidim ovaj AAM je dobar samo neznam dal se može staviti |
ja dobio novi disk :) samo neki tanani :) za 5mm je tanji nego onaj kaj sam poslao :)
zivio seagate :) |
Citiraj:
Nego poslao sam jos dva diska na rekalamaciju jedan 500GB i jedan druge serija od 1TB pa ćemo viditi šta će stići nazad. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:29. |