![]() |
Citiraj:
|
--->
|
Citiraj:
a isplata divindede ide svakih koliko?:chears: |
Citiraj:
:lol2: kakav car. 265 24.9.2007 ~380 10/2007 kom je 115 kn MINIMALNO porez na budale nek mi se javi da otkupium od njega dionice po cijeni koju je drzava odredila .. moze i na ICQ Citiraj:
sto se thtra tice mislim da cu prodat jer me ovaj trenutni rast cijene ne zadovoljava.znam di mogu dobitˇ~12 posto mjesecno.gledajuc ka kse razvijala cijena , od 400 pa na 360 pa sad raste puzevim korakom, osobno to mi nije dost. slucajno dodoh na ovaj forum i kaj me doceka :kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
A znam znam da nije usporedba nikakva,ali tek toliko.... I ja sam pocetnik,tek sam na 50oj stranici "Inteligentnog investitora",imam jos prostora za naprijed.:fiju: @Hrvoje xyz Ajde javi se na P.M. da cujem malo tvoje razmisljanje o tih 12% mjesecno....zanima me u sta ulazes i da,ajde da ne radimo strku ovdje javi se na P.M. ili cu ja tebi,sada ne stignem...Ja trenutno ciljam Imperijal hotel....danas roknuo u Erste East fond pare,mozda prenaglo,ali eto... |
Citiraj:
Ne kontam, kaj ti nije dosta? Ovakve novce za ovoliko vremena ne možeš okrenut ni da reketariš, kamatariš i dilaš istovremeno. |
dividendu ako bude ide na kraju godine, i to odlukom odbora; ili taj porast u dobiti ide u kapitalnu dobit i povećanje vrijednosti dionice na burzi...
na dividendu ne treba razmišljati jedino ako nemaš par tisuća dionica... |
Citiraj:
|
Ahhh dionica stagnira čini se da više neće puno gore ni puno dolje. Možda bolje da prodam po aktualnoj cijeni sad i uložim u Atlantic Trade?
|
Moje misljenje,definitivno NE!
Atlantic moras uloziti 100.000kn tako kada srezu paket da ti nesto i ostane,bar 10 dionica(mozda sam previse rekao). Sve je manje naloga sa 63 dionice,znaci da oni koji su zadovoljeni sa tih 400kn su se iskrcali pa cemo pomalo gore,samo strpljenja malo...polako...nije to preko noci.A i ima jos brdo onih koji se nisu registrirali pa nas hebu i oni. Fondovi nas spustaju dolje a ljudi ko guske blesavi prodaju cim vide da je otislo dvije kune dolje,ma uzas...a fondici samo trljaju ruke. Cak je i London iznad nas.... Ja sam danas stavio tri naloga,jedan na 440,jedan na 470 jedan na 490...i cekam... Ovo gore je moje misljenje, a ti sam moras odluciti... BTW da vam olaksam i da imate vise dionica ja nejdem u atlantic...mozda se zeznem a mozda i ne...vidjeti cemo... |
Citiraj:
nemreš dobiti ali nemreš niti izgubiti |
Citiraj:
bottom line - ne jamci mi siguran rast od ~12% mjesecno.ako znam di to mogu dobit(legalno , naravno) ne vidim problema. ali , Ill give HT-R-A some credit.ruku na srce , ovaj skok 265-~370 je solidan. |
moje je mišljenje da se rulja preveć zaletili s tim dionicama.svi bi brzu zaradu al od tog niš.nisam neki stručnjak al te dionice ne kotiraju baš najbolje tak da je to neisplativo ulaganje.
savjet za sve koji će se počet bavit dionicama,ako imate prijatelja koji če biti broker budite s njim najbolji prijatelj. Razlog - veoma jedostavan "dojave". Rezultat - "milijoni" pozdrav |
Čitam i nevjerujeml. Upustili ste se u kupnju a da nemate pojma što se događa. Pa ljudi koliki bi vi skok u 2 tjedna? pa jel ne kontate da su ovo igre fondova io velikih igrača koji žele od malih pokupovati jeftino a kasnije plasirati skuplje? Jel pratite transkacije na burzi? Jel nevidite da čim dođe blizu 400 fondovi blokiraju? I kako jem loša kupnja kad je sad po paketu zarada 1000 eur nit oro nit kopo?
|
Citiraj:
Ja stavio nalog za starce na 500kn,a svoje jos ne znam na koliko cu...:chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vecinom gledam na poslovnom jer nemam mostich,ne kupujem puno pa mi ne treba,tek sam pocetnik.
Sve mi se cini daako do izbora ne dodem do 420-430kn da u ovoj godini ni necemo,fondovi se cuvaju za pocetka sljedece godine cini mi se.... |
jucer dan zavrsio sa 398 , bas nisam bio doma zadnja 3 sata rada burze vratim se poslije 16 i kaj imam vidjet..ajd bar nesto.
i dalje , cinjenice su neizbjezne: dakle prvi dan je zavrsen sa 380 , u ovih sad ce bit 16 dana cijena se digla za 18 kuna iliti ravno 5 posto. |
Citiraj:
|
slomio sam se na to... isto je bila ona baba koja ima dionice od zif velebita, pa je pitala da li može zamijeniti za neku drugu planinu :D
|
Ok. nema smisla zatvarati temu, par postova je pobrisano, podjeljeno par kartona...budite samo tako dobri pa politiziranje ostavite za neke druge forume a ne ovaj:)
|
hebiga sad nisam vidio :D
|
Tko zna mozda ti ja imam spremljeno..tko zna....
|
Kako ekipa stoji sa fondovima,dionicama i sl.?
Ja kupio malo BZJK-RA(Bozjakovina) i ostao jos uvijek u HT-u i malo love stavio u Erste East fond. Tako da 60% love je u dionicama 30% u fondu,a moram i malo ostati likvidan pa je 10%(mozda premalo)ostalo na banci,nikada se ne zna. |
Ja nakon što prodam HT idem u neke dionice ulagat, samo još nisam odlučio gdje ni koliko
|
Ja sam za sada usao malu u Bozjakovinu i sada cekam.... dok cekam ucim malo fundamentalnu analizu,tehnicku analizu i jos neke druge stvarcice i citam "Inteligentog investitora" od Grahama.
Ima netko nekakav pametan link za pogledati da se nauce neke osnove o dionicama,analizama i sl.? |
10:49:00 (30.10.2007) Cijena dionice T-HT-a
Kupovna Prodajna Zadnja 366.42 367.98 366.42 Cijena pada, ekipa se na veliko uspaničila:bonker: |
Neka, neka pada,samo neka jos poceka do place pa da dokupim jos 30ak Ht-ica pa sam na miru...Ajde ljudi panika spustilo se dvije kune dolje,na dnevniku su rekli da ide dolje,izletite van pa da poletimo i prije nove godine.
Kako su nasi ljudi blesavi, to je strasno. Umjesto da zaradimo svi skupa, ono na kraju ce fondovi zaraditi i mala sacica ljudi koja zne nesto o dionicama.Ah... Sve pada dolje pomalo, prava prilika za dokup dionica tko misli. Padajuce trziste je savrseno za obnoviti portfelj. |
živi se opasno , a ekipo :D
sva sreca da mi nije hića/nemam kredu , neznam kak bi inače. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ah...laku noc!:fiju: |
Ljudovi,kako stojite?
|
he, giga baš sam ti htio slat PM.
moje još stoje neprodane, no prodajem ih prije božića, pa koliko budu da budu... :( |
po mojem budu cijene opet narasle posle izbora ;)
jer sad vam je mala potraznja buduci da se nezna ko bu na vlast dosel i kak bude sad posle politika isla :) |
A problem je svjetskih razmjera,usli u malu korekciju,iako nije bas bila mala,ali eto tko je prezivio neka sada ne izlazi.Mislim da nije tu samo rijec o izborima,svagdje je kriza. Nisam ni ja svoje jos prodao,tko je prezivio ja bi preporucio da ne prodaje,ja mislim jos malo kupiti u pon,ali ni sam nisam siguran,jer nemam previse para.Stavio u fond da kupim dok je jeftino.Tko misli kupovati sada je pravo vrijeme dok je sve dolje. Nakon kise ide sunce.Sada je oblacno!
A sto se HT-a tice,mislim da se fondovi cuvaju za sijecanj i onda bi mogao HT-e dosta gore,do onda cemo morak po korak i jos dosta dosta ljudi nije izaslo. |
Ljudovi sta ima novoga u svijetu para?
Kako prezivljavate korekciju koja traje vec (pre)dugo,ali joj se nazire kraj,a mozda i ne tko zna vise to.... |
Meni je bilo katastofa u vreme ovih izbora popusil sam sve kaj sam zaradil a sad se polako dizem. Imam malo PBZ Equity-u i josa manje u PBZ I-Stock-u. To su onak studentske cifre, tj. nakaj kaj sam zaradil preko proljeca i ljeta prosle god. pa sam stavil u fond da imam za crne dane.
|
Pametno,sta prije pocnes stediti time bolje,nije bitna cifra,sve prema mogucnostima,korak po korak. Mene prosle godine izvukao HT-e,u fondovima sada na nuli,dionice malo plusic radi HT-a. Vidjeti cemo kako ce biti ova godina. Sa 20% u fondu ja zadovoljan i jos koja dionica i to je vise nego ok....
Ja sam u Erste Equity i total east,sada planiram jos naci jedan pametan... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:02. |