PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kolko nas cijene!!?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74704)

LouisCyphere 02.08.2007. 11:51

OT: Kad smo svi fino pametni i nadareni do zla Boga, zasto se ne bih udruzili i osnovali jednu jaku firmu?
Pa onda mozemo na 100 strana : dionice, prodaja, servis, programiranje, odrzavanje, obuka, bla ,bla.....

On topic: bas me briga tko ima koliku placu, ja znam da radim za minimalac kod privatnika, jos nisam fax zavriso, ozenjen, drugo djete na putu, nemam minusa, nemam kredita, i polako i oprezno se penjem....
Za fuch mi nije problem oderati tu i tamo nekoga tko to ne zna, pa cuj i mene deru za nesto sto ja ne kuzim, zar ne? tako je kod svih samo necete reci!

Old Iggy 02.08.2007. 14:16

Citiraj:

Autor LouisCyphere (Post 780693)
OT: Kad smo svi fino pametni i nadareni do zla Boga, zasto se ne bih udruzili i osnovali jednu jaku firmu?
Pa onda mozemo na 100 strana : dionice, prodaja, servis, programiranje, odrzavanje, obuka, bla ,bla.....

Zbog nedostatka referenci i pocetnog kapitala. Da ne govorim o nedostatku znanja (instalirati windoze nije ozbiljno znanje da bi vrtio firmu od 100 ljudi).:kafa:

mrga 02.08.2007. 14:18

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 780816)
instalirati windoze nije ozbiljno znanje da bi vrtio firmu od 100 ljudi

sigurno su i Billu Gatesu govorili da je bolje da ide u zanat pa da diže pare ko vodoinstalater :D :D

dobro da ih nije poslušao :D :D

samo trebaš imati dovoljno jaku želju zgaziti sve oko sebe :D :D

Old Iggy 02.08.2007. 14:25

Citiraj:

Autor mrga (Post 780822)
sigurno su i Billu Gatesu govorili da je bolje da ide u zanat pa da diže pare ko vodoinstalater :D :D

dobro da ih nije poslušao :D :D

samo trebaš imati dovoljno jaku želju zgaziti sve oko sebe :D :D

Nije Gates zaradio pare na instalaciji windoza. Ne necem bitno drugacijem, koje s instalacijom, odrzavanjem i slicnim stvarima nema nikakve veze.

Za zgaziti sve oko sebe trebas imati i znanja (ja ga na ovoj grupi jos nisam vidio u primjenjivom poslovnom obliku), ugovorenih poslova, izvrsenih radova i slicno, a da bi tih 100 ljudi nakon mjesec dana zadrzao na okupu, uz samo 10kkn brutto place, s ostalim hladnim troskovima treba ti cca 1,5Mkn (zaradjenih, ne ukupnog prometa). Bez ikakvih unapredjenja znanja, ozbiljnog marketinga ili neceg slicnog. :kafa:

Hamm 02.08.2007. 14:26

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 780816)
Zbog nedostatka referenci i pocetnog kapitala. Da ne govorim o nedostatku znanja (instalirati windoze nije ozbiljno znanje da bi vrtio firmu od 100 ljudi).:kafa:

uzeo mi čovo riječ iz usta :) koliko je teško sve organizirati i posložiti je tek kada vidiš tvrtke koje imaju preko 400-500 usera i sve svima mora raditi..to može biti zaheban posao :)

a da ne govorim koji bi problemi nastali oko prepirki..ja bi ovo ti bi ono itd :)

segregator 02.08.2007. 15:00

A i nije Gates bio sirotinja kao Jobs i Wozniak kad je počeo...nije mu uzalud ime William Gates the Third ;)

mrga 02.08.2007. 15:02

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 780840)
Nije Gates zaradio pare na instalaciji windoza. Ne necem bitno drugacijem, koje s instalacijom, odrzavanjem i slicnim stvarima nema nikakve veze.

đizs, milijun smajlića u mom postu ti nije dalo naslutiti da se zaebavam? :suicide:

giga 02.08.2007. 15:06

Ma uzmimo firmu od 10 ljudi pa vec nastaju problemi,a kamo li ista vece od toga. Da to su one fore iz casopisa i od menagera...samo trebate to zeljeti,biti ustrajani,biti sigurni u sebe i tako dalje i tako dalje...jedan od njih milijun uspije i onda poslije dijele pamet,a mogu se kladiti da krene opet ispocetka da ne bi stigao tu di je sada(mislim na neke poslovne ljude,Bill Gatesa kada ste ga vec spomenuli i slicne poslovnjake koji sada djele savjete).

Old Iggy 02.08.2007. 15:20

Citiraj:

Autor mrga (Post 780898)
đizs, milijun smajlića u mom postu ti nije dalo naslutiti da se zaebavam? :suicide:

Ma znam, no takve price slusam svako malo, uvijek krene "a zasto ne radis u svojoj firmi". Grrrrr. :D

Da ne kazem kako svi misle da je dobiti "veliki" posao samo stvar "veza, politike i love". Da mi je vidjeti te face kad stvarno i dobiju posao, sto ce onda. :D

giga 02.08.2007. 15:50

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 780918)
Ma znam, no takve price slusam svako malo, uvijek krene "a zasto ne radis u svojoj firmi". Grrrrr. :D

Da ne kazem kako svi misle da je dobiti "veliki" posao samo stvar "veza, politike i love". Da mi je vidjeti te face kad stvarno i dobiju posao, sto ce onda. :D

....naci ce nekoga drugoga da radi za njih,varati i lagati dok mogu,a kada ih skuze vec ce se osigurati da im je svejedno oce li vise raditi ili ne....otprilike to tako ide!

segregator 02.08.2007. 15:59

http://www.sampioni.com/hr/Legenda.htm

Ko da je prepisano iz moje bivše firme

jollyb 03.09.2007. 17:46

slučaj: dobio komp na sređivanje
gasi se nakon welcome screena, izvađen hard stavljen u drugi, očišćen na kratko ali je na kompu bio antivir pa je bil oteško micat viruse, opet stavljen u komp, pokrenut hirensboot cd, sa mcafee ociscen hard, opet stavljen u komp, sad je na kompu bio nod32 :), hard potpuno ociscen, fajlovi vraceni i spremljeni (backup nekih fajlova je bio bitan)
stavljen u komp, stavljeni windowsi, ofis, svi programi potrebni za multimediju, sigurnost, internet, autopatcherom updejtan (trajao par sati .... :/ proc je duron 850, spori wd 30gb hard...), spojen na adsl i updejtan na sve zadnje updejtove, i antivirusni i antispyware isto, te defragmentiran i backupiran sa acronis trueimage.
komp je u perfektnom stanju, za razliku od početka...

koliko to vrijedi?

EDIT: nisam htio, majke mi, nisam htio ali zbog reputacije se čekalo na mene i baš sam ja morao to obaviti, jer se dobar glas širi....:D

frANZi 03.09.2007. 18:38

Pa koliko si vremena utrošio na to? Odredi si sat 150kn i prema tome izračunaj.

Mr.Black 12.10.2007. 11:55

Kolko nas cijene!!??

Baš sa sad malo razmišljam, non-stop visim po ovom forumu i internetu...s vremenom sam se naučio koristiti računalo naprednije nego obični korisnik, upoznao sam hw i sw, pa sam i počel popravljati kompove drugim ljudima..a siguran sam da svaki drugi korisnik foruma to radi,...nije da je neka velika lova u pitanju, ali lova je lova...al ono kaj mene zabrinjava je dal imam samo ja sve manje posla ili je i kod vas tako...? mislim, danas svaka "budala" manje-više zna popraviti komp, instalirati Windowse, i sl., a ako i ne zna, prije se obrati u servis, jer ima kao više povjerenja u njih, (a oni ga odere kak' hoće), nego nama, koji bi isti posao možda napravili kvalitetnije, a naravno i jeftinije...

Jelc 12.10.2007. 13:11

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 838332)
Baš sa sad malo razmišljam, non-stop visim po ovom forumu...

...a još nisi naučio koristiti tražilicu:D

newalss 12.10.2007. 13:20

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 838332)
...s vremenom sam se naučio koristiti računalo naprednije nego obični korisnik, upoznao sam hw i sw, pa sam i počel popravljati kompove drugim ljudima... ...mislim, danas svaka "budala" manje-više zna popraviti komp, instalirati Windowse,

Nemoj sam sebe nazivati budalom.:stoopid:
U pravu si da danas sve više ljudi sami čeprkaju oko računala i windowsa no postoji poslovi tipa povrat izgubljenih podataka, umrežavanje, wireless itd. koji su običnom korisniku nepoznanica i ne žele zabadati nos (još uvijek).
Nekada je bilo dosta da znaš pisati ugljenom na komadu papirusa pa si bio netko i nešta. S vremenom se mora sve više toga naučiti i znati.

syss 12.10.2007. 13:49

ljudi misle da znaju puno, a misliti je majka svih za***a ;)

jollyb 12.10.2007. 14:48

nema to sam toliko mnogo veze. iako znaju ljudi, i sve više koriste komp, još uvijek ima raznih stvari koje ne znaju. uglavnom, kad dođe do problema, treba samo malo mućnuti glavom i problem riješen. svi sve znaju dok ne zeznu gadno komp, odu u servis, tamo ih oderu i onda drugi put zovu klinca ili nekog poznanika iz susjedstva iz rodbine, i nakon njega, zovu osobu za koju su dobili preporuku :D to bih bio ja :D

Old Iggy 12.10.2007. 14:50

Citiraj:

Autor syss (Post 838383)
ljudi misle da znaju puno, a misliti je majka svih za***a ;)

... na kojoj se da izvrsno zaraditi. :D

syss 12.10.2007. 15:36

upravo tako ;)

zašto ne unovčiti nečije n00bstvo... isto kak meni zidar neće besplatno spustit strop i opločit kupaonu, tak ni ja njemu neću podesit wlan na t-com router + susjed-free mod bez par stojadina :)

mann 13.10.2007. 13:16

Sto se tice instalacija windowsa i svega ostaloga to je jednostavno postalo kao dobar dan. Ma sta cu platiti nekome imam ja "simeta" on radi u XXY firmi on ce mi besplatno.

Dok su samo windowsi bili bilo je super sada je Wireless ADSL, instalacija splitera, driver, sata, memorije. sta sve ne.

Nekada kada bi mi netko rekao ej znas ti ono, ja bi rekao makar i neznao da da kako ne, dodjem ti ja to napraviti. I onda trk doma citaj na netu kako se to radi.
Danas kada me pitaju znas instalirati SATA disk u PC, prvi odgovor je ne ne nisam to nikada radio. Trebas cimnuti nekoga tko to doma ima on ce ti to u sec.

Dali je ikada nekome od vas palo napamet da zove frenda vodoinstalatera da mu popravi malo sat-dva cijevi u WC -u i da mu nakraju kaze, svaka cast frende vidimo se sutra... ???

Old Iggy 13.10.2007. 15:30

Citiraj:

Autor mann (Post 839234)
Dali je ikada nekome od vas palo napamet da zove frenda vodoinstalatera da mu popravi malo sat-dva cijevi u WC -u i da mu nakraju kaze, svaka cast frende vidimo se sutra... ???

Da, samo ovisi o tome koliko je netko nekome dobar prijatelj.

BOGDO 14.10.2007. 02:52

Pazite ironije.
prije par mjeseci kolega od stare zamoli moju staru da me pita dal mu mogu sredit komp.ja reko može misleći lik če dat neku pinku.
dofura on komp ja ga spojim kad ono grune napajanje.reko možda sam kriv. idem otvorit kučište kad ono unutra valjda cca 5kg prašine,kučište bilo doslovno puno,vent od proca zaglavljen kolko je dreka bilo nutra,sve u banani.šteta kaj nisam fotografiral-popiz....sam.stavim ja napanje(svoje) nutra,dignem nanovo windowse,stavim antivirus i znate ostalu proceduru.sredim komp tip top.sve dela ko novo.nazovem ja lika i kažem mu da dođe.počnem trljat ruke ajd dat će 200-300kn.
kad ono lik mi se zahvali i da mi dorinu od 200g,a meni pade mrak na oči.j... ja imam 20g koji če mi ku..c čokolada.
kaj moj trud vredi ko pišljiva čokolada.

horza 14.10.2007. 03:08

greška u startu. dobar posao zahtijeva dobru pripremu. od dogovora, pa preko uočavanja i čišćenja prašine, pa onda tek paljenja kompa. ili barem paljenja kompa pred likom kad je donio da ne bi bilo nismo znali. generalno... pare nisi dobio jer se nisi dogovorio.

BOGDO 14.10.2007. 03:50

pare na stranu to nije ni tolko bitno,j... pišljivo napajanje.moja je greška što se nisam dogovorio za cjenu.reko kaj ču se natezat s likom ak je od stare kolega s posla(oko para) misleći da če mi sam dat pare jer ipak su kolege pa ono iz nekog poštovanja prema mojoj staroj,al kao što sam reko zaj..
inače tak ne radim al ono kao uslugu staroj itd.

što se tiče prašine tu je obostrana greška moja što nisam provjerio kakvo je stanje iznutra a njegova na neodržavanju računala.tu i tamo je mogao otvorit kučište i ispuhat prašinu pa nije to znanstvena fantastika.a logično je to da se svagdje skuplja prašina pa tako u kučištu računala.

sad bu svi rekli želja korisnika računala je ta da koristi računalo a da ga nije briga kaj se događa unutar kučišta tj u kakvom je stanju dal su ventovi zaštopani od silne prašine itd. znate već kak to ide.

i na kraju poanta ove teme kolko ljudi cijene naš trud.u mom slučaju to je čokolada od 200g.

yedwy 14.10.2007. 08:05

Ja kad nekome sređujem kantu prvo otvaram i gledam unutra - uvjek nebi vjerovao kakvih se slučajeva nalazi, najbolje odma dok je lik tamo ako je moguće i onda se već možemo dogovoriti o cjeni a što se zamjenskih djelova koji su potrebni tiče to se u startu odma dogovori - ruke su tolko a djelovi idu na to, to je valjda jsno isto ka i sa vodoinstalaterom ili bilo kojim drugim meštrom...

BSA<AK-47> 14.10.2007. 10:30

@ bogdo - bar ti je bio slatki popravak kompa :D
ti si bar dobil čokoladu,kod mene je bilo slučajeva kad nisam dobio ni čašu vode!
jednom sam si otišao kupit sok(nebum nikog molio,a za piće uvjek imam),bar iz kulture me ponudi,pa makar i otrovom,da bi me onda ženska pitala dal bi što popio(kad sam se već vratil sa kolom),!!:fuming:
isto kolegica od stare,klinci joj sprčkali komp!

killerbee 14.10.2007. 10:46

Zove mene frend jedan dan da li mogu doći, da mu se nešto čudno dešava s kompom. Rekao ja njemu da dođem jer vjerojatno nije "big deal" jer me prošli pit zvao jer nije znao kako se mjenja nick na Xfire :D. Dodem ja, otvorimo mi kantu, a kad ono CPU cooler visi, ali doslovno visi na onim svojim držačima (P4) i uopće se dodiruje s procesorom! Brzo kućište u vodoravan položaj, uzeo bicikl, kod kuće odmah uzeo Chieftec 92mm i Zalman termalnu pastu. Uzeo cooler dolje, stara pasta je pocrnila (neznam od čega), unutra također 3kg prašine. Uzeo aceton, počistio procesor i hladnjak, stavili novi pastu lijepo hladnjak učvrstili. Stavio sam mu Chiefteca 92mm da mu vuče topli zrak van, tek toliko da se procesor malo navikne na hlađenje :D. Uzeo mu grafičku van, sve počistio, skinuo cooler, očistio pasivca. Posložio sam mu kablove, upalimo mi komp, sve radi, sve 5, kojih 10 puta tiše. I na kraju velim ja, evo to ti je to, ako se šta dogodi samo me zovni! Niti pitao što je dužan, niti koliki je trošak, a ja iz pristojnosti nisam htio ništa govoriit (onda bi mislio da mu slažem samo zbog, love, a ne zbog toga što mi je najbolji prijatelj) i na polasku kući sam dobio čašu Cedevite (skoro sam se ugušio tokom rada i čišćenja) i zahvala mi je čaša Cedevite?!? Ali OK. Nisam se bunio. Evo tolko o cijenjenju.

id39428 06.10.2008. 17:02

Pitanje u vezi naplate instalacije OS-a, programa...

Naime, u jednoj firmi sam preko student servisa poslozio jedan desktop PC i jedan laptop. Ovo se radilo: detekcija kvara (otisao hdd u desktopu), zamjena hdd-a, instalacija OS-a na oba racunala kao i drivera, instalacija office paketa, i jos nekih programica, printera, mreze, podesavanje internet bankarstva. Trebao bih znati kolko da im kazem za cijenu da bude fer za obje strane. Unaprijed zahvaljujem.

yedwy 06.10.2008. 17:07

IMHO nekih 1000kn je realna cifra za tražit...

Bubba 06.10.2008. 17:08

Citiraj:

Autor id39428 (Post 1156367)
Naime, u jednoj firmi sam preko student servisa poslozio jedan desktop PC i jedan laptop. Ovo se radilo: detekcija kvara (otisao hdd u desktopu), zamjena hdd-a, instalacija OS-a na oba racunala kao i drivera, instalacija office paketa, i jos nekih programica, printera, mreze, podesavanje internet bankarstva. Trebao bih znati kolko da im kazem za cijenu da bude fer za obje strane. Unaprijed zahvaljujem.

Problem ti je student servis. Inace, ~1000kn bi bilo sasvim uredu za ovakav zahvat, pogotovo ako je bio ASAP (dakle, zvali su te a ti si dosao isti ili slijedeci dan) i, naravno, ako si ti isao kod njih.

Ziga 06.10.2008. 17:41

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1156371)
IMHO nekih 1000kn je realna cifra za tražit...

Ako je to uračunata cijena s HDDom onda je 1000kn OK cifra.

Old Iggy 06.10.2008. 17:46

Citiraj:

Autor Ziga (Post 1156389)
Ako je to uračunata cijena s HDDom onda je 1000kn OK cifra.

1000 kn je malo i bez harda.

Ziga 06.10.2008. 17:59

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1156392)
1000 kn je malo i bez harda.

Pa zar nije bolje manje a opet, nego jednom i više nikad? :)

Old Iggy 06.10.2008. 18:06

Citiraj:

Autor Ziga (Post 1156399)
Pa zar nije bolje manje a opet, nego jednom i više nikad? :)

Ne, jer ce te onda svako malo zivkati i traziti istu cijenu, a cuditi se zasto trazis vise. :D

Takav posao (hitan dolazak, hitno rjesenje, hitna nabava) ima tri rijeci "hitno" u sebi. Takve stvari se placaju i toga svi korisnici moraju biti svjesni.

Pogledaj sto je sve covjek radio i koliko mi je stvari sredio da mogu raditi, a sve za nesto sto bi, da imaju uredan ugovor o odrzavanju s nekim, platili nesto tisuca kuna mjesecno, makar nista ne crklo...

tor 06.10.2008. 18:14

Ma dajte ljudi ne rušite cijene na tržištu bezveze :D Kao što su i rekli - soma najmanje, kakv hard, on je plus to sve.

T0mB1ll 06.10.2008. 18:18

ja bih bio već milijunaš da toliko naplačujem... već bilo govora o tome u sličnoj temi, al ja da dobijem 200kn za takav posao, mogu bit zadovoljan... ok, ovo se radi o firmi a ne privatna osoba.. tu bi možda max bio 500kn... znam da su to smiješne cifre za takav posao, al u mojem mjestu su realne... i ja bih rađe tražio soma kuna, al ovaj bi pao na šupak da mu uletim s tolikom cifrom... i znam da mu jednostavno mogu reći odnesi si to u servis, tamo će ti uzet par put više... al onda se i ja pravim grbav, prisložim nešto, pa dok mu opet nešto treba, lik opet zove, pa mu opet uzmem lovu... ono, valjda im je puno dati love odjednom, a dok daju po malo onda je ok... a skoro dođe na isto:D

Old Iggy 06.10.2008. 18:23

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1156414)
ja bih bio već milijunaš da toliko naplačujem... već bilo govora o tome u sličnoj temi, al ja da dobijem 200kn za takav posao, mogu bit zadovoljan... ok, ovo se radi o firmi a ne privatna osoba.. tu bi možda max bio 500kn... znam da su to smiješne cifre za takav posao, al u mojem mjestu su realne... i ja bih rađe tražio soma kuna, al ovaj bi pao na šupak da mu uletim s tolikom cifrom... i znam da mu jednostavno mogu reći odnesi si to u servis, tamo će ti uzet par put više... al onda se i ja pravim grbav, prisložim nešto, pa dok mu opet nešto treba, lik opet zove, pa mu opet uzmem lovu... ono, valjda im je puno dati love odjednom, a dok daju po malo onda je ok... a skoro dođe na isto:D

I onda je on zadovoljan kako stalno dobro prolazi, a ti kukas kako vise ne mozes dobiti.

Dizel 06.10.2008. 18:52

I gorivo moze biti puno manje od 8,50kn, ali ga nitko ne rusi dolje jer tako svima pase :D

tor 06.10.2008. 18:52

Ma dobro, vjerujem da je sve izvan ZG-a sasvim druga priča, znam po burazu koji oprerira van ZG-a kako to ide no sve dok miliš i igraš se "žao mi je naplatiti" - nemoj se žaliti da je loše :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:24.