PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   H1 Telekom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74429)

nenoxx 25.01.2012. 18:08

Molba - sa tcom-a na H1?, pitanje je sad :)...

A eto, pitanje gore u subject-u stoji :)... iz Zadra sam, da li je prelazak na H1 bezbolan :) i koliko je brz, ali i kakva je daljnja usluga plus podrška? Hvala puno unaprijed na povratnoj informaciji...

Btw, dodatno pitanje, da li kod H1 također imam dva aparata (routerr plis decoder) ili samo jedan? Hvala.

robert7 25.01.2012. 18:11

Znam da je, ali sad kod tcoma iste uvjete placam 350kn.

Ma nista, cekam i dalje nesto jeftino ( optima je imala svoju sansu, uprskala ju je ), a tv je zasluzeno uzeo bnet sa satelitom, tako da maxtv ide na odjavu vec pocetkom iduceg mjeseca nadam se! :)

vedran031 25.01.2012. 18:48

Dali H1 trio BIT znaci 199+50flat i + 79t-comu ili se neplaca t-comu i usluga kosta 249? Nemojte se odma nakostriješit moram znat ako me netko bude pitao savjet :D

T0mB1ll 25.01.2012. 19:00

sad ću i ja počet boldat crveno

NE PLAČA SE 79KN T-COMU

hooch 28.01.2012. 11:01

par stranica prije sam procitao, onima koju imaju do 4Mbita, da kad upale IPTV, da im padne brzina neta na cca 2 Mbita... jel se to uistinu dogadja?? trenutno imam MaxTV, pa znam da to funkcionira bez padanja brzine. no, pošto H1 vjerojatno t-com u placa za do 4 Mbita, oni ne uzimaju dodatnu brzinu za IPTV...

imam mogucnost za H1 TRIO BIT, i sad ako jos trebam doplatiti za flat i 10 Mbita, onda mi to ispadne 320 kn... isto ko na tcomu, a brzina mi nije toliko bitna...(4 Mbita mi sasvim dovoljno, sa 2 bi se vec mucio....)

stephan 28.01.2012. 12:51

Moze netko malo podrobnije opisat ovaj njihov modem netgem 5000, kakav je opcenito, jel se grije, kako se povezuje s racunalom potem zice ili wlan, kako radi s torrentima, daljinski itd...

sokre10 28.01.2012. 14:56

Pozdrav, trenutno imam t-com i ozbiljno razmišljam o prijelazu na H1, nude mi onu njihovu uslugu trio bit. Oko plaćanja mi je sve jasno, mene zanima nešto s teh. strane gledišta. Naime, ja živim u Bistri i u kuću mi je uvedena optika od strane t-coma, s time da telefon još uvijek koristi bakrenu paricu, dakle optika je samo za internet i max tv. U slučaju prelaska na H1 bit, oni koriste t-comovu infrastrukturu. Da li to znači da ću internet i tv i dalje imati putem optike ili će sve ići putem bakra. Nisam se niti trudio zvati SZK jer koliko sam pročitao nisu baš tehničku potkovani. Ukoliko itko ima kakvu korisnu informaciju bio bih jako zahvalan. Pozdrav! :respekt:

-Ivan- 29.01.2012. 12:24

Sve bi islo preko bakra jer te oni spajaju na tu paricu, a od optike nista.

Cartmann 29.01.2012. 14:08

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 2086389)
Pozdrav, trenutno imam t-com i ozbiljno razmišljam o prijelazu na H1, nude mi onu njihovu uslugu trio bit. Oko plaćanja mi je sve jasno, mene zanima nešto s teh. strane gledišta. Naime, ja živim u Bistri i u kuću mi je uvedena optika od strane t-coma, s time da telefon još uvijek koristi bakrenu paricu, dakle optika je samo za internet i max tv. U slučaju prelaska na H1 bit, oni koriste t-comovu infrastrukturu. Da li to znači da ću internet i tv i dalje imati putem optike ili će sve ići putem bakra. Nisam se niti trudio zvati SZK jer koliko sam pročitao nisu baš tehničku potkovani. Ukoliko itko ima kakvu korisnu informaciju bio bih jako zahvalan. Pozdrav! :respekt:

Raspitaj se kod H1, ako treba zovi par puta, dok ne skužiš da si dobio pouzdan odgovor. H1 radi s t-comom, samo što ti kao krajni korisnik ne moraš znat, ti plaćaš račun H1, a što i kako će oni kasnije platiti t-com je njihova stvar. Postoji mogućnost da ide preko optike, H1 tv prebacuje trenutačno, za razliku od maxtv-a, spaja se na net, overall mi se čini da koristi min 8-10mbit/s + internet.. ne znam kako bi to išlo preko bakra, tj. mislim da bi najvjerojatnije išlo preko optike.

Superior 30.01.2012. 14:18

Ovako, na dva mjesta u Zagorju sam dao zahtjev za priključenjem na H1. Potpisao ugovore prije više od mjesec dana. U pitanju je prelazak s T-coma na H1. Na oba broja sam dostupan. I ništa. Zove službu za korisnike od H1 i oni me fino nađu u sustavu i vele da će me nazvat što se naravno nikad ne desi. E sad, moje je pitanje kakva su vaša iskustva sa H1? Ako već sad štekaju u i muljaju što me tek čeka kasnije?

Mar 30.01.2012. 15:34

Ma taj H1 je isto u banani...
Zva sam njihovu SZK i kažu mi da kad bi podnija zahtjev, da bi trebalo čekati 1-1.5mj da se prebaci - iako neznam što se događa u tom periodu... da li t-com išteka telefon i net ili što?

S druge strane, poznanik mi kaže da je to još u testnoj fazi i da se ide preko t-coma.

Meni oni u SZK uopće nisu zvučali uvjerljivo, kao da te uopće ne žele za korisnika :D

Cartmann 30.01.2012. 15:43

Kod prelaska s T-coma na H1 brzina aktivacije ovisi i o t-comu i o H1. Vjerojatno je zapelo na t-comu jer te oni neće stavit kao prioritet s obzirom da im odlaziš s mreže, ali svejedno je to problem H1.

Inače sve ti se svede na - koliko para toliko muzike. Ne znam zašto si otišao s T-coma, ali za razliku od npr. b.neta koji u startu cilja na nezahtjevne korisnike, H1 je mnogo bliži T-comu. Kronično im nedostaje ljudi, a ako zaposle nove biti će prisiljeni povisiti cijenu.

Superior 01.02.2012. 17:41

Imam najavu uključenja jedne lokacije za 16. velače. Otprilike treba dakle 2 i po mjeseca za prelazak s T-com-a na H1.

nenoxx 01.02.2012. 20:26

hm... jesi pokušao biti dosadan? :) to mi se stvarno čini predugo :(...

T0mB1ll 01.02.2012. 21:18

sad me strah prelazit.. ja nemam ni vremena ni živaca čekat toliko dugo... tjedan dana mi je več predugo..

Superior 02.02.2012. 16:45

Citiraj:

Autor nenoxx (Post 2090099)
hm... jesi pokušao biti dosadan? :) to mi se stvarno čini predugo :(...

Ma nema frke. U međuvremenu sam na T-comu. Onak strpljen spašen. Htio sam reći da ne stoje njihove tvrdnje da se sve rješava u roku mjesec dana.

Xenon 03.02.2012. 11:11

ja gledam isto taj H1 ali imaju neku čudnu ponudu programa

Superior 03.02.2012. 11:25

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2091376)

Recimo nema CNBC-a. Neznam tko im to bira programe.

nenoxx 03.02.2012. 12:10

H1

...jasno mi je da svako ima neke svoje prioritete, meni je to recimo, stabilan internet (flat, brzina 2-4 mbps sasvim dovoljno, plus mogućnost skidanja i "seed"-anja preko torenta), telefon i IPTV (minimalno naši programi plus koji sportski - skoro pa bi mi i DVB-T bi dovoljan :)), svakako snimalica - ovo je dosta bitno, sve to zajedno naravno, što povoljnije :)... svakako za one kojima je broj TV kanala prioritet, H1, barem za sada, nije toliko atraktivan...

T0mB1ll 03.02.2012. 12:59

sutra idem potpisati ugovor...

uzeo sam trio uslugu, 4mbit + FLAT + IPTV.. to sve za 248kn...
osnovni paket na tvu mi je sasvim dosta, + još ona 4 dodatna...

meni je samo to bitno, i jeftinije će mi biti 150kn... na tcomu su mi računi od 360-420kn ovisi koliko imam na telefonu..

Xenon 03.02.2012. 14:18

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 2091449)
sutra idem potpisati ugovor...

uzeo sam trio uslugu, 4mbit + FLAT + IPTV.. to sve za 248kn...
osnovni paket na tvu mi je sasvim dosta, + još ona 4 dodatna...

meni je samo to bitno, i jeftinije će mi biti 150kn... na tcomu su mi računi od 360-420kn ovisi koliko imam na telefonu..

a zakaj si doplatio tih 48 kn?

Cartmann 03.02.2012. 14:21

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2091376)

Ne znam detalje, pretpostavljam da su navedeni na njihovom webu, ali se sjećam da imaju ponudu po pojedinom programu. Npr. ako u b.net ili maxtv paketu želiš neki sportski program (fight tv), moraš uzet cijeli sportski paket, ako mater gleda larin izbor na tvbih, moraš uzet cijeli balkanski paket, itd.. u H1 izabereš ta dva programa, ne moraš uzet cijeli paket.

T0mB1ll 03.02.2012. 15:09

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2091535)
a zakaj si doplatio tih 48 kn?

FLAT

199kn je sa 1GB prometa.. nemam H1 infrastrukturu..

Superior 03.02.2012. 15:23

Citiraj:

Autor Cartmann (Post 2091537)
Ne znam detalje, pretpostavljam da su navedeni na njihovom webu, ali se sjećam da imaju ponudu po pojedinom programu. Npr. ako u b.net ili maxtv paketu želiš neki sportski program (fight tv), moraš uzet cijeli sportski paket, ako mater gleda larin izbor na tvbih, moraš uzet cijeli balkanski paket, itd.. u H1 izabereš ta dva programa, ne moraš uzet cijeli paket.

Ali da imaju CNBC onda više ne bi trebao satelitsku antenu. Barem je to free to air.

nenoxx 03.02.2012. 16:51

H1 ponuda...

Zapravo, mislim da STB od H1, ima u sebi ugrađen i DVB-T decoder, dakle, imaš preko njega, jasno, pod uvjetom da imaš i najobičniju antenu :), sve što je "free-to-air" :)...

Superior 04.02.2012. 11:00

Citiraj:

Autor nenoxx (Post 2091714)
Zapravo, mislim da STB od H1, ima u sebi ugrađen i DVB-T decoder, dakle, imaš preko njega, jasno, pod uvjetom da imaš i najobičniju antenu :), sve što je "free-to-air" :)...

CNBC je free to air ali sa satelita.:fiju:

nenoxx 04.02.2012. 15:30

Istina :), sorry... :)

Digitron 04.02.2012. 15:59

Ja si isto planiram mogući prelazak na H1 i dostupan mi je H1 trio bit.
Zanima me dali netko zna kakav router daje H1 ? Jel se može sam administrirati ili je zaključan (bridge/router mode, wifi postavke, lan...i to)?
Jel radi SIP protokol u njihovoj internet mreži?

santos 07.02.2012. 16:55

i meni je danas ponudjen h1 trio paket. Procitao sam zadnjih 3 stranice, ali imam jos par pitanja.
Znaci brzina neta je ok, ne puca veza, iptv je najbolji dosad.

1. Dal broj telefona moze ostat isti ili dobijem novi obavezno?
2. U vezi neta, dal se normalno prek wifija spaja vise racunala ili je ograniceno?
3. Dal torrenti i ostalo sljaka kak spada?
4. Dal svi imate samo 1tv prek iptv-a ili imate vise pa placate dodatno? (50kn po tv prijemniku)
5. Vidim da popravke naplacuju po satu oko 184kn + materijal, dal to vrijedi i ak si pod ugovorom?
6. Nema zasad... :D

T0mB1ll 07.02.2012. 17:34

1. broj ostaje isti ako želiš
2. neznam
3. neznam, mada meni to nije tolko bitno
4. ja imam samo 1 tv i mene sad kopka kak budem to spojil na svoj TV, imam samo scart a uređaj nema :D
5. neznam
6. banana

čupavi 07.02.2012. 22:02

evo ovako ja sam iz požege zanima me h1 da li ima ko h1 trio bit i kako to šljaka inače prelazim sa t-coma na h1

santos 08.02.2012. 19:51

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 2095098)
1. broj ostaje isti ako želiš
2. neznam
3. neznam, mada meni to nije tolko bitno
4. ja imam samo 1 tv i mene sad kopka kak budem to spojil na svoj TV, imam samo scart a uređaj nema :D
5. neznam
6. banana

zvao sam ovog tipa, veli da se normalno moze spojit i preko scart kabla.

sto se tice popravaka, dok je pod ugovorom, sve je uracunato u cijenu.

jedino sam ga zaboravil pitati kolko se ceka za zahtjev...

e da, i sad imam jednu cudnu stvar: sinoc sam gledao na njihovoj stranici za svoj broj telefona i bio mi je ponudjen H1 TRIO paket, i nista vise, za moj broj.

sad , najednom mi je ponudjen H1 TRIO BIT i svi ostali zivi i nezivi paketi... sad cekam da mi tip provjeri dal su oni kaj zafrknuli ili ne. jer nebi bas TRIO BIT. :goood:

T0mB1ll 08.02.2012. 21:16

hmm.. vidiš.. ja mislim da je meni ponuđena TRIO BIT opcija, a tu nema CLIP tj. prikaz broja koji me zove.. jer je rekla da nemaju svoju infrastrukturu u mojem mjestu.. valjda to ide po tome... ja bi isto rađe TRIO uslugu..

Vendetta 09.02.2012. 17:10

Možeš imat CLIP, 20 Kn uključenje i onda 12 Kn mjesečno.

Toliko T-com traži kad koristiš tuđe usluge preko njihovih linija.

No123 11.02.2012. 14:54

Na H1 sam nekoliko mjeseci i kod njih imam internet i telefon preko predodabira operatera, T-com mi uredno šalje račun za pretplatu za telefon (60kn+PDV), da li im to moram plaćati?

jady 23.02.2012. 19:44

da tu temu malo dignem....
po njihovoj stranici mogu sad i njih imati,inace samo t-com.
ima netko kakav info za mene kolki mu je racun kad recimo dnevno po 10min telefonira???znaci,umjesto 199 se placa onda ????razgovori recimo na fiksnu liniju

kmatkovic 23.02.2012. 22:28

Uveden H1, prelazak sa T-Coma

Paket Surf and Call Action - 155 kn

Internet + Telefon

Flat > 8 Mbps / 512 kbps

Prelazak prošao bezbolno oko 9 su mi isključili net od T-Coma u 11 postavljen H1.

Onda sam ih ja zvao jer sam vidio da mi brzina nije 8 Mbps, a oni na to "da da upravu ste postavljeno vam je na 4 Mbps" ispravljeno za minutu.

Brzina downloada je stvarno odlična 846 KB/s - 1.03 MB/s na torrentima.

Brzinu uploada nisam nešto pretjerano testirao ali brža je dosta iako nisam uspio uhvatiti tih 512 kbps.

Ping 34

Speedtest mi nije dobar odnosno divlja ispada da je malo 1,3 pa 2.5 pa 3.4 Mbps, ali mislim da je do njega jer mi je jutros pokazivao stvarnu brzinu. Ali ja sam za mjerilo brzine uzeo Torrent tako da se brzina nije promjenila njih skida po brzinama kako sam naveo gore iako speedtest pokazuje svašta.

Ruter mi je stvarno ok sa svim svojim funkcijama.

I da napomenem ja sam udaljen od njihove centrale nekih max 100 metara, što može igrati ulogu kod isporuke željene brzine.

Dojmovi nakon prvog dana vrlo dobri, a dalje budemo vidjeli kada računi stignu.

Evo uspio sam speedtest normalni napraviti

SLIKA

:banana:

tehcereal 24.02.2012. 22:42

Citiraj:

Autor kmatkovic (Post 2108332)
Uveden H1, prelazak sa T-Coma

Paket Surf and Call Action - 155 kn

Internet + Telefon

Flat > 8 Mbps / 512 kbps

Prelazak prošao bezbolno oko 9 su mi isključili net od T-Coma u 11 postavljen H1.
...
...
...
:banana:

Jel se moze znat kad si potpisao ugovor a kad si uslugu dobio?I kad je oprema dosla

T0mB1ll 24.02.2012. 22:55

ja sam potpisao 04.02., znači prije 20 dana, još ništa..

kmatkovic 24.02.2012. 23:03

Citiraj:

Autor tehcereal (Post 2109218)
Jel se moze znat kad si potpisao ugovor a kad si uslugu dobio?I kad je oprema dosla

Potpisao sam je 26.01.2012 a dobio 23.02.2012 došli su tehničari jer oni moraju odraditi na centarali prebacivanje.

S tim da su mi javili negdje tjedan dana prije da će doći 23-eg i zvali me dan prije da će doći između 11 - 12 h.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:30.