PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Usporedna tablica cijena ADSL-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71426)

A.J. 04.02.2010. 01:08

i bas ja uletim u kucu sa 4mbps :(

prije 2 godine sam bio u stanu sa 8mbps, kabelskom televizijom, telefonom za dabe ( cak sam poziv za hrvatsku placao kao da sam u hrvatskoj) i placao sve 44€
ovjde nema paketa sve je flat

Amdejac 04.02.2010. 11:17

Kum mi je u Slo i objašnjavao mi je da za nešto manje od 500 kn ima je.b.eno brzi flat, IPTV sa svim paketima i snimalicom, flat fiksni telefon i mobitel. Mobitel nije flat, ali ima toliko besplatnih minuta da ih nemože potrošit.
Pošto je uzeo na firmu ima još neke dodatne mobitele koji su u nekom VPN-u i sve mu ulazi u trošak firme.

viper 04.02.2010. 11:52

Citiraj:

Autor AMD (Post 1559730)
Šta kažete na ove cijene kod susjeda.
http://www.t-2.net/?ctxID=000b68&funcID=1

imamo mi i http://t-2.hr/ al cini se da nist od toga ...

A.J. 04.02.2010. 18:29

tu je sve jeftinije sto se toga tice. glavno da nasi kao razlog dizanju cijena kazu da prate cijene iz EU :fuming:

sry na OT ali da nadopunim iznad kolegu. ja ovdje imam preplatu preko simobila "orto o nulo" za mlade do 30 godina. placam 10€ preplatu (besplatni pozivi unutar svoje mreze, besplatne sms i mms poruke, 100MB interneta) + jos 5€ za 200min besplatnih poziva prema drugim mrezama. pozive prema hrvatskoj placam oko 2,5 KN/min (jeftina tariga 1,8 KN/min).

santos 17.02.2010. 16:59

mene zanima kak ste zadovoljni s pojedinim operaterima (izvan zagreba), pucanje konekcije, kvaliteta veze i slicno . meni uskoro istice t-com ugovor, a danas me zvala zenska iz iskona da mi je dostupan duo... 150 kn telefon + dsl flat 3 mbita u odnosu na 280 kn tcoma.... (4 mbit)

ojpi 18.02.2010. 12:45

Citiraj:

Autor santos (Post 1573003)
mene zanima kak ste zadovoljni s pojedinim operaterima (izvan zagreba), pucanje konekcije, kvaliteta veze i slicno . meni uskoro istice t-com ugovor, a danas me zvala zenska iz iskona da mi je dostupan duo... 150 kn telefon + dsl flat 3 mbita u odnosu na 280 kn tcoma.... (4 mbit)

Optima mi u vž radi super. Bilo je nekih problema i problemčića nedavno, ali u ovih 2 i pol godine sveukupno prezadovoljan. Ne puca mi veza. Za 215kn imam 8mbita sa telefonom i 100 minuta.

Anthrax a.k.a. Priest 13.03.2010. 16:32

moze neki update tablica sa operaterima?

MixLix 30.04.2010. 10:15

moze neki update tablica sa operaterima?

Hvala :D

MadBoY 30.04.2010. 11:11

Korigirao sam cijene za 1-2kn, koliko su poskupile usluge.
A koliko znam, nije se pojavio nijedan novi ISP pa da ga trebam dodati u tablicu.

MixLix 30.04.2010. 12:49

hvala :)

doncaras 24.06.2010. 19:59

Molim dodati u tablicu!

BTNET (vidi http://www.btnet.hr/1-play.aspx)

10Mbps/10Mbps, flat, FTTH, 99 kn mj. (paket 1 play 2 optic)
24Mbps/24Mbps, flat, FTTH, 179 kn mj. (paket 1 play 3 optic)

santos 24.06.2010. 20:05

dostupno samo u zagrebu i to niti u cijelom gradu....

doncaras 24.06.2010. 20:08

Citiraj:

Autor santos (Post 1674973)
dostupno samo u zagrebu i to niti u cijelom gradu....

Misliš da H1 ima bolju dostupnost, ili Metronet? A na listi su. U tablici su samo cijene i brzine, a ne dostupnost. Ja sam u Sesvetama, za 99 kn imam 1 ms ping po Hrvatskoj.

santos 24.06.2010. 23:48

pa, kolko znam h1 je dostupan i u drugim gradovima, npr mom gradu (cakovec).

znam jer mi frend ima i jako je zadovoljan, jednom je prijavio kvar u nedjelju i lik mu je u 8 sati navecer doso doma pogledat di je problem.

po meni veliki plus.:kafa:

MadBoY 25.06.2010. 14:28

Hm, koji dio naslova topica nije jasan?
Pogotovo dio o ADSL-u.

Manac 29.07.2010. 19:00

hm...imam problem jedan...doma mi ističe ugovor sa T-Comom, 15GB paket..pošto sam ja na faksu i tamo ću net imati ili u domu, ili ću si uzet XCARNet preko Bneta (ako ne dobijem dom) najvjerojatnije, što da napravim doma? jer, starcima mi DSL ne treba, koristim ga ja (i sestre) kad dođemo kući...ja sam doma skoro svaki ili svaki drugi vikend, ali mislim da je glupo za to davati dodatnih 140kn...
Ima li itko kakav prijedlog za ovo? (mobile internet, drugi ISP...bilo što?)
Inače, živim u Požegi pa je dostupnost nekih ISPova možda problem :S

The AC 29.07.2010. 22:05

Citiraj:

Autor Manac (Post 1698079)
hm...imam problem jedan...doma mi ističe ugovor sa T-Comom, 15GB paket..pošto sam ja na faksu i tamo ću net imati ili u domu, ili ću si uzet XCARNet preko Bneta (ako ne dobijem dom) najvjerojatnije, što da napravim doma? jer, starcima mi DSL ne treba, koristim ga ja (i sestre) kad dođemo kući...ja sam doma skoro svaki ili svaki drugi vikend, ali mislim da je glupo za to davati dodatnih 140kn...
Ima li itko kakav prijedlog za ovo? (mobile internet, drugi ISP...bilo što?)
Inače, živim u Požegi pa je dostupnost nekih ISPova možda problem :S

mobilni internet, ali pod uvjetom da imas 3g na svojoj lokaciji jer inace je patnja. kod t-mobilea imas pretplatu 10kn, a računa ti se po potrošnji 25lp/MB (neznam kako je kod drugih operatera). to je za jako malo korištenje ok. ako će se koristiti više, već ti se onda isplati imati osnovni paket adsla- 100kn=1GB

Amdejac 30.07.2010. 10:01

Uzmi u TELE2 mobilni internet na bonove za 145 kn. To ti je početno ulaganje u stick ili ako možeš negdje još jeftinije nabaviti otključani stick ili stick od TELE2.
Ako si kupio na bonove onih 20 kn potrošiš i baciš karticu u smeće.
Odeš u TELE2 centar i napraviš ugovor sa kojim nisi vezan na rok od 12 mj. ili 24 mj. jer imaš svoj stick. Kupuješ samo za 1kn SIM karticu bez ugovorne obveze tako da u bilo kojem trenutku možeš raskinuti ugovor.
Cijene su sljedeće:
1 Gb prometa je 85 kn i prvih godinu dana ti daju još 1 Gb. Znači da za 85 kn imaš 2 Gb prometa. Ja sam si taj paket uzeo sad za ljeto kad idem na more, a u 9. mj. ću raskinuti ugovor i uzeti drugu pretplatu koja je sljedeća:
512 mb za 45 kn i prvih godinu dana daju još 512 mb. Znači za 45 kn dobivaš 1 Gb prometa. To su ti dvije i pol kutije cigareta za gigu prometa.

Doboro je da u svkom trenutku možeš raskinuti ugovor i uzeti povoljniju tarifu ili neku tarifu koju imaju na akciji, a da se nemoraš obvezivati ugovorom.
Mislim da im je ova Duplo tarifa trenutno najpovoljnija u RH.

sivonja 15.08.2010. 09:26

Citiraj:

Autor AMD (Post 1698348)
Uzmi u TELE2 mobilni internet na bonove za 145 kn. To ti je početno ulaganje u stick ili ako možeš negdje još jeftinije nabaviti otključani stick ili stick od TELE2.
Ako si kupio na bonove onih 20 kn potrošiš i baciš karticu u smeće.
Odeš u TELE2 centar i napraviš ugovor sa kojim nisi vezan na rok od 12 mj. ili 24 mj. jer imaš svoj stick. Kupuješ samo za 1kn SIM karticu bez ugovorne obveze tako da u bilo kojem trenutku možeš raskinuti ugovor.
Cijene su sljedeće:
1 Gb prometa je 85 kn i prvih godinu dana ti daju još 1 Gb. Znači da za 85 kn imaš 2 Gb prometa. Ja sam si taj paket uzeo sad za ljeto kad idem na more, a u 9. mj. ću raskinuti ugovor i uzeti drugu pretplatu koja je sljedeća:
512 mb za 45 kn i prvih godinu dana daju još 512 mb. Znači za 45 kn dobivaš 1 Gb prometa. To su ti dvije i pol kutije cigareta za gigu prometa.

Doboro je da u svkom trenutku možeš raskinuti ugovor i uzeti povoljniju tarifu ili neku tarifu koju imaju na akciji, a da se nemoraš obvezivati ugovorom.
Mislim da im je ova Duplo tarifa trenutno najpovoljnija u RH.

Baš si me zainteresirao pa sam pogledao na tele2 stranicama, ali ja uvijete čitam nešto drugačije od tebe :)
- dodatni poklon promet važi samo do 31.08.2010, dakle ništa duplo kasnije
- tarife moraš aktivirati isto do 31.08., dakle ništa od tarife 512 na jesen
- mjesečno plačaš još 10 kn zrakarine
- nude i bez ugovorne obaveze

Ovo je samo dobra ljetna ponuda, a ljeto skoro isteklo.

Amdejac 15.08.2010. 13:35

Citiraj:

Autor sivonja (Post 1709096)
Baš si me zainteresirao pa sam pogledao na tele2 stranicama, ali ja uvijete čitam nešto drugačije od tebe :)
- dodatni poklon promet važi samo do 31.08.2010, dakle ništa duplo kasnije
- tarife moraš aktivirati isto do 31.08., dakle ništa od tarife 512 na jesen
- mjesečno plačaš još 10 kn zrakarine
- nude i bez ugovorne obaveze

Ovo je samo dobra ljetna ponuda, a ljeto skoro isteklo.

UVJETI KORIŠTENJA PROMO PONUDE „DUPLO“ ZA NOVE PRETPLATNIKE TELE2 MOBILNOG INTERNETA

1. Sklapanjem novog pretplatničkog Ugovora za podatkovne tarife Mobilni Internet u razdoblju od 15. travnja 2010. godine do 31. kolovoza 2010. godine, Tele2 pretplatnik (u daljnjem tekstu: Pretplatnik) ostvaruje pravo na pogodnosti definirane ovim Uvjetima korištenja promotivne ponude «Duplo za nove Tele2 Mobile Internet pretplatnike» (dalje u tekstu: Uvjeti korištenja). Pretplatnik prihvaća ove Uvjete korištenja sklapanjem navedenog pretplatničkog ugovora.

2. Pretplatnici iz točke 1 ovih Uvjeta korištenja ostvaruju pravo na:

a. Dodatni promet od 500MB za podatkovnu tarifu Mobile Internet 500MB, odnosno
b. Dodatni promet od 1GB za podatkovne tarife Mobile Internet 1GB, 3GB ili 5GB.

3. Dodatni promet iz prethodne točke ovih Uvjeta korištenja Pretplatnici će ostvarivati od trenutka sklapanja pretplatničkog ugovora za odgovarajuću podatkovnu tarifu Mobilni Internet do zaključno 31. kolovoza 2011. godine.

Ako sad sklopiš ugovor imaš pravo idućih godinu dana ostvarivati duplo Tarifu.

sivonja 15.08.2010. 16:30

Citiraj:

Autor AMD (Post 1709281)
UVJETI KORIŠTENJA PROMO PONUDE „DUPLO“ ZA NOVE PRETPLATNIKE TELE2 MOBILNOG INTERNETA

....
Ako sad sklopiš ugovor imaš pravo idućih godinu dana ostvarivati duplo Tarifu.

Imaš pravo, tarifa važi do 31.08.2011 a ne 2010.
Dakle kome treba (meni ne) ima još oko 15 dana za sklopiti ugovor.

Mejzlik 24.08.2010. 22:35

Istekao mi je ugovor sa T-comom sto se tice adsl-a, a kako nemaju nista za postojece korisnike trenutno, zanima me sto se tice nekih drugih adsl-asa, kakve su povoljnosti u odnosu na t-com, s tim da cijena mjesecno max je 180kn, koliko i sada placam...
Ako bi prelazio na nekoga drugoga, mora biti maksimalno stabilan internet, bez pucanja veze...

Inace sam u Buzinu, Novi Zg...

Phobos1807 13.09.2010. 11:47

jel ova tablica jos ap-tu-dejt?

Miso66 13.09.2010. 23:28

Citiraj:

Autor Mejzlik (Post 1715094)
Istekao mi je ugovor sa T-comom sto se tice adsl-a, a kako nemaju nista za postojece korisnike trenutno, zanima me sto se tice nekih drugih adsl-asa, kakve su povoljnosti u odnosu na t-com, s tim da cijena mjesecno max je 180kn, koliko i sada placam...
Ako bi prelazio na nekoga drugoga, mora biti maksimalno stabilan internet, bez pucanja veze...

Inace sam u Buzinu, Novi Zg...

A ti bi uzeo samo adsl kod nekoga drugog, a telefon ostavio kod T-coma ili bi i telefon prebacio kod nekog drugog?

Kod svakog drugog operatera bi bio na istoj parici tako da bi ti trebalo radit isto kao i do sada, iako uvijek ima iznimki. Najbolje ti je uzet onog koji ti je dostupan i najpovoljniji.

MadBoY 13.09.2010. 23:32

Citiraj:

Autor Phobos1807 (Post 1729994)
jel ova tablica jos ap-tu-dejt?

Cijene su aktualne.
Sve cijene su bez raznih akcija (T-Com akcija za Flat-Rate ako se potpise ugovor na 12mj i Amis akcija da 4Mbps postaje 8Mbps a 6Mbps i 8 Mbps postaju 16Mbps do kraja godine), vec su cijene uzete iz vazecih cjenika. Kad se promjeni cjenik na stranici, onda i ja mjenjam tablice.

Vanjus 15.10.2010. 07:05

pozdrav,

imam kod t-scuma i telefon i internet, te sam vezan ugovorom do 05/2011.
Ali preskupi su, tako da mjesečno plaćam oko 350 kn, te sam se odlučio prebaciti na nekog drugog operatera, i telefon i ADSL. Nije problem i što moram platiti penale zbog raskidanja ugovora ( oko 220 kn ).

Opcije su mi ISKON i OPTIMA. koji uzeti? bitno mi je da bude jeftiniji, da nisu skupi tel. razgovori ( što više besplatnih minuta ), te da je internet FLAT.

hvala

mdrla 25.11.2010. 16:11

Iskon DUO.CaRNet - 100 kn , samo nabavi od nekog studoša user i lozinku!

black4mation 24.12.2010. 23:49

Tcom definitivno treba ili povećat brzinu ili spustit cijenu

domis 04.06.2011. 00:24

mislim da bi se moglo malo update-ati tablicu buduci da je iskon (ako se ne varam) nedavno povisio brzine i ima u ponudi 5mbps flat bez telefona :)

DJVoste 09.06.2011. 15:18

Citiraj:

Autor black4mation (Post 1808712)
Tcom definitivno treba ili povećat brzinu ili spustit cijenu

Ma,

Oni žive od velikih firmi, a još uvijek drže monopol, te im drugi operateri plaćaju najam za njihove parice t.d. se njima fućka za nas male i sumnjam da će biti nekih radikalnih promjena od kojih bi prosječan korisnik imao koristi po pitanju snižavanja cijene ili povećanja brzine, jer zbog gore navedenog ne vidim nikako da mogu propasti ako to i ne učine.

Mislim da su već odavno trebali podignuti brzinu na 8Mbps, jer za to definitivno imaju mogućnosti, a i ništa više ih ne bi koštalo održavanje infrastrukture kad bi podigli svima na 8.

Možemo se samo :care: ili :hitthewal:

Bajdo 16.06.2011. 20:48

Gledam na stranicama h1 telekoma i imaju taj 3mbps flat sa *telefonom za 99kn mjesecno, ali kad idem provjerit dostupnost za grad Pag dobijem ovo

Dostupnost usluge Poštovani / Poštovana:

Usluga nažalost nije dostupna ako nemate telefonski priključak. Ako pak želite H1 uslugu na postojećem telefonskom broju, molimo Vas vratite se na prethodni korak i obavezno upišite broj telefona u za to predviđeno polje.

Vaš H1 TELEKOM

E sad, di je tu telefon u tih 99kn? Ak ga nemam a vi ga nudite pa daj onda donesi kablove pa cemo spojit :) Mislim kaj? Pa kaj placam ak ne da mi date prikljucak? I kak da ja sad dodem do prikljucka? Svi prodaju maglu. Jeli mogu ja kako doci do prikljucka a da me ne oderu? Inace kuca nije nikad bila spojena na telefon.

Sa_Stilom 02.07.2011. 04:29

Pozdrav.

Evo, selim iz ZGa u Rijeku, pa bih molio preporuke ISPa u Rijeci.
Dali su isti kao u ZGu ili ima nekih preporuka.

Primarno Internet - flat za što manje para što veća brzina, cca 100-200kn/mj

Kvart: Donja Drenova

ps: Do stana su dovedene sve instalacije, ali nije naručen broj, pa kak to ide? T-com prvo, ili mogu recimo direkt kontaktirati Iskon? Kakvo je stanje bežičnih mreža? Ako ovo ne spada pod ovu temu, molim prebaciti upit pod ispravnu. Hvala

Edit: Riješio, kontaktirao Iskon, ispunio papire a oni riješili ostalo, sada čekam da mi dovedu adsl.

mdrla 10.11.2011. 10:12

trebam savjet, preselio sam se u gornju dubravu i zatražio uslugu od iskon ali na kraju je ispalo da nema slobodnih parica pa t-com ne može provući liniju, šta napravit sada:

da zatražim tel broj od t-com pa da onda pređem na neki povoljni adsl u tom slučaju broj bez ugovorne obveze košta 600 kn kod t-coma, pretpostavljam da bi tako najbrže dobio liniju ili..?

Feyd 10.11.2011. 15:18

Citiraj:

Autor mdrla (Post 2021956)
trebam savjet, preselio sam se u gornju dubravu i zatražio uslugu od iskon ali na kraju je ispalo da nema slobodnih parica pa t-com ne može provući liniju, šta napravit sada:

da zatražim tel broj od t-com pa da onda pređem na neki povoljni adsl u tom slučaju broj bez ugovorne obveze košta 600 kn kod t-coma, pretpostavljam da bi tako najbrže dobio liniju ili..?

Na taj način nemaš što izgubiti, ako si spreman platiti tih 600 kn. Samo moraš paziti da ti ne uvale neki poklon, jer u slučaju prijevremenog raskida plaćaš i to.

mdrla 10.11.2011. 19:24

a šta ako uzmem ugovor na 1 ili 2 godine (mislim da košta kunu), koliko bi me izasao raskid ugovora?

santos 15.11.2011. 03:20

izaslo bi te mjesecna cijena za dsl x broj mjeseci koji ti je ostao do kraja ugovora.

Feyd 15.11.2011. 14:16

Citiraj:

Autor santos (Post 2025395)
izaslo bi te mjesecna cijena za dsl x broj mjeseci koji ti je ostao do kraja ugovora.

Ili stvarna cijena spajanja.

Naime, trošak spajanja ti oni računaju kao poklon. Ali u cjeniku svakog operatora piše kolika je stvarna cijena spajanja. To je onaj iznos koji moraš platit ako ne želiš ugovornu obvezu.

Kod nekih operatora to je i preko tisuću kuna, zavisno o usluzi (mislim da je kod H1 to blizu 1.500 kn)

mdrla 16.11.2011. 11:56

obzirom da nema slobodni parica u centrali za gornju Dubravu jer je moguće da preuzmem (kupim) od nekog tel broj koji je na toj centrali u g. dubravi?

demetrius 16.11.2011. 18:58

iskon duo kolko vidim 10 mbit je 230 kn ne 205 kn.

meni dosta 205 kn,imamo telefona 5 kn na mjesec.

MadBoY 16.11.2011. 19:12

Iskon.DUO Super je 230kn, a Iskon.DUO Smart je 205kn, oba sa 10Mbit.
Razlika je u tome da Super ima 500 minuta telefoniranja u fiksnoj nacionalnoj mreži, dok Smart ima 60min, te Super ima 5 medjunarodnih frend brojeva, Super samo 1.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21.