PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Gigabyte GA-965P-DS3/DS4/DS5/DS6 Info Thread (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71124)

domy_os 14.05.2007. 22:23

Jesu, ali fail safe. :)

Marcho 16.05.2007. 21:31

Evo nedavno sam kupio mbo gigabyte ds3 i nakon upoznavanja sa istom skinuo novi bios. Međutim, primjetio sam razliku u temperaturi procesora te brzini ventilatora na razlićitim bios-ima. Kod F10 bos-a temp je oko 30 C, vent oko 700, a na novom bios-u F11 temp oko 36 a vent oko 900 okretaja.
Napominjem da se radi o E4300 koji nije overc. (barem zasad).
Da li je još netko primjetio ovu razliku?

Marcho 16.05.2007. 22:06

temperature su čitane iz BIOS-a bez opterečenja procesora

Astral 16.05.2007. 22:14

to ti nema veze s biosom, vjerovatno je ili bilo vrucije vani ili si bio duze u biosu pa ti se proc vise zagrijo

stuc 16.05.2007. 22:39

A možda ipak ima, prilikom prelaska sa F6 na F9 sam se malo dotakao te tematike u vezi temperature CPU-a, ne jezgri.

http://forum.pcekspert.com/showpost....3&postcount=35

Astral 16.05.2007. 22:47

nah...bios mozda cita temp na drugaciji nacin, ali temp ti je ostala ista, nema veze kaj bios pokazuje drugacije

daxdax 17.05.2007. 13:20

DS3P problem

Evo da i ja nešto prozborim o Điđabajtu.
Imam ds3p rev 3.3 u kombinaciji sa e4300,i dakako jedan sam od mnogih koji
ima problema sa memorijskom kompatibilnošću (SuperTalent PC6400 SuperTalent, T800UX2GC5, 800MHz ),iako nije riječ o famoznim Micron D9 na stikovima,zatim ono poznato endless rebootanje,prilikom lošeg OC-a itd,itd.
Zamijetio sam slijedeće anomalije:
sve je ***eno undervoltano od vcore-a do vmem-a itd,
sve radi stabilno na određenim postavkama,ali na warm/cold reboot dolazi do
pištanja,nema bootanja i nakon nekoliko pali gasi,sve se vraća na defaultne postavke.(dakle ono što piše za ds3 i s3 vrijedi i za ds3p)

Groznije ploče vidio nisam,čak se i moja stara 4core-dual sa VIA čipsetom čini ultra stabilnom :care:
Zatim se memorija ponaša nenormalno na nekim postavkama u odnosu na fsb,pa tako na 2x radi nestabilo, 2.5x ne radi nikako,a na 2.66x RADI NAJSTABILNIJE ali kada se vrši OC limit mi je negdje na 350FSB i 0.3vmem
i radi ok,ali opet ostaju ti boot problemi (možđa bi radilo sve ok sa 0.4vmem-a,ali ne želim pregrijavanja meme).
Grozota od ploče i zažalio sam što sam je kupio,možđa da promjenim mem module,kada su jeftini :stoopid:
ali mi se čini bolje da to sve prodam i pravac p5b-e ?

lopinar 17.05.2007. 14:46

Ako imaš problema s warm bootom, dakle restartom, uzrok je vjerojatno prevelika temperatura nb. Probaj staviti nekakav ventilator da puše u njega.

daxdax 17.05.2007. 14:49

Citiraj:

Autor lopinar (Post 725687)
Ako imaš problema s warm bootom, dakle restartom, uzrok je vjerojatno prevelika temperatura nb. Probaj staviti nekakav ventilator da puše u njega.

Nebi rekao da je to problem (gotovo sam 100% siguran),zato što se to događa i na fsb 266 pa i nižim fsb-ovima.
Mislim da je isključivo problem u memoriji i undervoltaži.

Te điđabajt ploče su očito prilična lutrija,moguće da me dopao loš komad.
:fiju:
Pročito sam hrpu toga po forumima i ¸koliko ima zadovoljnih toliko ima i ovakvih poput mene sa hrpom problema.

lopinar 17.05.2007. 15:10

Ja ti samo mogu reći da mi je zamjena hladila na nb riješila sve probleme vezano baš uz warm boot. Meni su se problemi javljali na 333, a niže nisam ni probao. Probaj staviti vent, ništa te ne košta.

daxdax 17.05.2007. 15:24

Citiraj:

Autor lopinar (Post 725710)
Ja ti samo mogu reći da mi je zamjena hladila na nb riješila sve probleme vezano baš uz warm boot. Meni su se problemi javljali na 333, a niže nisam ni probao. Probaj staviti vent, ništa te ne košta.

Evo ovako:
trenutno mi je fsb 333 mema radi na 887 (2.66x) i +0.275v.
Nema boot issue-a,ali spustim li taj vmem,pojavljuje se.
Ako spustim na 2.5x ili 2.x čak i +0.3v ne pomaže!
Eto pa ti razmisli jel to do overheatinga nb-a.

inače ds3p je certificirana za fsb 1333 po defaultnim voltažama tako
da bi tvoju opservaciju isključio definitivno.

lopinar 17.05.2007. 15:38

Moja je rev 3.3, dakle službeno isto podržava 1333. Ništa, zaboravi.

daxdax 17.05.2007. 16:59

Citiraj:

Autor lopinar (Post 725733)
Moja je rev 3.3, dakle službeno isto podržava 1333. Ništa, zaboravi.

Da nebi bilo zabune ne radi se samo o restartanju odnosno warm bootu,već i paljenju računala odnosno cold bootanju.

daxdax 17.05.2007. 17:52

Htio bi još dodati slijedeće opservacije o stabilnosti NB-a.
ako se spusti množitelj na 6x,NB je prilično overclockan zbog 9/6*fsb formule i to podnosi jednako dobro kao da je na 9x množitelj.
Još jedan prilog izdržljivosti NB-a na điđabajtu.
:goood:

wlcasemodding 18.05.2007. 17:45

imam ploču iz siga, rev 3.3, i temp. NB-a mi je 52 stupnja, s time da mjerim termometrom na hladnjaku, dakle temperatura same jezgre je i veća. Razmišljao sam da stavim HR-05, zanima me isplati li mi se to stavljati i da li bi mi stao pošto mi je na procu freezer, tj. ima li mjesta i za HR-05, da ne kupim i ustanovim da ne stane. Komp je na defaultnim postavkama.

Razer 18.05.2007. 19:20

Skini cooler i žvaku sa čipseta, nanesi novu pastu i vidi temp, ako je i tad ''kritično'', krkni neki ventić da piri po njemu, po meni bolje, tj jeftinije rješenje...

Marcho 18.05.2007. 22:42

Citiraj:

Autor Astral (Post 725135)
to ti nema veze s biosom, vjerovatno je ili bilo vrucije vani ili si bio duze u biosu pa ti se proc vise zagrijo

Mislim da to ne može biti razlog jer sam biose mijenjao jedan za drugim sa f10 na f11 pa ponovo na f10, sve u pola sata max.

Što se tiće razlike u očitavanju senzora koje koristi određena verzija biosa, to bi mogao provjeriti sa nekom programom koji čita temperaturu samostalno, a ne preko biosa. Ako neko zna za neki pouzdani, molim preporuku!

Hvala.

Fera_os 18.05.2007. 23:33

Citiraj:

Autor domy_os (Post 723172)
Novi BIOS je gore, a evo i par slika kako se flasha. Koristio sam USB memory stick jer mi je to najpraktičnije. Kako ga napraviti bootabilnim, postoji tema na forumu.

1. Prije svega treba učitati default ili optimized default postavke u slučaju klokanja i sličnoga. Time ćete spriječiti moguće smrzavanje sustava tijekom flashanja.

http://www.imagesforme.com/thumbs/902814052007191.jpg

Postavke spremite i izađete iz BIOS-a.

2. Ubacite medij (CD, DVD, disketu, stick,...) i tijekom POST screena stišćite F12 kako bi vam se pojavio boot izbornik u kojem ćete odabrati uređaj s kojeg se boota (kod mene USB stick).

http://www.imagesforme.com/thumbs/620714052007183.jpg

3. Kad se DOS učita, pojavit će se command line odnosno naredbeni redak. Tu ćete se pozicionirati do mape s flash utilitiyjem i novim BIOS-om te pokrenuti flash895 (flash utility).

http://www.imagesforme.com/thumbs/647314052007184.jpg

Najbolje je sve datoteke staviti u root mapu kako se ne bi zezali cd i drugim naredbama.

4. Kad se program pokrene, strelicama se dovedite do stavke File, stisnite ENTER i ispod Load upišite točan naziv datoteke BIOS-a zajedno s nastavkom (ekstenzijom).

http://www.imagesforme.com/thumbs/313814052007185.jpg

5. Stisnite ENTER nakon kojeg se pojavljuje pop-up s potvrdom flashanja BIOS-a i opet stisnite ENTER.

http://www.imagesforme.com/thumbs/115714052007186.jpg

6. Flashanje počinje. Postupak traje nešto manje od jedne minute.

http://www.imagesforme.com/thumbs/853314052007187.jpg

Nakon flashanja slijedi kratka provjera BIOS-a.

7. Kad postupak završi, pojavit će se obavijest BIOS Update Completed - Pass. Za nastavak, stisnite bilo koju tipku.

http://www.imagesforme.com/thumbs/958214052007188.jpg

8. Opet će se pojaviti početni Main izbornik. Iz programa možete izaći odabirom stavke Exit.

http://www.imagesforme.com/thumbs/501214052007189.jpg

9. Ponovo se pojavljuje naredbeni redak.

http://www.imagesforme.com/thumbs/513214052007190.jpg

Računalo možete resetirati kombinacijom tipku CTRL+ALT+DEL.

10. Kada se ponovo pokrene, uđite u BIOS (tijekom POST screena stišćite tipku DEL) i učitajte optimized defaults postavke.

http://www.imagesforme.com/thumbs/902814052007191.jpg

Spremite postavke, opet uđite u BIOS i opet namjestite željene postavke po želji.

Za vlasnike DS4 ploča: novi BIOS (F9) donosi podršku za procesore E6420 i E6320, popravlja klokanje PCI-E sabirnice i SmartFAN feature proširuje na system i power fan konektore.

Domy, gdje su ti slike nestale odnosno SS-ovi??

McG 18.05.2007. 23:40

Citiraj:

Autor Fera_os (Post 726780)

ImagesForMe valjda nekaj dela sa serverom.
Kad slože, "vratile" budu se slike.

domy_os 19.05.2007. 10:40

Citiraj:

Autor Fera_os (Post 726780)

Slike su tu... Opet si pijan? :D :p

dubravkol 19.05.2007. 10:59

Nakon dugo natezanja sa overclockom, konačno sam uspio staviti svoj E 6420 na 3.0GHz. Ploča je DS3. Sad je problem što komp nije stabilan. Hladnjak od northbridga je usijan, ne može se ruka na njega staviti. Dal to može biti razlog nestabilnosti? Dali bi trebao napon u biosu ručno podešavati kad clockam? Jer kad stavim množitelj na 2x onda mi napiše da mi system voltage not optimized. Do sad sam ga stavljao na auto pa je bilo optimized. Dal je bolje ručno mu podignut napon ili ovako? Jel bi se promjenila situacija sa artic coolingom na procu i onim velikim pasivnim thermalrightom na nortbridgu?

TheProfiler 19.05.2007. 11:09

Meni stalno crveni da system voltage not optimized, to valjda piše stalno kad nije na auto. Ne dira me to, ja sam sve podesio ručno, mema +0,2V, cpu na 1.45V HTT/NB +0,05V. Ostalo je na manual.
Možda i ja probam na auto da vidim oće se glupirat sad kad je na 3.3. prockas.

dubravkol 19.05.2007. 11:16

Ajd probaj ak ti nije problem. Ja sam mislio da mora biti optimized. Do koliko smijem podignut napon procesoru? Sve je stock hlađenje zasada.

Problem mi je što komp nije stabilan, a ne znam od kud da krenem i u čem je problem. Za memoriju mi piše dual chanell interleaved. Komp radi savršeno dok nije klokan, čim ga dignem na 3.0GHz kad uđem u neku igru nakon 5min cca sruši se.

stuc 19.05.2007. 16:01

Citiraj:

Autor dubravkol (Post 726948)
Problem mi je što komp nije stabilan, a ne znam od kud da krenem i u čem je problem

Za početak isključi C1 i EIST, ukluči skrivene opcije u biosu sa Ctrl + F1 i podesi:

FSB 338
Mem množitelj stavi na 2,0
Latencije memorije ostavi za sada na Auto

Daj mu struje malo.. stavi 1,35v
Mhc digni za +1, manje će se grijati. Imam vanjski sensor u njemu i na normal je temp 44 a sa + 1 je temp 39, zašto je to tako - neznam ali tako je...

Onda testiraj sa tim postavkama pa ćemo dalje.

Većina G ploča ima problema sa memoriskim množiteljima, kod mene sa F8 i F9 biosom 2,50 i 2,66 UOPĆE ne radi a sa 3,0 radi do 282 za FSB i onda rupa do 300 pa opet radi do 340 a dalje nemogu sa memom, sa F7 radi još i 2,50 a ostalo je sve isto. Sa F6 radi sve ali ne prepoznaje mi hard. Možitelj 2,0 radi dobro sa bilo kojim biosom pa se njega drži ako misliš ocati.
Ako ćeš držati na deafultu onda stavi mem. množitelj na 3.0 i mema će ti raditi na 800MHz.

Jack_the_Ripper 20.05.2007. 20:46

Može li mi, molim Vas, itko reči.. Oće li radit
http://links.hr/index.php?naziv=RAM+...kl=051.207.080

ta memorija na 965P-DS3p(rev. 3.3), stabilno , gore ide e4300..

Hvala!

Razer 20.05.2007. 22:21

Normalno da će raditi, zašto ne bi...za e4300 sasvim ok mema...

dubravkol 21.05.2007. 00:39

Ništa ja više ne znam i požalio sam onaj dan kad sam iskeširao 3500kn i prešao sa athlona opet na intel i to C2D.

Više ništa ne radi, sad je sve vraćeno na normalu, ništa nije overclockano, ni jedna igrica mi ne radi više, uđe u nju i ubrzo ga sruši i restarta. Imam lagani osječaj da su kompovi sve dalje sve veće smeće. Imam sad dva Athlona doma i rade kak god hočeš a ovaj od kad je kupljen tjedan dva nije normalno i pošteno radio 10 sati jer non stop nešto za***ava. Ili će se složit u roku tjedan dva ili ću ga reklamirat ili ću sve prodat i kupit athlona opet.

Sad mi više ni 3d mark ne prolazi, javlja mi se neki dr watson, nikad mi do sad nije kad upalim prikazivao umjesto koji je proc koliko memorije i koji su ide uređaji, meni sad prikazuje bijeli screen sa gigabyte ds3 logom od matične, treba mu puno duže da uđe u win.

Jel tu ima pomoći da reinstaliram windowse? Jel to može imat veze s grafom? Nikad s njom nisam imao problema, ali pošto ja nisam slagao komp nego ovi u adm-u, jedina mogučnost da su oni nekaj zeznuli.

Očajan sam više, svaka pomoć dobrodošla

daxdax 21.05.2007. 08:30

Citiraj:

Autor Jack_the_Ripper (Post 727918)
Može li mi, molim Vas, itko reči.. Oće li radit
http://links.hr/index.php?naziv=RAM+...kl=051.207.080

ta memorija na 965P-DS3p(rev. 3.3), stabilno , gore ide e4300..

Hvala!

1.8V meme nebi trebale imati problema sa POSTOM,a oće li sve raditi stabilno,to ovisi o ploči,a ne memi :fiju:

daxdax 21.05.2007. 08:32

Citiraj:

Autor dubravkol (Post 728086)
Ništa ja više ne znam i požalio sam onaj dan kad sam iskeširao 3500kn i prešao sa athlona opet na intel i to C2D.

Više ništa ne radi, sad je sve vraćeno na normalu, ništa nije overclockano, ni jedna igrica mi ne radi više, uđe u nju i ubrzo ga sruši i restarta. Imam lagani osječaj da su kompovi sve dalje sve veće smeće. Imam sad dva Athlona doma i rade kak god hočeš a ovaj od kad je kupljen tjedan dva nije normalno i pošteno radio 10 sati jer non stop nešto za***ava. Ili će se složit u roku tjedan dva ili ću ga reklamirat ili ću sve prodat i kupit athlona opet.

Sad mi više ni 3d mark ne prolazi, javlja mi se neki dr watson, nikad mi do sad nije kad upalim prikazivao umjesto koji je proc koliko memorije i koji su ide uređaji, meni sad prikazuje bijeli screen sa gigabyte ds3 logom od matične, treba mu puno duže da uđe u win.

Jel tu ima pomoći da reinstaliram windowse? Jel to može imat veze s grafom? Nikad s njom nisam imao problema, ali pošto ja nisam slagao komp nego ovi u adm-u, jedina mogučnost da su oni nekaj zeznuli.

Očajan sam više, svaka pomoć dobrodošla

Fali ti očito napona na procu,digni to i na memoriji,siguran sam da će to stabilizirati komp.

Jack_the_Ripper 21.05.2007. 18:32

Citiraj:

Autor daxdax (Post 728125)
1.8V meme nebi trebale imati problema sa POSTOM,a oće li sve raditi stabilno,to ovisi o ploči,a ne memi :fiju:

Pa to i pitam , oće li radit stabilno s tom pločom, pitam jer nema memorije na popisu memory supporta.. Tako da sam mislio uzet u adm-u 2x1024 kingmax MARS 667mhz..

I još jedno pitanje... Imam Chieftek delta 400W, GPS-400AA-101A model.. I kad ga spojim na matičnu, moram stavljat još onaj dodatni 4pinski konektor, a negdje sam pročitao da matična vuče previše struje za taj 4-pin, pa da zna pregorit nešto?!:stoopid:

daxdax 21.05.2007. 18:57

Citiraj:

Autor Jack_the_Ripper (Post 728481)
Pa to i pitam , oće li radit stabilno s tom pločom, pitam jer nema memorije na popisu memory supporta.. Tako da sam mislio uzet u adm-u 2x1024 kingmax MARS 667mhz..

I još jedno pitanje... Imam Chieftek delta 400W, GPS-400AA-101A model.. I kad ga spojim na matičnu, moram stavljat još onaj dodatni 4pinski konektor, a negdje sam pročitao da matična vuče previše struje za taj 4-pin, pa da zna pregorit nešto?!:stoopid:

Gle,odeš na proizvođaća ili distributera meme i vidiš specifikacije dali je na 1.8V,ak je onda će raditi sigurno,ja imam 2x4 (12v za proc) pinski na ds3p koji ti služi samo za one Extreme procesore,i to ti nema nikakve veze sa c2d.:chears:
Ima kapicu na 1x4,tako da su već otpisali te Extreme stare procesore :goood:
ali bi ti preporućio da svakako štekneš taj konektor.
:D
Ako nema štekni samo taj 1x4 u desni utor i to je to.

Jack_the_Ripper 21.05.2007. 19:11

Citiraj:

Autor daxdax (Post 728496)
Gle,odeš na proizvođaća ili distributera meme i vidiš specifikacije dali je na 1.8V,ak je onda će raditi sigurno,ja imam 2x4 (12v za proc) pinski na ds3p koji ti služi samo za one Extreme procesore,i to ti nema nikakve veze sa c2d.:chears:
Ima kapicu na 1x4,tako da su već otpisali te Extreme stare procesore :goood:

Ok... Našao sam i ovu memoriju
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4308

Samo, da me ubiješ neznam kolko je V...

Jer mislim da mi netreba 800Mhz, a nastojim što jeftinije proći

daxdax 21.05.2007. 19:46

Citiraj:

Autor Jack_the_Ripper (Post 728504)
Ok... Našao sam i ovu memoriju
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4308

Samo, da me ubiješ neznam kolko je V...

Jer mislim da mi netreba 800Mhz, a nastojim što jeftinije proći

ako ćeš vršiti OC onda 800mhz,ak ne onda i ta 667 dobro dođe na omjer 1:1,ali na knap.
Ali kako je ta na 800 razlika 100-120kn ćemu ne uzeti (CL5)?
:lol2:

Ozy 21.05.2007. 20:35

Alaj ste ga nalupali gluposti,naročito DAxDaX...ne mogu više slušat lupetanje pa ću se probat objasniti... :goood:

Svaka ddr2 memorija će raditi! na 1.8 volti - koliki i je nominalni napon za ddr2 po JEDEC specifikaciji. Ono što nekim memama piše 2.1 ili 2.2 volta ; to su samo preporučene voltaže ili voltaže povišene da bi mema mogla raditi an tom XY taktu sa XY latencijama... E sad druga je stvar dali su to žnj-žnj čipovi pa imaju problema sa kompatibilnošću na (po tome poznatim) Gigybyte pločama;a što doduše opet može riješiti jedan od novijih biosa - F6 naviše... S druge strane neznam zašto ne uzeti onda recimo Kingmax 800(da ima lufta i za OC) i biti miran,kad se već nalazi na listi podržanih RAM-a. :)

A sasvim treće je onaj konektor šta spominjete;ali i tu je moguće da izgori taj konektor,jer eto bilo je sa tim problema na 965P-DS4 koja također ima 8 pinski konektor,a ne samo 4-pinksi kao recimo 965P-DS3. A koliko vidim ova 965P-DS3P ima isto 8 pinski pa moguće da i ona može raditi isti problem...

Jack_the_Ripper 21.05.2007. 21:04

Citiraj:

Autor Ozy (Post 728563)
Alaj ste ga nalupali gluposti,naročito DAxDaX...ne mogu više slušat lupetanje pa ću se probat objasniti... :goood:

Svaka ddr2 memorija će raditi! na 1.8 volti - koliki i je nominalni napon za ddr2 po JEDEC specifikaciji. Ono što nekim memama piše 2.1 ili 2.2 volta ; to su samo preporučene voltaže ili voltaže povišene da bi mema mogla raditi an tom XY taktu sa XY latencijama... E sad druga je stvar dali su to žnj-žnj čipovi pa imaju problema sa kompatibilnošću na (po tome poznatim) Gigybyte pločama;a što doduše opet može riješiti jedan od novijih biosa - F6 naviše... S druge strane neznam zašto ne uzeti onda recimo Kingmax 800(da ima lufta i za OC) i biti miran,kad se već nalazi na listi podržanih RAM-a. :)

A sasvim treće je onaj konektor šta spominjete;ali i tu je moguće da izgori taj konektor,jer eto bilo je sa tim problema na 965P-DS4 koja također ima 8 pinski konektor,a ne samo 4-pinksi kao recimo 965P-DS3. A koliko vidim ova 965P-DS3P ima isto 8 pinski pa moguće da i ona može raditi isti problem...

Super!:grrr: Znači možda bi i napajanje trebao mijenjat! Hvala Bogu da ga nisam kupio prije par mjeseci! Joj, prokleta bila ta računala!

Ok, uzet ću kingmax mars!

Evo ovakav je priključak na napajanju
http://www.chieftec.com/images/PSU/p4_1.jpg

A nije mi jasno zašto bi izgorio taj konektor.. Se da to kako srediti? Šteta mi je sad kupovat drugo napajanje, kad mi je ovo novo!

daxdax 21.05.2007. 22:07

Citiraj:

Autor Ozy (Post 728563)

ja ne znam što sam ja nalupo osim što sam naveo da će svaku memu boot-ati na 1.8v,sasvim sigurno postoji problem sa Micron D9 čipovima na memorijskim stikovima za koje se preporuća 2.1V. :lol2:(ako nisi upoznat sa kolizijom tih mema sa ds3 onda svakako potraži na netu)
Ovaj 8-pinski je 2*4 12V,pa ako ti nekaj nije jasno :fiju: (mogu ti doslovce iz manuala ako želiš navest)
a Super Talent memorije nisu ŽNJ-ŽNJ :care:
I iz svega se da razlučiti da ti nisi baš najbolje shvatio i razumio :kafa:

Ozy 22.05.2007. 02:04

Ajde lagano odlepršaj dječko,mislim da nisi dovoljno kompetentan da (meni mi) objašnjavaš... ;)
Citiraj:

Autor daxdax (Post 728125)
1.8V meme nebi trebale imati problema sa POSTOM,a oće li sve raditi stabilno,to ovisi o ploči,a ne memi

- o čemu se ovdje priča,kakvi problemi 1.8V meme (dakle ddr2 meme),a na odgovarajućoj (ddr2 ploči!) pri POST-u...da neće možda zviždat... :goood:
Citiraj:

Autor daxdax (Post 728126)
Fali ti očito napona na procu,digni to i na memoriji,siguran sam da će to stabilizirati komp.

- čovjek je već lijepo napisao da mu se to isto dešava i kad je vratio sad na def...
Citiraj:

Autor daxdax (Post 728496)
Gle,odeš na proizvođaća ili distributera meme i vidiš specifikacije dali je na 1.8V,ak je onda će raditi sigurno,ja imam 2x4 (12v za proc) pinski na ds3p koji ti služi samo za one Extreme procesore,i to ti nema nikakve veze sa c2d.
Ima kapicu na 1x4,tako da su već otpisali te Extreme stare procesore

-je! svaka ddr2 mema je na 1.8 volti,to nema šta gledat stranice proizvođača... E a sad što neće raditi Ballistix na 1200mhz bez 2.2 volta min. to je druga priča...
- onaj 12V za stabilizacija napona na fetovima proca nije 8 pinski samo zbog EE procesora (kojih više i nema);iako je možda tada i bio uveden ;ali kako se vidi iz priloženog i dalje se koristi. A ploče znaju skurit taj konektor jer provuče više struje nego što isti izdrži - tako da je preporučljivo staviti 8 piski jack u taj konektor na ploči;iako Gigabyte kaže da se može i 4 pinski stavit - zato i je poklopljeno ona 4 s kapicom,ali to ne umanjuje opasnost od izgaranja istog. - to je ujedno i odgovor Jack_The_Ripper-u ;)

A vi cijenjeni gospodine DaxDax drugi puta nemojte tako oholo prema meni pa možda i vama objasnim nešto prema potrebi ili ćemo makar normalno komunicirati a ne na ovakvoj razini uz obostrano prepucavanje jel... :kafa:
Da ti ćeš meni ako nisam upoznat - a upravo sam to i naveo da može biti problema sa kompatibilnošću (Micron i sl.),ima i više verzija D9 čipa,pa sam zato napisao žnj-žnj... A i to se očito u neku ruku rješava kako sam i prije napisao novijim biosima - jer primjetih 2-3 člana koji imaju P965-DS3 ploče i Ballistix sa micronovim čipovima... :fiju: A 2.1 ili 2.x volta se ne preporuča zato jer su čipovi D9,to veze sa tim nema... :goood:
Za ST isto nisam rekao da je loša mema,to ti nisi dobro "razlučio"... :goood:

I konačno,ne treba mi ništa iz manuala citirat,niti mi treba/š objašnjavat (ako misliš da bolje znaš jer posjeduješ dotičnu ploču) :lol2: - te napominjem da mi ništa nije nejasno i sve sam dobro shvatio i "razlučio",nego mi se neda čitat 5 tvojim postova skoro red za redom zato jer neznaš/nisi uspio adekvatno objasnit čovjeku. A drugi put malo kulturnije i nemoj fućkat :fiju: - na moj normalan post,pa ti se možda i ispričam za ovakav sad nastup... Još kad ti vidim godine i uz to kakav ti je ulet,mislim ono... :care:

daxdax 22.05.2007. 08:53

Ok majstore,nadam se da će problemi koji se ovdje postaju kvalitetno riješiti
na način da im ti predložiš riješenja. O ostalom više neću EOD.:chears:

SPLiFF 22.05.2007. 10:34

nemoj daxdax... nemoj sa ozy-jem :D

nemoj....

iceql 22.05.2007. 16:59

Je li moguce da mi je ova maticna sprzila pci tv tuner?

imam e6320 kojeg drzim na 400mhz*7

da li sam povecanjem fsb na 400mhz, preoverclockirao pci koji je onda unistio tv tuner?
nigdje u postavkama biosa nema nista o brzini pci, samo pci-e kojeg drzim na 100mhz.

to se dogodilo nakon sto sam napravio bios update na F11, a tv tuner vise ne radi niti na starom kompu...

imam jos i pci zvucnu, no s njom je sve u redu.

Ima li netko ideju sto se tocno dogodilo i zasto?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:26.