PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   COD2YOU (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71047)

snake 1 09.06.2007. 23:13

Nije mi jasno zasto me server kicka. Igrao sam neke dvije runde i onda me kickao, probao sam opet uci i opet me kicako. Zna li netko zasto?

E.T. 09.06.2007. 23:25

Citiraj:

Autor snake 1 (Post 742156)
Nije mi jasno zasto me server kicka. Igrao sam neke dvije runde i onda me kickao, probao sam opet uci i opet me kicako. Zna li netko zasto?

napisi koju je poruku izbacilo nakon kickanja pa ce ti netko moci vise pomoci

Gabre 09.06.2007. 23:38

Citiraj:

Autor robert7 (Post 741953)
auf koliko problema oko sitnica.ajd da se i ja javim kao jedan od moderatora sa c2y servera.

Ovako,svi vi koji imate probleme sa confizima i inim sranjima,procitajte dobro ovaj post.

Igra pri spajanju na neki server ucitava vase postavke igre.Te postavke su spremljene u tekstualnom fileu naziva config_mp.cfg . Taj file se nalazi unutar foldera CallofDuty 2/Main/players/player_name gdje je player_name ime vaseg profila (npr. robert,mario,slaven,srđan itd).

Neki serveri kao i COD2YOU,imaju predefiniranu fs_game komandu.Šta to znači? To znači da se pri prvom spajanju na COD2YOU u vašem folderu od igre stvara folder imena cod2you,te u njega smješta svoje postavke igre kako se nebi klale s drugima.On preuzima config iz Main foldera te ga kopira u svoj folder,s eventulanim promjenama koje server zahtjeva (automatsko stavljanje naredbe cl_maxpackets na 60 i sl.).

Tako i mnogi serveri rade,zato nije dovoljno promjeniti postavke unutar main foldera,vec unutar servera na kojem se spajamo.
Najbolji nacin kako to ciniti jest obrisati sve fs_game foldere (cod2you,nomercy,itd itd) te srediti nas config unutar foldera MAIN.Zatim se spojiti na servere te ce on preuzimati nas vec sredeni config.

Za sve ostale,ko i gabre-a koji nisu to ucinili,preostaje da promjene naredbu seta cl_allowDownload na 0 u configu unutar foldera Callofduty 2/cod2you/players/player_name

i onda ce sve raditi ;)

isto vrijedi za sve ostale komande koje pozelite ukucati u konzolu.moj savjet je odma to preradite u configu unutar cod2you foldera ;)

do daljnih problema,
Vaš C2Y Revo admin,

Nuke

e pa fala lipo na objašnjenju, ovo nitko nije spominjao da igra kopira config file, pa više ne prepoznake promjene.

ovo se PRIJE nije događalo na STAROM serveru.

I znači da je ipak do postavki na serveru Rače. ;)

danas sam nakon reinstala, i nekoliko pokušaja ulaska na server uspio da ostanu postavke koje želim.
i to prije nego sam ovo sad pročitao.

:chears:

snake 1 10.06.2007. 01:24

Imam pitanje zasto nemogu da imam u igri nick himmler. Znam ja sve one stvari o nacizmu i tako. Ali kad bi se to gledalo, u igri nebis smio ni igrati sa njemcima. Molim da mi netko odgovori.

E.T. 10.06.2007. 01:31

ovdje se samo okupljaju igraci sa tog servera... mislim da ces vise informacija naci ovdje:

http://www.cod2you.com/

Da kopiram vijest sa navedene stranice :

"Trenutno se radi na promjeni načina rada cod2you sitea i foruma a največa novost će biti na igračim serverima.

O svemu tome biti ćete obavješteni ovdje.

C2Y MM

PS. Igrači server je postao public i svi ste dobrodošli: 217.172.55.249:29060

Molimo Vas sve da se držite par pravila dobrog ponašanja: nema hackova, psovanja, vređanja i nepoželjnih nickova (npr. Hitler).
Sve to će Vas odvesti na ban listu - hackovi na master ban - PB & GV.

Hvala,

C2Y MM"

Znaci to kazu admini servera. Pa sad ak ti se ne svidaju pravila server kojeg su ti decki postavili, odrzavaju i financiraju nemoj igrat gore...sto drugo da ti kazem :D

Juggernaut 10.06.2007. 07:44

Hehe, Ren dobio konkurenciju u kempanju :D, neki lik se u svakoj rundi sd-a mapa Carentan skempa kod ograde kraj B i čeka tako dugo dok ga ne premjesti u spec :D

atha 10.06.2007. 09:11

Citiraj:

Autor E.T. (Post 742214)
Znaci to kazu admini servera. Pa sad ak ti se ne svidaju pravila server kojeg su ti decki postavili, odrzavaju i financiraju nemoj igrat gore...sto drugo da ti kazem :D

Bas. Pravila su kakva jesu. Netko je u igri pitao i zasto nema votea. A zasto bi bilo? Ovo je SD server sa odredjenom rotacijom mapa. I tu nema diskusije. Ako se nekome ne svidja, postoje Bihnet, Logosoft i raznorazni klanski serveri koji su preko dana u public modu. Takodjer, probajte i njihove admine pitati - zasto nema votea? Zasto nije DM?

Ovdje nema jer ga nema i jer jer SD server. Simple as that. :)

zippo 10.06.2007. 09:19

Citiraj:

Autor snake 1 (Post 742210)
Imam pitanje zasto nemogu da imam u igri nick himmler. Znam ja sve one stvari o nacizmu i tako. Ali kad bi se to gledalo, u igri nebis smio ni igrati sa njemcima. Molim da mi netko odgovori.

Nemojte dozvoljavati vređanje, psovanje i nepoželjne nickove tipa: ustaša, himmler, ante pavelić, četnik, majko***ač i slično

Ovo ti je dio pravila koje vrijede za admine servera. To znaci da se nece tolerirati vrijedjanje suigraca ili protivnika, njihovo psovanje niti bilo kakvo mijesanje igre sa politikom, nacionalizmom, rasizmom i sl. sa bilo cije strane. Takve stvari zadrzite za doma ili neke servere koji ce to tolerirati. Kome ovo nije prihvatljivo a to nismo izmislili mi vec su to opca pravila na svim serverima, ne treba dolaziti.
Promijeni si nick u nesto prihvatljivije i neces imati problema

@edit
u tijeku je priprema pravila na serveru (nece to biti nista specijalno niti izmisljanje tople vode vec par osnovnih stvari) pa ce svima biti malo jasnije o cemu se radi. Kako ste vecina vec igrali ili igrate po raznim serverima, klanovima itd znate o kojim pravilima je rijec

snake 1 10.06.2007. 14:12

Pa ako su to pravila, onda cu ih morati postivati.

MisterM 10.06.2007. 17:31

Citiraj:

...Neki serveri kao i COD2YOU,imaju predefiniranu fs_game komandu.Šta to znači? To znači da se pri prvom spajanju na COD2YOU u vašem folderu od igre stvara folder imena cod2you,te u njega smješta svoje postavke igre kako se nebi klale s drugima.On preuzima config iz Main foldera te ga kopira u svoj folder,s eventulanim promjenama koje server zahtjeva (automatsko stavljanje naredbe cl_maxpackets na 60 i sl.).

Ja za svaki server kojeg posječujem uključujući C2Y imam posebni fs_game folder.
Main mi je uvijek čist - ustvari kao da je sada instalirana igra.

Treba znati da neki serveri forsju autodownload pa dobivate u main smeče koje vam poslije radi probleme.
Ako server forsa a vaš config brani dobit ćete djelomično smeče - tako vam se može dogoditi da uđete na server a nemate recimo oružje.

Neki fs_game folderi se kolju međusobno - to rješavate na način da preslite nekorišteni folder van \Program Files\Activision\Call of Duty 2 direktorija a vračate ga kad vam zatreba.

Ja sve promjene radim isključivo u:

\Program Files\Activision\Call of Duty 2\main\players\*moj nick/ime*\config_mp

Nikada nisam ni taknuo config u fs_game folderu.
Nemam nikakvih problema ni na jednom serveru.

Citiraj:

...Tako i mnogi serveri rade,zato nije dovoljno promjeniti postavke unutar main foldera,vec unutar servera na kojem se spajamo.
Najbolji nacin kako to ciniti jest obrisati sve fs_game foldere (cod2you,nomercy,itd itd) te srediti nas config unutar foldera MAIN.Zatim se spojiti na servere te ce on preuzimati nas vec sredeni config...

Ovo je recept za katastrofu za svakog tko se sa time ne bavi na dnevnoj osnovi.
Iz jednostavnog razloga: i opet ćete kod spajanja na C2Y dobiti cod2you fs_game folder a kod spajanja na druge takve servere njihove fs_game foldere i opet ste na početku. Plus main će vam biti pun smeča = dodatni problemi.

Citiraj:

...Za sve ostale,ko i gabre-a koji nisu to ucinili...

Gabre je izgubljen slučaj :fiju: :D

Citiraj:

Autor Gabre (Post 742167)
...ovo se PRIJE nije događalo na STAROM serveru...

Zašto meni ne mjenja moje postavke????
I što to nije bilo isto na "STAROM - WTF?" serveru?

Citiraj:

...isto vrijedi za sve ostale komande koje pozelite ukucati u konzolu.moj savjet je odma to preradite u configu unutar cod2you foldera ;)

Jedini način da nešto promjenite u konzoli je slijedeči:

/seta

Na primjer:

/seta cl_maxpackets "60"

Ovdje je potrebno reči da se zbog bugova same igre a i klanja raznih modova i configa često dogodi da "igra"/config_mp tu naredbu ne zapamti/ne sejva. Ovo nije ni naša ni vaša krivica nego proizvođača igre.

Zato ako ne želite probleme mjenjajte isključivo unutar:

\Program Files\Activision\Call of Duty 2\main\players\*moj nick/ime*\config_mp

Main uvijek držite pure.
Sada sam vam dao drugačiji savjet u odnosu na Nukea - on profesionalno igra CoD 2 i promjene i štelanja mu nisu problem.
Vikend ratnicima će biti.

Sami odlučite koga da poslušate.

Citiraj:

Imam pitanje zasto nemogu da imam u igri nick himmler. Znam ja sve one stvari o nacizmu i tako...

Znaš i još pitaš :suicide:

Citiraj:

...Ali kad bi se to gledalo, u igri nebis smio ni igrati sa njemcima...

Netočno.
U igri si običan vojnik Axis - čak nisi nazvan Wermacht Soldat (Isus će ispraviti ako je neispravno napisano) - sile osovine (axis) nisu bili samo njemci nego i taljanci i japanci.
U igri nisi ratni zločinac Heinrich_Himmler.

Citiraj:

Autor zippo61 (Post 742267)
Nemojte dozvoljavati vređanje, psovanje i nepoželjne nickove tipa: ustaša, himmler, ante pavelić, četnik, majko***ač i slično...

Mislim da je sve jasno.

Moj naklon,

MM

snake 1 10.06.2007. 17:44

Bravo sve ljepo objasnjeno. Ali si rekao neke krive stvari sta se tice njemaca. Ali necu te ispraviti jer su to stvari sta tebe i druge clanove ne zanima.

MisterM 10.06.2007. 17:53

Citiraj:

Autor snake 1 (Post 742682)
...Ali si rekao neke krive stvari sta se tice njemaca. Ali necu te ispraviti jer su to stvari sta tebe i druge clanove ne zanima.

Slobodno napiši osim ako nije protiv pravila ovog foruma - u tom slučaju pošalji mi PM.

Pozdrav,

MM

EDIT: BTW sadašnji papa je bio pripadnik Wermachta ali ne i ratni zločinac...FTR.

EDIT2: zašto ne igraš kao Snake ili Snake 1 - odličan nick - my 2 cents...

nino 10.06.2007. 18:07

Netreba Isus, pise se Wermacht...:D

snake 1 10.06.2007. 18:09

Ne trebam se bunit. Pravilo mi je u redu i postovati cu ga. A nick ce mi biti snake.

atha 10.06.2007. 19:38

MM - znam kako je bilo prije, nemoj da tako bude uopce vise. mali prijedlog - u ime servera dodajte i link na web, gdje ce pisati pravila. Kao sto postoji masu publica, i kako tamo nema nikakvih raspravljanja, neka bude i ovdje. Nemas se sto objasnjvati zasto i kako. Pravila publica su sasvim jasna, i svuda se temelje na pravilima igre, kulture, odnosno opca pravila ponasanja. Postavili ste public server, napisana su pravila, okacena na web i tu je vasa prica gotova - kada se netko od admina spoji na server, vidi sto je i kako je, ako se pravila krse, objasni se zasto i kako, ako se ponavlja - kick. I amen. Nema diskusije. U tome i je bit publica. Jednom odredis pravila i vise te to ne dira. Cisto da se ustede vlastiti zivci.

robert7 10.06.2007. 20:03

config vam se cesto ne sejva,ko i meni,kada izlazite sa alt + f4 iz igre i inim nacinima.mora se bas na disconnect pa quit ici

@mm ne kuzis sta sam rekao.fs_game folder preuzima config iz maina,a ako ti sredis config u mainu kako treba (paketi,autodownload itd) onda ce svi ostali fs_game to imati.

oni se medusobno nemogu poklat,niti modovi njihovi.osim ako su u mainu.sto se tice toga da je main cist,to stoji.

e da,i njuk ne igra profesionalno cod je to sucksa.
tako da nebi ljudi krivo shvatili.

atha 10.06.2007. 20:28

Odi papaj sarmice njuk.

MisterM 10.06.2007. 20:35

Citiraj:

Autor atha (Post 742761)
MM - znam kako je bilo prije, nemoj da tako bude uopce vise. mali prijedlog - u ime servera dodajte i link na web, gdje ce pisati pravila. Kao sto postoji masu publica, i kako tamo nema nikakvih raspravljanja, neka bude i ovdje. Nemas se sto objasnjvati zasto i kako. Pravila publica su sasvim jasna, i svuda se temelje na pravilima igre, kulture, odnosno opca pravila ponasanja. Postavili ste public server, napisana su pravila, okacena na web i tu je vasa prica gotova - kada se netko od admina spoji na server, vidi sto je i kako je, ako se pravila krse, objasni se zasto i kako, ako se ponavlja - kick. I amen. Nema diskusije. U tome i je bit publica. Jednom odredis pravila i vise te to ne dira. Cisto da se ustede vlastiti zivci.

http://www.cod2you.com
http://img236.imageshack.us/img236/7404/ucsign15pp5.gif

Znam sve stari.
Ovo sada nije ništa samo otvoreni stari server - čak nije ni isključivo S&D.
Ide: novi site + novi forum + novi mod baziran na zadnjem PAM-u + više servera:eek:
Sve otvoreno za svakoga tko želi.:eek:
I još puno lipih stvari ma nesmem kazat! :fiju:

I bez brige - vrlo jasna pravila na više načina;)

atha 10.06.2007. 20:50

Citiraj:

Autor MisterM (Post 742796)
I još puno lipih stvari ma nesmem kazat! :fiju:

Don't be naughty. :D

croi1 11.06.2007. 15:30

Juggernaut(tako nesto) ukrao si mi avatar sa net.hr.....

Obracunat cemo se u cod-u!!!!:chears:

hmmm 11.06.2007. 19:41

jooj kako mi ovo fali, ali uskoro decki uskoro...

Vido 11.06.2007. 20:34

Počeo sam prelaziti SP na veteran težini kao vježbu. Rezultati su više nego očiti. Sada ubijam puno više nego prije. Savjetujem svima koji se osjećaju noobovski da naprave isto. Meni je jako pomoglo.

Mislim da VL_Elma ili nešto tako dobro zna o čemu pričam. Prije je on mene tukao, a sad ja njega ponekad (osim ako mi nije puštao :stoopid:). Još uvijek nisam nešto super, ali mislim da više nisam tako slab kao prije.

:goood:

Renesis 11.06.2007. 20:52

ma nema do MP-a... ja sam prije prošao SP, pa onda tek išao na MP, ali tek na multiu možeš uhvatit neki skill, a i 100x je zabavnije :D

evo mene za koji čas gore :)

E.T. 11.06.2007. 21:05

joj kad citam ove postove mi je tako zao sto sam se "umirovio" ... Vec 2 tjedna uspjesno apstiniram od Cod-a...al da je tesko je...

croi1 11.06.2007. 21:19

Vido...pa nisi ti tako slab kao sto pricas...nemas srece....a i brzine...ali za kakvih 25 sat igranja na netu budeš uhvatio ritam....

Ja isto poceo nedavno....joj...ovaj mjesec mi istjece flate a onda necu bas igrati cod2...ah sta je tu je...opet cu se prebaciti na IL2:Sturmovik....

Inače ja sam Ema....lol...nadimak mi je zakon...ne?:lol2:

nino 11.06.2007. 21:58

Citiraj:

Autor hmmm (Post 743624)
jooj kako mi ovo fali, ali uskoro decki uskoro...

Pa di si Adi? A znas sto te ceka...:D

Citiraj:

E.T.
joj kad citam ove postove mi je tako zao sto sam se "umirovio" ... Vec 2 tjedna uspjesno apstiniram od Cod-a...al da je tesko je...
Prosle godine 6 mjeseci i ove 4 mjeseca, pa se ti zali .....btw, zasto te nema?:stoopid:

Renesis 11.06.2007. 23:22

evo sad smo pucali, bilo je mnogo lijepo... jedino onog snakea treba uvjerit da mu himmler ne smije biti nick(jest da ga je odmah po refreshu promjenio, al opet)

buljo 11.06.2007. 23:33

Bio pol mape ali ne vidim više (ne spavanje) i sutra se rano dižem pa idem krmit.

Inače ekipe ima dosta, i to mi se sviđa.

zippo 12.06.2007. 00:02

Citiraj:

Autor buljo (Post 743876)
Bio pol mape ali ne vidim više (ne spavanje) i sutra se rano dižem pa idem krmit.

I ja takodjer, sutra raditi
inace obavijest svim clanovima i gostima foruma C2Y. Trenutno je u maloj banani, radi se na popravcima pa dok ne poprimi svoj stari izgled nemojte postati jer to ometa rad. Citati se moze.

@ET
aktiviraj se, prevelika apstinencija skodi :D
Ne mislim da moras igrati za klan ali povremeni dolazak na server i ganjanje Gandze po serveru krijepi organizam :D:care:

hmmm 12.06.2007. 02:40

Citiraj:

Autor nino5 (Post 743750)
Pa di si Adi?

mah...nemam net vec 2 mjeseca, ali uskoro stize flat:)
Citiraj:

Autor nino5 (Post 743750)
A znas sto te ceka...:D

hehe znam znam, ne mogu reci da se pripremam ali pruzit cu otpor:dobartek: :D

Renesis 12.06.2007. 09:41

bogme, slajmica je jučer vraški pucala :)

a gandžonije, uf, ni ne javi se, samo mi odjednom metak pospremi... al dobio je i on svoju porciju :D

Gabre 12.06.2007. 10:29

ne da mi se quotati...

kažem da je do servera, jer mi se prije NIJE događalo ovo što mi se događa sada. i kraj diskusije.

igra sama ili neke postavke na serveru mi se umiješaju u config file. ne kužim što nije jasno. Instaliram igru, stavim patch, stavim iwd file, instaliram ASE, upišem adresu servera, i spojim se isključivo i jedino na c2y server. i onda mi baca na default.

zbog mene?? yeah right... ;)

no, nebitno, uspio sam nakon višestrukih pokušaja natjerati da igra zapamti moje postavke. Čak ni promjene u cod2you folderu, i njegov config file, nije htjelo prihvatiti sve naredbe... nego iz 2. 3.ećeg puta...

a zašto, to ne znam..

nego, bi li tko sad na server malo ako ima tko budan :D

Renesis 12.06.2007. 10:42

e i ti gabre :D čekaj večer :D

ja idem ća brzo :D

MisterM 12.06.2007. 11:48

Citiraj:

Autor Gabre (Post 744080)
...kažem da je do servera, jer mi se prije NIJE događalo ovo što mi se događa sada. i kraj diskusije...
...zbog mene?? yeah right...

ROFLMAO!

Citiraj:

By Tor - Službena pravila ponašanja na PCE forumu - mali isječak: "Ne hranite trolove. Ako netko namjerno provocira, flejma, potiče svađu-ignorirajte ga ... odgovaranje na takve postove je baš ono što je trol i htio postići..."
Zlatno pravilo.

:amen:

Gabre 12.06.2007. 17:23

ok, onda mi objasni zašto se ovo događa ako sa sigurnošću tvrdiš da nije do servera i igre na njemu?

zanima me.

a ako je ovo o trolovima upućeno meni... :lol2:

zippo 12.06.2007. 17:27

Niko drugi do sada se nije prijavio sa takvim problemima, samo ti. Probleme koje su do sad ljudi prijavljivali rijesavalo se u hodu. Ljudi igraju svake veceri a server je kriv ? :stoopid:

Gabre 12.06.2007. 17:28

i milentije je imao isti problem

zippo 12.06.2007. 17:29

Je li rijesio ? I kako ?

Gabre 12.06.2007. 17:43

za njega ne znam, kod mene je iz drugog puta upalila promjenom config fajla u cod2you foldera.

no nebitno, pošto sam trol, tako da više neću o ovome.

atha 12.06.2007. 17:54

Nije sigurno do servera, problem je client side.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:02.