PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2007 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63497)

MetallicA 10.04.2007. 02:24

e Rak evo prociato onaj tvoj post na prosloj stranici e nemogu vjerovat kolko sam slicno to bas danas jednom frenudpricao ja sam za mclaren isto odkad znam za f1 malo mi je sad bed kaj enam finac u mclarenu mika mi je bio legenda...

za komentatore dosadno je blaga rijec tak me nekad izzivciraju dok pocne tam nastrano S***I o nekome za koga navija i onda cijelu sezonu samo o njemu razglaba sam sa sobom ....

za shumija imas pravo (cigo ;) )

formula se u zadnjih par (malo vise od par) godina jako promjenila nisam bas star tak da se onih starih trka skoro pa ni ne sjecam ali ima puno detalja kojih se sjecam ...

nisam gledo prvu trku ali ovu drugu jesam ...neka ce biti cudna sezona cudni ljudi u cudnim autima sve mi je nekako pomijesano uvjek je neki finac vozio za mclaren ( kolko se ja sjecam zadnjih par god.. osim one sezone dok je bio montoya) neznam sta ce se ove sezone do kraja razvit oce li prvak biti alosno ili mozda kimi il neko treci ....

edit. sry kaj sam pisao koda pisem s ljevom nogom al mi se jaaakoo spava :D

domy1 13.04.2007. 19:04

Evo rezultati treninga, BMW se popeo visoko bit će zanimljive kvalifikacije i utrka.
Razlike u vremenima su male stoga:goood:
http://www.formula1.com/race/news/5945/772.html
Button me razočarao zadnji je, honda niš nevalja treba im sve inžinjere poizbacat iz momčadi :banned:

speedy-3 13.04.2007. 19:09

Citiraj:

Autor domy1 (Post 698859)
Evo rezultati treninga, BMW se popeo visoko bit će zanimljive kvalifikacije i utrka.
Razlike u vremenima su male stoga:goood:
http://www.formula1.com/race/news/5945/772.html
Button me razočarao zadnji je, honda niš nevalja treba im sve inžinjere poizbacat iz momčadi :banned:

oke u kvalifikacijama ce to malo drugacije izgledati,,,,,

inace nije Honda kriva sa Buttonu ne ide dobro,,,,, Rubens vozi isti bolid pa je 10tak mjesta bolji od Buttona (je da honda sucks ove sezone ali ono Button sucks skroz pa...) :D

aski 13.04.2007. 19:12

Ma bit će yebena utrka :goood: mislim da nema ništa od one Ferrarijeve prednosti o kojoj su svi trubili :stoopid:
Što se tiče Honde, ja bi napuca Nicky Frya :fiju:

Darth Vader 13.04.2007. 19:32

Gledam još ovu utrku pa ću vidjeti dali će me sezona zanimti, mogla bi biti prva koju ću propustiti od 93. Sva sreća da imam skoro sve sezone od kraja 70-ih pa do sada pa ću se lagano prisječat starih dana... :D a opet, koliko god možda bilo nezanimljivo ipak nemoš vikendom bez F1

SRV 13.04.2007. 21:29

Nekako mi ovo smrdi na Maleziju. Mislim da ce ih nasi opet razvalit. :D

DeadMan+ 14.04.2007. 00:36

aha, pogotovo nabrijani Hamilton: The Finn was able to make the most of his equipment and set the fastest time of 1m 33.527s on Bridgestone’s soft tyre option. But he certainly had to hustle to beat Lewis Hamilton’s time of 1m 33.540s in the McLaren

sve cemu se nadam je zanimljiva utrka :chears:

Foxman 14.04.2007. 00:45

Iako sam Ferrarista volio bih da Hamilton uzme Bahrein i da nabije onom glavatom Alonsu rogove ;););)

SRV 14.04.2007. 00:49

Citiraj:

Autor Foxman (Post 699098)
Iako sam Ferrarista volio bih da Hamilton uzme Bahrein i da nabije onom glavatom Alonsu rogove ;););)

Pored Masse, Kimija i Alonsa - tesko. Njegovo je samo da vozi i ne radi gluposti, nema on (jos) sanse za pobjedu.

aski 14.04.2007. 00:59

Iskreno na Massu više i ne računam. Misliš da još nema šansu za pobjedu zbog neiskustva ili misliš da ga netko blokira iz McLaren Mercedesa :fiju:

Foxman 14.04.2007. 01:21

Citiraj:

Autor aski (Post 699105)
Iskreno na Massu više i ne računam. Misliš da još nema šansu za pobjedu zbog neiskustva ili misliš da ga netko blokira iz McLaren Mercedesa :fiju:

JA mislim ovo drugo.... Prva trka je cisti dokaz... nabio je rogove Alonsu pa su ga malo shebali...

Hamilton je vozac koji je dosao iz jedn e druge sredine, tamo di je pretjecanje u svakom krugu normalno i vidi se da to ima... Brzi je od Alonsa i spreman preuzeti rizik sto Alonso nije... Alonso je tata mata za idealne putanje i odlicne prolaske kroz zavoje ali je d o s a d a nnnnnnn jer igra na sigurno, ja sam zapravo siguran da je proslu trku Masa napadao Alonsa a ne Hamiltona da bi ga i prestigao.,..

Ferrarista opaki sam ali kazem volio bih a vjerujem da i oce kad tad Hamilton nabiti rogove Alonsu da ce ovaj pokrije po svojoj velikoj glavi i sakrije

SRV 14.04.2007. 01:42

Citiraj:

Autor aski (Post 699105)

Ma mislio sam na cinjenicu da on uopce ne forsa da pobijedi. Rekoh, njegovo je samo da (zasad) pametno vozi i ne radi gluposti. A pobjeda, tesko, jer osim sto imaju crveni, tu je i Alonso.

@Foxman, on je dosao iz sredine gdje se pretice, da, ali kao i svi drugi vozaci u F1. :)

speedy-3 14.04.2007. 02:55

Citiraj:

Autor SRV (Post 699122)
Ma mislio sam na cinjenicu da on uopce ne forsa da pobijedi. Rekoh, njegovo je samo da (zasad) pametno vozi i ne radi gluposti. A pobjeda, tesko, jer osim sto imaju crveni, tu je i Alonso.

@Foxman, on je dosao iz sredine gdje se pretice, da, ali kao i svi drugi vozaci u F1. :)

pa svi drugi vozaci u F1 bas i nisu,,,,, u tome i je fora s Hamiltonom jer za razliku od vecine ovih koji sada voze dobre pile i samom su vrhu nisu napredovali kao Hamilton sve do F1,,,,,, obicno su s nista ili jako malo iskustva ili bilo cega dosli do mjesta testinh vozaca F1 bolida ili vozili za najslabije momcadi,,,,,, i ono tu su stekli vecinu svoga znanja i iskustva i zato voze kako voze,,, paze na strategiju ne idu neka luda pretjecanja samo tako nista se ne reskira,,, Hamilton,,, e on je dosao iz sredine gdje se stvarno pretice...... i njegovo nije da "vozi pametno i ne radi gluposti" to sto on napada Alonsa ili bilo koga drugoga nije glupost to je nosto sto bi svaki vozac trebao raditi vise nego razmisljati o taktici i tome koliko ce bodova izgubiti ako mm ranije krene preticati nego sto mu je trkaci inzinjer rekao....

dosta je samo pogledati na wikipediji tko je gdje bio prije F1 ili na youtube neke snimke,,,,,, Hamilton je dosao iz GP2 a to je uzhasno slicno sa F1 tako da njemu nije nista cudno ili previse drugacije voziti sad taj F1 bolid ono ovo svi govore "wau vidi ovok Rookiea" heh bas zbog toga sa su GP2 i F1 toliko slicni meni on uopce ne prolazi kao neki Rookie i nijedan od Ferrarijevih vozaca niti aktualni svjetski prvak jednostavno nemaju sanse protiv njega na stazi

cjelo vrjeme za te nove vozace govorim kak oni bas i nisu "pravi vozaci" jer nema kod njih ni mrvice voznje kakva se prije vidala u F1,,,,,, e pa Hamilton bas to radi i ono stvarno 100x je zanimljive gledati utrku u kojoj se vozi kotac uz kotac nego utrku u kojoj Alonso ili Kimi (kako je bilo na prve dvije utrke ove sezone) fino voze sami ispred svih sa prednoscu od 20+ sec ispred 2. vozaca,,,,, bezvezno dosadno kruzenje po stazi koje ce Hamilton nadam se razbiti,,,,,, start sezone je fino najavio tako nesto kad je okinio uspavanog Alonsa u prvoj utrci na startu i ovo sto je radio s Massom,,,,, da mislim da je sada vrijeme da pokupi jos tu jednu stepenicu na podiju koja mu nedostaje u F1

nema tu "da pametno vozi" ako moze onda samo nek ide po tu pobjedu i da pomete svakoga tko mu stane na put :D

Foxman 14.04.2007. 08:57

Eto baš to što je speedy napisao... GP2 i F3euro su natjecanja u kojima je on u 5g bio 3 puta prvak jednom 3 i jednom 5-ti a to se tamo ne može ako nisi maher za prestizanja, a definitivno jest... mali je prokleto brz.. zasto Alonso jucer nije postavio bolje vrijeme od njega? Jer ne može na ravnim stazama a Bahrein je baš to, 70% kruga full gas a to je specijalnost malog Lewisa i zato se nadam da će uzeti ovo.

Renesis 14.04.2007. 09:22

Mene je samo strah da ne napravi sranje u toj svojoj želji za pobjedom... Jest da mu ide, ali ne bi smio si dopustit da ga jedno prestizanje kosta odustajanja ili gubitka nešto pozicija (hint massa...)

Što se tiče onog da je Alonso bio ispred Masse, da bi ga ovaj šišnuo, ne smijemo zaboravit da je jedan "dosadni" Alonso držao i Schumachera iza sebe... znači ipak umije vozit :)

SRV 14.04.2007. 09:29

Citiraj:

Autor Foxman (Post 699154)
Eto baš to što je speedy napisao... GP2 i F3euro su natjecanja u kojima je on u 5g bio 3 puta prvak jednom 3 i jednom 5-ti a to se tamo ne može ako nisi maher za prestizanja, a definitivno jest... mali je prokleto brz.. zasto Alonso jucer nije postavio bolje vrijeme od njega? Jer ne može na ravnim stazama a Bahrein je baš to, 70% kruga full gas a to je specijalnost malog Lewisa i zato se nadam da će uzeti ovo.

Ja znam :D Zato sto je Alonso cijelo vrijeme vozio na tvrdim gumama.

domy1 14.04.2007. 09:36

Bit će jako gusto pogledajte da na treningu prvih 5 je unutar 1/4 sekunde tj. 0.250s Pogotovo između Kimia i Hamiltona 0.013s i između 3. i 5. 0.050s. Sve su to vrlo male razlike i bit će vrlo gusto :)

Foxman 14.04.2007. 09:55

@ Renesis ja nisam rekao da Alonso ne zna voziti nego ne zna riskirati a odupirati se znatno brzem Masi mislim da mu ne bi poslo za rukom jer on je preveliki zigheras, pogotovo na pocetku sezone...

@ SRV djelomicno tocno... Hamilton je postavio najbolje vrijeme da mekom komponentom ali pogledaj sve krugove na tvrdoj pa usporedi...

@ domy1 X

jedva cekam....

speedy-3 14.04.2007. 11:33

Citiraj:

Autor Renesis (Post 699160)
Mene je samo strah da ne napravi sranje u toj svojoj želji za pobjedom... Jest da mu ide, ali ne bi smio si dopustit da ga jedno prestizanje kosta odustajanja ili gubitka nešto pozicija (hint massa...)

Što se tiče onog da je Alonso bio ispred Masse, da bi ga ovaj šišnuo, ne smijemo zaboravit da je jedan "dosadni" Alonso držao i Schumachera iza sebe... znači ipak umije vozit :)

:D hehe onaj moj post veliki skraceno znaci...... Hamilton je pre***en vozac da bi pri bilo kakvom pokusaju hvatanja pobjede bio previse "uzbuden" i napravio pogresku koja bi ga izbacila iz utrke,,,,,,, (sad necu ici toliko daleko da i poziciju ne bi izgubio.... nikad se nezna sto se moze desiti) :D

SRV 14.04.2007. 11:48

Citiraj:

Autor speedy-3 (Post 699222)
:D hehe onaj moj post veliki skraceno znaci...... Hamilton je pre***en vozac da bi pri bilo kakvom pokusaju hvatanja pobjede bio previse "uzbuden" i napravio pogresku koja bi ga izbacila iz utrke,,,,,,, (sad necu ici toliko daleko da i poziciju ne bi izgubio.... nikad se nezna sto se moze desiti) :D

Evo bio je najbrzi jutros: :D

http://www.autosport.com/news/report.php/id/58070

Mogao bi frajer i pole uzet.

Foxman 14.04.2007. 11:56

Upravo o tome pricam.... 70% full gas... Hamilton leti....

Kao sto rekoh ocekujem Alonsa s rogovima...

aski 14.04.2007. 11:58

Citiraj:

Autor SRV (Post 699229)
Evo bio je najbrzi jutros: :D

http://www.autosport.com/news/report.php/id/58070

Mogao bi frajer i pole uzet.

Start će odlučiti pobjednika... :fiju:

Foxman 14.04.2007. 12:28

ako ne bude neki SC u igri...

domy1 14.04.2007. 12:56

lol razlika između Hamiltona i Kimija je 0.006s, pa odlučivat će par tisućinki :D

Foxman 14.04.2007. 14:07

Jedan rog na Alonsovoj glavi je vec naraso, sutra cekam jos jednog....

SRV 14.04.2007. 14:07

Massa prvi, Hamilton drugi, Kimi treci, Alonso 4. Bit ce zanimljivo. :D Stavljam ruku u vatru ako Hamilton sutra ne pretekne Massu na startu :D

speedy-3 14.04.2007. 14:14

hehe ovo je odlican poredak na startu ,,,,,, Hamilton iz utrke u utrku pokazuje i dokazuje kako ce on biti vozac No.1 dosta dugo jer kako je krenio stvarno nece biti nista cudno ako cak ove sezone pokupi naslov (oke ono neznam da ce bas toliko dobro ici ali.... nikad se nezna :D)

Massa heh neznam sa reci za njega opet pole ali pitanje je dal on to moze iskoristiti kao Alonso i Kimi,,,,

i napokon ce biti fight izmedu te dvojice,,, ono mozda obojica voze ko babe pa se mozda i nece na stazi direktno boriti nego kroz boksove,,,,,,, no stvarno bi bilo najc da se fightaju na stazi,,, pa i ako se spucaju jedan u drugog nije bad samo da ne budu babe ko do sada... :D

SRV 14.04.2007. 14:16

Citiraj:

Autor speedy-3 (Post 699327)
hehe ovo je odlican poredak na startu ,,,,,, Hamilton iz utrke u utrku pokazuje i dokazuje kako ce on biti vozac No.1 dosta dugo jer kako je krenio stvarno nece biti nista cudno ako cak ove sezone pokupi naslov (oke ono neznam da ce bas toliko dobro ici ali.... nikad se nezna :D)

Massa heh neznam sa reci za njega opet pole ali pitanje je dal on to moze iskoristiti kao Alonso i Kimi,,,,

i napokon ce biti fight izmedu te dvojice,,, ono mozda obojica voze ko babe pa se mozda i nece na stazi direktno boriti nego kroz boksove,,,,,,, no stvarno bi bilo najc da se fightaju na stazi,,, pa i ako se spucaju jedan u drugog nije bad samo da ne budu babe ko do sada... :D

Potpisujem :D

Foxman 14.04.2007. 14:17

je i ja i naravno ne mogu a da ne prokomentiram onu lopatu od Fisica... pa njemu treba uzet licencu i potjerat ga ca da u lunaparku vozi autice na struju...

speedy-3 14.04.2007. 14:19

Citiraj:

Autor Foxman (Post 699331)
je i ja i naravno ne mogu a da ne prokomentiram onu lopatu od Fisica... pa njemu treba uzet licencu i potjerat ga ca...

zasto sa je bilo sa je radio???

ja sam samo kraj uhvatio ovo dok je Massa bio u zadnjem brzom krugu,,,,,

SRV 14.04.2007. 14:23

A pazite ovo:
http://f1.gpupdate.net/en/news/2007/...have_had_pole/

Napravio je pogresku u zadnjem krugu, veli da bi bio inace prvi.

Foxman 14.04.2007. 14:24

U Q3 Kimi u brzom krugu a ovaj u zavoju skoro stane,...
Na usporenoj snimci mi se ucinilo kao da je cak bilo dodira ali je prebrzo prosla nisam dobro skuzio...

Ali inace imam veliki odbojnost prema njemu (netrpeljivost),.. U lošim momcadima ima X puta boljih vozaca od njega pa mi nije jasno kako on prezivljava vec 2 godine sa tako lošim vožnjama...

Pazite ovo:

http://img206.imageshack.us/img206/108/qqqfc0.png

najbolja vremena po pojedinim sektorima u fazama kvalifikacija su identicna za sva tri sektora kod Mase i Hamiltona

EDIT: evo kazu da nije bilo dodira ali bilo je to jako, jako blizu,...

speedy-3 14.04.2007. 14:34

ma Fisico :D Renault bi sigurno bio malo vise da im je Alonso ostao,,,, je da imaju sad bad s gumama i to ali Fisici stvarno nema pojma

a Hamilton ono je da mogao je MOZDA i da nije imao ono kocenje u prvom sektoru mislim da ne bi bas samo tako islo Massa kvalifikacije stvarno ***eno odradi,,,,,, no sve to nije vazno kad ga Hamilton pojede u utrci :D

SRV 14.04.2007. 14:43

Citiraj:

Autor speedy-3 (Post 699346)
a Hamilton ono je da mogao je MOZDA i da nije imao ono kocenje u prvom sektoru mislim da ne bi bas samo tako islo Massa kvalifikacije stvarno ***eno odradi,,,,,, no se to nije vazno kad ga Hamilton pojede u utrci :D

Upravo. Sutra ce oprat Massu na startu. Mozda ga cak i Kimi i Alonso preteknu (Massu).

Foxman 14.04.2007. 14:47

Mali je toliko samokritican da se odmah vidi iz njega da ce bit nesto...

peroW1 14.04.2007. 15:30

nadam se da Massa nece usrat start ko zadnji put. Inace, zanimljivo je bilo ono izbacivanje dima iz Hamiltonovog bolida (cak 3x) , sve mi se cini da nesto nece bit u redu. Svaka cast, sjajno je odvozio kvalifikacije, Alonso se moze polako pitati..sve mi se cini da ce mu ipak smjestiti na kraju u korist Alonsa.
Džan Karlo je najbolji:D

Foxman 14.04.2007. 15:39

Nadam se da nece, jer mi je mali drag, Alonsu može... :D:D:D

Ja bi rekao da je to povezano sa time što dugo stoje na mjestu upaljeni i griju se pa onda kad se malo jace stisne gascina moraju ispuhat pregijano ulje i vodu za hlađenje...

aski 14.04.2007. 15:54

Možda je bilo iz mjenjača :stoopid: Mislim da ako Massa sutra ne pobijedi da ne zaslužuje voziti propetog konjića :banned: Ne znam, mogu doletit Alonso i Kimi, ali sumnjam, mislim da će Lujs :D sutra popuniti kolekciju postolja :fiju:
Opakog je kolegu dobio Fernando :care::D

Foxman 14.04.2007. 16:03

Više bi volio da Hamilton uzme ovu i sve druge trke Alonsu nego što bi volio da Ferrari bude prvak a ipak sam Ferrarista ;);)

aski 14.04.2007. 16:19

Citiraj:

Autor Foxman (Post 699429)
Više bi volio da Hamilton uzme ovu i sve druge trke Alonsu nego što bi volio da Ferrari bude prvak a ipak sam Ferrarista ;);)

To je zbog Mihe ili :D:D:D
Ali ipak ne volim to čuti od Ferrarijevca, iako te razumijem :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:20.