![]() |
Citiraj:
Hvala na prijedlogu, vidio sam kako iskre frcaju dok se barata tim čudom, baš budem kupio par tih cvika. BTW, oni štitnici za uši mi trebaju/ne trebaju? Neprecizno...ah, zaheb onda :( |
Citiraj:
|
Ma samo ti uzmi onog Einhell dremela u PVC-u, kupi dijamantnu pilicu u Chipoteci i nemaš frke, spilit će lim :D . Samo polako.
|
ja nisam nikad koristil nikakvu zastitnu opremu i nije mi nista bilo ni mom starom
sta se tice dremela cisto je ok mada ja preferiram biax tocno je da se s tim ne reze nego brusi ali dodje na isto Einhell iz pevca je jedan od boljih opcija ili bilo sta nekih kineskih tvrtki kad se skuri samo zamenis i deri dalje |
A gdje ima za kupiti onaj kružni dio za bušenje ventova odnosno njihovog promijera?
mislim na ovo: http://www.youtube.com/watch?v=nqFYLCli9qY |
bauhaus,ali ti je 220kn/12cm promjer
|
Misliš na krunastu glavu....
Pogledaj u Pevecu, Baumaxu, Bauhausu, ili sličnim dućanima s takvom opremom. |
E hvala na odgovoru! znači krunasta glava... OK
A kolika je cifra veličine od 80mm? |
Citiraj:
|
samo jedna obavjest za dremel,najjeftiniji je 180kn einhel(poskupio 80kn)onda je skil 200 i onda DREMEL samo 700kn,neki uber moder komplet.....sve više modera u hr! :D
|
Citiraj:
u bauhausu imas nastavak za busenje rupa u svem i svacem (pogledaj na kutiji za kaj je -drvo,metal,plastika,univerzalni). velicina rupa je 25-100 i nekaj mm. hoby kosta 80kn. profesionalni kosta 190kn. i to ti je to. mozes namontirati na dremel, ili na busilicu. no obvezno moras malo to isprobati s brzinom vrtnje jer ce ti prevelika sve potrgati i ostetiti. eto:chears: edit:nemrem smanjit velicinu quotanja..hmm sve obrisao do zadnjeg suvisnog simbola i razmaka..hmm |
jel zna netko možda koja je "najbolja" marka dremela? osim orginalnog naravno....jer se viđa dosta einhela,alpha tools...
|
Citiraj:
http://www.proxxon.com/ a za povremenu einhel je dovoljan , moj zuti vec par godina dura , kad sam ga kupovao za razliku do skila sam kupio pribor za rezanje od proxona i nikad problema . |
Citiraj:
|
proxxon sam vidio u čipoteci i samo rekao:ou jea! :D
btw. imaju ti dremeli kaku garanciju |
Citiraj:
jedino izbjegavaj novije modele koji imaju elektronsku regulaciju okretaja i onaj atraktivan displey , jer im to prvo i vrlo brzo ode , bolji su stariji sa regulacijom preko onog kotacica od 1 - 6 ... |
uopće se ne isplati kupovati alat za 1-5 rupa na kučištu, meni je tokar za 25kn napravio 12cm za vent rupu, koju "doma" jakoo teško da ćeš napravit tako lijepo ( onako kao da je glatko di je rezano ). stavio metalnu mrežicu koju sam pofarbal i izgleda bolje nego orginal rupa za vent
|
DREMEL ili nešto slično
OK moj je dremel ošo na vječna lovišta i sad treba nabavit novi za koji mi se neda davat 400-600 kn ali uspio sam nači neku imitaciju koja izgleda isto ko dremel (bar na slici) i piše da je to ista ta stvar ali proizvođač je neko za koga ja nikad čuo nisam. e sad moje pitanje je koliko to vrijedi s obzirom da košta nešto manje od 200kn i da li je glava ista ko i u orginalnog dremela jer ja imam brdo onih nastavaka pa nebih želio da ovo kupim pa da ispane da su beskorisni i da moram kupovati nove ja bih sam provjerio ali nedaju mi otvoriti kutiju prije nego platim a nažalost to je jedini koji sam našo u šibeniku tako da nemogu otiči do drugog dučana i provjeriti tamo.
|
Je li Einhell?
|
iskreno da ti kažem neznam zaboravio sam ali to mi nije najvažnija stvar nego reci da li svi ti modeli imaju istu glavu i mogu na njih montirati orginal dremel nastavke.
|
U pevecu obično imaju einhell dremele koji koštaju između 150 i 200 kn.
Koliko ja znam, mogu se montirati. |
I meni se čini kako se mogu montirati. Nisam isprobavao doduše, ali na oko izgledaju kompatibilni.
|
Ima razlicitih tih nosaca i glava. Ja imam doma jedan drzac za one rezne plocice koji nejde u moj einhell. Premali je promjer, glava na einhellu je prevelika i ne stegne.
|
obično sa enhellom dođu dvije glave, jedna za tanje i jedna za deblje alate.
mislim na one koji dolaze u nekakvom PVC koferčiću. |
Ja sam dobio 2 deblje u Einhell originalu i onda kupio original dremel komplet od LUX-a i tamo bila tanka. Rezne ploce nabacio na stari drzac i sve normalno. Ma moralo bi radit ili odgovarat.
|
evo provjerio sam marku neki nutool je upitanju
|
jeli neko zna gdje ima u splitu, a moze i u zgu kupiti dremel neki? moze original a moze i kopija
gledo u baumaxa i peveca u splitu ali nema |
Citiraj:
|
Vidi u Emezzete, ja sam tamo kupija prije par godina, nije nešto ali nije ni skup :D
|
evo me iz peveca u splitu
kupio sam einhelov dremel 289 kuna digitalni, ima pokazivac okreteja, + i - za regulaciju, moguca promjena cetkica veoma jednostavno, ljepa metalna kutija, ima nekih 10 nastavaka i dosta bruseva, i ima onu fleksibilnu ruku, nastavak, i dvije godine garancije |
Nije ni jeftin, pa je li čemu u akciji?
|
@croclocker
ajd baci koju sliku alata, nastavaka i kutije ako je moguce i ja sam zainteresiran za jednog |
Nevezano za dremel i njegove alate, ali ima veze za bušenjem i piljenjem, ima li kakve koristi od rezanja mesha za ventilatore na kucistu, tj. je li se protok poveća i utiša? Hvala
|
Citiraj:
|
Ovisi o tome koje je kućište. Većina škart kućišta ima užasno male proreze, ko da su bušeni najmanjim svrdlom od bušilice. Na kraju ventilator samo bezveze buči i jedva puše. Dok skuplja imaju "rešetku", koja je još nekoliko milimetara odmaknuta od ventilatora, i to je doslovno duplo bolje rješenje od shit kućišta. :fiju:
|
Kuciste je kostalo 199,99kn sa 500w PSU, mislim da je sve jasno...
Otraga su 2x 80 i naprijed 1x120, netrebam potpunu tisinu jer ionako CM Hyper TX2 s svojim ventom na 1800rpm kroz hladnjak stvara najjacu buku, ali ni ove dvije 80-tke nisu bas tihe na 1800rpm... Mesh je sav ostar i treba pazit da se ne porezem, sto mislim da je ujedno i najveci izvor sustanja...sutra to rezem Hvala |
evo ja kupio danas u metrou fairline dremel za 172kn, sa 40 dijelova i fleksibilnim produzetkom
|
lol, i ja isti uzeo danas...za hobi alat nije puno+god garancije...
jos samo da je vremena uhvatit |
Vrijedi li taj fairline dremel šta,prvi dojmovi?Evo i ja sam planirao otići po njega ujutro jer mi se čini neloš za onako pokoju stvar odraditi s njim a i cijena je prihvtljiva.kakvi su dodatci i da li se grije previše? Našao sam na netu i Skill-ov ali ne znam hoću li ga pronaći u Bricu!?
|
Dobije li se uz koji dremel nekakav nastavak za bušenje rupa? Ili proširivanje postojećih, npr sa promjera 1cm na 2-3cm?
Ako ne, može li se kupiti negdje? Još nešto, dremel radi na cca 10-15k okretaja? Pitam jer na poslu imam pneumatski dremel na 20-25k, pa me zanima mogu li i time probati...:stoopid: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:40. |