PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Optima ADSL Traffic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58441)

Pomo 17.02.2007. 12:32

Citiraj:

Autor Black_Hawk (Post 648671)
Evo sad sam zvao optimu u vezi stalnog IP-a, kazu da im je to prvi slucaj i da je nemoguce da mi se IP ne mjenja, a kod mene se ne mjenja!!!!Daj pogledajte i vi jel se mijenja vama.

A koji ti je točno taj ip ako se smije znati???

Hamm 17.02.2007. 12:43

evo danas mi torrenti uredno rade :)

h3lld 17.02.2007. 12:45

takodjer .. 104kbs torrenti ... nadam se da nocas nece zezati :D

JuVe 17.02.2007. 13:02

Citiraj:

Autor MDT (Post 648449)
eh... danas dobih podatke za adsl traffic, naravno necu se spajat do 1.3. ali... upravo sam provjerio dostupnost optidsl-a na svojoj lokaciji u splitu i dostupan mi je :-) ovaj dan sam cekao duuuugo vremena, ali sad ne znam kakva su iskustva optidsl korisnika, jer ih je jos uvijek vrlo malo... da li oni huawei modemi ista valjaju? kakva je brzina, ping? da li se stvarno isplati preci jer ipak se potpisuje ugovor na dvije godine? znam da je malo OT ali moram pitat...

zašto se nećeš spojit kad je Hamm tu gore rekao da će mu naplatit proporcionalno... ja ću probat pa ću vidit jel točno :)
anyway, mislim da ja neću više nikome ništa potpisat a da ima obvezno trajanje ugovora. ovaj ADSL Traffic mi je savršeno došao, nekakav OptiDSL na 24 mjeseca me uopće ne zanima makar dobio na poklon modem od čistog zlata.

Evo mala usporedba trenutačnog stanja...
http://img72.imageshack.us/img72/1116/ispld5.jpg

Newbie Pro 17.02.2007. 14:12

@Black Hawk: da nisi u prijavnici oznacio dodatnu uslugu fixnog ip-a :D u vrijednosti od 250kn^^

Hamm 17.02.2007. 14:28

a valjda nije

ni meni se ne mjenja...nemam pojma..budemo vidli daljnji razvoj situacije :)

edit: kolko sam ja skuzio kada sam uzeo njihov adsl trafic to nije znacilo da sam na ugovoru od 24mj...jedinio ako se uzima modem/router...onda sam na 24mjeseca... :)

DejoGH 17.02.2007. 14:37

Rekao sam gore da mi je prije bilo sve normalno i da se adresa mijenjala tak da je logicno da nisam uzeo fixni IP!
Evo maloprije mi se adresa promjenila ali sad opet kad se reconectam ne mijenja se adresa.
Nije to samo kod mene kod vise ljudi je isti slucaj.

undo 17.02.2007. 14:46

ajde napokon je doslo vrijeme da i ja odem na optimu,istekao mi je ugovor s dosadasnjom adsl uslugom,napokon slobodan ko ptica :D

i ovo mi se svidja kod optime kaj nemoras na nikakav ugovor ako zelis samo njihov paket koristit.

JuVe 17.02.2007. 15:09

Citiraj:

Autor Hamm (Post 648843)
kolko sam ja skuzio kada sam uzeo njihov adsl trafic to nije znacilo da sam na ugovoru od 24mj...jedinio ako se uzima modem/router...onda sam na 24mjeseca... :)

Pa da, ADSL Traffic nema ugovor, dok OptiDSL mislim da ima jer moraš uzet router zato jer ovaj od T-Coma nije kompatibilan... tako sam nešto shvatio u jednom od razgovora s njihovom SZK

Citiraj:

Autor undo (Post 648870)
ajde napokon je doslo vrijeme da i ja odem na optimu,istekao mi je ugovor s dosadasnjom adsl uslugom,napokon slobodan ko ptica :D

Pazi samo na ono što je Ladybug rekla gore... ni ja nisam bio svjestan da ti ugovor počinje tek kad ti isteknu dva mjeseca gratis flat : hitthewa

DejoGH 17.02.2007. 15:13

Citiraj:

Autor JuVe (Post 648895)
Pa da, ADSL Traffic nema ugovor, dok OptiDSL mislim da ima jer moraš uzet router zato jer ovaj od T-Coma nije kompatibilan... tako sam nešto shvatio u jednom od razgovora s njihovom SZK

Pazi samo na ono što je Ladybug rekla gore... ni ja nisam bio svjestan da ti ugovor počinje tek kad ti isteknu dva mjeseca gratis flat : hitthewa

Od kud ti to da istjece tek od kad istekne Flat???
Ja sam ADSL dobio 23.12.2005., imao sam Flat sve do 28.2.2006, a sad sam se na optimu prebacio 6.2.2007.

Ladybug 17.02.2007. 15:28

Citiraj:

Autor Black_Hawk (Post 648899)
Od kud ti to da istjece tek od kad istekne Flat???
Ja sam ADSL dobio 23.12.2005., imao sam Flat sve do 28.2.2006, a sad sam se na optimu prebacio 6.2.2007.

Misli na to da potpišeš ugovor, surfaš dva mjeseca PROMO flata, i TEK ONDA ti počinje ugovor od godinu dana koji si potpisao, jel. Brijem da se to tiče samo nas, koji nemamo flat nego neku cifru prometa...
A ak si imao flat ta dva mjeseca, tek ti 28.2. završava ugovor. Tak da će ti za veljaču još doći obadva računa.

Zapravo, isto ti je ko i kod mene, možda ne u dan, no i meni isto ovaj mjesec zadnji mjesec pod ugovorom (Iskonovog 5gb prometa), i sljedeći mjesec planiram preć na Optimu skros. Tj. ak mi do prvoga dođeju usernejm i pass.

edit:
@ Juve: ahaaa... jesam tooka, skros previdjela taj djelić rečenice lol
Da, pa Optima su odlični kako se čini, al ipak nisu budale :D

fairy 17.02.2007. 15:42

evo i meni ip adresa ostaje ista nakon rekonektanja :(: stoopid

MDT 17.02.2007. 15:43

Citiraj:

Autor JuVe (Post 648744)
zašto se nećeš spojit kad je Hamm tu gore rekao da će mu naplatit proporcionalno... ja ću probat pa ću vidit jel točno :)
anyway, mislim da ja neću više nikome ništa potpisat a da ima obvezno trajanje ugovora. ovaj ADSL Traffic mi je savršeno došao, nekakav OptiDSL na 24 mjeseca me uopće ne zanima makar dobio na poklon modem od čistog zlata.

Ma ja necu da mi optima ista naplati za ovaj mjesec, makar bilo 30 kn, jer sam vec presao svoj 5GB paket kod iskona :)
A sta se tice optidsl-a imas pravo, mislim da je ipak prerizicno potpisivat bilo kakav ugovor na 2 godine, jer u medjuvremenu mi mozda bude dostupan npr. amis dva u jednom (iskon duo mi je dostupan ali je preskup s obzirom na amis).
ADSL traffic je trenutno najbolji izbor, samo se nadam da ce ispraviti ove probleme sa nocnom brzinom torrenta/p2p-a (blacklista?) i promjenom IP-a do kraja mjeseca ako misle i dalje biti korektni.

Hamm 17.02.2007. 16:11

cudno jer da mi se IP ne mjenja ali isto tako je cudno sto mi nakon sto skinem neki file s rapidesharea i onda nakon disconecta i ponovnog conecta rapidshare ne kaki da sam vec skidao i da moram cekati neko odredeno vrijeme...

fairy 17.02.2007. 16:14

Citiraj:

Autor Hamm (Post 648953)
cudno jer da mi se IP ne mjenja ali isto tako je cudno sto mi nakon sto skinem neki file s rapidesharea i onda nakon disconecta i ponovnog conecta rapidshare ne kaki da sam vec skidao i da moram cekati neko odredeno vrijeme...

meni kaže da moram čekat :rambo:

Hamm 17.02.2007. 16:27

wtf....jutros mi nije kakio..budem probao sada nesto skinuti :)

vercetti 17.02.2007. 16:34

Same here...

Jucer sam dobio username i pass, i probao skidati sa rapida, no stalno javlja da moram cekati.

Kod svakog spajanja IP je identican.

Hamm 17.02.2007. 16:49

evo i meni kaki sada..nista sa snagitom cu snimiti svoje konekcije...prikazati kako se spajam..pa eto..nek se pozabave

evo poslah im mail :)

nadam se da ce brzo odgovoriti :)

Killer Death 17.02.2007. 16:49

Krasno, znači problemi su počeli. Ne miriše na dobro.

Hrvoje xyz 17.02.2007. 16:50

ovo bi moglo pomoc...
http://www.soft32.com/download_80942.html

skriva IP odn mjenja ga prek proxya..

AK neko zna neki FREEWARE PROGRAM ZA MJENJANJE IP-a, NEK NAPISE!

Lihto 17.02.2007. 17:01

Ja sam nisam htio za***avat s tim,naručio sam ovaj obični flat preko t-com 278kn i znam da me neće zezat jer nisam nikad imao problema sa t-comom...sigurno je sigurno:D

Hamm 17.02.2007. 17:06

Cijenjeni XXXX.XXXX@gmail.com,

Zaprimili smo upit koji ste nam poslali dana 17.02.2007, te Vam se na njemu zahvaljujemo.

Odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku, najkasnije unutar dva radna dana

Ugodan ostatak dana i lijep pozdrav,

Optima Telekom

vjerujem da ce rijesiti problem..ok to je start...neka neka treba ih forsati malo...

@litho...nhf ali ja mislim da je poprilicno glupo davati tolki novac za flat rate..na tome t-com zivi..i sve dok ima ekipe "poput tebe" koji ce platiti 300kn za flat oni cijene nece spustati ;)

jos jednom...nemoj se ljutiti :)

Hrvoje xyz 17.02.2007. 17:14

malo ot ja znam jedog koji plaća tcomu flat + 2 mbit vezu ... hehehe.
obican , mali korisnik ko i mi ... svasta.

inace mislim da ovo i nije neki problem , ne ometa u koristenju DSL-a.
ljudi placaju po 300kn za to , a vi tak : evil :

frANZi 17.02.2007. 17:20

Ja znam lika koji plaća najveću brzinu i flat kod t-coma. Stara mu radi u T-comu, pa dobije upola jeftinije. :D

Killer Death 17.02.2007. 18:13

Citiraj:

Autor frANZi (Post 649052)
Ja znam lika koji plaća najveću brzinu i flat kod t-coma. Stara mu radi u T-comu, pa dobije upola jeftinije. :D

To nije baš u redu, al s druge strane čak i upola jeftinije plaća dosta.

Lihto 17.02.2007. 18:22

Citiraj:

Autor Hamm (Post 649037)
@litho...nhf ali ja mislim da je poprilicno glupo davati tolki novac za flat rate..na tome t-com zivi..i sve dok ima ekipe "poput tebe" koji ce platiti 300kn za flat oni cijene nece spustati ;)

jos jednom...nemoj se ljutiti :)

ma ne ljutim se ništ,nego već čekam pol godine da padnu cijene i nikako ništa,onda vidim čak i ono što je pristupačno za***ava,tak da sam ono zamračio i reko ma zaboli me više hoću imat flat...i otišao tamo i rješio to...jer ionak da sam uzeo flat uzeo bi flat za cijeli dan dakle bilo bi mi 150+78 da sam išao preko optime,a da se ne za***avam i kad znam da neću imat problema ak uzmem tak onda sam reko rađe platit 50kn više pa imat nešt što će radit bez problema 24/7. Sam se nadam da će barem brzine dignit ili da će spustit cijenu...:beer:

Darth Vader 17.02.2007. 18:36

Citiraj:

Autor frANZi (Post 649052)

upola jeftinija je samo pretplata koliko ja znam, promet ne....

Citiraj:

Autor Hamm (Post 649037)

i ja sam na T-com flatu, razmišljam o optimi ali čekam da vidim kak sve frcera da nebi bilo nisam znao kao kod VM-a. Bez obzira na sve bitno mi je da mi sve radi pa ako moram platiti i više ok samo neželim nikome pisati mailove i zivkati, zato imam vas :D

Citiraj:

Autor Lihto (Post 649125)
Sam se nadam da će barem brzine dignit ili da će spustit cijenu...:beer:

mislim da bi ti se to moglo obistiniti u 3. mjesecu ;)

Zvijerko 17.02.2007. 18:52

Ne znam jel staro ili ne, vezano za torrente, ali et, meni idu sasvim normalno do i preko 100 kb/s

ojpi 17.02.2007. 19:02

Citiraj:

Autor Zvijerko (Post 649160)
Ne znam jel staro ili ne, vezano za torrente, ali et, meni idu sasvim normalno do i preko 100 kb/s

To navodno šteka samo od 22-7 kad se svi nakače.

aski 17.02.2007. 19:12

Najbolje napisati da ništa ne valja ;) (shvaćate što hoću reći;))

Hamm 17.02.2007. 19:22

Citiraj:

Autor ojpi (Post 649176)
To navodno šteka samo od 22-7 kad se svi nakače.

pa da to i je poanta..tada ocu da radi na minimalno 80kb/s :)

h3lld 17.02.2007. 20:00

meni je do sinoc radilo uredno 100-104kbs, valjda je to bilo samo jedanput i da im se nece ponoviti jer je download lista poduga ... a vremena malo... mislio sam poslati mail, ali posto je vec dosta ljudi poslalo nema smisla onda ... vidit cu veceras ako bude problema onda saljem, ako su sredili decki onda ok...

mann 17.02.2007. 20:38

Pa nemjenjanje ip adrese i nije bas problem. A dali vas disconnecta svakih sat vremena? Sada ako kazete ne i da vam je to problem isto onda neznam tko je ovdje lud. Pf da bar tako ostane za stalno tvoja ip adresa po cijeni adsl -a. Pa neki bi procvijetali.

Ja sam sada na t-comu, nasporiji flat. Kao sto je neko vec rekao ovaj traffic mi je dosao ono ko iz raja. 50kn vise ostane u djepu, nisam na sugavom t-comu i ja sretan...

fairy 17.02.2007. 20:51

Citiraj:

Autor mann (Post 649251)
Pa nemjenjanje ip adrese i nije bas problem

problem je kad moraš sto godina čekat da neš skineš s rapidsharea : hitthewa

nikola8 17.02.2007. 21:11

pa skini si negdje account za rapidshare pa neces mkorat cekat nist hee.pa i kad skines neki dio od 100mb,i oces dalje drugi dio treba cekat 1h ne nemoras cekat 1h odpoji se s neta i opte spoji i cekat ces samo 1min,meni sad torrent ide na 110kb-/s hmmm samo pitam se kako ce u noci biti...

MadBoY 17.02.2007. 21:17

Citiraj:

Autor fairy (Post 649261)
problem je kad moraš sto godina čekat da neš skineš s rapidsharea : hitthewa

Uzicaj od nekog premium acc :D

fairy 17.02.2007. 21:24

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 649289)
Uzicaj od nekog premium acc :D

primam ponude na pm http://img212.imageshack.us/img212/6971/raspals9.gif

:D

da ne budem baš skroz oftopik-brzina je super :o :D

DejoGH 17.02.2007. 21:34

Citiraj:

Autor nikola8 (Post 649282)
pa skini si negdje account za rapidshare pa neces mkorat cekat nist hee.pa i kad skines neki dio od 100mb,i oces dalje drugi dio treba cekat 1h ne nemoras cekat 1h odpoji se s neta i opte spoji i cekat ces samo 1min,meni sad torrent ide na 110kb-/s hmmm samo pitam se kako ce u noci biti...

U tome i je problem, kad se reconnectas ne promjeni se IP i moras opet cekat sat vremena, meni bi odgovarao ovaj fixni IP da imam premium na rapidu.
Sad ga namjeravam kupit samo mi treba jos penezi!

nikola8 17.02.2007. 21:49

je pa onda nazovi optimu i seri im zasto ti je stalno isti ip,meni se mjenja...

SniperWolf 17.02.2007. 22:20

Ja sam si stavio od iduceg mjeseca na Optimu, flat nekih 30kn jeftiniji. Bumo vidjeli.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19.