![]() |
Evo kako Vista hendla nekoliko videa u isto vrijeme uz Flip 3D
http://img368.imageshack.us/img368/1617/vistakw3.th.jpg Ubrzo nakon toga su se mpclassic zasivili, uz poruku not responding :) Ton je i dalje išao. U svakom slučaju bilo je interesantno i ne previše korisno dok je trajalo. WMP je nastavio normalno raditi. Da li se može (u eksperimentalne svrhe) natjerati WMP da otvara više instanci? Inače ga ne koristim. |
evo danas instalirao vistu i moram priznati da mi se jako dopala, grafičko sučelje je pravo osvježenje na oronuli xp, nekako mi je sve intuitivnije nikada nisam previše zavolio xp jerbo sam na njega prešao sa OS X-a što je popriličan downgrade, ova vista već liči nanešto ima neke elementa X-a i to mi se sviđa, ianče ovaj post pišem iz explorera što nisam mogao niti sanjati, ali opera se već sprema za instalaciju, iako je i ovaj explorer poriličan skok u odnosu n a stari, sve u svemo jako sam zadovoljan sa novim OS-om i uopće ne jede previše memorije
|
Citiraj:
ja danas skinuo 2.5gb vistu misleći da je 64 bitna a trebala bi i biti jer je pisalo tako no nakraju nije. Brzina skidanja je bila nekih 20kb/s. A šta je najgore formatira sam ovu staru. Poludio sam :grrr: |
jel ko probo objectdock???
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Je li rade na Visti ako je netko proba:
-Matlab -AutoCAD -Dreamweaver -Photoshop -Nod32 (svi programi su najnovije verzije) |
Photoshop CS2 i NOD32 rade, AutoCAD imam samo 2006 verziju...
Odustajem od potrage za firewallom, svidio mi se ovaj Vistin. :D Za razliku od onoga u XP-u, ovaj ima puno više opcija počevši od različitih mrežnih profila (Domain, Private, Public), detaljnih pravila kao i exporta/importa istih, zapisivanja logova itd... Kaže se da slika govori više od tisuću riječi pa evo... :) http://img225.imageshack.us/img225/6...tledum4.th.png |
Citiraj:
|
Skužio sam i zašto stalno kopa po disku. Naime, radi se o tehnologiji SuperFetch koja izbacuje nepotrebne stvari iz memorije i učitava aplikacije koje se češće koriste radi bržeg učitavanja. Detalje možete vidjeti ovdje.
Izašla je i nova verzija vLitea u kojoj se gore navedena opcija može isključiti. |
Evo danas sam stavio Vistu(za probu) i saznao radosnu vijest-ne podržava moj ADSL modem(a-100-i) i ne mogu instalirati njegove drivere i kao šlag na kraju-Siemens nije izdao drivere za taj modem za Vistu.sramota...
|
Ta vijest je stara već nekoliko mjeseci i trebao si se prvo zainteresirati što će raditi, a što ne na Visti.
Navodno će T-com imati podršku, ali to je samo navodno. Preporučujem nabavku Siemensa C010 LAN modema, nećeš imati problema s driverima. Konkretno, ja sam ga nabavio za 100kn + switch 80kn i složio sam pristup za oba kućna računala. |
Ma nije bad,napravio sam backup XP-a sa ghostom a ovo je bilo samo za probu.
EDIT:Jel mogu nekako u T-comu zamjeniti modem za taj Siemens C010,ili ovaj prvo moram neko pokvariti :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Davali su mi samo veličanstvenu prigodu u kojoj bih dobio wireless LAN za 99kn, novi wireless modem i obvezu na samo zamisli 2 godine. Pih, bagatela :D Radije nađi modem od nekoga tko prodaje rabljeno. |
Citiraj:
Naravno da nije, ako koristiš jedno računalo - switch ti ne treba. Switch sam uzeo čisto iz razloga što imam 2 računala i trebao sam ih oba umrežiti i omogućiti im pristup internetu i lokalnoj mreži, što je malo nemoguće ako ti modem\router zauzme taj jedan jedini LAN port :) |
Aha to sam i mislio,ali tko pita taj ne skita.:)
|
prije sam rekao što radi u postu danas sam od wineast dvb 1000 t instalirati uz malo igre radi sve u ovoj visti samo se treba potrudit i infra red i plavi zub mi radi iskreno baš sve mi radi za sad 100 posto ok.
da ne nabrajam programe koje imam imam ih dosta kao npr magic dvd riper koji isto radi . |
prije sam rekao što radi u postu danas sam od wineast dvb 1000 t instalirati uz malo igre radi sve u ovoj visti samo se treba potrudit i infra red i plavi zub mi radi iskreno baš sve mi radi za sad 100 posto ok.
da ne nabrajam programe koje imam imam ih dosta kao npr magic dvd riper koji isto radi . ot forum šteka uffff i sorry na duplom postu |
Citiraj:
|
Citiraj:
A AVG PRO ako ko ima ? I da, ima li ko u Splitu ili bližoj okolici Vistu ( Preferiram Ultimate ). Pa samo da mi da, da probam prije kupnje originala:) Častim pivom:beer: |
Evo konačno sam skinuo pravu 64bitnu verziju viste i sve kewl :)
Driveri kao i na 32 bitnoj, svi intalirani nakon instalacije viste. E sad sam nastojao naći svaki program koji koristim u 64bitnoj izvedbi pa sam tako našao firefox,thunderbird, winrar sam izbacio i sad je u igri 7-zip i tako. Malo istraživam :) Zna se pojavit koji problemčić kod instalacije programa ili pokrećanja istog ali ništa što nisam mogao riješit do sada ;) |
-isplati AIO verzija
-probaj pa vidi :p |
diplomatski odgovor. ;)
-jel ju imaš ti instaliranu ili? |
da imam, al na curinom laptopu koji inace sluzi za moje eksperimentiranje. kada se uvjerim da radi i nakon 30 dana stavim si ju i na svoj komp :burn:
|
|
cekam 30 dana da budem siguran pa onda prelazim na Vistu... :D
|
Hej, hej, lakše malo s tim, o tome ovdje nećete pričat... : wtf :
|
Ja san je mislija stavit na laptop. ( tu inače testiram:D )
Al onda san skužija da iman 256 RAM-a i DISK sa 3 GB free :rofl: Uglavnon cura mi je nabavila pa ako ona to donese sutra, moga bi je za vikend instalirat:clap: |
inače 64bitna ultimate verzija kako piše pri instalaciji zaht***a 13.5gb slobodnog prostora :rolleyes:
Tako da sam instalira još par programa i office i eto me na 17.5 :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne znam zašto ste svi zapeli za tu Ultimate verziju kad je Home Premium sasvim dovoljna.Nije valjda da vam treba:
advanced business backup features Business networking and Remote Desktop for easier connectivity Better protect your data against loss or theft with Windows BitLocker™ Drive Encryption. |
Pa vec kad budem imo vistu necu imat 'lite ver' znas ono kak ljudi kazu; ja imam windouvs profezional - moj kompic je bolji od tvog home:p
i onda otvaraju minesweeper :D |
Kad ste se već dotakli video playera - VLC Player pere pod sa svim ostalima. Definitivna preporuka.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
hvala dečkima koji su pomogli. :beer:
p.s.nažalost danas neke nemreš ništa ni pitati jer ti već dadu minus reputation. ;) |
Kako uci u opcije od flip-a?
|
kolko se sjećam nešto ala Win+TAB ili Alt+TAB...tak nekaj jer više nemam Vistu pa se ne sjećam točno...
|
wintipka+tab ili dole prva ikona desno od show desktop. Kad si u njemu malo scrollaj pa ćeš vidit čari viste :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:59. |