![]() |
a zasto jednostavno ne odstekate tu LEDicu s ploce??
|
Citiraj:
Citiraj:
-------------------------------------------------------------------------- jel ovo zona sumraka, di je zadnji wolverinov post na ovoj stranici,i moj odgovor? |
Wolverine je sam obrisao svoj post a pošto je on već bio obrisan kad si odgovorio, obrisao sam dio tvog posta koji je bio odgovor.
|
Citiraj:
|
obriso sam post jer bi neki to mogli prokomentirat kao flame pa bolje da šutim neg da počinjem raspravu jer ako u šest stranica nisu mogli shvatit neke stvari neće ni nakon mog posta
|
Citiraj:
koja tragedija...bolje da svi skupa bacimo badaxe2 u kos...sta cemo drugo kad ledice ne rade dobro. |
Citiraj:
|
Čuj, ne bih sada htio biti baš tako oštar ;)
Nije Intelova jedina matična ploča koja je stabilna za C2D, naravno da ih ima i drugih proizvođaća (poput Marove Abit AB9 Pro :D) Smatram da Intel nije dodao OC mogućnosti zato što su napravili jako dobar procesor već zato što tržište takve opcije danas traži sve više, pa da poboljšaju prodajne rezultate. Evo, da BadAxe 2 nema nikakve opcije za OC, da li bi ju uzeli iskreno? Rijetki bi, poput Phoenixa kojem je dojadilo stalno navlačenje sa matičnom i želi igrati na sigurno ili netko poput Fleksa koji želi samo stabilnost. |
da, slažem se da je to i potreba tržišta, samo što intel ne ovisi o prodaji svojih ploča toliko kao nekad asus ili abit, koji su dodatnim điđama morali uvjerit kupce da baš njih kupe, i recimo nije prije bilo u svijetu općenito clockera kao što danas ima kada svako ko želi nabrijat proc, pogleda upute na netu, pa je to postao jedan vrlo značajan segment tržišta
kada sam reko jedina prava matična matična, mislio sam što više ima điđa to je manje matična:burn: |
Hehe, evo ja sam je uzeo zbog stabilnosti. Njene clockerske mogućnosti neću nikada isprobat jer u trenutku kada budem u poziciji da eventualno razmišljam o clocku (jer bu komp lagano kantica), vrlo je vjerojatno da ću razmišljati o novom kompu jer mi par mhz više ne bu Bogznakaj pomoglo, ali će zato PCI-E 2, DDR3, quad core i sl. biti standard.
I ne, nije mi problem dati 1600 kn za spartansku ploču bez ikakvih overclockerskih sposobnosti ako znam da će ona odraditi svoje kak spada što znači da će podržati proc, dual channel, grafulju i sl. Zašto? Zato kaj su nekad ploče koštale po 1000 kn max. i znao si da bu sve radilo. Eventualno ako si imao neke više prohtjeve kupio si skuplju ploču koja se da clockat i ima razne kerefeke po sebi. Danas moliš Boga da ti sve radi kak spada i na ploči od 1500 kn. |
Citiraj:
maticna se jako lijepo overclocka Citiraj:
|
Citiraj:
|
kako god bilo, nikad dosad nisam imao toliko pizdarija s nekompatibilnoscu i problematicnoscu nekih proizvoda...
|
Citiraj:
|
Intel Desktop Control Center
Jel netko probao kako radi Intel Desktop Control Center na ovoj ploči? Da li je to dobro instalirat ili ne? Ja sam skinu s neta i ne znam da li da instaliram. Je li to bolje za poičetnika u OC-u ili je ipak bolje ići u BIOS?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nakon što sam složio konfu E6400, Badexe2, GF7300GT... 5 puta sam radio clean instalaciju XP-a i zatim drivere - zaje...avali me driveri od grafičke i matične. Čak nakon jedne "uspješne" od instalacija desilo mi se da mi nisu radili usb-i na matičnoj (niti jedan) i nakon nekoliko restarta opet nisu radili, tako da sam morao novi clean install xp-a. Ne znam da li je moguće da su mi driveri utjecali na bios ploče pa da mi zato nisu htjeli raditi usb-i. Dosta mi je toga, sada sam sve poštimao i radi, i dosta mi je intelovih drivera i softwara. Tako da niš onda od toga. Jedino me muči što ne znam kako uspostaviti kontrolu nad brzinama ventlatora (CPU i kučišta) - nisam još našao ništa osim ovog intelovog Desktop Control Centra. Hvala! |
Citiraj:
|
Imam jedno pitanje.
Naime, budući da uskoro namjeravam upogoniti ovu ploču, a zadržavam stari disk koji je sATA I, zanima me mogu li ga samo ukopčati u SATA II priključak koji je na ploči ili treba nešto posebno podešavati. Također, šogoru ću ostaviti ovaj komp koji ima Gigabyteovu ploču K8NS (socket 754) i SATA I; on bi kupio SATA II disk pa me zanima može li on isto samo ukopčati disk ili treba neštpo posebno podešavati. Kako se radi o Nvidia čipsetu, znam da bi za ovaj dio pitanja bio primjereniji drugi podforum, ali kad sam već pitao za sjekiricu da ne ponavljam temu tj. post. Mučos gracias unaprijed! |
1) Bez beda
2) Bez beda, samo mora prebaciti pomocu jumpera (Samsung, WD...) ili softwarski (Hitachi) disk u S-ATA 1 mod, ne treba ništa namještati.... |
Citiraj:
Razmišljao sam i o DeepFreeze i o Microsoft Shared Computer Toolkit for Windows XP. Ne znam, ima li netko kakva iskustva s time? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
to. hvala na informaciji. 2395 je bio smeche. idem ovog isprobat.
|
jel se mogu na badexe2 spojiti dvije graficke kartice?
|
možeš i 3:D
|
Citiraj:
|
jel zna netko gdje se ova ploca moze kupiti u gradu??
ljudi pomagajte puno hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ima u linksu. |
ma tamo nemaju vec desetak dana, a zvao sam jos par mjesta i nitko nema, i neznaju uopce kad ce imati, ima mozda netko s foruma da prodaje, moze i polovna, jer mi se neda bas toliko cekati, a neznam koju drugu bih mogao uzeti kao dobru alternativu do 200kn
|
Uzeo sam novu ledicu za power svijetlo na prednjoj strani kućišta. Da li netko zna kolika je voltaža na ovom mjestu na bedaex2 ploči gdje se spaja ledica. Ova koju sam ja kupio je 2,5V. Je li to standard pa će sigurno raditi ili moram nešto detaljno paziti? Trebam li paziti na plus i minus ili će raditi neovisno kako je okrenem? THNX!
P.S. Jel probao netko možda ovaj novi bios? Je li valja, je li bolji od starog? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Molio bi te malo više ohrabrenja ;). |
Citiraj:
|
Imam jedno pitanjce... kad se na ploči spajaju oni konektori za HDD led, power led i sl. lijepo je označeno + i -. Meni međutim, na konektorima od kućišta nije označeno + i - nego nekakav A i S.
Kak bi se to spojilo? |
Girrari, znaš što. Kada sam prvo slagao komp sa bedaxe2 zaboravio sam na to i uopće nisam gledao + ili - i sve sam ubo, radilo ko zmaj. Onda sam jučer se malo zasitio plave ledice na kučištu i otišao po drugu zelenu i danas popdne sve gledao što je plus, a što minus i naravno krivo sam ubo tako da ledica nije radila. No, nije to nikakv problem, samo sam ugasio i zamjenio polove i sve opet radi ko sat, tako da se nemoj brinut - ubodi :D (na što god nekoga asociralo...), upali i ako radi dobro, a ako ne samo zamijeni polove i sve radi. Mislim da nema straha s time, iz prve ruke govorim.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:41. |