![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Memorija ne znači ništa. Kao što se vidi iz testova x1950xtx i 1900xtx su vrlo slične po rezultatima.
Memorija je ultra brza, ali je gpu nemože pratiti (što zbog arhitekture, propusnosti, takta i sl). |
Citiraj:
|
mislim da ce mozda biti vise ali u open gl igrama manje :D
|
r600xtx ce imati jedan 6pin i jedan 8pin konektor i bit ce duga ravno 34Cm
|
Ništa sigurno...
|
Prva slika R600 je stvarno izasla sa stilom,.....not!
http://img176.imageshack.us/img176/3029/r600na3.jpg |
Ako to tak bude,to je BOLESNO!!
|
Citiraj:
na sto to lici, meni je moja grafa prevelka, morat cu rusit zidove kad cu kupovat novu grafu...: bonker2 |
Sad sam baš pročitao na XS,izgleda da će OEM izdanje biti takvo tj. 12",a retail 9" što će i biti nekako prihvatljivo
EDIT:Evo još malo informacija.rv630 se čini jako dobar : goood : http://www.vr-zone.com/index.php?i=4571 |
razlika između OEM i retail izdanja 3"? pa to je 7.5cm, nije to ni malo.... nekako mi prevelika razlika...
|
To bi trebalo biti zbog dužine coolera
|
Citiraj:
|
Ja sad nista vise ne kuzim. Kad izlazi taj r600? Koliko mi je poznato, trebao bi izaci malo prije Cebit-a u Hannover-u, sto znaci pocetkom treceg mjeseca...?
|
Navodno bi trebala biti dostupna u travnju.
|
aha. Znaci sad ce na cebitu izac i to bi kao trebala bit demonstracija finalnog proizvoda, a u 4 mjesecu ce biti dostupna na trzistu... A vidjet cemo...
Onda zbilja ako nvidia ne izda nesto jace od 8800, ati bi trebao imat za najmanje 5% brzu grafu (ipak su imali dosta vremena da ju razviju i usporede sa nvidiom). Sve ispod toga je po meni neuspjeh za kanađane... |
Citiraj:
|
R600XTX/XT verzije...
There will be 2 versions of R600XTX; one is for OEM/SI and the other for retail. Both feature 1GB DDR4 memories on board but the OEM version is 12.4" long to be exact and the retail is 9.5" long. The power consumption of the card is huge at 270W for 12" version and 240W for 9.5" version. As for R600XT, it will have 512MB of GDDR3 memories onboard, 9.5" long and consumes 240W of power. Lastly, there is a cheaper R600XL SKU to be launched at a later date.
http://www.imagesforme.com/thumbs/4114R600 (01).jpg http://www.imagesforme.com/thumbs/3314R600 (02).jpg http://www.imagesforme.com/thumbs/8920R600 (03).jpg Izvor: VR-Zone i Overclockers.com |
To bi trebalo ovaj mjesec izaći ili slijedeci??
ZUgodna stvarčica :D |
Jako lijepa kompaktna kartica, taman da stane u moje kuciste
|
nekako mala izgleda :-)
|
Citiraj:
Pa dobro jesu oni normalni??? PA sta je ovo? Ja stvarno nemam rijeci na ovo. Znate sta mi pada na pamet kada vidim ovo: 3dfx i 2000 godina. Cijeloj ovoj slici nedostaje jedan detalj. Externo napajanje za 220V... Gadi mi se pri pomisli da bi u ne tako dalekoj buducnosti PC (Personal Computers; dakle ne serveri, ne nekakve radne stanice) mogli trositi KILOVAT struje. To su 2 frizidera sa hladnjacama. To je jedna i pol jaca klima za 30 kvadrata... strasno... I say, no way... |
katastrofa stvarčica!! :smoke:
kad će prestat s tim trendom povećavanja hardvera? mislim, Intel i AMD su uspjeli, a kaj ovi čekaju? nisu normalni...........u šta da to stavim? pa u Chiefu u kojem EATX ploča izgleda maleno nema mjesta za ovo! a potrošnja će sigurno isto biti katastrofa! mislim da ću zaobići ovu generaciju kartica. |
Citiraj:
a nebi gospeeee ... znači one najave od prije su bile istinite :rolleyes: strava i užas(više užas). Vjerujem da će opravdavat svoje preformanse ali izgleda da su stvarno imali problema sa gruijanjem. Mogli su lipo ovu najjaču verziju napravit sa vodenim i gotovo. Ovaj vent izgleda moćno ali i glasno :smoke: |
Usprkos svemu,bilo je i vrijeme da konacno ugleda svijetlo dana. S G80 se smatralo pretjerivanjem kod duzine i grijanjem,ali mislim da ce ovo nadmasiti sve moguce. Kamo ide ovaj svijet: roller :....
Al jos bi ju nagurao u kuciste:):eek:. Sad treba vidjeti testove. Ati se konacno probudio cini se u velikom stilu:) |
Meni to tak sfejkano zgleda... :rolleyes:
|
Mislim, onih 240W koji su navedeni, ako su istina je stvarno previše. Ali, ajd, vidjet ćemo dal potrošnju prate i performanse. Iskreno se nadam da da, jel će se onda i NVidija morat mal probuditi
|
Bukvalno u velikom stilu. Prije par godina su se sprdali da će PC-i uskoro imati oznake "Intel outside". Moglo bi se dogoditi da sada bude "ATI outside". Naravno, NE Krško 2 nije uključena u cijenu kartice, ali imajte da umu da ćete i nju morati kupiti. Isto tako, poznavajući ATI i njihove 'tihe' ventove, pretpostavljam da će vent na 100% raditi buku poput Airbusa dok rula pistom.
|
Katastrofa, pa to je praktički palica za bejzbol a ne grafa. Kud ode sve ovo, hoću digitalnu/virtualnu/hlogram/nevidljivu (ili kaku god već) grafičku veličine 4x4 cm bez hlađenja! :p
|
Vidim da se svi žale na dužinu, al ja velim, što duže to bolje.
|
da gazi 8800GTX opet je nebi uzeo
ovo je bolesno kaj ne mogu napravit grafu normalnih dimenzija, koja troši suvislu količinu struje i koja se ne grije ko kotao parnjače |
Citiraj:
Obrisan nepotreban spam. |
Ma dajjj....bolje da izbace neki demo ili video tipa Ruby vs. Adrianne:), fight u blatu u DX10 renderingu nego da izdaju ovakve grdosije. Pocet ce uskoro i externe grafe proizvodit,jer dimenzijama i isijavanjem to ce biti nemoguce kontrolirat u kucistu. He,he.
|
Citiraj:
Citiraj:
Šalu na stranu, nema smisla zamarati se sa svim tim. Bile slike fake ili ne kartica je pretjerana u svakom pogledu, ali taman da ju i u takvom (i/ili prikraćenom) stanju puste u prodaju našlo se bu onih koji budu to pokupovali. Prije nego je G80 službeno izašel, po netu su također kružile razno-razne slike i slikice i skoro svi su govorili kak je/bu to ogromno, kak se sigurno grije, kak ovo, kak ono. Stiglo čudo u dućan i pokupovalo se ko da nema sutra. |
Citiraj:
|
ako će bit takva izgleda jezivo. osim ako s takvom karticom ne bundlaju kućište u koje može stati, napajanje od 500w i zaštitnu opremu za uši.
nego, ima li kakvih novih (polu)službenih informacija kad kartica dolazi u trgovine? svašta se priča, kraj drugog, početak 3ćeg, četvrti mjesec... |
Ako su slike i potrošnja stvarne, nemam riječi. Ovo je prebolesno >.< Nisam očekivao takve dimenzije kako tehnologija napreduje, i kako se sve više toga može strpati na manju površinu. Potrošnja je stvarno velika. Kamo to sve ide?
Oh well, barem će se u mojoj kanti zakoprcati neka x1900xx kartica i opet ću sve igrati kao i do sad na nvidiji 6800. |
Čisto sumnjam da će to biti za desktop upotrebu, kartica ima dizajn profi proizvoda tipa Quadro (ona "ručka" iza venta). Možda FireGL verzija ili StreamProcessing verzija koja će se zbog nedorađenosti i nedostatka vremena u početku koristiti za desktop samo zato da bi pokazali zube Nvidiji. Definitvno ne mislim da će na tome ostati dugo vremena.
|
Ako ovolika bude ajoj,za 2-3g čemo kompjutore držati u kučicama ispred kuče(kako one male trafo stanice).I još ćemo trebati za nju prvo izvaditi lokacisku dozvolu,pa onda građevinsku i tek onda uporabnu dozvolu da bi to smjeli koristiti inače če nam inspkcija srušiti kompjuter ispred kuče
Mene samo zanima koliko če biti jača od 8800gtx i koliko če biti skuplja.I što je najvažnije kad če stiči one grafe za nas običan puk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:27. |