![]() |
Citiraj:
119 preko iskona i nije sad baš neka ušteda možda je za flat nešto povoljnije |
Citiraj:
|
Citiraj:
Iskon 119kn s PDV-om! Kako ti se sada čini ušteda? |
40%. Kod flata je cak i drugacija prica.
|
Citiraj:
baš ću bacit oko na račun kad dođem doma... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nek mi neko plz ovo pojasni, ak uzmem ovaj iskon.duo i copim za 194kn, znaci imam 13gb za potrosit, a sve nakon toga ne placam, dakle to prakticki je flat rate za 194kn??? ili ima neka caka...
|
Mislim da nije tako, nego 119kn pretplate + 195kn interneta (13Gb). Flat se više isplati jer košta 239kn.
|
Da, placa se na taj nacin po 1GB 15kn, i nakon 13 potrosenih se vise ne naplacuje, odnosno imas FLAT. No, to zvuci totalno neisplativo.
|
aha, ok, tnx, flat it is
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
|
dakle, pretplata na telefon + pretplata za najjeftiniji adsl - (10 kuna fore + PDV) = 73.2 + 79 - 12.2 = 140 kune
iskon duo = 119 DELTA = 21 kuna razlika u obračunskoj jedinici (minuta <-> sekunda) - cca 30% = 15 - 20 kuna (na moj račun gore) znači jeftinije me dođe u najboljem slučaju 40 kuna mjesečno = 20% moglo bi se reći da mi se isplati do kada traje to prijavljivanje iskonu, do nove godine? |
Citiraj:
|
Citiraj:
naj se odma žestiti, lijep je dan :beer: |
ma sve te konkurencije su za k.... sve imaju gotvo iste cijene, razlike u cijenama su minimalne (i ako postoji nešto malo jeftinije obično nije dostupno).....tako da nema još neke prave konkurencije koja bi ponudila adsl osjetno jeftinije ....da bi napravila nered na tržištu ....
|
Citiraj:
|
Pitanje je šta će se dogoditi s time sada kada t-com pojeftini internet i/ili poveća brzinu. Čini mi se da je IskonDUO pušiona u tom slučaju.
|
Citiraj:
Ljudi moji, pa Iskon je u vlasništvu T-Coma, što ste očekivali... ovo je mali, ali ipak korak naprijed... Upload je pojačan (što mene veseli puno više od downloada), cijene (i veza, i prometa) su manje, napokon se plaća jedinstvenanaknada umjesto kretenskog plaćanja svake pojedine.... prikaz broja se ne mora plaćati retardiranih 12 kuna.... Sve u svemu, ja sam zadovolja, poprilično.... još da je dostupan gdje bi bila moja sreća i veselje.... više od ovoga mi se sviđa jedino Optima i njihov flat-mini jer kao da ga je netko upravo za mene izmislio..... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Inace, danas bili neki monteri kod susjeda (firma) i kad ono na majstoru pise VODATEL. I ja odmah:eek: Jeee stigo vodatel triple play do moje zgrade!!!: evil : Pitam ja lika kada bi mogao meni fino optiku smontirat, a on veli "nije to optika":grrr: . U biti oni postavljaju nesto drugo i nije iz vodatela, vec samo izvode radove za njih (last mile).: hitthewa I onda se sjetim kako sam negdje procitao da je netko uzeo vodatelov triple play i da su mu jos dodatno nesto naplatili i da je malo previse ispalo. Pa sam onda procitao da to nije vodatel kriv, vec oni koji su montirali u stanu (dakle ovi koje sam danas vidio), tj masno su naplatili one PVC kanale i bog te pita sta. I tako odmah mi pao mrak i ja ode. Pa onda lijepo nazvao vodatel da vidim da li jos uvijek imaju mene u planu za 2 godine i kad ono ugodno iznenađenje. : goood : Navodno tekom im neda da udu u DTK u neka 2 kvarta, a poslije ta 2 kvarta im je centar na redu:D I pitam ja kada ce to biti i kaze zenska prije proljeća. :). I da za sve koji bi si to uzimali, dobra vijest. Oko nove godine ce KONACNO napraviti detaljniju kartu dostupnosti. Toliko...: evil : |
Da malo osvježim temu - c/p maila koji sam im poslao
> Molio bih par informacija. Obzirom da ću postaviti precizna i > konkretna pitanja, molio bih i takve odgovore. Ako ne znate > odgovor, recite "Ne znam", a ne mi 'muljati'. > 1. da li namjeravate povećati brzine ADSL-a i kada? Vani se > komercijalnim ADSL2+ smatra ADSL brzine 16Mbit/s! Ne očekujem > takve brzine ovdje, ali sve 5-10Mbit/s bi bile realne. Na zalost trenutno nemamo informacije o promjenama brzina. Nasa usluga zasniva se na aDSL2+ tehnologiji, a trenutna telefonska infrastruktura ne omogucuje vece brzine. > 2. u slučaju potpisivanja ugovora, ako se brzine ADSL-a > povećaju, da li će se i korisniku povećati uz istu cijenu? Kod svih nasih usluga promjena usluge odnosi se i na postojece korisnike odnosno koristenje usluge po novim uvjetima. > 3. molio bih više informacija (mogu biti i linkovi) vezanih > za uređaje koji će se koristiti kao modemi/routeri, jer na > Vašim stranicama o njima nema ni riječi. Prilikom on-line prijave za Iskon.DUO na stranici http://www.iskon.hr/za_kucu/brzi_int...liko_potrosite nalazi se link do informacija o uredjaju koji se koristi Informacije koje Vam mozemo pruziti o uredjaju su: Besplatno dobivate u najam modem: THOMSON SpeedTouch 780(WL)(i) - (Wireless) Broadband Voice IAD * za bežično povezivanje do 10 računala, odnosno klijenata * ethernet switch - s ulazima koji omogućavaju spajanje do 4 računala * 2 analogna Voice ulaza (port) - omogućuje spajanje do 2 analogna telefonska uređaja * aDSL2+ brzi Internet > 4. da li se može postojeći XXLadsl ugovor promijeniti u > IskonDuo ugovor? Postojeci XXLadsl ugovor moguce je promjeniti u Iskon.DUO U slucaju novog ugovora za Iskon.DUO na 12 mj za taj period se produljuje ukupno trajanje ugovora. Za dodatne informacije molimo Vas nazovite nas besplatni info telefon 0800-1000, svakim danom od 8 do 20 sati. S postovanjem, Bojan Nikocevic |
@raf
Vodatel ima daleko najbolju i najkvalitetniju ponudu, nažalost ne živim u nekoliko odabranih Zg kvartova nego u Rijeci, a iz razgovora s voditeljem TriplePlay odjela sam saznao da je Vodatel TriplePlay u Rijeci i u 2008.-oj godini iluzija. @coconut Ma pusti ih kvragu, baljezgaju bez veze... kakve postojeće instalacije... po toj logici nitko u hrvatskoj ne bi mogao imati MAXTV drekec... Da su instalacije u qrcu, jesu; ali ruku u vatru stavljam da je 90% od njih u stanju nosili minimum 5MB, a vrlo vjerovatno 8, pa i 10MBita... (dokaz u tome je i činjenica da ljudi sa 3 MB DSL-om gledaju MAXtv uglavnom bez beda [kažem uglavnom]) Iskonova ponuda je vrlo dobro proračunat keksić više za one koji nisu toliko inertni i promijeniti će operatera u slučaju bolje ponude. Zašto T-Com nije dignuo i svoje pakete... pa vrlo jednostavno, dobar dio (rekao bih više od polovice) korisnika je još uvijek pod ugovorom i nema im smisla dati previše, kad su već ugovorno vezani... a korisnici su uglavnom oFce koje brzo zaboravljaju i MAX "keksić" u pravo vrijeme (kad statistike počnu pokazivati odlijev korisnika) će prema T-Comu biti sasvim dostatan. Do tada je za hrabre na raspolaganju Iskon keksić.... naravno, opet uz ugovor, bez obzira što vi njima pilili preko telefona o tome kako već posjedujete ADSL2+ capable modem i kako vam novi ne treba.... Hajde, ovaj je barem u njihovom vlasništvu, kada krepa ćete dobiti drugog.... za razliku od T-Comovih isprika za modeme/routere koji su mi u nešto manje od 2 godine uspjeli 3 puta crknuti... Zašto je Iskon.DUO slabo dostupan kad Iskon ima ulaz u sve T-Com centrale? Ah da, pa Optima kreće sa ADSL-om već krajem ovog ili početkom slijedećeg mjeseca... i to gle slučajnosti... baš u gradovima kamo je startao i Iskon.DUO i.... I već se unaprijed mogu opkladiti da će baš kroz mjesec dana Iskon.DUO povećati dostupnost jedno 17 puta... vjerovatno baš u "Optima" centralama... PS. Nagradno pitanje: Znate li kamo je u Hrvatskoj dostupan wiMAX@T-COM? |
wimax koliko ja znam vž i okolica, al nisam ni za to siguran.
meni nije nikak jasno zasto netko (optima, vodatel) ne uvedu bezicni net ko sta je logosoft u bosni. za to nemoraju kopat nis, samo postave antene i mir. jel bi mi neko mogo objasnit jel to uopce isplativo? |
beeeeeeep, NOT, wrong answer.... odgovor je međimurje, razlog Novi-Net...
Wireless oprema je poprilično skupa i alternativcima se više isplati platiti 30tak kuna najma "zadnje milje" bakrene parice iz centrala negoli korisnicima "dijeliti" poprilično skupu wireless opremu... Ne kažem da dugoročno nije isplativo, ali brži povrat investicije za sada vide u DSL-u.... (mislim na Optimu, Portus, Metronet bla bla, Vodatel je priča za sebe, no meni se čini da su se oni malo zaletili s optikom i čini mi se da baš i nemaju para normalnu brzinu širenja dostupnosti usluge) |
Vodatel možete zaboraviti. Njihova usluga je orijentirana na poslovne korisnike i to radi odlično. Imam optiku od njih na poslu za net i VoIP telefoniju. I to šljaka odlično. Pričao sam s mojim KAM-om o triperu (tripleplay) za kućne korisnike i banana. Ako si u zgradi mooooožda i imaš šanse. Kuća - tamo negdje kad moji unuci počnu ševiti. Tak da kako god okrenemo - osuđeni smo na otpatke koje iza sebe ostavlja t-com...
|
jedno pitanje u vezi Iskon.DUO. ako bi ja uzeo ovaj paket za 119kn,koliko se u njemu nalazi gb?
|
Citiraj:
|
objasni
|
Citiraj:
|
a šta je onda u tu cjenu još uračunato?ako je išta?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a šta je sa flatom? da li je u 239kn uračunata preplata za telefon(60kn)?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
u 239 je ukljucena pretplata na telefon, pretplata na 1mbit brzinu i flat ;) |
pa to se onda isplati!jel?
|
pa da...
ako su ti dostupni, ofkors... |
Mali ot: danas su neki likovi prčkali po šahtama po Opatiji i vukli neke kablove. Pitam ja njih što je to i za koga, a lik kaže da je to Iskonova optika. Kako je na kombiju (registracija SB) pisalo Optima-Commerce, pomislio sam da su tu zbog Optime, ali ne..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:46. |