PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Iskon telefon+ADSL2 ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50553)

choby 13.11.2006. 11:39

Citiraj:

Autor atha (Post 567572)
Kada tako gledam, i kada vise nema tih 60kn koje sada placam T-Comu, malo se zamislim. :)

60 (telefon) + 80 (adsl) = 140 preko tcoma

119 preko iskona

i nije sad baš neka ušteda

možda je za flat nešto povoljnije

ojpi 13.11.2006. 12:29

Citiraj:

Autor choby (Post 567577)

119 preko iskona

Za flat je puno povoljnije, ali nadam se da će t-com poduzet nešt u vezi cijena uskoro.

coconut 13.11.2006. 12:38

Citiraj:

Autor choby (Post 567577)
119 preko iskona

Gdje ti je PDV? 72,2 (tf) + 99 (adsl) = 171,20 kn
Iskon 119kn s PDV-om! Kako ti se sada čini ušteda?

atha 13.11.2006. 12:54

40%. Kod flata je cak i drugacija prica.

choby 13.11.2006. 13:03

Citiraj:

Autor coconut (Post 567616)
Gdje ti je PDV? 72,2 (tf) + 99 (adsl) = 171,20 kn
Iskon 119kn s PDV-om! Kako ti se sada čini ušteda?

uf, to s pdv-om mi je skroz pomiješano...mislim da je 80 kuna adsl-a sa pdv-om, a da je ovih 60 kuna telefonske pretplate bez pdv-a...adsl nije 99 nego 79 kuna...20 platiš nakon potrošenih prvih 256 megi...što vjerovao ili ne do sada nisam uspio :-)

baš ću bacit oko na račun kad dođem doma...

coconut 13.11.2006. 14:11

Citiraj:

Autor choby (Post 567632)
uf, to s pdv-om mi je skroz pomiješano...mislim da je 80 kuna adsl-a sa pdv-om, a da je ovih 60 kuna telefonske pretplate bez pdv-a...adsl nije 99 nego 79 kuna...20 platiš nakon potrošenih prvih 256 megi...što vjerovao ili ne do sada nisam uspio :-)

baš ću bacit oko na račun kad dođem doma...

Vjeruj mi, adsl je 99kn s pdv-om http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/

ojpi 13.11.2006. 14:20

Citiraj:

Autor coconut (Post 567670)

Ako uspoređujemo s iskonom onda je 79kn, ili ako uspoređujemo sa 99kn, onda na iskonovu cijenu od 119kn treba dodati još 15kn za promet jer ga u pretplati nema, znači to bi bilo ovak. T-Com, 72 + 99 = 171, a iskon 119 + 15 = 134. Ako još uzmemo u obzir da je na t-comu 10-tak kuna popusta na razgovore i da na iskonu nema adsl prometa u paketima i nije neka razlika. Recimo ako mi treba 5gb prometa onda je razlika mizerna. 138 + 72 = 210, a iskon 119 + 75 = 194. Sad još oduzmem 10kn popusta i dođeš na isto. Veća razlika je jedino ako se uspoređuje flat, tu je iskon dosta jeftniji.

Astral 14.11.2006. 09:03

nek mi neko plz ovo pojasni, ak uzmem ovaj iskon.duo i copim za 194kn, znaci imam 13gb za potrosit, a sve nakon toga ne placam, dakle to prakticki je flat rate za 194kn??? ili ima neka caka...

coconut 14.11.2006. 09:10

Mislim da nije tako, nego 119kn pretplate + 195kn interneta (13Gb). Flat se više isplati jer košta 239kn.

atha 14.11.2006. 10:27

Da, placa se na taj nacin po 1GB 15kn, i nakon 13 potrosenih se vise ne naplacuje, odnosno imas FLAT. No, to zvuci totalno neisplativo.

Astral 14.11.2006. 11:12

aha, ok, tnx, flat it is

hash 15.11.2006. 01:59

Citiraj:

Autor ojpi (Post 567677)
Ako uspoređujemo s iskonom onda je 79kn, ili ako uspoređujemo sa 99kn, onda na iskonovu cijenu od 119kn treba dodati još 15kn za promet jer ga u pretplati nema, znači to bi bilo ovak. T-Com, 72 + 99 = 171, a iskon 119 + 15 = 134. Ako još uzmemo u obzir da je na t-comu 10-tak kuna popusta na razgovore i da na iskonu nema adsl prometa u paketima i nije neka razlika. Recimo ako mi treba 5gb prometa onda je razlika mizerna. 138 + 72 = 210, a iskon 119 + 75 = 194. Sad još oduzmem 10kn popusta i dođeš na isto. Veća razlika je jedino ako se uspoređuje flat, tu je iskon dosta jeftniji.

ej ali na t-comu je obracunska jedinica za razgovore 1minuta sto znaci da su kod njih razgovori u prosjeku skuplji 35%, i jos uzmi u obzir da su kod iskona i minute jeftinije sto ti daje oko 45% jeftnije telefonske impulse, a to je 45% manji telefonski racun

choby 15.11.2006. 09:14

1 privitaka
Citiraj:

Autor coconut (Post 567670)

a i za ojpi-ja, a i za sve ostale nevjerne tome:

choby 15.11.2006. 09:22

dakle, pretplata na telefon + pretplata za najjeftiniji adsl - (10 kuna fore + PDV) = 73.2 + 79 - 12.2 = 140 kune

iskon duo = 119

DELTA = 21 kuna

razlika u obračunskoj jedinici (minuta <-> sekunda) - cca 30% = 15 - 20 kuna (na moj račun gore)

znači jeftinije me dođe u najboljem slučaju 40 kuna mjesečno = 20%

moglo bi se reći da mi se isplati

do kada traje to prijavljivanje iskonu, do nove godine?

ojpi 15.11.2006. 12:16

Citiraj:

Autor choby (Post 568906)
a i za ojpi-ja, a i za sve ostale nevjerne tome:

Kaj ti sad tu meni dokazuješ tj. kaj sam toliko krivo napisao u svojem postu? Meni je sve potpuno jasno jer znam kakav račun dobivam, jedino sam svjesno zanemario onih 2,2kn pdv-a i obračunsku jedinicu sekunudu kod iskona, a ako već cjepidlačiš obračunaj i uspostavu poziva kod iskona...

choby 15.11.2006. 12:27

Citiraj:

Autor ojpi (Post 569010)
Kaj ti sad tu meni dokazuješ tj. kaj sam toliko krivo napisao u svojem postu? Meni je sve potpuno jasno jer znam kakav račun dobivam, jedino sam svjesno zanemario onih 2,2kn pdv-a i obračunsku jedinicu sekunudu kod iskona, a ako već cjepidlačiš obračunaj i uspostavu poziva kod iskona...

moguće je da sam te krivo ushvatil

naj se odma žestiti, lijep je dan :beer:

JohnyB 15.11.2006. 12:27

ma sve te konkurencije su za k.... sve imaju gotvo iste cijene, razlike u cijenama su minimalne (i ako postoji nešto malo jeftinije obično nije dostupno).....tako da nema još neke prave konkurencije koja bi ponudila adsl osjetno jeftinije ....da bi napravila nered na tržištu ....

ojpi 15.11.2006. 12:30

Citiraj:

Autor choby (Post 569015)
moguće je da sam te krivo ushvatil

naj se odma žestiti, lijep je dan :beer:

Ma sve 5. : cheers2

coconut 15.11.2006. 12:45

Pitanje je šta će se dogoditi s time sada kada t-com pojeftini internet i/ili poveća brzinu. Čini mi se da je IskonDUO pušiona u tom slučaju.

Rijecanin 15.11.2006. 14:35

Citiraj:

Autor atha (Post 568233)
Da, placa se na taj nacin po 1GB 15kn, i nakon 13 potrosenih se vise ne naplacuje, odnosno imas FLAT. No, to zvuci totalno neisplativo.

Nije poanta da bude isplativo, nego da se izbjegnu nebulozno veliku računi ako se netko s***e pa ne uzme flat. Primjerak, uzmeš paket od 1GB, i uglavnom ti je dosta, dok ti (hipotetski) neodgovorni klinac ne upozna torrente... Umjesto da ti nabije račun od recimo 500 kuna (jer se može) automatski će se prestati naplaćivati promet nakon potrošenih 13GB, što je po meni skroz OK... S druge strane, ako ti usred mjeseca baš zatreba flat, recimo baš hitno moraš pocuclati 30GB s neta, platit ćeš nešto više za flat, ali opet ne pretjerano... i nećeš morati čekati slijedeći mjesec za prelazak na flat... Da ne spominjem da "prisilni" flat i dalje manje košta od MAX ADSL standardnog flat paketa...

Ljudi moji, pa Iskon je u vlasništvu T-Coma, što ste očekivali... ovo je mali, ali ipak korak naprijed... Upload je pojačan (što mene veseli puno više od downloada), cijene (i veza, i prometa) su manje, napokon se plaća jedinstvenanaknada umjesto kretenskog plaćanja svake pojedine.... prikaz broja se ne mora plaćati retardiranih 12 kuna.... Sve u svemu, ja sam zadovolja, poprilično.... još da je dostupan gdje bi bila moja sreća i veselje.... više od ovoga mi se sviđa jedino Optima i njihov flat-mini jer kao da ga je netko upravo za mene izmislio.....

Rijecanin 15.11.2006. 14:37

Citiraj:

Autor coconut (Post 569034)
Pitanje je šta će se dogoditi s time sada kada t-com pojeftini internet i/ili poveća brzinu. Čini mi se da je IskonDUO pušiona u tom slučaju.

NOT, Iskon će uvijek biti za nijansu jeftiniji.... Ako ništa ovo im je prilika da "odbjegle" korisnike ostave pod svojim kišobanom, i u međuvremenu i dalje gule korisnike koji su još uvijek pod ugovorom....

raf 15.11.2006. 16:34

Citiraj:

Autor Rijecanin (Post 569104)
...više od ovoga mi se sviđa jedino Optima i njihov flat-mini jer kao da ga je netko upravo za mene izmislio.....

A vodatel?:rolleyes:
Inace, danas bili neki monteri kod susjeda (firma) i kad ono na majstoru pise VODATEL. I ja odmah:eek:
Jeee stigo vodatel triple play do moje zgrade!!!: evil :
Pitam ja lika kada bi mogao meni fino optiku smontirat, a on veli "nije to optika":grrr: .
U biti oni postavljaju nesto drugo i nije iz vodatela, vec samo izvode radove za njih (last mile).: hitthewa I onda se sjetim kako sam negdje procitao da je netko uzeo vodatelov triple play i da su mu jos dodatno nesto naplatili i da je malo previse ispalo. Pa sam onda procitao da to nije vodatel kriv, vec oni koji su montirali u stanu (dakle ovi koje sam danas vidio), tj masno su naplatili one PVC kanale i bog te pita sta.
I tako odmah mi pao mrak i ja ode. Pa onda lijepo nazvao vodatel da vidim da li jos uvijek imaju mene u planu za 2 godine i kad ono ugodno iznenađenje. : goood :
Navodno tekom im neda da udu u DTK u neka 2 kvarta, a poslije ta 2 kvarta im je centar na redu:D
I pitam ja kada ce to biti i kaze zenska prije proljeća. :).
I da za sve koji bi si to uzimali, dobra vijest. Oko nove godine ce KONACNO napraviti detaljniju kartu dostupnosti. Toliko...: evil :

coconut 17.11.2006. 11:59

Da malo osvježim temu - c/p maila koji sam im poslao

> Molio bih par informacija. Obzirom da ću postaviti precizna i
> konkretna pitanja, molio bih i takve odgovore. Ako ne znate
> odgovor, recite "Ne znam", a ne mi 'muljati'.
> 1. da li namjeravate povećati brzine ADSL-a i kada? Vani se
> komercijalnim ADSL2+ smatra ADSL brzine 16Mbit/s! Ne očekujem
> takve brzine ovdje, ali sve 5-10Mbit/s bi bile realne.

Na zalost trenutno nemamo informacije o promjenama brzina.
Nasa usluga zasniva se na aDSL2+ tehnologiji, a trenutna telefonska
infrastruktura ne omogucuje vece brzine.

> 2. u slučaju potpisivanja ugovora, ako se brzine ADSL-a
> povećaju, da li će se i korisniku povećati uz istu cijenu?

Kod svih nasih usluga promjena usluge odnosi se i na postojece korisnike
odnosno koristenje usluge po novim uvjetima.

> 3. molio bih više informacija (mogu biti i linkovi) vezanih
> za uređaje koji će se koristiti kao modemi/routeri, jer na
> Vašim stranicama o njima nema ni riječi.

Prilikom on-line prijave za Iskon.DUO na stranici
http://www.iskon.hr/za_kucu/brzi_int...liko_potrosite
nalazi se link do informacija o uredjaju koji se koristi

Informacije koje Vam mozemo pruziti o uredjaju su:
Besplatno dobivate u najam modem: THOMSON SpeedTouch 780(WL)(i) - (Wireless)
Broadband Voice IAD
* za bežično povezivanje do 10 računala, odnosno klijenata
* ethernet switch - s ulazima koji omogućavaju spajanje do 4 računala
* 2 analogna Voice ulaza (port) - omogućuje spajanje do 2 analogna
telefonska uređaja
* aDSL2+ brzi Internet

> 4. da li se može postojeći XXLadsl ugovor promijeniti u
> IskonDuo ugovor?

Postojeci XXLadsl ugovor moguce je promjeniti u Iskon.DUO
U slucaju novog ugovora za Iskon.DUO na 12 mj za taj period se produljuje
ukupno trajanje ugovora.

Za dodatne informacije molimo Vas nazovite nas besplatni info telefon
0800-1000, svakim danom od 8 do 20 sati.

S postovanjem,
Bojan Nikocevic

Rijecanin 17.11.2006. 13:19

@raf

Vodatel ima daleko najbolju i najkvalitetniju ponudu, nažalost ne živim u nekoliko odabranih Zg kvartova nego u Rijeci, a iz razgovora s voditeljem TriplePlay odjela sam saznao da je Vodatel TriplePlay u Rijeci i u 2008.-oj godini iluzija.

@coconut

Ma pusti ih kvragu, baljezgaju bez veze... kakve postojeće instalacije... po toj logici nitko u hrvatskoj ne bi mogao imati MAXTV drekec... Da su instalacije u qrcu, jesu; ali ruku u vatru stavljam da je 90% od njih u stanju nosili minimum 5MB, a vrlo vjerovatno 8, pa i 10MBita... (dokaz u tome je i činjenica da ljudi sa 3 MB DSL-om gledaju MAXtv uglavnom bez beda [kažem uglavnom])

Iskonova ponuda je vrlo dobro proračunat keksić više za one koji nisu toliko inertni i promijeniti će operatera u slučaju bolje ponude. Zašto T-Com nije dignuo i svoje pakete... pa vrlo jednostavno, dobar dio (rekao bih više od polovice) korisnika je još uvijek pod ugovorom i nema im smisla dati previše, kad su već ugovorno vezani... a korisnici su uglavnom oFce koje brzo zaboravljaju i MAX "keksić" u pravo vrijeme (kad statistike počnu pokazivati odlijev korisnika) će prema T-Comu biti sasvim dostatan. Do tada je za hrabre na raspolaganju Iskon keksić.... naravno, opet uz ugovor, bez obzira što vi njima pilili preko telefona o tome kako već posjedujete ADSL2+ capable modem i kako vam novi ne treba.... Hajde, ovaj je barem u njihovom vlasništvu, kada krepa ćete dobiti drugog.... za razliku od T-Comovih isprika za modeme/routere koji su mi u nešto manje od 2 godine uspjeli 3 puta crknuti...

Zašto je Iskon.DUO slabo dostupan kad Iskon ima ulaz u sve T-Com centrale?

Ah da, pa Optima kreće sa ADSL-om već krajem ovog ili početkom slijedećeg mjeseca... i to gle slučajnosti... baš u gradovima kamo je startao i Iskon.DUO i.... I već se unaprijed mogu opkladiti da će baš kroz mjesec dana Iskon.DUO povećati dostupnost jedno 17 puta... vjerovatno baš u "Optima" centralama...

PS. Nagradno pitanje: Znate li kamo je u Hrvatskoj dostupan wiMAX@T-COM?

junkieee 17.11.2006. 14:23

wimax koliko ja znam vž i okolica, al nisam ni za to siguran.

meni nije nikak jasno zasto netko (optima, vodatel) ne uvedu bezicni net ko sta je logosoft u bosni. za to nemoraju kopat nis, samo postave antene i mir. jel bi mi neko mogo objasnit jel to uopce isplativo?

Rijecanin 17.11.2006. 14:33

beeeeeeep, NOT, wrong answer.... odgovor je međimurje, razlog Novi-Net...

Wireless oprema je poprilično skupa i alternativcima se više isplati platiti 30tak kuna najma "zadnje milje" bakrene parice iz centrala negoli korisnicima "dijeliti" poprilično skupu wireless opremu... Ne kažem da dugoročno nije isplativo, ali brži povrat investicije za sada vide u DSL-u.... (mislim na Optimu, Portus, Metronet bla bla, Vodatel je priča za sebe, no meni se čini da su se oni malo zaletili s optikom i čini mi se da baš i nemaju para normalnu brzinu širenja dostupnosti usluge)

tor 17.11.2006. 18:13

Vodatel možete zaboraviti. Njihova usluga je orijentirana na poslovne korisnike i to radi odlično. Imam optiku od njih na poslu za net i VoIP telefoniju. I to šljaka odlično. Pričao sam s mojim KAM-om o triperu (tripleplay) za kućne korisnike i banana. Ako si u zgradi mooooožda i imaš šanse. Kuća - tamo negdje kad moji unuci počnu ševiti. Tak da kako god okrenemo - osuđeni smo na otpatke koje iza sebe ostavlja t-com...

SetH 18.11.2006. 11:06

jedno pitanje u vezi Iskon.DUO. ako bi ja uzeo ovaj paket za 119kn,koliko se u njemu nalazi gb?

Rijecanin 18.11.2006. 11:50

Citiraj:

Autor seth (Post 571169)
jedno pitanje u vezi Iskon.DUO. ako bi ja uzeo ovaj paket za 119kn,koliko se u njemu nalazi gb?

0 (nula) gigabajta

SetH 18.11.2006. 12:31

objasni

ojpi 18.11.2006. 12:34

Citiraj:

Autor seth (Post 571230)
objasni

Pa nema se tu šta objasnit. Platiš 119kn i svaki skinuti gb plaćaš 15kn.

SetH 18.11.2006. 12:40

a šta je onda u tu cjenu još uračunato?ako je išta?

ojpi 18.11.2006. 12:48

Citiraj:

Autor seth (Post 571247)
a šta je onda u tu cjenu još uračunato?ako je išta?

Telefonska pretplata i pretplata za 1mbit brzinu.

Rijecanin 18.11.2006. 12:52

Citiraj:

Autor tor (Post 570740)
Vodatel možete zaboraviti. Njihova usluga je orijentirana na poslovne korisnike i to radi odlično. Imam optiku od njih na poslu za net i VoIP telefoniju. I to šljaka odlično. Pričao sam s mojim KAM-om o triperu (tripleplay) za kućne korisnike i banana. Ako si u zgradi mooooožda i imaš šanse. Kuća - tamo negdje kad moji unuci počnu ševiti. Tak da kako god okrenemo - osuđeni smo na otpatke koje iza sebe ostavlja t-com...

Ma okorS da su orijentirani na poslovne korisnike, ali tripLe play s kojim su se toliko busali u prsa NIJE usluga za poslovnjake.... jasno mi je da su se preračunali i da nemaju nikakve šanse da ubrzo pokriju iole šire područje, ali za koji drekec im pored Rijeke, Splita i Osijeka još uvijek stoji "uskoro".... Mislim, možda zvuči glupo, ali dajte napravite roadmap.... s "non uskoro" procjenama dostupnosti u određenim područnija...

SetH 18.11.2006. 13:14

a šta je sa flatom? da li je u 239kn uračunata preplata za telefon(60kn)?

choby 18.11.2006. 13:31

Citiraj:

Autor Rijecanin (Post 571193)
0 (nula) gigabajta

ak nisam nekaj krivo uvidio, piše da se svaki paket naplaćuje nakon potrošenih 256 megi (kao i do sada)

hash 18.11.2006. 14:24

Citiraj:

Autor seth (Post 571281)
a šta je sa flatom? da li je u 239kn uračunata preplata za telefon(60kn)?

u 239 je ukljucena pretplata na telefon, pretplata na 1mbit brzinu i flat ;)

SetH 18.11.2006. 14:27

pa to se onda isplati!jel?

raf 18.11.2006. 14:37

pa da...
ako su ti dostupni, ofkors...

coconut 18.11.2006. 16:35

Mali ot: danas su neki likovi prčkali po šahtama po Opatiji i vukli neke kablove. Pitam ja njih što je to i za koga, a lik kaže da je to Iskonova optika. Kako je na kombiju (registracija SB) pisalo Optima-Commerce, pomislio sam da su tu zbog Optime, ali ne..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:46.