![]() |
Citiraj:
ako je stanje dobro i ako je edicija rijetka ili rijeđa rast će cijena. ja imam mekana i nijedan nije popunjen, da sam u lovi odmah bi ti dao soma ojera i riješio te muke |
Citiraj:
(ta udruga IMHO ima najoriginalnije ime za neku udrugu ikad :D) Koliko znam, popunjeni albumi imaju vrijednost, bilo bi bolje da je album prazan ali da imaš sve sličice ili još bolje, neotvorene pakete sličica, al dobro. Kod njih možeš za konkretne albume saznati jel ima vrijednosti i kolike. |
Za koje tipke na tipkovnici najčešće radite re-map?
Ja na svojoj mijenjam caps lock za ESC, i dodajem fn+hjkl za strelice |
|
Radoslav Dejanović malo se osvrnuo na "Računari u vašoj kući", prvi dio od 3
Mislim da bi trebalo post prebaciti u Stari hardware za kojim se slinilo |
fačabuk new acc
pozdrav.
trebam info, da ne gubim vrijeme bezveze. razmisljam napravit fačabuk acc samo i iskljucivo da mogu oglasiti stan za najam, jer ni burza ni njuskalo vise nisu free. napravit cu poseban gmail i kupit separate SIM card samo za tu namjenu, al me interesira, jel me kojim slucajem namjeravaju pitati kakav ID za uploadat (KYC)? ak da, onda odma krizam jer ne namjeravam tamo ispunjavati apsolutno nista sto se moze povezati samnom. hvala. :chears: |
Ja sam se ziv izj s tim, izbanali su me vise puta, a onda sam im dao taj vrazji broj telefona. Nisu me trazili nikakve dokumente, ali nisam mogao daleko bez upisa broja tel. Takodjer sam htio oglasiti nesto i evo dobro si me sjetio, trebao bi ga sada i obrisati.
Sumrak civilizacije na tom fejsu, sretno s ljudima tamo hehe |
Nije mi bed dat mob i gmail jer cu imat posebne samo za to pa ko ih hebe. Samo mi je bitno da me u nekom trenu ne hebu sa kyc jer to im sigurno nebi dao ni u ludilu.
Da, bas sumrak, da moram ovisit o tom facabuk s*anju. Al eto. Svi govore oglasi tamo stan bla bla. |
loool.
ja cu se ranit. znaci jucer kupim novi SIM tele2 za napravit novi gmail za koristit za facabuk. krenem radit jutros gmail account i kod verifikacije mob broja dobijem poruku "This phone number has been used too many times". loool. novi br, nikad koristen. WTF? znaci zapeo vec na totlanoj gluposti. zaista ne zele nove user-e lol edit: jel ima neki Virtual Phone Number Service koji ekšli radi za primit poziv/SMS jer zadnji put kad sam kopao nisam uspio to naci. ima ih miljardu na netu, ali ni jedan ne dela AFAIK. |
Kod kreiranja accounta te pita OIB.
Ne znam dal postoji neki OIB generator jer nemreš baš upisat bilo kaj jer imaju checksum |
Kod kreiranja facabuka mislis? Nisu normalni. Hvala.
|
Njuškala
Barem je tak bilo prije par godina |
Citiraj:
Po meni, to je sasvim legit stvar, ipak se radi o novcima, o koliko god maloj cifri se radilo. Da ne govorim kad se radi o prodaji auta/stanova, a moguće da postoji i legalna strana priče. S druge strane, neznam zašto dramite toliko oko upisa oib-a, isti se može naći na netu ako se zna gdje gledati, a o "leakanim" bazama građana da ne pričam. A i nije to sošlsekjuritinamber pa da je top secret. Što se tiče broja telefona, telekomi recikliraju brojeve, nije to nikakva tajna ili nepoznata praksa. |
Citiraj:
Sretno s oglasom jer neke grupe nedaju oglasavanje clanovima mladjim od 1mj staza i bez profilne slike... Marketplace ne zajebava, odmah sam oglasio. Grupe su tlaka zesca, svaka svoju politiku vozi. Neke traze admina da odobri post a evo imam postova starih po mjesec dana koji jos cekaju na odobrenje jer je admin valjda na godisnjem. |
Dobro da si mi rekao. Odustajem. Nabijem facabuk na...
|
Svaštara
Plati na njuškalu i najjednostavnije ćeš to riješit, pa zarađivat ćeš od tog stana, čemu bojazan da platiš neku uslugu?
Ak nemaš account uvijek možeš neki random broj upisat u OIB na njušci. |
Imam njuškalo acc. Nije to bed. Verified. od nedavno traže aktivan instant booking, a to im dat necu sigurno jer je to igranje ruskog ruleta sa double bookingom obzirom da vec imam air i booking.com. 2 kalendara u syncu da, al ubacit i treci nema sanse.
A burza od nedavno naplacuje oglas. Prosle g mi je frend stavio oglas na facebuk. Bilo je nesto upita pa rekoh da probam, al nemam nikakvu namjeru tamo odgovarat i sta ti ja znam. Stavim email i mob i ko oce nek zove. Al napisali ste sve sto napisali tak da odustajem za sad od te ideje jer vidim da ce bit samo PITA. edit: ovo za recikliranje br od providera, pretpostavljam da to svi rade? da znam za ubuduce. |
HT sigurno radi.
mama ima neki broj jos sa 6 znamenki. jako dugo su je zvali i trazili neku bankaricu iz dubrovnika. i to razliciti ljudi. sad su prestali pomalo. tu i tamo jos netko nazove. |
ma. zvao tele2 helpdesk da ih priupitam. prvo se pravio blesav da oni to ne rade. onda kad sam objasnio problematiku je rekao da odem do poslovnice i da objasnim i da ce mi valjda dati novi br. kad sam mu komentirao da sta ak mi se ponovi problem, onda je rekel da nece valjda, sanse za to su male. aha, mos mislit lol.
kakva glupost bokte. reciklirat brojeve. |
ovo me podsjetilo na jednu angdotu... frend je imao baku koja je znala koristiti whatsapp i tu i tamo se znao dopisivati s njom. dotična je umrla i on nije obrisao njen broj jer tko uopće o tome razmišlja. nekoliko mjeseci kasnije drlja nešto on po whatsappu kadli odjednom status bake se promijeni u online, a šta je još bolje, profilna slika se promijeni u kostursku ruku.
znači vrh :D |
ne znam di postavit pitanje pa cu probat ovdje.
imam onu basic lemilicu iz lidla. i svako toliko treba neku sitnicu zalemiti. najcesce oko bozica kad se odleme spojevi na hrpi lampica. uvijek se mucim s tim sitnim zicama i da njih ogolim od gume i kad to napravim onda je sve sitno i mucim se da zalemim. trebale bi mi dvije stvari. 1. imaju li kakva sitna klijesta za ogulit zicu? ali onu tanku kao sto je u lampicama? elektricari imaju takve ali ne znam do koje mm one idu. 2. nekakav stalak s povecalom i hvataljkama da mi drzi to sta lemim? |
Zapalim upaljacem te zicice, pljunem prst i skinem izolaciju :)
|
Ja to zubima rjesavam vec 35 godina :D
|
Zubi su skupi :o
|
Ove nisam placao, pa ti ne bih znao reci :D
|
hvala na vasim prijedlozima. slicno sam se i ja snalazio :D
cesto bi skalpelom skidao pa onda prerezem sve komplet. pa zubima. al nisam jos do sad palio |
Citiraj:
Slažem se kolega, zubi su skupi. Citiraj:
Eh... Bit će kasno kad budeš plaćao pa govorio zakaj sam to zubima. |
Evo vec 44 godine su izdrzali, pa bih rekao da su relativno dobrog kvaliteta :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Rođen u Blatu, odrastao u Trnju, hranio se na Šalati Quote je iz teme Žderonje. |
Citiraj:
- te lampice su šrot - u taj "kabel" od lampica stave dvije-tri licne bakra - ta lemilica od parksajda je šrot - sve skupa je šrot :D Bude u Lidlu ovaj alat za skidanje izolacije svako toliko, i on je šrot ali poslužit će svrsi isto kao i lemilica (imam i jedno i drugo): https://jelposkupilo.eu/proizvodi/li...e-izolacije_p3 on ima par "predefiniranih" debljina kablova no ne bi me čudilo da te kineske lampice imaju neku žnj debljinu i da ti neće pasati, stoga vjerojatno je oštar skalpel najbolje riješenje... |
Ajde kad ste već potegnuli pitanje guljenja kablova. Kaj preporučate osim skalpela?
|
Citiraj:
budem zapratio lidl i taj alat. sad jos samo nac nekakav stalak/drzac za te sitne limice od plusa i minusa :D |
Vidio u Kauflandu, jel ih ima tko i jel valjaju?
https://upload.haustor.eu/slike/2024...0828155516.jpg |
Imam ih ja vec odavno. A ono, funkcioniraju ako znas raditi sa njima. Nista profesionalno, ali za zakrimpati stopicu tu i tamo su ok. Ako je nesto na motoru ili autu gdje ima vibracija, ja malo i lemilicom utvrdim da bude bolji spoj.
|
Više pitam za skidanje izolacije
|
A to funkcionira bez problema.
|
Ja ih imam ali sam ih koristio samo za stopice/tuljke, prvenstveno su za to namjenjene a ovo skidanje izolacije je samo dodatak...
|
ekipa, gdje je u Velikoj gorici prodajno mjesto ZETa za mjesečne karte?
na kolodvoru? |
Je li netko iz zg spojen na gradsku plinaru proučavao da li ostati na plinari Zagreb ili ne napraviti ništa pa preći na međimurje plin?
|
Citiraj:
ja bum vjerojatno ostal na GPZ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:31. |