PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 indexna klauzula (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=315430)

skalar 03.06.2023. 04:24

ja ću izići iz mozaika i preći sa mobitelima na telemach popusti od 10kn po mobitelu se više neisplate,a osim toga je to jedini način da ih bar malo kaznim.

markecSMB 03.06.2023. 07:19

Citiraj:

Autor skalar (Post 3679644)
ja ću izići iz mozaika i preći sa mobitelima na telemach popusti od 10kn po mobitelu se više neisplate,a osim toga je to jedini način da ih bar malo kaznim.

Ja sam to isto planirao napravit. Sad sam ih kaznio da sam 31.5. smanjio s savršene na paket od 10GB (ni toliko mi ne treba).

Jedino se bojim kvalitete signala od telemaha.

Za fiksni net (kabel) sam pod ugovornom obvezom još 5mj, i to bi isto prešao, no ne želim VDSL, a optika na mojoj lokaciji nije dostupn....da mi dođe optika ekspresno ih odkantavam.

Odvratna firma.

skalar 03.06.2023. 12:06

bio sam godinama na tele2 i imao doživotnu 40kn tarifu što se signala tiće u zagrebu i na moru kuda sam se kretao ni najmanjeg problema,problem je nastao kad je telemach preuzeo bilo je nakon par mjeseci gotovo svaki drugi mjesec ko padanje sistema ,kupovanje novih bonova,pisanje žalbi doduše vračali su pola od potrošenih bonova,
tako da me je koštalo 200kn mjesečno 3 mjeseca za redom,jer je bilo očito da se žele riješiti tih 40kn doživotnih tarifa,tako da se isplatilo više preći na pretplatu

za fiksni dio bi rekakao da treba malo sačekati,drugi će isto ići gore sa cijenama,u tom djelu i sa tih 8,5% će biti i dalje najeftiniji,vdsl je i dalje rulet kvaliteta ovisi o puno faktoradaljina centrala/ormarić stanje parice,stanje bakrene žice u zidu(pogotovo ako si dugo na kablu),
ono što je jedino jasno da priće o neposkupljivanju ove godine sa strane vlade su bile bacanje magle i ako se ne dogodi neko iznenađenje i drugi će isto poskupiti gotovo nsa 99% siguran u to samo je pitanje koliko,a i imaš još 5 mjeseci za razmisliti

p.s.sad sam ih zvao na onaj broj iz obavjesti prvi račun sa 8,5% dolazi od 1.8.2023 s time da je povečanje od 1.7.2023 popust za mozajik za 2 moba će biti i dalje 2,65eura ili ti ga 10kn po po mobu,i kao šlag na torti nisam ni mogao prijetiti sa odlaskom nego mi je on sam to predložio
ko nisam pod ugovorom, iz mozaika mogu izići kad hoću jedina posljedica je uvečanje za tih 2,65eura trenutnog računa

zvao sam i telemach i prešao rekao mi je da će ići i oni svakako gore sa cijenama ali da je kod njih najviše 7% ali da još nije odlučeno kad će

markecSMB 03.06.2023. 16:55

Citiraj:

Autor skalar (Post 3679667)
bio sam godinama na tele2 i imao doživotnu 40kn tarifu što se signala tiće u zagrebu i na moru kuda sam se kretao ni najmanjeg problema,problem je nastao kad je telemach preuzeo bilo je nakon par mjeseci gotovo svaki drugi mjesec ko padanje sistema ,kupovanje novih bonova,pisanje žalbi doduše vračali su pola od potrošenih bonova,
tako da me je koštalo 200kn mjesečno 3 mjeseca za redom,jer je bilo očito da se žele riješiti tih 40kn doživotnih tarifa,tako da se isplatilo više preći na pretplatu

za fiksni dio bi rekakao da treba malo sačekati,drugi će isto ići gore sa cijenama,u tom djelu i sa tih 8,5% će biti i dalje najeftiniji,vdsl je i dalje rulet kvaliteta ovisi o puno faktoradaljina centrala/ormarić stanje parice,stanje bakrene žice u zidu(pogotovo ako si dugo na kablu),
ono što je jedino jasno da priće o neposkupljivanju ove godine sa strane vlade su bile bacanje magle i ako se ne dogodi neko iznenađenje i drugi će isto poskupiti gotovo nsa 99% siguran u to samo je pitanje koliko,a i imaš još 5 mjeseci za razmisliti

p.s.sad sam ih zvao na onaj broj iz obavjesti prvi račun sa 8,5% dolazi od 1.8.2023 s time da je povečanje od 1.7.2023 popust za mozajik za 2 moba će biti i dalje 2,65eura ili ti ga 10kn po po mobu,i kao šlag na torti nisam ni mogao prijetiti sa odlaskom nego mi je on sam to predložio
ko nisam pod ugovorom, iz mozaika mogu izići kad hoću jedina posljedica je uvečanje za tih 2,65eura trenutnog računa

zvao sam i telemach i prešao rekao mi je da će ići i oni svakako gore sa cijenama ali da je kod njih najviše 7% ali da još nije odlučeno kad će

Ja imam problem da mi ne radi T mobile dobro doma. A živim u gradu, u centru, i vjerojatno mi blokiraju zgrade signal, pa je znalo bit pucanja.

S A1 sam u Pakoštanima na moru prošle godine imao problema, 5G al svejedno je bilo prezagušeno....zvao i mogao sam se...

Ne znam kakav je Telemach, al nekako mi je da je najgori od sva 3.

Što se tiče fiksne linije, kad dođe optika, od bilo kog prelazim na to.

U svakom slučaju, trudit ću se dat im (bilo kome od njih) što manje love, ne zato jer nemam, već ne podnosim ciganluk (a svi su oni cigani, samo je A1 prvi počeo).

Marko :) 03.06.2023. 23:09

Kod Telemacha stvarno ne bi trebao imat problema sa signalom, jer u područjima gdje je slabiji ili ga nema, mobitel (ako si mu tako namjestio) se sam automatski spaja na mrežu HT-a (2G/3G/4G) i nastavljaš koristiti usluge bez ikakvih problema. Još od 2015. su sredili signal u cijeloj Hrvatskoj, otkad je Telemach, zamijenili su i sve bazne stanice. Tako da se stvarno ne bi trebao bojati "nedostatka signala". Gdje god sam išao, uvijek imam signal Telemacha, a na par mjesta gdje je prije bio slab, sada je 4G i više se ne spaja na HT iako ti to možeš napraviti ručno u postavkama (ako si van grada), ako baš želiš.

Koliko vidim što ljudi pišu, ne vidim da se ljudi baš žale na optiku.

Najviše na što se ljudi žale je služba za korisnike (telefonska), chat na stranici i na mail su puno bolji i odmah se bacaju na riješavanje problema. Ako ćeš je ikat trebat, samo preskoči telefon i pravac na Facebook u inbox prijavit problem. Ili na chat na stranici, ili možeš odmah direktno preko maila.

skalar 04.06.2023. 13:35

postoje "rupe" u mreži kod svih operatera gdje su signali slabi ili nikakvi ali sestrična mi je na pokučnom na graberju u zagrebu negdje do sredine prošle gdine imala je 5-10 brzine, a
od tada 70-150 ovisi od dobu dana i zauzetosti stupa na koji se spaja,velim bio sam na tele 2 godinama i nikad nisam ušao u područje bez signala

što se tiće službe za korisnike primjetio sam jučer da su pojednostavili automat da dođeš do operatera,"znanje" operatera je pak druga stvar -ljubazni jesu ,ali za svako moje pitanje je morao ići nekokg pitat
i mogu si zamisliti da bi na optici moglo biti problema, jer direktnog kontakta sa tehničarom na centrali kao i na oba druga operatera nema,jer se na optici sva poštelavanja vrše sa centrale,s druge strane kad
se jednom podesi više nema problema u trajanju ugovora.

coconut 06.06.2023. 10:46

Danas su me nazvali i SZK A1 s upitom ako bih promijenio sadašnjeg operatera. Spomenuo sam im da su samo oni poskupili na što su mi odgovorili da će i drugi uskoro.

Dacher 06.06.2023. 16:19

Moguće iako će ti sve reć samo da te pridobije.

skalar 07.06.2023. 14:57

evo mene zvali iz a1 korisničke i spustili mi cijenu na 7,60eura sa poskupljenjem po mobu mada mi zahtjev za prenos na telemach teće i naravno prihvatio sam,znaći nekih 56 kn po mobu ,gotovo trečinu cijene manje nego što sam do sad plačao:)

skalar 13.06.2023. 01:17

evo u mojem simte tamte sa mobitelom ,novo je da unatoć i više nego pravovremenog obavještavanja telemacha (10 dana prije) danas sam dobio mail da će sutra biti izvršeno prebacivanje sa A1 na telemach,ponovno me u popodnevnim satima zvao i ovaj sa A1 tako da ćemo odmah sutra i da ćemo sutra odmah pokrenuti postupak vračanja brojeva na A1 i da sačuvam sim kartice jer mi popust može označiti tek kad je broj aktivan,telemach je postupio protuzakonito jer u zakonu piše da mogu odustat od prenosa sve do 48h prije samog prenosa i mogao bi ih tužiti na HAKOM ,samo dobio nebi ništa s tim samo bi se produžio rok povratka ,telemach bi dobio eventualno neku kaznicu ovako će trajati sve tri dana,trebalo bi biti sve gotovo do kraja tjedna,onda ću objaviti broj službe koja može dat malu plus tarifu po 7,60eura tek tolko da budem siguran da to prolazi ,da nekog nezaribam,čini se da A1 vodi dvoračno sjedne strane prijete povečanjem cijena i biti će zaone koji se nebune, s druge kad se u sustavu vidi da će doći do promjene operatera onda nude smanjenje pretplate plus popusti u mozaiku ostaju kakvi su i bili

s druge strane baš po ovome se vidi koliko je to loša klauzula po nas korisnike jer u uslugama gdje smo ugovorom vezani nemamo više nikakvi manevarski prostor te dvije godine i praktički mogu raditi iz nas što got hočeju,i kad prođu trnutni ugovori i imat ćemo neku sitnu moč, moći dobiti nazovi "akcijske cijene",koje nikada neće garantirati da će biti najniže do kraja godine jer očito postoji neki dogovor da će svi poskupljivati svake godine u sličnim postocima

axo 13.06.2023. 08:21

Kulpi mob preko neta i uzmi tarife bez ugovora. Nisu im popusti na mobitele bajni ista cijena ko i svugdje.
Po meni neisplativo se vezati. Jedino da ponude najveću tarifu za 13e ili tak nest.

djzuza 14.06.2023. 07:04

Mala+ tarifa za 7.60 eura?
To je već prihvatljivo.
Može u inbox kontakt broj?

skalar 16.06.2023. 15:14

https://i.ibb.co/7GbKdKW/popust.jpg

tel broj je 0800 900 898 - prodaja direktni broj

meni je dao gospodin ivan tko sve može nije ništa htio reći

2,65 eura po mobitelu

axo 16.06.2023. 15:24

Citiraj:

Autor skalar (Post 3681664)

2,65 eura po mobitelu

Uz ugovor ili?

skalar 16.06.2023. 15:30

ne pretplata bez ugovorne obaveze dali ima veze mozaik ili ne neznam desilo se kad sam zatražio prenos broja na telemach par minuta iza ,i nije mi djelovo kao da to zna u tom trenutku

partwish 17.06.2023. 12:25

Citiraj:

Autor skalar (Post 3681670)
ne pretplata bez ugovorne obaveze dali ima veze mozaik ili ne neznam desilo se kad sam zatražio prenos broja na telemach par minuta iza ,i nije mi djelovo kao da to zna u tom trenutku

2,65 € popusta je mozaik. Kada spojiš dvije usluge. Ako spojiš još jednu ide još 2,65, još jedna pa ide još 2,65 i to je maximum što se tiče samog Mozaika. Niže cijene može ponuditi samo odjel prodaje uz UO.

G-rage 17.06.2023. 21:53

Citiraj:

Autor partwish (Post 3681791)
2,65 € popusta je mozaik. Kada spojiš dvije usluge. Ako spojiš još jednu ide još 2,65, još jedna pa ide još 2,65 i to je maximum što se tiče samog Mozaika. Niže cijene može ponuditi samo odjel prodaje uz UO.

Skoro točno :P

2 usluge - 1.33 € popusta za svaku
3 usluge - 2.65 € za svaku
4+ usluga - 3.98€ za svaku

Na usluge se misli A1 fiksni paket (net, tv, telefon ili kombinacija toga) kao jedna usluga, i svaka A1 mobilna pretplata (Mala+, Dobra+, Savršena, Bezbrižna).

partwish 17.06.2023. 22:54

Citiraj:

Autor G-rage (Post 3681876)
Skoro točno :P

2 usluge - 1.33 € popusta za svaku
3 usluge - 2.65 € za svaku
4+ usluga - 3.98€ za svaku

Na usluge se misli A1 fiksni paket (net, tv, telefon ili kombinacija toga) kao jedna usluga, i svaka A1 mobilna pretplata (Mala+, Dobra+, Savršena, Bezbrižna).

Da, upravu si. Moj bad. :respekt:

skalar 18.06.2023. 11:12

Citiraj:

Autor partwish (Post 3681791)

mislim zašto bi me zvali i nudili iste pakete koje sam imao i do tada?
pokrenut je bio prenos na telemach par minuta prije njegovog prvog poziva
kao što sam gore naveo u razgovoru je bio dojam da to nije znao i izričito je rekao cjenu 7,60 eura po mobitelu i dodatno kao i do sada mozaik popust koji će ostat isti 10kn(preračunato u eure) po mobu na čvrstu infrastrukturu.
kako daju i zašto te cijene nije baš objasnio,ovih 10kn(u eurima) če ostat nepromjenjeno i nakon poskupljenja 1.8-10kn.
ako je nekakva muljaža bit će kako došo tako otišao ,izgubit ću tih 60 centi po mobitelu,zajedno 1,2 eura razlika u cijeni pretplate, prenos traje 5 dana.
s time da će razlika poslje poskupljenja biti još i veća na telemachu su mi rekli da nije još odlučeno kada i kolko ali će biti sigurno u toku godine i da je maximalo do 7%

partwish 18.06.2023. 12:50

Zvali su i mene kada sam napravio zahtjev za prijenos broja u bonbon, također kao nisu znali da prenosim broj. Dali su mi Savršenu tarifu za 15,26€ uz UO. Tebe je zvao njihov odjel prodaje i to što nudi je uz UO.

djzuza 20.06.2023. 12:09

Citiraj:

Autor skalar (Post 3681664)

2,65 eura po mobitelu

Kada nazovem taj broj mi se javi govorni automat koji kaže da se broj više ne koristi

partwish 21.06.2023. 11:05

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3682221)
Kada nazovem taj broj mi se javi govorni automat koji kaže da se broj više ne koristi

Probaj ovaj 0800 900 878

djzuza 21.06.2023. 17:00

Citiraj:

Autor partwish (Post 3682344)
Probaj ovaj 0800 900 878

Hvala! Potrudit ću se da dobijem Dobru+ za nižu cijenu.

skalar 23.06.2023. 14:49

Citiraj:

Autor partwish (Post 3681924)
Zvali su i mene kada sam napravio zahtjev za prijenos broja u bonbon, također kao nisu znali da prenosim broj. Dali su mi Savršenu tarifu za 15,26€ uz UO. Tebe je zvao njihov odjel prodaje i to što nudi je uz UO.

prenio sam samo što je meni ponuđeno citiram 7,60 mjesečno mala+ tarifa,+ popust od 10kn po mobitelu za optiku mobiteli bez ugovorne obaveze,
sve to sam ga pojedinačno pitao,jer imam iskustva sa operaterima jedno vele drugo naprave ako bilo što od dogovorenog neispune bar u tom djelu
kako došo tako i otišao tel je službeni a1 broj prodaje, i razgovori se snimaju,kao što sam gore napisao njihovom pozivu je predhodilo prvo raspitivanje
o povečanju cijene,i zatim pokretanje prenosa broja na telemach jeli to uzrok ponudi bio ili ne neznam

i mozaik mi je uključen odmah prilikom reaktiviranja brojeva,popust od 2,65 eura nekih 30min kasnije mi je uživo uključio ,jer je bilo problema oko prebacivanja broja
telemach je svoje učinio a1 nije prebacio na sim kartice što je na kraju ovaj iz prodaje sve sredio i nakon toga mi je došao sms,
tehnička podrška je i dalje 0 bodova,stvarno mi je nepojmljivo zašto imaju tehničku podršku kad ništa neznaju niti ništa nemogu napraviti.

coconut 27.06.2023. 07:46

Tko nije raskinuo ugovor, čeka ga poskupljenje od 8,5%

skalar 28.06.2023. 15:48

evo i telemach ide gore sa cijenama od 1. kolovoza 2023 za 8,3%

jp_rv 28.06.2023. 18:43

svi idu gore i nema baš neke opcije.

Marko :) 30.06.2023. 08:58

Samo za mobilne usluge (pretplata). Za fiksne usluge, cijena se ne mijenja. A1 mijenja za sve korisnike, ako se ne varam.

djzuza 01.07.2023. 12:04

Eto ga na, cijene su nenormalno skočile gore. Nadam se da će što više ljudi napustiti pretplatu.

dadoremix 01.07.2023. 15:50

E nece
Zadnji krug kada se to moglo je otisao
A sad dizu cijenu a ti si i dalje u ugovoru

ITATABISINE 01.07.2023. 16:40

A kaj se dešava ako mi za 2 mjeseca ističe ugovor s A1 (Internet 1 GB) ?
Već sad su mi ponudili preko maila, produženje ugovora na 24 mjeseca i šatro neke dobre tablete na rate (5€ mjesečno).

djzuza 01.07.2023. 17:07

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3683811)
E nece
Zadnji krug kada se to moglo je otisao
A sad dizu cijenu a ti si i dalje u ugovoru

Pa mogu ljudi biti i na bezugovornoj pretplati. Masu je takvih. Ako ti ljudi krenu napuštati, bit će dobro.
Mene se to ne tiče jer sam na bonovima, a cijenu paketa na bonovima nisu dirali, no svejedno razmišljam da prijeđem na bonbon - promo Velika kombinacija, 7.30 eura kroz 24 mjeseca

Paxton 05.07.2023. 19:16

1 privitaka
Uzeo onu ljetnu SIMicu, sa 120gb, pise u aplikaciji da se sve moze potrositi u roamingu u inozemstvu, no kartica uopce ne radi, niti se spaja na mobilne podatke... Na chatu s korisnickom sluzbom me uvjerava da to nije tocno i da to ne pise u aplikaciji i da ta tarifa se ne moze koristiti van Hr...

the.elles.d 05.07.2023. 20:20

Pročitaj uvijete te simice... Pogotovo točku 8.

https://ssc.a1.hr/documents/10307706...=1684128757283

jp_rv 05.07.2023. 21:23

Citiraj:

Autor Paxton (Post 3684642)
Uzeo onu ljetnu SIMicu, sa 120gb, pise u aplikaciji da se sve moze potrositi u roamingu u inozemstvu, no kartica uopce ne radi, niti se spaja na mobilne podatke... Na chatu s korisnickom sluzbom me uvjerava da to nije tocno i da to ne pise u aplikaciji i da ta tarifa se ne moze koristiti van Hr...

neznam za roaming ali ako ništa drugo tarifa ti traje još 900njak godina pa je oke :lol2:

možda do onda budemo jedna nacija pa neće trebat roaming, bit će ista mreža i na marsu

Garro 05.07.2023. 21:25

Citiraj:

Autor Garro (Post 3678391)
Poslao im ljubavni mail da kod mene dvaput razmisle o tom povećanju, jer će odmah izgubiti 4 pretplate, a ostale dvije + 3D fiksna usluga vrlo brzo istekom OTPO-a.

Baš me zanima što će odgovoriti.

Citiraj:

Autor Garro (Post 3679590)
Upravo me otkantali me generičkim mailom.

Baš me zanima hoće li me zvati retention kad dobiju zahtjeve za prelazak na drugu mrežu.

I tako odlučio prijeći na Telemach s fiksnom trio uslugom i 4 pretplate. Nakon što su im došli zahtjevi za prijelaz, danas dobivam poziv od njihove “službe za savjetovanje:
- trio usluga za 24 EUR (prije 36 EUR)
- male tarife pretplate - 7,17 EUR (prije 10-ak EUR)
- srednja tarifa pretplata 14,70 EUR (prije 18 EUR)
- dodatni mobiteli Motorola E13 i Redmi 10 za 50ak EUR te pametni sat

Uvjet je 24 mjeseca OTPOa. Na dvije tarife koje su mi još pod OTPO-om se nažalost prijemjenjuje povećanje cijene.

Uglavnom, još pregovaramo, ali bilo bi im jeftinije da su mi odobrili izuzeće od indeksne klauzule kad sam ih tražio…

generic 04.08.2023. 22:29

Citiraj:

Autor generic (Post 3660283)
Netko je već bio pitao, kako ta obavijest dolazi ako račun dolazi elektronski? Šalju zaseban email?

Imam još jedan mjesec po kunu, možda zato nisam ništa dobio.

Da sam sebe bumpam.

Pregledao SMS-ove, nema ništa od A1. Na emailu samo računi. Nisam nigdje našao obavijest o uvođenju indeksne klauzule.

Nažalost, na dnu računa za veljaču, ožujak i travanj piše:

Obavještavamo vas da 10.3.2023. objavljujemo izmjenu Općih uvjeta poslovanja kojom se rok za primjenu indeksne klauzule, u slučaju pozitivne
stope inflacije, produljuje do kraja kalendarske godine. Ova administrativna izmjena ne omogućuje dodatno pravo na raskid ugovora bez naknade.
Više info na https://www.a1.hr/indeksna-klauzula

Errrm, da li se vi referencirate na to na računu ili ste dobili poseban email/sms?

skalar 05.08.2023. 08:54

kod mene je bio stigao sms i u konačnici nije bilo 8,5% nego više, povečanje se odnosi na punu cijenu ,a popusti su ostali isti novčano gledano tako da je novčano gledano daleko iznad 8,5%

Ziiky 05.08.2023. 20:17

Meni je račun za 07. mjesec uvećan za nekih 3€ ukupno iako sam pod ugovorom.
Stavka interneta je porasla, a tvpaketi su nešto malo pojjeftinili.

skalar 06.08.2023. 01:33

ja sam u mozaiku mobiteli su bili dogovoreni 5,60 2x ,sad su 6,20 - 10 kn na čvrstoj liniji
bar mi je tako rečeno na podršci internet da ti iskreno kažem nemam pojma jedino taj popust ostaje kakav jebi 10 kn po mobitelusad ću dobiti prvi čisti račun je su nešto zabrljali oko prenosa broja pa mi se baš nije dalo zaebavati za par eura 10 dana sam mogao stlati pozive preko telemacha ,a primati preko a1 isključivo i to ni jedne ni druge nije bili briga ,dok nisam nazvao hakom i njihov mail je drugi dan doveo stvari u red,koje bio kriv nemam pojma uglavnom je samo profunkcioniralo ,za nagradu sam dobio šargopirgasti račun ,bez izvinjenja i bez obavjesti,tako da nemam pojma koliko ću stvarno plačati.

ono što me naučilo u ovih 20godina interneta da se uvjek za nas korisnike desi najnepovoljnija situacija i da nikad ama baš nikad operateri nisu u krivu i tu se uopće neisplati živcirati.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:35.