![]() |
Pozdrav ekipa,
evo ima nekoliko danas od kad je Telemach D2D sales guy bio na vratima i nudi optički priključak. S obzirom da mi uskoro ističe ugovorna obveza kod drugog operatera (koji očito nema namjeru nuditi optiku tako skoro, iako je instalacija spremna) - ima li tko kakvih informacija iz prve ruke glede Telemach optike, konkretnije me zanima stvarna brzina, da li je bilo kakvih poteškoća (te kako su to hendlali) i vrijeme potrebno za instalaciju. Razmišljao sam o 2G brzini ali da se ne zaletim prvo ću isprobati onaj srednji paket 1/500 pa vidjeti kud to vodi. Tnx svima:) |
Pozdrav, nedavno me kontaktirao prodajni predstavni te nudi opticki prikljucak - ista ponuda o kojoj se pise u threadu. Rekao ok, 7.10. napravili iskaz interesa za uslugom uz promo 6mj. Usluga navodno bi biti dostupna od 22.10. Naknadno me netko iz Telemacha kontaktirao kako bi prikupili dodatne podatke o ulazu (prikljucka u zgradi jos nema).
Eh sad, nakon toga sam par puta zvao SZK da dobim neki povratni info o statusu. U SZK nitko ne zna nista, vec biljeze upite i "zurno" dalje prosljeduju. Povratno se nitko nije javio. Zvao nabavu - oni prakticki nemaju pojma o optici u ovoj fazi. Zvao prodajnog predstavnika - veli da ce provjeriti ali se vise ne javlja... Ima neko ideju na koji kontakt pokusat poslat upit? Ili se moram pomirit pa mi se mozda posreci nesto u narednim mjesecima? :D |
saljem ti broj di da se javis
|
Citiraj:
jesi uspio dobiti kakav info? Imam sličnu situaciju gdje sam napravio iskaz interesa ali već dosta vremena nisam dobio nikakvu povratnu informaciju od njih. Optika u ulazu je provedena i link je aktivan... Pa sad, zvati ih i biti dosadan li odustati od njih?:) |
netko uspio ovo njihovo nokia cudo natjerat u bridge? Znaci sve relevantne postavke su locked. Dobro da mogu wifi ugasit... :D
|
Razletila se Telemach optika. Krepalo u 11:04, mislil sam da je kod mene sranje.
Nakon restartova svega i svačega doma, makivanja pihole-a i postavljanja google dns-a za test i dalje nije delalo, pa sam zval SZK gdje su rekli da im je optika pala i da očekuju popravak - predvečer. Jebal im cucak mater |
Je. Meni i par frenodva isto. Interesting - Kad stavim svoj pi-hole dns mogu doci do nekih sajtova i pingat google. but that's about it...
|
E, kaj se tiče konfanja routera:
Da, sve je zalockano još uvek. Tehničar mi je još u rujnu rekel da budu otključali generalno LAN postavke ali izgleda da je negdje zapelo. Sad moram ići barbarskim načinom i javljat im se mailom da mi izmenjaju postavke routera kak meni paše. Katafakingstrofa Bridge mode su mi isto rekli da ne misle omogućavati |
kata fakin strofa... Proradilo je na 20 minuta, sad opet ne radi.
|
Citiraj:
|
Jel netko ima neki info doklen ce im ovo ne radit? Neki routing problem? Zvao sam maloprije SZK i vele da otklanjaju...
|
Nemam pojma, čudna je situacija jer Internet polu-radi - tipa evo, PCE radi, Telegram za dopisivanje isto, ali npr amazon.de ne radi
Citiraj:
|
Evo ga, opet krepalo u 11.50, taman usred sastanka... znači koji amateri, jebeš optiku koja radi gore nego VDSL sa oksidiranim paricama...
|
Imajući u vidu s kim imaš posla - ništa čudno. Telemach je najgori telekom, a SZK im ne valja qrca.
|
Citiraj:
Za pretpostaviti je da su to "porođajne muke". Nego, korisnici telemach optike, kako optika radi kada stvarno radi? I da li možeš tražiti prebacivanje routera u bridge mode? (tj, znam da možeš tražiti, nego, da li to oni i naprave?) |
Pa generalno do sad nisam imal problema, radi zbilja dobro i nemam nikakvih usporavanja čak i kad je većina ekipe doma (kasno popodne, navečer).
Brzina mi je i veća od deklarirane, po speedtestu imam oko 330/175 a trebalo bi biti 300/150. Osim ispada od neki dan, sve drugo je ok. I ne, nemreš dobiti router u bridge mode-u, pital nekoliko put. |
Citiraj:
Osobno prelazim na njih jednom kada mi postanu dostupni jer mi se više bljuje od A1 i precijenjenje usluge. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Netflix UHD, a ponekad i HD stream-ovi stekaju u "prime time" terminima (petak i subota uvecer), iako su brzine na optici uvjek na max zakupljenim vrijednostima. Ocu reci da stekanje doticnih stream-ova nije samo do "brzina" na optici, nego ovise i o dostupnosti bandwidth-a prema Netflix serverima. Nama u HR su dostupna tri servera i dogodi se da u spomenutim trenucima povremeno stekaju. |
Nikakvo štekanje nisam skuzil, al ok, mi gledamo Netflix i Youtube od streaming servisa, s tim da koristimo i EON TV koji je realtime stream (bar mislim) i isto nam dela ok
|
Citiraj:
Koristim Netflix i HBO GO više godina, od nedavno i EON, i nikad, ali baš nikad mi nije zaštekala slika, u bilo koje doba dana ili noći. Imam 150 Mbit/s od A1. TV je spojen žično, ali ne znam da iti jedan TV ima 1Gb LAN port. Svi imaju 100 Mbit port, pa je tako i brzina ograničena na tih do 100 Mbit/s. https://www.youtube.com/watch?v=PIef8iRZhLE |
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Ahoj ahoj, naletio u nadi da ga već netko ima al eto i mene.
Stanujem u Novom Zagrebu, kod bundeka u nedugo su nam kroz zgradu proveli optiku od telemacha, lijepa kutijica stoji isprad ulaza. Uglavnom, trenutno sam na T-comu cca 14mjeseci, od čega sam imao 12 mjeseci otvoren kvar zbog problema s PINGom kao što Marko kaže. Ping bi navečer bio oko 70 80 prema frankfurtu, što je fucking nightmare jer je ono 90% servera u tom smjeru :) Anyways, in general sam zadovoljan s T-Comom jer imam 1Gbit i plaćam oko 220kn, al napet mi je i Telemach jer bi ga mogao jeftinije plaćati obzirom na količinu brojeva koju imam. Eh sad, kad sam izlajao sve ove beskorisne informacije, veselim se nekom REVIEW-u. |
Citiraj:
Također čekam neki detaljniji review. Volio bih vidjet brzinu prema van RH, popularnim destinacijama (London, Frankfurt, Amsterdam, Dublin itd.), traceroute prema Google-u, Facebook-u, Amazonu, Microsoft i sličnim popularnim davateljima usluga, te MTR da vidimo ako se i gdje pokazuje packet loss. To bi bilo idealno sve napraviti u prime time-u, kada je najviše ljudi doma i na internetu jer je tada opterećenje i najveće, pa ako će bit nekih probelma, bit će tada. Ovo surfanje 24sata, Facebook i mail, to radi odlično i na internetu s 200ms pingom, te brzinom od 10 Mb/s, pa to i nije neko preveliko mjerilo. Traceroute i MTR su pravi testovi jer ako oni pokazuju loše rezultate, visok ping prema popularnim destinacijama ili čak poveći packet loss, gaming je na takvom internetu nemoguć. |
Je li misle oni ići van Zagreba sa optikom i kad?
|
Citiraj:
Objava namjere gradnje Bulevar 1 DČ4 Objava namjere gradnje Bulevar 2 DČ5 I kad smo već kod optike, objavljeni su planovi za izgradnju optičke mreže u Dugavama i Travnom. https://telemach.hr/podrska/opci-dok...amjere-gradnje |
S tim kartama vrlo precizno paze da ne bi slučajno pokrili i dijelove s kućama :D
Možda HT nije neka sreća al oni barem generalno kad rade fino potegnu komad po cijelom kvartu. Ovo od Telemacha je baš precizno pokrivanje onih baš najgušćih dijelova zasad. |
Citiraj:
Ove što žive u kućama ništa ne košta pitat mogu li i njima provest optiku ako se odluče za njihovu uslugu. |
Ovisi gdje. U Zagrebu po ovome šta su postavljali ima solidan dio gdje ima DTK
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a kad ja nešto imam privatno i ne želim to posudit nekom. onda sam škrt i bezobrazan i ne želim pomoć drugome :D |
Kod Poljanica pokrivaju i jednu ulicu s kućama. Vidio sam da na bandere postavljaju kabel.
|
https://telemach.hr/eon-trio-paketi
Internet+telefon+televizija+TIDAL = 224 kn/mj. za postojeće korisnike uz ugovornu obvezu na 24 mj. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
koji kvartovi su u pitanju?
|
Citiraj:
|
Dali se public IP nalazi iza CG NAT-a? Ako da, dali je moguće zatražiti da se to ugasi (kao što je moguće na A1)?
|
Citiraj:
WAN IP u routeru je jednak Public IP-u, tak da se optička usluga ne nalazi iza CGNAT-a (barem kod mene je trenutno takvo stanje, hoće li kad doći do promjena bez najave, kao kod A1 - ne znam:) ) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:17. |