![]() |
@ King of 4
Drago mi je da vidim, da pratiš detaljno formulu, a ne površno. https://www.youtube.com/watch?v=H_dAbZaRvqE Pogledaj prvi 10-15 min. Šta misliš o mišljenju komentatora za Mclaren? Kad si spomenuo Neweya. Perez obilazi-upoznaje se sa pogonom RB i dolaze u njegovu kancelariju. A tamo velika crtaća tabla, kakvom su radili inženjeri u drugom svjetskom ratu. Ali ima rezultata i bez Autocada. |
Citiraj:
pratim pratim aktivno :chears: budem pogledao veceras, pa se javim |
Moje pitanje za kolegu King of 4 je glasilo ovako. Da li je Mclaren siguran da je dobro postupio što je prešao na Merc agregate. Jedan komentator Sportklub1 kaže da to nije možda najbolja odluka. Ja sam sad na 50:50 je li bolje Merc ili da su ostali na Renou.
Možda dugoročno, ali ove prve godine neće ići sigurno napred, a imali su uzlaznu putanju s Renoom. Činjenica je da Mclaren nije bio treći po brzini prošle sezone. Sjetimo se kazne BWT pink Mercedesa, ali je našao zajedničku riječ s Renoom. Moje mišljenje je da više nema šanse da korisnik kupljenog agregata bude prvi. Zato RB rizikuje sopstvenim agregatom. Normalno je da će Merc motore sa minimalnim mehaničkim tolerancijama ostaviti sebi, a rest dati ostalima. Na kraju ove sezone ćemo vidjeti koji proizvođač motora je uspio napraviti neku prevagu, a onda copy-paste 3 godine.Drug se ne javlja pa nagađamo. Teško je sad komentarisati, ali poslije prvih proba znaćemo 20% odnos snaga, a nakon prve utrke nekih 75%, moje mišljenje. |
Da ali isto tako vidimo da Motor nije najbitnija stavka (hint Williams).
|
Citiraj:
kočnice, i ako to znaš ukomponovati, eto te u sredini grida. Renou je ovo zamrzavanje dobro došlo 3god, a ako poslije s novim pravilima ne ubode od prve, nema ga nigdje, jer dolaze novi proizvođači. |
|
Citiraj:
nisam ovo odgovorio. mclarenovo mesetarenje s motorima ne donosi nista dok ne sklope vrhunsku sasiju. imas primjera na gridu more. Red bull na drugu stranu ima "solidan" auto koji je zapravo tezak za voziti i potpuno je prilagodjen maksovom agresivnom stilu, a onda traze krivca u motorima za performanse, dok je mozda tu i stil voznje jedan faktor. Bubam sad. Iskreno, najzanimljiviji dio nove sezone ce mi biti Perez u redbullu. Perez je suprotnost u stilu voznje od Maksa, doima mi se puno smireniji, vrhunski vozi pod pritiskom, i ima osjecaj za gume, usporedjuju ga da je jedini na gridu pored hamiltona koji ima takav feel za gume i kako ih cuvati i iskoristiti. Vidi se kakav su (ne)napredak napravili sa Hondom zadnje dvije sezone, vise pobjeda su imali sa renolom nego sa hondom. Zapravo, Mercedes ih je toliko sviju demolirao na stazi po pitanju performansi, da je zalosno, jer umjesto da ih stizu, Mercedes se jos vise udaljava od sviju. |
Danas sam gledao predstavljanje bolida Alfa Romea.Vidim uski nos, kao što su i najavili. Proteklo skromno, a u izjavi nema nekog optimizma, vjerovatno bi se zadovoljili malim napretkom. Bilo mi drago vidjeti Kimija koji je uspio tolike godine provesti vozeći u F1. Razmišljam o Botasu, do godine
mu ostaje Wilijams, ili negdje probni vozač. Sutra predstavljanje RB u 20.h. Honda navodno zadovoljna podacima sa dinamometra (mjerenje snage). Mercedes kao oprezan, pribojavaju se RBR-a:D. Ali to je ono kao kad se Hamilton žali na probleme u trci, a završi uglavnom prvi. Radujem se početku ove sezone i imam veća iščekivanja nego prošle godine. Eno Red Bulov Salzburg dva boda iza Bajerna. Nadam se da će i RB smanjiti zaostatak za Mercedesom na minimalnu prednost po krugu cca 0,2 sec. A onda ćemo gledati pravu borbu. Mišljenja sam kao i King da će Perez tome doprinijeti. |
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=z_sFWOcPLa8 Vidjećemo u 20.h šta ćem nam još prikazati. |
Navodno je kazna za Ferrari zbog "ilegalnog" motora bila smanjena količina goriva i zato su bili spori prošle sezone, barem tako kaže Mika Salo.
https://www.reddit.com/r/formula1/co...eb2x&context=3 |
Citiraj:
|
Citiraj:
mislim da nisi shvatio dobro, oni su njima ogranicili potrosnju, a s time automatski i snagu koju motor razvija. |
Citiraj:
U pravu si, nisam bio pročitao link. kad sam odgovarao. Mora da je 2019 Ferari dobro zabrljao, kad su ga ovako kaznili. Ove godine imaju dobre vozače, pa će se brzo vratiti vrhu poretka |
Bas gledam malo po twitteru clipove Alpha Tauri-a, sad neznam koliko su tu audio podebljali/editirali, ali mi Honda cak i dobro zvuci (doduse, kad sam bio 2019. na Monzi, Honda je imala najdistinktivniji zvuk, ferrari/merc/renault su svi zvucali priguseno, osim williamsa koji je zvucao kao merc koji je na izdisaju i stat ce svaki tren haha).
Vidim da je tendencija svih timova sad uski nos, svi bi ocito dio kolaca koji je pink merc krenuo rezati :D nadam se zanimljivoj sezoni, da ce Max i Perec satrat Bottasa na stazi i da ce se Merc/RB klat za kontruktora ako vec Max nema sanse za WDC. I ono cemu se najvise nadam da ce mercu tyre managemen bit u totalnoj banani bez DAS-a i da ce imat problema sa gumama opet. Nista si vise ne prizeljkujem od toga. |
Kad su uveli turbo motore,Williams je najbolje zvučao na stazi.Iduće godine,Force India je bila također glasna.Najtiši usisavač je bio Red Bull.
Valjda će 2025 biti bolji zvuk... |
Danas Mercedes i Alpine predstavljanje, 12.00 i 16.00 h.
https://www.youtube.com/watch?v=PuJgZUDPX-U https://www.youtube.com/watch?v=XG8xRATJmp4 |
|
Kreativno. When in doubt...paste AMG logo everywhere :lol2:
|
|
Evo nam i Alpine
https://i.postimg.cc/HV3Ly447/Screenshot-3.jpg Predstavljanje ima takav lag da se ne da gledati uopće Sutra da još vidimo Aston Martin... |
mislim, ne kuzim kako je ovo traljavo predstavljanje.
sto nisu to snimili unaprijed, i samo pustili na ytb video. Ovo je negledljivo i ne samo to, neogo ocajno lose izvedeno, ko neka igra iz 2001-e |
na skysport f1 streamu radi normalno
|
Citiraj:
mi prija slušati ga:D. |
Ako je netko i dalje za F1 Fantasy, evo vam link i league code pa se ubacite
https://fantasy.formula1.com/league/70256 8d430b0cb5 |
Mecka izgleda bas dobro :thumbsup:
|
Stigao je update F1TV stranice. Novo sučelje i dizajn stranice, podrška za chromecast iako trenutno samo s kompjutera, a ubrzo bi moglo i na mobilnu aplikaciju, vjerojatno do početka sezone ujedno s aplikacijama za android tv te zadnji video koji je stavljen je u 50 sličica tako da bi ubuduće i prijenosi trebali biti 1080p50.
|
|
odlicna boja
na prezentaciji Seb jako dobro raspolozen, u svom dobrom elementu, moglo bi bit nesto :) dobar komentar: I see that child-like smile that Seb has on his face and that’s usually a sign that his confidence is there and he feels comfortable in his environment and team. This could be the beginning of something surprising snd special, I can’t wait. |
Ono čega sam se i bojao, previše podsjeća na Caterham :D
Nadao sam se da neće biti kompletno zeleni. Više su mi se sviđale ovakve vizije u crnoj kombinaciji i s krilima na boku https://f1-insider.com/en/vettel-eag...es-engine/amp/ U ovim zelenim kombinezonima mi vozači izgledaju kao radnici Zrinjevca :lol2: |
Zeleni Mercedes😉
Bome da, zelena malo podsjeća na Caterham. Što se tiče Seba, vidi što mu je kosa narasla 😁 Bolid bi mogao biti opet neloš, ali ovisi koliko je Totto dao ove godine 😃 Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk |
Aston Martin je meni uvjerljivo najljepši bolid na gridu
|
Alfa mi je broj jedan. Pa Alpine, onda Aston i mclaren. Merc je podbacio. Steta sto RB nije izbacio srebrni kao limenka RBa XD kad vec srebrne strijele nisu srebrne. Torro rosso mi je prosle godine ima mozda i najljepši, ovaj mi nije sjeo. Vidjet ćemo jos kako ce to sve izgledati na stazi. I vizualno i ono važnije po performansama. Nadam se dobrom fajtu.
Jel Williams izbacio livery za 21.? @1v@n Moglo je biti i gore... Da su ostali rozi hahah |
Citiraj:
Ovo je nova sezona i novi bolid, ok djelit ce neke stvari sa merc, ali ni blizu da ih se može zvati green merc |
|
Bas... Americka momcad u ruskim bojama... Sta ti je para
|
Hahaha HAAS prejak, koje su to pare u igri da ameri imaju rusku zastavu kao prednje krilo... prezalosno. Bolid mi izgleda toliko basic, SuperFormula/F2 mi izgleda brze od HAAS-a. Nadam se da skrivaju sve novotarije na ovim slikama.
|
Citiraj:
|
Da, ove sezone će biti na začelju, za Williams imam osjećaj da bi se mogli popraviti dosta.
Aston je šasiju radio novu, pa nije baš da je isti Mercedes. Ali su je radili da bi pratili Mercedesovu filozofiju aerodinamike. ;) Ja vam velim da će Aston biti jako konkurentan ove godine. |
Mogli bi polako stavljati predikcije poretka:
1.RB(više želja nego realnost, dost mi je Hamiltona) 2.Merc 3.AM 4.Ferkan 5.Mcl 6.Alpine 7.AT 8.AR 9.Williams 10.Haas |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:50. |