PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Koji messenger koristite? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=306512)

Pentel33 15.01.2021. 19:53

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3483191)
I eto,vec se desava collapse signal appa. Ne radi ima tehnicke probleme. :D

To je fičr, sad si najsigurniji, offline. :)

Ja sam sad isprobao i meni sve radi, možda se gubi tu i tamo.

The Exiled 15.01.2021. 19:55

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3483191)
Mene zanima druga stvar. Da li appovi kao WA mogu skupljati podatke od drugih appove ako se nalaze na mobu.

Ne mislim cisto na razgovore nego recimo koliko cesto palis signal,ili sta trazis po netu i slicno. Ili skuplja podatke samo unutar aplikacije.

Skuplja kaj ih volja dokle god im se dopusti, a mora se, jer inače nema funkcionalnost koju nudi. Prvo odu kontakti i njihovi kontakti, onda lokacija, logovi iz OS-a, itd.
Citiraj:

In 2016, WhatsApp gave users a one-time ability to opt out of having account data turned over to Facebook. Now, an updated privacy policy is changing that.

Come next month, users will no longer have that choice. Some of the data that WhatsApp collects includes:
  • User phone numbers
  • Other people’s phone numbers stored in address books
  • Profile names
  • Profile pictures and
  • Status message including when a user was last online
  • Diagnostic data collected from app logs

WhatsApp reserves the right to collect:
  • Purchases
  • Financial information
  • User content
  • Identifiers
  • Usage data and
  • Diagnostics

zvonac 15.01.2021. 23:54

https://www.24sata.hr/tech/whatsapp-...pristup-739861
Do petog mjeseca smo mirni:D

Neo-ST 15.01.2021. 23:57

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3483294)

Damage control :fiju:
.
.

Night 16.01.2021. 19:53

Citiraj:

Autor tomov (Post 3483186)
Najjači su mi oni koji su pohrlili preći a onda u bookface upisuju meni s ručka i s kim su dogovorili kavu. Mislim se ono

To su nebitni i bezazleni podaci. Gori su oni što šeraju da su s cijelom obitelji pošli 15 dana na skijanje, pa se vrate, a u kući ni zlata ni novca. Kako li se to baš njima dogodilo :D

De5tr0yer 17.01.2021. 13:17

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3483196)
Skuplja kaj ih volja dokle god im se dopusti, a mora se, jer inače nema funkcionalnost koju nudi. Prvo odu kontakti i njihovi kontakti, onda lokacija, logovi iz OS-a, itd.
Citiraj:

In 2016, WhatsApp gave users a one-time ability to opt out of having account data turned over to Facebook. Now, an updated privacy policy is changing that.

Come next month, users will no longer have that choice. Some of the data that WhatsApp collects includes:
User phone numbers
Other people’s phone numbers stored in address books
Profile names
Profile pictures and
Status message including when a user was last online
Diagnostic data collected from app logs

WhatsApp reserves the right to collect:
Purchases
Financial information

User content
Identifiers
Usage data and
Diagnostics

Bez da moram zaobilaziti lavinu neadekvatnih rezultata internet tražilica, ak moreš pojasnit na koji način oni uzimaju podatke o kupovinama i financijama, ako u samom whatsappu nikad ne kupujem ili dijelim svoje podatke? Ne znam dal nešto rudimentarno ne shvaćam, ali ak imam npr. GPay ili PayPal, te aplikacije ne dijele automatski podatke s whatsappom, zar ne? Koristim Android.

Dijeljenje lokacije mogu odbiti.

Uz to, postavljam namjerno (polu)retoričko pitanje: ako whatsapp ima end-to-end enkripciju, kako onda mogu pristupiti user contentu? Ovih donjih stavki nema u app dozvolama u androidu.

EDIT: ovi križarski pohodi na messengere mi dugoročno jako smrdi, svi reviewi glorificiraju signal. Trenutno je na papiru "najbolji" što se dijeljenja podataka korporacijama tiče. Za godinu dana će biti XY koncern kupio Signal. Ljudi će bit umorni od mijenjanja. Nastavit će koristiti Z godina dok se licenčni ugovori ne promijene, onda će se odjednom dignut hajka. Nije li tak bilo i sa whatsappom? :D
Bit će interesantno pratiti pod kolikom sumom će Signal pokleknuti.

The Exiled 17.01.2021. 13:25

U slučaju da WhatsAppu ne dozvoliš pristup onda nemaju uvid u ovo navedeno, ali zajeb je u tome da većina ljudi samo instalira Next - Next - Finish i to je to. WhatsApp ima pristup svemu za što su se složili u procesu instalacije. Kaj se tiče enkripcije, oni ju jako naglašavaju, ali onda imamo primjer manipualcije javnim mišljenjem za vrijeme brazilskih izbora, tako da je tu sva enkripcija jako lijepo pala u vodu, jer su ljudima servirali dezinformacije i laži samo da prevagnu u korist Bolsonara. IMHO da se Facebook mašinerija ne krije iza WhatsApp aplikacije, priča o (kršenju) privatnosti i enkripcije ne bi imala toliki odjek, ali nažalost Facebook uredno radi sranja na tom polju.

De5tr0yer 17.01.2021. 13:33

Hvala stari, potvrdio si ono što sam znao otprije koje godine. Hajka oko wa/fb nije nova, sad je samo postala prominentnija.

Moje mišljenje, donekle iracionalno, je da nam se Signalom i njegovim "open-source" pristupom mažu oči. Svi povezuju taj pojam sa sigurnošću ali pojmovi nisu inherentni.

Ako instaliram Signal i aktiviram ga, dobivaju li svi korisnici koji me imaju u Kontaktima automatski informaciju, poput Telegrama, "Destro joined Signal!"?

EDIT: malo je hipokritno buniti se, a svi samo nextaju kad im se ponude licenčni ugovori. Nemrem vjerovat koliko se ljudi uzjebalo tik što su dvije prominentne ličnosti, Snowdy i Musky, tvitali o tome. Kad sagledam situaciju, izgleda kao tipični divide et impera potez. :D

The Exiled 17.01.2021. 13:51

Da, Signal ti isto javi kad se neki kontakt pridruži. Kaj se WhatsAppa općenito tiče, previše je tu mutne vode da bi im priča o privatnosti držala vodu.

U ova tri mjeseca odgode ne budu ništa drukčije napravili, samo budu odvjetnici malo ljepše sročili iste rečenice.:)

Libertus 17.01.2021. 14:16

Meni samo upada u oči kako novinari prenose "poruke u WA su kriptirane, WA ih ne može čitati". A što misle kako ih prikazuje na ekranu ako ih ne može čitati?
Naravno da ih aplikacija može čitati, ima ključeve za dekripciju u sebi. Samo je pitanje da li ih šalje dalje kao takve na WA servere i izvlači ključne riječi ih njih ili ne.
Kriptiranje služi da ih treća strana tipa isp ne može pročitati, ne WA ili korisnik.

The Exiled 17.01.2021. 14:18

Točno to, mediji prenose ono kaj piše na službenim WhatsApp stranicama, bez da netko uopće gleda kaj se sve krije u pozadini toga.

De5tr0yer 17.01.2021. 14:24

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3483679)
Da, Signal ti isto javi kad se neki kontakt pridruži. Kaj se WhatsAppa općenito tiče, previše je tu mutne vode da bi im priča o privatnosti držala vodu.

Radije bih da sam mogu odabrati želim li dati do znanja što koristim, a ne da je funkcija koju se nemre isključit kod messengera koji pruža privatnost podataka.

Čini se da je došlo vrijeme napraviti čistku liste brojeva. Znate kak je, idete kupit/prodat neš na forumu i ubacite nekoga u kontakte, pa u međuvremenu broj promijeni nekoliko vlasnika...

Dakle ono sa kupovinama, tu nema nikakvog objašnjenja kak dolaze do podataka?

The Exiled 17.01.2021. 14:34

U opcijama Signala možeš isključiti dojavu za kontakte. Za WhatsApp kupovine, dokle god nije riječ o open-source aplikaciji, jedino ostaje njihova riječ, bez konkretnog načina da se rečeno provjeri vanjskim auditom.

fanATIk 17.01.2021. 15:28

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3482977)

To kaj ti misliš da kad WhatsApp veli da poštuje tvoju privatnost, jer njih to ne zanima znači da je istina i nitko ne može uvjeriti u suprotno - e jebiga, nemoj biti toliko naivan i lakovjeran.

Koristiš WhatsApp i misliš da ti podaci nisu dostupni Facebooku, jer eto - imaš njihovu časnu riječ. Kako da ne. Ista stvar s obradom tih podataka, tak svejedno da li ti vjeruješ u to, ali nažalost to je današnja realnost.

Pa isto tako imaš časnu riječ i od telegrama i od signala da neće koristit tvoje podatke. Jesi onda naivan i lakovjeran što njima vjeruješ?

The Exiled 17.01.2021. 15:35

Za Telegram sam već stavil sve moguće informacije da svako malo imaju situaciju s privatnosti. Signal uredno nudi svoj kod na provjeru, pa je to razlika između njih i ostalih koji pričaju o privatnosti, a nemaš mogućnost to provjeriti.

I onda se opet vraćamo na to da u današnjem svijetu privatnosti na Internetu nema, niti se ja zavaravam po tom pitanju. Velim, meni tak svjedno, samo kaj je sad šok i vjeverica, a ljudi godinama sve stavljaju na net.

Onda dođe WhatsApp obavijest da se od tog i toga datuma dijele informacije s Facebookom, (jer kao dosad nisu:D) i odmah je panika za privatnost podataka.:)

fanATIk 17.01.2021. 15:38

Dakle želiš reć da je kod njih nemoguće da čitaju tvoje poruke? I vjeruješ u to?

The Exiled 17.01.2021. 15:42

Ma pričal sam već da ne vjerujem nikome, pa ni sebi samome.:):D Razlika je u tome da se iza Signala ne krije Facebook mašinerija koja zadnjih 15 godina radi sranja na svim poljima, a kao zalažu se za privatnost.

Nije stvar u meni, već u ljudima koji misle da nakon što su godinama koristili WhatsApp i sad ga obrisali da je to-to, sad su sigurni i privatnost je 100% i onda na Facebooku objave da više ne koriste WhatsApp.:goood:

fanATIk 17.01.2021. 15:55

Pa ako ne vjeruješ nikom što se tiče privatnosti, sasvim je besmisleno prelazit na neki drugi messenger pošto svi oni mogu koristit tvoje podatke, sa ili bez tvog znanja.
Po meni je ovo besmislena hajka, jebeni hype jer je Musk negdje nešto napisao. Pa čim si na internetu, i tražiš nešto u guglu, zaboravi na privatnost.
Tak da ostajem na vacapu, jerbo me zabole hoću li dobit ovakvu ili onakvu reklamu za neki qurac. Tak i tak ih stalno gledam i to se neće promjenit. Koristim FB i bolje da mi izleti reklama s banggooda za neki alat/šablonu koja mi može trebat nego za teleskop. :D

OuttaControl 17.01.2021. 15:58

Poanta svega ovoga je bunt i glas naroda da nove varijacije kraljeva i tirana, pardon CEOa, ipak malo shvate da se ne smiju ponašati kako im dodje i da imaju sta izgubit.

The Exiled 17.01.2021. 16:01

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3483714)
Pa ako ne vjeruješ nikom što se tiče privatnosti, sasvim je besmisleno prelazit na neki drugi messenger pošto svi oni mogu koristit tvoje podatke, sa ili bez tvog znanja.

Namjerno sam tak sročil rečenicu i stavil smajliće, jer uopće ne koristim društvene mreže i popratne aplikacije, pa ne prelazim s ničega, samo zajedno s vama komentiram temu privatnosti na Internetu i sve kaj pričaš smo već prošli unatrag nekoliko stranica i sve je jasno. Nema tu zavaravanja. Jedino kaj se sad javljaju svi koji koriste društvene mreže, WhatsApp i kaj ti ja znam, pa citiraju moje postove i da koji kurac ja imam njima pričati, jer veli Zuckerberg da je sigurno i on zna, a osim toga piše na netu da nas ne prate i tome slično.:)
Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3483714)
Po meni je ovo besmislena hajka, jebeni hype jer je Musk negdje nešto napisao.

Nije to do Muska, ali da je besmislena hajka - to je sigurno, jer su svi odavno ostavili svoje privatne podatke na WhastAppu i sl., pa im sad prelazak na Signal apsolutno ništa ne znači.

spawn 17.01.2021. 16:19

Negdje sam pročitao da je Snowde.n povezan sa Signalom. Ne znam jeli to istina

The Exiled 17.01.2021. 16:54

Je, koristi i promovira ga još otkad je pustil u javnost sve NSA informacije. Signal na temelju privatnosti koju nudi ima problema, jer vladinim organizacijama ne omogućavaju pristup kakav ostali pružaju.

De5tr0yer 17.01.2021. 18:33

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3483697)
U opcijama Signala možeš isključiti dojavu za kontakte. Za WhatsApp kupovine, dokle god nije riječ o open-source aplikaciji, jedino ostaje njihova riječ, bez konkretnog načina da se rečeno provjeri vanjskim auditom.

Pretpostavljam da mogu isključiti dojavu za druge kontakte koji se pojave od trenutka kad sam instalirao signal, ali ne mogu isključiti dojavu da sam ja instalirao i aktivirao signal. Bar mi se tak čini, prvi korak je prihvaćanje uvjeta korištenja (isto blabla koji valjda nitko nije pročitao), a drugi odmah unos broja mobitela.

Nemam nikakav pristup postavkama. Dobro je počelo, što kažu osjetljivi na privatnost sad :D

The Exiled 17.01.2021. 18:40

Da, tek kad se inicijalno podesi imaš pristup (naprednim) postavkama. Oni koji su ti u kontaktima, a koriste Signal budu ovak i onak znali da ga (sad) i ti koristiš. Nema tu razlike od ostalih aplikacija.

Libertus 17.01.2021. 18:42

Ne kužim što ti pričaš. Imaš hrpu postavki za privatnost. A obavijest o tome da si se pridružio signalu ne ovisi o tebi, nego o drugima. Ukoliko imaju tvoj broj u imeniku, i uključenu dojavu, dobiti će obavijest. Ako ti je toliko bitno, pazi kome daješ broj.

Usto, najavili su da će uskoro omogućiti prijavu na signal i korištenje bez broja telefona. Valjda će ti onda biti dovoljno privatno.

Edit: exile mi uletio između, a nisam quotao.

gin.tonic 17.01.2021. 18:58

Sve se svodi na to da li vjerujete novim vacapovim uvjetima korištenja ili ne...

Osobno ne i zato se prebacujem kao i dosta ljudi :kafa:

spawn 17.01.2021. 19:21

Men' se čini da budemo svi ponovo sms-om komunicirali.

schetz 17.01.2021. 19:30

Vezano na metadata :
https://signal.org/bigbrother/

Može i ovo :
https://signal.org/blog/sealed-sender/

Da li je sigurniji i privatniji , jest. Da li vrijedi uvjeravati ljude u isto, not so much.

Neo-ST 17.01.2021. 19:41

Citiraj:

Autor schetz (Post 3483779)
Vezano na metadata :
https://signal.org/bigbrother/

Svaka im čast :beer:

Citiraj:

Autor schetz (Post 3483779)
Da li je sigurniji i privatniji , jest. Da li vrijedi uvjeravati ljude u isto, not so much.

Uvjeravati ljude u išta je općenito veliki no-no. :nono:
Samo se tebi obije o glavu kasnije jer većina voli napraviti onako kako oni misle da je ispravno, i to je ok. Nek ljudi sami odlučuju.

Osobno, samo sam svoje kontakte obavijestio da prelazim na Signal i to je bilo to. Neki su došli, neki nisu. Sve 5.

Na Whatsappu sam ostavio ovu sliku kao profilnu, tako kad ga deinstaliram i netko od kontakata (koji nije upućen) mi pošalje poruku na Wapp, znat će zašto ne primam poruku.

https://twitter.com/signalapp/status...36175773462532
.
.

De5tr0yer 17.01.2021. 20:37

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3483762)
Ne kužim što ti pričaš. Imaš hrpu postavki za privatnost. A obavijest o tome da si se pridružio signalu ne ovisi o tebi, nego o drugima. Ukoliko imaju tvoj broj u imeniku, i uključenu dojavu, dobiti će obavijest. Ako ti je toliko bitno, pazi kome daješ broj.

Usto, najavili su da će uskoro omogućiti prijavu na signal i korištenje bez broja telefona. Valjda će ti onda biti dovoljno privatno.

Edit: exile mi uletio između, a nisam quotao.

Editiraš pa ubaciš quote, u ovom slučaju se dobro kuži iz konteksta, no problem :)

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3483693)
Radije bih da sam mogu odabrati želim li dati do znanja što koristim, a ne da je funkcija koju se nemre isključit kod messengera koji pruža privatnost podataka.

Čini se da je došlo vrijeme napraviti čistku liste brojeva. Znate kak je, idete kupit/prodat neš na forumu i ubacite nekoga u kontakte, pa u međuvremenu broj promijeni nekoliko vlasnika...

Jedan ne tako rjedak slučaj sam već naveo, jednostavno ljudi ne obrišu kontakte. Al kad si se već upecao, pazi sad ovaj mindblowing konter na tvoj pazi kome daješ broj.

Broj telefona se može nasumično pogoditi i takva praksa omogućava botovima da nađu ispravne telefonske brojeve. Telegramče pati od ovog problema, a Signal očito isto, valjda da još lakše bude inkognito pokupiti informacije o brojevima telefona. Onda se čudimo kak nam naplate kad se javimo na poziv Sultana iz Brunei Darussalama.

The Exiled 17.01.2021. 21:02

Behind a Secret Deal Between Google and Facebook:frend:
Citiraj:

Facebook was going to compete with Google for some advertising sales but backed away from the plan after the companies cut a preferential deal, according to court documents. Google and Facebook said that such deals were common in the digital advertising industry and that they were not thwarting competition. Google and Facebook accounted for more than half of all digital advertising spending in 2019. In addition to displaying advertising on their own platforms, such as Google’s search engine and Facebook’s home page, websites, app developers and publishers rely on the companies to secure advertising for their pages.
Citiraj:

Signal recovers from a day-long service outage: An influx of WhatsApp users led it to buckle under demand.
Citiraj:

WhatsApp has contended that the exodus was the result of confusion, and stressed that it couldn’t read messages.
However, the damage was already done — many were convinced WhatsApp would share chats with its parent, Facebook.
Citiraj:

WhatsApp is now reserving the right to share data it collects about you with the broader Facebook network, which includes Instagram, regardless of whether you have accounts or profiles there. Much of the policy, which is about monetizing WhatsApp, is broadly in line with what came before, and states that “WhatsApp receives information from, and shares information with, the other Facebook Companies. We may use the information we receive from them, and they may use the information we share with them, to help operate” and market services. More broadly, almost all of the $21.5 billion in revenue Facebook generated in the third quarter of 2020 came from ads, and there are none in WhatsApp. The company wants to be able to serve more targeted ads to people on Facebook and Instagram by also knowing their usage habits on WhatsApp, and let businesses take payments in WhatsApp for items that, for instance, were clicked on in Instagram ads.
Izvor: The New York Times

tizhu 18.01.2021. 14:14

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3482929)
meni je smješno da se netko brine o privatnosti, a ima smartfon, u većini slučajeva android, koji zasigurno ništa ne shera, di bi gugl

+ još imaš sigurno 10-20 raznih aplikacija koje rade to isto, i onda je sad whatsapp problem nakon kaj mi je 10 godina prikupljao to sve, al od sad više kao ne, šta su prikupili dovoljno im je za 3 života, nemaju više ni kaj skupljat

ako deletaš whatsapp i pređeš na 3310, onda si napravio poso, do tad mi je to samo neki bunt, nezz :D

:dobar:
:chears:

AndroiOs 18.01.2021. 19:25

Zašto se sad spominje telegram,signal i nešto treće

Zašto se bojite "špijuniranja"?

rodriguez 20.01.2021. 09:47

Zašto bi Zuckerberg znao sve o meni i prodavao to bilokome tko je zainteresiran??
Pitanje ti je glupo, isti taj Zuckerberg je kupio 5-6 kuca oko svoje tako da bi imao privatnost-na samo taj shopping je potrošio 30 mil dolara. Voli svoju privatnost i očito je cijeni.

De5tr0yer 20.01.2021. 11:40

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3483813)
Behind a Secret Deal Between Google and Facebook:frend:

Citiraj:

The company wants to be able to serve more targeted ads to people on Facebook and Instagram by also knowing their usage habits on WhatsApp, and let businesses take payments in WhatsApp for items that, for instance, were clicked on in Instagram ads.

Izvor: The New York Times

Tu smo dakle, gotovo bezazleno ak se mene pita. Bolje da ljudima po instagramu dolaze reklame o nečem što ih zanima neg random nagovaranje na gubljenje kila. :D

Malo sam diskutirao s ljudima iz svoje okoline, nafutrane su im uši zvučnim negativnim pojmovima. Ekipa fakat misli da jedna aplikacija može pristupiti platežnim podacima bez da joj daš dopuštenje.

Interesantno je kak reddit plasira reklame u besplatnoj app, um, Reddit jednom pita želiš li da ti nude reklame po contentu koji uživaš ili ne želiš to. Osjećaj je da se sad bunimo oko ekvivalentne stvari, samo je ovaj put zli Cukeraš iza svega.

Razlika u odnosu na reddit je što Facebook ima više aplikacija kojima može prikupljati podatke, što su odavno radili. Pošto očito imaju nekakav plan za monetiziranje u whatsappu, jasno je da moraju dati do znanja što i kako se dijeli. Usporedite uvjete korištenja prije i poslije, uključite mozak pa odlučite.

Za sve koji moraju biti u trendu, instalirat ću jednu aplikaciju više, nije neki problem. Bitnije mi je imati kontakt s osobama nego sabotirati zbog trenda razbuktanog tweetovima Muskija i Snowdya.

Pa forum nam još nema https po difoltu. Just sayin.:fiju:
McG nadam se sa si iza dobrih VPNova :p

The Exiled 20.01.2021. 12:20

Ma ne sekiram se, ionak VPN nije rješenje za neko skrivanje po netu, pogotovo kad ih većina isto tak prikuplja i preprodaje logove i popratne podatke.

Jedini način je skroz se maknuti od tehnologije i civilizacije, pa putem kakve šume i kolibe.:):D Mada, to su pak ekstremi svoj vrste.

Ono kaj sam već napomenul, ne zavaram se da su kojekakve baze podataka pune mojih informacija.

Jedino kaj ja još dodatno kroz društvene mreže ne plasiram sve u eter. Ništa više.:chears::frend:

Pupo 20.01.2021. 12:34

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3484498)
Zašto bi Zuckerberg znao sve o meni i prodavao to bilokome tko je zainteresiran??
Pitanje ti je glupo, isti taj Zuckerberg je kupio 5-6 kuca oko svoje tako da bi imao privatnost-na samo taj shopping je potrošio 30 mil dolara. Voli svoju privatnost i očito je cijeni.

Ovdje se radi samo o našoj iluziji da au facebook, whatsapp, gmail besplatni servisi. Nisu!

Tu priča staje.

Brko 20.01.2021. 12:38

Citiraj:

A čuj, isto ko i ona štraca Katy Perry. Podržavala "mirne" prosvjede u Americi lani i vikala da ne smije biti granica, ograda i prepreka među nama, da smo svi equal.

Pa na kraju živi u elitnom odvojenom naselju na ogromnom posjedu okružena kilometrima zida i ograde koju čuvaju privatne security firme da nebi ko prisukno.

Pocjeća me sve to skupa na mog bivšeg suradnika te vrsnog mićana i rektalnog alpinista iz bivše firme kad je iznio prijedlog direktoru kako spasit firmu jer smo bili u financijskoj dubiozi: "svima skinut 10-15% plaće ovisno o visini primanja... ali ne meni jer je moja ideja.". I kaj je najbolje - prošlo je. Svima nama klep, a njemu ništa jer je napravio dobar model.

Pljuvali smo mu pod prozor više nego što su pljuvali Čedi Jovanoviću.

rodriguez 20.01.2021. 13:12

To je to druže, kužimo se, kao ta štraca Perry tako i svaki leftardski političar

zalman1 20.01.2021. 13:20

Citiraj:

Možda zato što si napravio račun na njegovoj društvenoj mreži koja služi za objavu svega o tebi. :facepalm:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:39.