PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2020 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301855)

Max_Damage 04.03.2020. 20:05

Neka Ferrari banaju na godinu dvije i amen. Barem da mi tifosi dobijemo brejk od ove muke koja traje već ohoho

Brko 04.03.2020. 21:12

Ne treba ban, samo full disclosure što se dogodilo iza zatvorenih vrata.

igofanatic 04.03.2020. 21:52

maFIA - glavni i odgovorni krivac za sve

Lewis 04.03.2020. 22:25

Izgleda da se "Žon Tot" nemoze odrec "svojih" ;) :).

Ali kak je krenulo sve je to ionako nebitno jer ova sezona bi mogla biti preskocena/otkazana zog Corona virusa.

aski 04.03.2020. 22:32

Pa dovoljan pain in the ass za Ferrari ce biti taj sto ce biti 3. momcad sezone. A mozda i nize ako ih napuca rozi Mercedes 😁

Panika se dize bezveze. Njima izgleda progledali kroz prste za motor, Mercedesu za DAS i svi sretni. Osim Red Bulla koji su najveci muljatori. Dobro ih Brko zove Red Mulj.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Brko 05.03.2020. 07:16

Mislim da je bilo kakvo pozivanje na fair play u ovom slučaju totalno deplasirano, pogotovo kad to traže Reno, Mercedes i Red Mulj.
Prvi sam koji nisam da se Ferrari ikako kazni, ali bi bilo fer i korektno da se objelodani što su radili s motorom i što im je maFIA rekla za to.

Ovo je idiotarija i maFIA si je dodatno zagorčala život. Ako ovo na sud ode van maFIAe, što bi moglo, Todtara i ostali govnari bi lagano mogli prošetati uz milijunske iznose udarene po džepu.

Gigi1 05.03.2020. 09:21

Gle, ne mogu objelodaniti sto se dogadjalo s motorom jer bi ih onda morali kazniti :D

ali mislim fia je to tak šlampavo odigrala, bedasti su, trebali su reci da je ferkan sjebao(malo) i da ide kazna(mala), i svi bi bili sretni i zdovoljni, ovak se diže gungula sa mogucim sranjima

Lewis 05.03.2020. 09:26

Mozda najbolje da sve kazu i onda kad/ako treba diskvalificirait Ferrari iz proslog prvenstva onda Ferrari "potrosi" svoj VETO i ponisti tu odluku i to je to.
Sve rjeseno na obostrano zadovoljstvo :D.

Gigi1 05.03.2020. 09:27

e i to bi bilo dobro riješenje, samo ferkan ne želi trošiti veto za nesto sto je iza njih

Lewis 05.03.2020. 09:32

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3385063)
e i to bi bilo dobro riješenje, samo ferkan ne želi trošiti veto za nesto sto je iza njih

Nisi me razumio, to bi bio ionako veto za proslu godinu, Za ovu imaju novi, ono, kao kad iskoristis "stari" godisnji :).

igofanatic 05.03.2020. 10:16

točno tako. jesam ferarrijevac, ali mi ide to sve hebeno na jetra. kaj to nisu riješili onda kad je trebalo. ovako se maFIA dodatno zakopava, tako kaj su dali mercu da konstruira DAS. očito je da su to radili u dogovoru. očito je merc pikao pikao i dogovorili su kompromisno rješenje u obliku DAS. e sad, ako ta priča i stoji, onda je sad zanimljivo kako je merc pokrenuo ovu priču tek sada, udruživši se sa ostalima ne ferrari ekipama. moguče da su na testiranjima shvatili da taj DAS i nije neka prednost koja bi ima u 2020 pomogla.
kako got okrenemo, sve je to jedno veliko sranje. dugo, predugo pratim F1 i to mi je naj omiljeniji motosport, ali od kako su ušli u tu hibridnu eru sa tim kosilicama od motora mi se omrzilo. a to za te mlinčeke od motora totalno nepotrebno preseravanje. uzme se klasični V8 motor sa 3+ litara i nakalemi se batka tranu i svi sretni. mi navijači, ekologija i peglaj!

Brko 05.03.2020. 11:10

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3385062)
Mozda najbolje da sve kazu i onda kad/ako treba diskvalificirait Ferrari iz proslog prvenstva onda Ferrari "potrosi" svoj VETO i ponisti tu odluku i to je to.
Sve rjeseno na obostrano zadovoljstvo :D.

Bilo bi najbolje njima ukinut Veto. I svakome ko počne cvilit "izlazimo iz motosporta" fino reći - slobodni ste.

I nebi nitko izašao.

Gle ovog ljigavca Hornera isto kako već kuka "ako nam Max ode i ako Honda ne uspije napraviti obećano, ne znam koliko nam se isplati...knja knja knja...".

Prazne priče. Ne znam kako nisu smiješni sami sebi. Da su u minusu, nebi tu ni bili. Fino bi završili kao i mnoge momčadi do sada tipa HRT, Manor, Caterham i slični. Ili bi ih netko kupio ko zadnje Fors Inđiju ili ključ u bravu. Grid bude uvijek imao 10 momčadi minimalno tako da ih treba pustiti da se isplaču i reći oš-neš bangladeš. No to je malo teže jer eto, para vrti di burgija neće.

@igofanatic

Mercedes je DAS razvijao GODINU dana. Pa nije to tehnologija koja je usavršena preko noći u upeljana pod krinkom "ha, niste ferkanu niš rekli za motor pa ćemo mi sad varat sa DASom".

DAS je device koji nije protiv pravila jer je čisto mehanički uređaj. Ne upravlja ga nikakva elektronika.

Ferrari ako je muljao na protoku goriva i sa senzorima, to JE protiv pravila. Nemoj izjednačavat te stvari.

Nije potrebno nastavljati insunuacije jednog bivšeg kolege ovdje koji je imao izjave tipa, citiram: "Mercedes sigurno vara sa nečim, samo je problem što im se to nešto ne može naći."

FYI, na razvoju Mercedesovog bolida radi 1200 in-house zaposlenika. Slovima TISUĆU I DVIJE STOTINE. Zaposlenika. Haas ima zaposlenika koliko Mercedes svaki mjesec ljudi na godišnjem. Takav trust mozgova koji su bili najbolje glave po drugim momčadima su tamo. Dovoljno ti je samo da si pročitaš radni put Jamesa Allisona po F1 momčadima pa budeš vidio da gdje god je došao, sve je pretvorio u zlato usprkos privatnim tragedijama. Kad imaš takav headcount, teško je da moraš varati. Oni su jednostavno benčmark jer je sve in-house. I naravno da taj bolid radi ko mila majka.

Ferrari je isto skoro all in-house, ali njih jebe taj digićki šlamperajski mentalitet. Ko je vodio tim u zlatnim godinama? Englezi i francuzi sa švabom za volanom. Ok imaju i sad švabu za volanom ali imao i all-ltalian momčad pa eto nažalost su tu di jesu.

DAS nije uveden preko noći niti je upakiran u FiA-Ferrari-nonFerrari-powered-team feud.

Kao i što Red Muljova šasija nagodinu neće biti preko noći jer Newey već sad u podrumu crta, 3D printa i strojno obrađuje komponente šasije te slaže i testira.

S druge strane kažeš kako ne valjaju V6 motori iz kosilica, a upravo ove sezone ćemo imati najbrže aute IKAD u povijesti F1 i utrkivanje pri najvećim brzinama kmad :D jedino što je zaqrac je zvuk, ali naspram 2014 kad su uvedeni, sad je to milina. Ok ni blizu kao V10 na 21000 rpm ali bolje nego što je bilo.

begi 05.03.2020. 14:56

https://pole-position.rs/mercedes-pr...doknadu-stete/

Kad je Ferstapen rekao da Ferari vara, mnogi su rekli da je drzak, a ispade da je
dečko u pravu. Nego ima li prognoza, gdje bi mogao očekivati ove sezone ekipu RB?

draksa 05.03.2020. 15:01

Novi odgovor FIAe
https://www.fia.com/news/fia-stateme...ormula-1-teams

Brko 05.03.2020. 15:09

Citiraj:

Autor begi (Post 3385164)

Kad je Ferstapen rekao da Ferari vara, mnogi su rekli da je drzak, a ispade da je
dečko u pravu. Nego ima li prognoza, gdje bi mogao očekivati ove sezone ekipu RB?

Borba za 2.mjesto sa Ferrarijem.

igofanatic 05.03.2020. 15:10

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3385091)
Mercedes je DAS razvijao GODINU dana. Pa nije to tehnologija koja je usavršena preko noći u upeljana pod krinkom "ha, niste ferkanu niš rekli za motor pa ćemo mi sad varat sa DASom".

DAS je device koji nije protiv pravila jer je čisto mehanički uređaj. Ne upravlja ga nikakva elektronika.

Ferrari ako je muljao na protoku goriva i sa senzorima, to JE protiv pravila. Nemoj izjednačavat te stvari.

Nije potrebno nastavljati insunuacije jednog bivšeg kolege ovdje koji je imao izjave tipa, citiram: "Mercedes sigurno vara sa nečim, samo je problem što im se to nešto ne može naći."

FYI, na razvoju Mercedesovog bolida radi 1200 in-house zaposlenika. Slovima TISUĆU I DVIJE STOTINE. Zaposlenika. Haas ima zaposlenika koliko Mercedes svaki mjesec ljudi na godišnjem. Takav trust mozgova koji su bili najbolje glave po drugim momčadima su tamo. Dovoljno ti je samo da si pročitaš radni put Jamesa Allisona po F1 momčadima pa budeš vidio da gdje god je došao, sve je pretvorio u zlato usprkos privatnim tragedijama. Kad imaš takav headcount, teško je da moraš varati. Oni su jednostavno benčmark jer je sve in-house. I naravno da taj bolid radi ko mila majka.

Ferrari je isto skoro all in-house, ali njih jebe taj digićki šlamperajski mentalitet. Ko je vodio tim u zlatnim godinama? Englezi i francuzi sa švabom za volanom. Ok imaju i sad švabu za volanom ali imao i all-ltalian momčad pa eto nažalost su tu di jesu.

DAS nije uveden preko noći niti je upakiran u FiA-Ferrari-nonFerrari-powered-team feud.

Kao i što Red Muljova šasija nagodinu neće biti preko noći jer Newey već sad u podrumu crta, 3D printa i strojno obrađuje komponente šasije te slaže i testira.

S druge strane kažeš kako ne valjaju V6 motori iz kosilica, a upravo ove sezone ćemo imati najbrže aute IKAD u povijesti F1 i utrkivanje pri najvećim brzinama kmad :D jedino što je zaqrac je zvuk, ali naspram 2014 kad su uvedeni, sad je to milina. Ok ni blizu kao V10 na 21000 rpm ali bolje nego što je bilo.

nisam ja niti rekao da je upeljana preko noći DAS tehnologija. i tu je sve čisto kaj se tiče pravila kako maFIA tumači. osobno smatram da je to neregluarno, ali nebitno sada(nekom drugom zgodom ak mi se bude dalo piskarati).
samo sam rekao da je merc očito pikao još od prošle godine ove iz maFIe, pa su moguče napravili kompromis da njima dozvole da razviju novi sistem i jedino ga merc koristiti smije. jer naravno da sada neće biti vremena za razvoj istoga po ostalim momčadima, iako je to legalno. a i onako je najavljeno da se taj sistem od 2021 neče smjeti koristiti, ako se ne varam. e sad, pošto je merc razvio DAS tijekom zime, nije ga imao prilike pošteno na nekoj stazi testirat, k tome sada imaju telemetriju i snimke svega od drugih momčadi za komparaciju. zato bi rekao da im sada, kad su uvidjeli na testiranju, ipak taj DAS ne znači mnogo i sada se ide na kariku tužbe. ako je već tako trebalo biti, zašto se merc nije digao sa ostalim momčadma još tokom zime ili još bolje tokom prošle sezone? sve očito zato jer je takav dogovor sa mafiom. jer ako je DAS legalan kako tvrdi mafia, maFIA dobro zna da sada više nema vremena da se to napravi u drugim momčadima. a ne smiju otkriti da za to znaju tokom cijele zime od kad je merc radio na tome i naravno da je radio to u suranji sa mafiom.

opet me krivo shvačaš(ne znam sad jel to više namjerno ili slučajno :P). nisam rekao da ne valjaju(osobno imam i obožavam V6 koncept motora), samo da tim motorima nije mjesto u F1(da se pravilnije izrazim). naravno da budemo gledali rušenje rekorda svake staze(ako se uvjeti pogode), ali tako nije bilo s početka ere tih motora, kao i ogavan zvuk na početku naravno, kada su bolidi bili dramatično sporiji,odnosno zabrinjavajuče lošije perfomanse od prijašnjih. i svi su to i zvuk kritizirali. ali naravno uz pomoć moderne turbo tehnologije i elektronike i baterija itd da se napreduje u snazi motora, ali i ostali elementi aero paketa itd.
ali vidim da smo se ipak oko nečega shvatili i složili. da, naravno V10 se valjda nikad više neće koristiti, ali zato V8 hibrid sigurno može. uostalom pa ultra sportski cestovni auti poznatih marki se i rade više manje u sličnom konceptu.

sve je to u konačnici nebitno, jer tu naj više gubimo mi gledatelji, navijači bilo koje momčadi. jer ovaj cjelokupni cirkus koji maFIA izvodi zadnjih godina, je jako loš.

Brko 05.03.2020. 15:20

DAS (Mercedes) je izum kao što je bio i Flex floor (Ferrari), F-Duct (McLaren), Double floor diffuser (BrawnGP), Exaust-blown diffuser (Red Mulj), Mass Dumper (Renault)... i da ne nabrajam Williamsove i Benettonove gadgete iz 90tih.

Sve su to inovacije timova zbog kojih su drugi plakali i cvilili kad nisu ili uspjeli kopirati ili su kopirali ali nije dobro ispalo.

Zato kažem da DAS nema nikakve veze sa kompromisima sa Ferrarijem nego jednostavno su pustili da to da ljudima ne propadnu milijuni love u razvoju. Svi ovi gadgeti koje sam nabrojao su zabranjeni krajem te sezone ili krajem slijedeće od kad su uvedeni ili u slučaju Mass Dumpera usred sezone. I eto DASa nema na godinu :)

Svi oni savijaju pravila do besvjesti. I ako prođe, prođe.

HCS 05.03.2020. 15:23

Citiraj:

Autor begi (Post 3385164)

Iza Merca, blago isped Ferkana. Na sporijim stazama ce opet i Meckana zapapriti. Nekakav C/P 2019.

GoGzS 05.03.2020. 15:24

Bemti, koja drama... sad tek ne kuzim neke stvari. FIA ne moze dokazati da Ferrarijev PU nije po pravilima pa su stoga dosli do postizanja ovog classified dogovora.

Ono sto mi nije jasno je, ako je PU legalan, zasto je Ferrari slozio novi PU koji je slabiji od tog koji je legalan. Zasto nisu nastavili furat taj PU i tuzit FIA-u ako ih ovi krenu zezati.

Bit ce da je loophole u pravilima dosta zanimljiv, i vjerovatno pokrpan novim fuel flow senzorima, ali zanimljiva situacija sve u svemu.

Brko 05.03.2020. 15:27

Čmarko ga isto sere da je spušio drugo mjesto zbog toga pa sad oće 24 milja. Mogo je angažirat boljeg drugog vozača umjesto Gaslyja i Albonca pa bi bio drugi u WCC.

Ovako je stvarno jadniji nego što inače je.

draksa 05.03.2020. 15:39

Lako moguće da je Ferrari nekako zaobišao taj prvi senzor onih par utrka di su bili najbrži (od Spa do Austina) i onda kad je FIA ugradila drugi senzor da su primjetili pad snage na motoru. U tom slučaju nemaju konkretne dokaze da je Ferrari varao, ali isto tako imaju dokaze da vjerojatno jesu.

Mljac 05.03.2020. 15:40

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3385182)
Čmarko ga isto sere da je spušio drugo mjesto zbog toga pa sad oće 24 milja. Mogo je angažirat boljeg drugog vozača umjesto Gaslyja i Albonca pa bi bio drugi u WCC.

Sad još nek otkazu pol sezone radi corone onda stvarno u 3pm i formula :fuming:

igofanatic 05.03.2020. 15:55

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3385178)
DAS (Mercedes) je izum kao što je bio i Flex floor (Ferrari), F-Duct (McLaren), Double floor diffuser (BrawnGP), Exaust-blown diffuser (Red Mulj), Mass Dumper (Renault)... i da ne nabrajam Williamsove i Benettonove gadgete iz 90tih.

Sve su to inovacije timova zbog kojih su drugi plakali i cvilili kad nisu ili uspjeli kopirati ili su kopirali ali nije dobro ispalo.

Zato kažem da DAS nema nikakve veze sa kompromisima sa Ferrarijem nego jednostavno su pustili da to da ljudima ne propadnu milijuni love u razvoju. Svi ovi gadgeti koje sam nabrojao su zabranjeni krajem te sezone ili krajem slijedeće od kad su uvedeni ili u slučaju Mass Dumpera usred sezone. I eto DASa nema na godinu :)

Svi oni savijaju pravila do besvjesti. I ako prođe, prođe.

slažem se da svi traže način kako koju desetinku po krugu ugrabiti.

a kaj se DAS tiče, to je direktno uplitanje u ovjes, odnosno geometriju. bez obzira kaj je to mehanički, nije po pravilima da se geometrija smije narušavati. ima članak pravilnika o tome.

samo opet ponavljam, ako je merc htio pokrenuti tužbu, onda su trebali puno ranije. To je ona priča, da naprave nestabilnost u ferrariju, jer očito nemaju dovoljno jak bolid, pa da se osiguraju ovakvim neredom.

ali ajde da vidimo koliko će im to sve pomoći da pobijde sve. ako im koronica dopusti. :)

Brko 05.03.2020. 16:08

Citiraj:

Autor draksa (Post 3385187)
Lako moguće da je Ferrari nekako zaobišao taj prvi senzor onih par utrka di su bili najbrži (od Spa do Austina) i onda kad je FIA ugradila drugi senzor da su primjetili pad snage na motoru. U tom slučaju nemaju konkretne dokaze da je Ferrari varao, ali isto tako imaju dokaze da vjerojatno jesu.

To ti je ono ko onaj vic kad deda priča unuku kak je u njegovo vrijeme bilo sve jeftino. A sad ima previše kamera :D

Šta je mazno, mazno je. Tako i Ferkan.

Roso 05.03.2020. 16:12

Citiraj:

Autor igofanatic (Post 3385194)

a kaj se DAS tiče, to je direktno uplitanje u ovjes, odnosno geometriju. bez obzira kaj je to mehanički, nije po pravilima da se geometrija smije narušavati. ima članak pravilnika o tome.

Onda možeš reć i da je okretanje volana i smjera prednjih kotača uplitanje u ovjes? DAS radi upravo to, zakreće kotače. Po meni je bez dileme regularan, jedino di bi ga drugi mogli ić rušit je sigurnosni aspekt, npr,. tvrdit da kod kreša može oslijedit vozača i sl. Ništa od toga...

Gigi1 05.03.2020. 16:22

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3385182)

ok je to, na stranu sto cmarko inace kenjaka, ali meni je ovo sasvim ok, realno ako je ferkan varao(a 99% da je samo je pitanje dokaza/volje fie) onda ne samo da RB treba dobiti pare, nego i sve momcadi koje su završile ispod ferkana, tj pomaknut ih za jedno mjesto gore i prema tome dati lovu.

s druge strane koliko je npr mcl spušio love od moguceg marketniga da su im se vozaci koji put popeli na postolje, a bome su se i mogli popeti ohoh puta kad se vet i lcl maknu iz poretka.

ukratko, ocekujem da ce i druge momcadi imati izjave u slicnom pravcu kao i cmarko.

igofanatic 05.03.2020. 16:27

Citiraj:

Autor Roso (Post 3385200)
Onda možeš reć i da je okretanje volana i smjera prednjih kotača uplitanje u ovjes? DAS radi upravo to, zakreće kotače. Po meni je bez dileme regularan, jedino di bi ga drugi mogli ić rušit je sigurnosni aspekt, npr,. tvrdit da kod kreša može oslijedit vozača i sl. Ništa od toga...

zbilja? ja mislio da je sve to zavareno. lool
šalim se.
drugo je zakretanje kotača volanom kolega. ovo je promjena geometrije, ili ti toe.
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qim...3e4ade29482564

to uvelike pomaže kod perfomansi na ravnome, odnosno u zavojima. zato se autima tako radi geometrija da dobe kompromis u zavojima i ravno.
k tome je pravilo da se po ovijesu ne dira od qual do završetka trke. što znači, da kada je recimo kišan vikend, odnosno ne zna se dali je qual ili race bolje podesiti za kišu ili neki kompromis napravi između, tako da imaju dobre rezultate. mnogi se tu kockaju. i upravo zbog tog pravila se ne može prčkati po ovjesu. a ovo je direktno na stazi prčkanje po ovjesu.
k tome, to vjerujem da je skroz nelagodno za korištenje.

a dodatno je pitanje dali to uopče LH i bota mogu do kraja apsolvirati, jer je to drugačiji stil vožnje koji trebaju nanovo učiti. moglo bi biti svega u bliskim borbama na stazi sa ostalima ako se ne prilagode na taj sistem.

PS
zaboravio sam dodati, da sa tim pomicanjem kotača ponajviše bi trebalo utjecati na smanjenje trošenja guma. graining. a znamo da je to mečki najveća boljka.

igofanatic 05.03.2020. 16:37

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3385203)
ok je to, na stranu sto cmarko inace kenjaka, ali meni je ovo sasvim ok, realno ako je ferkan varao(a 99% da je samo je pitanje dokaza/volje fie) onda ne samo da RB treba dobiti pare, nego i sve momcadi koje su završile ispod ferkana, tj pomaknut ih za jedno mjesto gore i prema tome dati lovu.

s druge strane koliko je npr mcl spušio love od moguceg marketniga da su im se vozaci koji put popeli na postolje, a bome su se i mogli popeti ohoh puta kad se vet i lcl maknu iz poretka.

ukratko, ocekujem da ce i druge momcadi imati izjave u slicnom pravcu kao i cmarko.

ako će se tako reagirati, onda bi trebalo pročešljati sve sezone prije, pa da vidimo koliko će govana isplivati na površinu.
a da ne velim da su svi zaboravili sumnjivosti oko pirelli/mečka, odnosno kako su prijašnjih sezona gume jedino ili naj više odgovarale mečki. ok, da. zato jer je mečka napravila bolid prema tim gumama. pitam se samo kako su znali da će baš takve gume dobiti. i tako nekoliko sezona.
ne sječam se točno, ali je ono i bila neka afera sa zakretanjem zadnjih kotača na mečki u nekoj od sezona.
nisam neki analitičar, odnosno ne pamtim sve, ali dalo bi se toga dosta izčupati.

bolje da se ne pačamo tamo di nam nije mjesto svi zajedno.

Roso 05.03.2020. 16:39

Možemo se mi ovdje nabacivati terminima do mile volje. Toe se podešava zakretanjem kotača oko iste osi kao i skretanje volanom, okomitom osi, z. Po meni je to najvažnije u cijeloj priči. Npr, camber bi bio nešto drugo, zakretanje kotača oko horizontalne osi, u ovom slučaju y.

Slobodno me ispravi ako griješim :chears:

igofanatic 05.03.2020. 16:47

nepotrebno da se mi oko toga mučimo svi skupa, kad će i onako oni sve odlučivati. a mi se samo možemo ježiti ovako jedni na druge zbog njihovih glupiranja.

begi 07.03.2020. 20:18

Upravo gledam i snimam "F1 - GP Confidental" na SK 3 HD, super emisija. Sve o tehnikalijama u F1. Obavezno negdje pronaći i pogledati...

aski 08.03.2020. 13:49

Bahrein samo na TV-u. Nema gledatelja u toj pustari zbog korona virusa.

Upravo izaslo na Autosportu.

nub 08.03.2020. 14:04

1 privitaka
Evo ni Luji nije svejedno

Brko 08.03.2020. 14:36

Citiraj:

Autor aski (Post 3385872)
Bahrein samo na TV-u. Nema gledatelja u toj pustari zbog korona virusa.

Upravo izaslo na Autosportu.

A dobro, nije da čujemo publiku i navijanje :)

aski 08.03.2020. 15:30

True, ali opet izgleda grdo.

Podjednako ko i Indy 2005. 6 bolida i sacica ljudi na tribinama.

Brko 08.03.2020. 15:32

Paaaa, bolje utrka bez gledatelja nego gledatelji brz utrke ili više od pola bolida ako već moram birat :)

pci_e3x 08.03.2020. 22:06

Citiraj:

Autor begi (Post 3385727)
Upravo gledam i snimam "F1 - GP Confidental" na SK 3 HD, super emisija. Sve o tehnikalijama u F1. Obavezno negdje pronaći i pogledati...

je li to ovo?

https://www.amazon.com/GP-Confidenti.../dp/B06ZYM3Q32

begi 09.03.2020. 18:24

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3385997)

Ne, ovo je emisija za ovu sezonu. Ima sve o Ferariju (bolid), Mercedesu (DAS) itd. Komentatora biraš hr, sr, slo. Realizacija Sport klub. Imam snimljeno, ali je problem što fajl možeš gledati samo preko Total resivera.

Večeras u 19,55 ide repriza na Sport klub 3. Pokušaj pronaći live strim.

http://www.jagledam.com/Sport-Klub-3-SR-uzivo-stream

pci_e3x 09.03.2020. 20:05

Citiraj:

Autor begi (Post 3386216)
Ne, ovo je emisija za ovu sezonu. Ima sve o Ferariju (bolid), Mercedesu (DAS) itd. Komentatora biraš hr, sr, slo. Realizacija Sport klub. Imam snimljeno, ali je problem što fajl možeš gledati samo preko Total resivera.

Steta.. ne stignem sada pogledati, radije bih posudio u nekoj videoteci..
sckako hvala na info!

Gigi1 10.03.2020. 10:30

Citiraj:

Autor begi (Post 3386216)

možes li ukratko napisati neki zakljucak bar za prve tri momcadi?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:29.