![]() |
Vele ponavljanje je majka mudrosti
Kolike su sad cijene optike u tht I kakve pakete imaju 100/20 500/200 Jer magic poceo cudno da mi radi, blokade od 18-23 paaaa... cemo da ih zamjenimo, jer vpn nije sretno rjesenje |
Citiraj:
a kako ljudi nisu bili vični slaganju routera prijavljivali su kvarove i onda premalo tehničara, ne obučena telefonska podrška i baš ne prevelika briga za korisnike i rezultat je nazovi pitaj (najvažnije) i dobi jer bez pitanja ti gotovo nikad neće ponuditi, a sad kako saznati kad ht dobiva noviji firmware, jer dosad je kasnio za originalom mjesecima stoji u zvijezdama. po meni bi najjednostavniji i najbolji način bio da se t-ht-ov firmware uključi u internacionalnu verziju, pa da ga sami skidamo i instaliramo, što baš nebi trebalo biti komplicirano. |
Jučer mi je bio t-comov tehničar promijeniti router pa smo malo popričali o Fritzu. Kaže čovjek da je to najbolji router za kojeg zna.
Preporučuje ga iznajmljivačima jer se lako može podesiti više wlan mreža i za svaku odrediti bandwith tako da vam gosti ne smetaju prilikom skidanja najnovije serije. |
Citiraj:
npr moj tp-link https://i.ibb.co/7v0PFdH/tplink.png generalni bandwidth limit + dodatni za guest mrežu. jest da tih guest mreža možeš imat samo 1 (ili 2 na dual band routeru) ali kome treba više od toga. |
Citiraj:
novi sam korisnik(maxtv3) pretpostavljam da imam probni rok 14 dana u kojem mogu otkazati tehnicar je stavio speedshit, jače sr...nje, prostor je veci i dostupnost po cijelom stanu nikakva prijedlozi kako iz prisiliti da tamjene za ftitz zahvaljujem |
Citiraj:
|
ima, informacije da je dostipno za poslovnjake
ovo speedsranje je potresno |
6890 je dostupan za poslovnjake, bar mi tako moj kolega u ht-u kaže.
|
ispravljam sam sebe
tocno pises |
Navodno poslovnjaci plaćaju 70kn za najam
|
da, za poslovne korisnike je najam 70 kn mjesečno.
|
Onda im ga se više isplati kupiti na Amazonu za 200€. Jedino bi se mogao javiti problem nekompatibilnosti sa t-comom, ali to se može srediti stavljanjem njihovog fw.
|
samo njihov fw nije samo tako dostupan puštaju ga sa centrale i to na serijski broj uređaja
nije dio internacionalnog fw |
smanjuje je se mjesečna pretlata za friza!box 7590 na 10kn ujedno više ga neće biti u ponudi ,u premium paket izgleda ide njemački (jači) speedport + mesh za 15kn mjesečno,
koji tamo baš i nije pobrao lovorike. |
Speedport Smart 3? Da, na testovima se baš nije iskazao.
|
da gledao sam par nezavisnih testova,mesh dio je uglavnom ok čak bi se moglo reći i i bolji od fritzovog prvenstveno zbog 2 gb porta i nije vezan na utičnicu može se postaviti bilo gdje na zid,ali router je gotovo u svakom segmentu za klasu slabiji od fritza,tako da svi koje sam gledao prelaze na fritza,ali s druge strane s obzirom da su prestali nuditi fritza,ovo je ipak po mom mišljenju top ponuda u nas ,s obzirom što drugi operateri nude.
|
danas su mi potvrdili da preko Speedport Smart 3 mash-a se nemože spajati maxtv bežično.
|
Jer pametuju sa svojim fw i konfigom IpTv za razliku od njemačkog "originala".
|
Citiraj:
|
Ne znam sad detalje, nije mi aktualno pa zaboravio :fiju:
Sjećam se samo da može IpTv preko WiFi na "njihovoj opremi" ako je link dovoljno brz, a sa druge strane to vjerojatno utječe na "obični" Lan / Internet WiFi. |
Na infrastrukturi Deutsche Telekom-a (VDSL, optika) se danas koristi samo VLAN 7 za sve servise (internet, IPTV, VOIP). Za druge provajdere s vlastitom mreze zna biti drugacije.
|
za bežično spajanje max tv na extender je presudna propusnost router extender ,ja sam probao sa tp-linkom re305 sliku dobijam samo šteka ,ali to znaći po meni da vlan id 1500 propušta ili ti ga ono što uređaj traži pušta,vjerojatni razlog štekanja je po meni nepotpuni prijem signala sa fritzbox-a ,što bi vjerojatno bilo drugačije da je tplinkov roter umjesto fritz-a,koliko sam svatio proizvođači dobro paze da njihovi mash uređaji nerade 100% sa uređajima drugih proizvođaća,ali ako radi na fritzu 1750 trebalo bi biti moguče i na speedportu smart 3 mashu ,hardwerski nije tolika ogromna razlika da bi bila nemoguća misija samo t-com treba iskazati interes da napravi firmware koji to omogučuje i u nas
|
Citiraj:
znaći znaći oko 150 mjeseci bi im trebao plačati ,da bi im dao koliko košta jedan router, s time da u tom razdoblju će garant prestat podrška za njega,ako vrisne dobiješ drugoga kako god okreneš isplati se. |
Jedino što ih više nemaju u ponudi, pa u slučaju da ti rikne vjerojatno ga neće imati sa čime zamijeniti.Iz toga razloga su vjerojatno smanjili cijenu najma na 10 kn.
|
info danas sam dobio 2 friza 1750(svaki 5kn mjesečno i za sada ih još imaju) i spojio ih na 2 maxtv rade oba savršeno-bežično,mislim da je to najeftiniji način priključiti drugi maxtv u drugoj sobi bez povlačenja kablova.
što se tiće ako friz rikne bar su mi rekli prilikom naručivanja repitera prije 5 dana ,da ću možda čekat dan-dva,ali bi trebao dobiti drugi,jedino što ih ne nude novim korisnicima, kaže da su došli do zaključka da nema dovoljan broj ljudi koji su spremni doplatiti 27kn za router pa im ga se neisplati masovno naručivati a speedport smart 3 je više nego osjetno jeftiniji u nabavi. |
Gdje si naručio dodatne fritz adaptere?
|
Citiraj:
|
Jedino ako imaš Fritzboxa, onda možeš uzeti dalje extendere..
|
Pa koji je problem naručiti kontingent Fritzeva za Tcom ? Sad kad se menii naručuje Fritz, što sad, prošla baba sa kolačima ? Pih.
|
Nije im vjerojatno tolko problem narucit ih, nego im je problem kako masno zaradit na njima, jer to kod nas bas ne pije vodu...
|
jbt-e tko bi vama udovoljio ?? :stoopid:
Dok nije bilo u ponudi ništa od boljih routera za nadoplatu, drvili ste šta ne ponude nešto bolje uz najam bla bla, fakin spidšrot. Kada su ponudili eh jebiga sad slijedi premišljanje je li najam Fritzboxa 7590 za 19 kn mjesečno previše. I naravno da su planirane količine otišle.. |
He, he, smiri se kolega, nix nervoza :D
|
AAA vidin da si diga obrve :D
|
Citiraj:
velim ono kaj su mi rekli premali interes za 7590 za tadašnju ponudu uz tadašnju nadoplatu uvjetovalo da su prestali nuditi navodno, da je plan bio 40kn mjesečno van pilot programa, a speedport smart 3 10kn koji i nije toliko loš router kao ovi prošli speedportovi, velika mana su mu firmwareovi, koliko čitam nije bolje ni u njemačkoj gotovo svaka verzija firmwarea ima neki bug koji ga značajno ograničava na spram fitza, ali gotovo sve što nudi fritz 7590 dobiješ u speedportu smart 3 u recimo nekoj lite verziji, što je vjerojatno sasvim dovoljno za prosječnog korisnika, ono što je stvarno šteta da "ht firmware" nije uključen u internacionalnu verziju čime bi se omogučilo otvaranje tržišta routera u nas. |
Evo pustili 7.21 na 6890. Taj uređaj je identičan 7590, samo što ima dodatno 4g modem. Radi uredno na optici i povukao sve s ACS-a osim FW-a kojeg ručno spuštaju i dalje.
https://i.imgur.com/IIiaMjl.png |
pusteno je jos prije 2 tjedna, radi 1gbit interneta koji se uskoro pusta komercijalno :)
|
Jel dostupan novi fw za 7590 kod szk?
|
https://i.ibb.co/X2K6s5T/t-ht.png
po ovom mailu bi trebao biti dostupan - čekam odgovor sa centrale. danas sam ulovio društvo na SZK koje ni nezna da su podjelili par frizeva i da ga oni moraju nadograditi- kad ima . :( |
Kontaktirao dans szk ali kao nema novi fw :nono:
|
iskreno već sam sam sebi smješan,da ih svaki tjedan moram zvat i objašnjavati da su sami sebe usosili s time da centrala mora nadograđivati ,a da ne pričam o ovome da ih moram educirati da je t-com podjelio par fritzeva svojim korisnicima.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:39. |