![]() |
Citiraj:
|
Nvidia's DLSS source code leaked by hackers
Citiraj:
|
Mah, ti hackeri se prijete da će pustit u opticaj nadolazeće specke novih grafa...nV se ''ukakala'' od potencijalne štete...
|
Polako, ali sigurno i puštaju, unatrag zadnjih par dana svako malo nešto od detalja (1 - 2) novih GPU arhitektura procuri na Internet. Slično kak je bilo za nadolazeće AMD i Intel modele, kad su hakirali Gigabyte.
Zajeb je u tome da je nVidia ovo htjela pomesti pod tepih i prije, nego su krenule prve vijesti o potencijalnom hakerskom + ransomware napadu, a sad htjeli ili ne, stvari cure diljem neta. EDIT: |
|
nVidia launches Hopper H100: World's largest AI and Compute accelerator with 30x A100 performance:kafa:
Citiraj:
|
Ajmo malo pozitivnih vijesti :D:
NVIDIA: Gamers Spend $300 More on Ampere GPUs Than Previous Generations |
Ameri su makli kineske tarife na graficke ,neznam koliko je bitno za eu trziste ali eto kod njih ce vjerojatno bit veselo.
Sent from my M2012K11AC using Tapatalk |
Citiraj:
|
Zajebali su se sa DLSS-om, nakon godinu i četiri mjeseca grafa se još nije ni počela znojiti, bude završila ko Metuzalem meni se čini.
|
mislim da je to više problem nedostatka dobrih igara, a ni igre se nesmije previše raspištoljit jer se nece kurca prodat ako maxwell ili slično nemože vrtit igru
tako da više manje vodi pomalo stagnaciji gaminga, barem dok traju sranja |
Dobrih igara ima koliko želiš, to potvrđuje i steam koji je veći nego ikada
https://dotesports.com/general/news/...illion-players da ne pričam koliko je drugih sa vlastitim launcherima, gaming industrija nikad veća a dobre igre izlaze svako malo, borim se to sve odigrati, nemoguća misija. |
ma to ok, pogotovo ovi free to play naslovi ala cs:go i dota, samo ti ni ne gaze kartice, to možeš vrtiti više manje na svemu
najigraniji Citiraj:
|
Raste industrija na svemu, kupuju se i igraju nove igre ko blesave, da se masovno igraju sam te free to play ne bi se generirale milijarde sam od toga.
|
|
Obzirom da sve ovo kaj Intel sad dogovara ide u pogon najranije 2025. do 2027. bude zanimljivo vidjeti koliko (od strane Intela) obećanog i najavljenog, naposljetku sprovedu u realnost.
Citiraj:
|
Ajmo, još malo pa nestalo!!
Troše ko pijani milijunaši. :D :D |
RTX 4090 600w TBP Leak: Lovelace is CONFIRMED to be INSANE!:chears::frend:
|
nVidia allegedly testing a 900 Watt TGP Ada Lovelace AD102 GPU:kafa:
Citiraj:
|
fermi mala maca naspram ovih :D
|
Ako tako nastave, uskoro ameri neće moći imati najjači Nvidijin GPU i najjači Intelov CPU u istom kompu :D (1,5 kW max).
|
nVidia fined for failure to disclose cryptomining sales boost:kafa:
Citiraj:
|
Sitniš ...
$5.5 million penalty vs profit : Wednesday, February 16, 2022 https://nvidianews.nvidia.com/news/n...nd-fiscal-2022 Record quarterly revenue of $7.64 billion, up 53 percent from a year earlier Record fiscal-year revenue of $26.91 billion, up 61 percent Record quarterly and fiscal-year revenue for Gaming, Data Center and Professional Visualization Lesson of the day, crime pays :D Dobila je samo po prstima :lol2: https://marcellusdrilling.com/wp-con...p-on-wrist.jpg |
nVidia transitioning to official, Open-Source Linux GPU kernel driver:frend:
Citiraj:
|
Vjerovatno uz ideju o proizvodnji Cpu-eva, Nvidia se fokusira i na Linux platformu, jer trziste tu postaje sve vece.
|
https://wccftech.com/nvidia-geforce-...-launch-rumor/
mislio da će 12 gb rama stavit na 4060,ne 8 možda ti bude sa 12. |
nVidia taps Intel’s Sapphire Rapids CPU for Hopper-powered DGX H100:kafa:
Citiraj:
Izvor: The Register i ComputerBase |
S obzirom da bi Nvidia mogla imati svoju proizvodnju odredenih cipova preko Intela, odabir Nvidie za Intel Cpu-e je logican.
|
Fora je u tome da je nVidia jučer za DGX najavila Sapphire Rapids koji (danas potvrđeno opet) kasni i prije bude stigla zamjena, mada i to je upitno u ovoj Intel priči - zato sam stavil u ovu temu, jer se ne zna ko pije, a ko plaća u ovoj kombinaciji.
nVidia zapravo ne treba ni AMD ni Intel, jer imaju svoja ARM čudovišta, dok je proizvodnja kod Intela samo usputno spomenuta. Intel ovisi o TSMC-u dok istovremeno pričaju o konkurenciji i proizvodnji. TSMC će svima njima na kraju proizvoditi sve, a razlike budu samo u arhitekturi i pošteno, jer istu stvar već više od 20 godina imamo za Radeon i GeForce kartice.:chears: |
Meni je nevjerovatno to s TDP. Imam 1080ti i undervoltana mi je na 200W, a i s time mi klima sad radi cijelo vrijeme, ne želim ni pomišljat 450W.
|
Također, trenutna grafa je na 200W i brijem da nikada nisam imao žedniju niti želim.
|
nVidia RTX 40 “Ada” GPU power limits rumored to reach 800W on desktop and 175W on laptops:kafa:
Citiraj:
|
Znaci za 3 komada 4090 i TR PRO cu trebat 3.5kW napajanje, najssss...
|
Da, izgleda da one inicijalne glasine o enormnoj potrošnji, polako, ali sigurno postaju realnost. Nisu normalni, kak god se okrene.
|
Sve prek 200 w je sranje, za moje potrebe i pojmove. I 200 w je previše.
|
Taman kad svijet tone u energetsku krizu oni izbacuju grafe koje cucnu 1kW :D
|
Top modeli bi trebali dolaziti sa vodenim hladenjem, inace ce kartice biti velicine blokova a za vrijeme gaminga postaju grijalice.
|
Citiraj:
|
Mislim da će im se obit o glavu svima sad chrash kartica + fermi 3 (RTX 4xxx).
Uopće ne vidim potrebu za tim, gledam sad RTX 3090 ima po e bay ispod 1000$, ići će to i na 500$ :roller: Sad još počinju i vrućine i trebat će i klime palit za majnanje (ekstra trošak). Najviše me veseli da će se nvidiji obit u glavu to napuhavanje cijena tak da će im dumpat i cijenu nove generacije. :lol2: |
Znam da nije tema ali je na neki način povezano. Vidimo povećava se dostupnost grafičkih kartica i cijene padaju dok dostupnost ostalih računalnih komponenti nije niti bila problematična. U tom svjetlu, radi čega onda je još uvjek kritična dostupnost igraćih konzola, ps5 prvenstveno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:29. |