PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti - 2.dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301147)

James Dean 24.01.2021. 01:04

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3485896)
Odakle ga napajas? Iz usba os telke ili s adaptera/punjaca? Da nije struja preslaba?

iz telke
e da vidiš, moguće. Probat ću sa punjačem.

edt; gledam sad adapter i specifikaciju TV-a piše: USB DC 5 V, Max. 500 mA [Hi-Speed USB(USB 2.0)] a na punjaču piše ouput 5.0 V 1.0A 5.0W. Očito je struja preslaba.

franzD 24.01.2021. 09:08

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3485892)
Čast iznimkama poput legentarnog Nexboxa a95x. Dok recimo m8s koji je također bio popularan, visekanalni zvuk me je jeba*ao konstantno do trenutka kad sam ga zafijatio kroz prozor.
Davno sam prestao kupovati kinesko smece od dolar i po.

Nije da promoviram kupovinu kineskog smeća, ali pod CoreElecom višekanalni zvuk radi apsolutno isto na svim S9xxx SoC-ovima, ja nikada nisam imao problema ni na m8s ni na Nexboxu ni na Tronsmartu prije njega jer ni jedan nije imao Kodi kao aplikaciju na njegovoj brlji od Androida.
Čim se odljepiš od poludovršenih "tvorničkih" Android romova za te boxove i bootaš direktno CoreElec imaš puno manje problema.

Visage 27.01.2021. 21:55

...

Bump na postavljeno pitanje u nadi da cu privest potragu kraju.

Nasao sam niz, poput tableta, prenosnih A/V sviraca, IPS ekrani, podrzavaju sve zivo, ali svi preko 10" nebu pod oblake preveliko. Sto je god pipkavo, redovito nema IR senzor, te pipkanje ostaje jedino sredstvo.

Gledam neobicne modele Ruizu, nisu ovdje svi navedni, mali djepnjaci neki cak punokrvi mp5, ali nema IR-a, te ovo su pak premali ekrani.

...

Ziiky 28.01.2021. 00:22

Jel ko probao ovo na kineskim boxevima?

https://www.atvxperience.com/

alengrosevic 28.01.2021. 09:29

izgleda zanimljivo, čini mi se da projekt ima potencijala.

Inače nakon vikedna i razmišljanja o playeru ipak sam uzeo X96 AIR. Gledao sam si, što uzeti, novci nisu bili problem. Dam li 300 ili 750 za player koji ću koristiti par godina, tako mi je svejedno. GT King ima jak hardware, Core elec radi out of the box, super podrška i sve ali s druge strane netflix nažalost ne ide u 4k, dok je i 1080 neka kemija da proradi koliko sam skužio. Isto tako na par stranih foruma sam vidio da niti GT King nije imun na bugove, propuste u proizvodnji, koje proizvođač skriva kao zmija noge. U globalu je to super proizvod i od svih kineza je definitivno najbolji. Ali gledam što meni treba, gledanje jednog filma na 2-3 tjedna, za to mi je i x96 dostatan čak i overkill u nekim segmentima.

Ugl, naručio sam X96 i došao mi je iz češke za 3 dana hp exom. Uzeo sam model 4/64 i došao mi je model P3. Testirao sam box i zaista dolazi sa gigabit LAN-om. Imam doma optiku 200/100 i preko kabla mi skida sa 180 mbita
Preko 5GHz mreže i premo 2 zida, skida 140 Mbita što je za takav box i za tu cijenu vrhunski rezultat.
Mali problem sam imao sa Coreelecom, nije htio bootati ali sam skužio da je do SD kartice bilo. Imam Verbatimovu class 10 16GB i s nje nije htio bootati. Neka no name 2GB radi uredno. Ugl sve sam posložio, daljinski radi, pali se i gasi sve sa daljinskim, uredno sve zasad radi i nemam prigovora. Još samo moram podesiti prednji display da radi iz eleca, treba VFD podesiti, s time se moram igrati. Ima upute na netu ali sinoć nisam imao vremena.

Eh da, mali bonus, u kutiji sa boxom su došla 2 (dva!) identična daljinska :) Vjerojatno je ili zajeb prilikom pakiranja ili im se često kvare pa šalju odmah dva komada :D
Sad sam se sjetio, box dolazi sa punjačem za UK i samo ubace onaj travel adapter unutra. To mi je bio minus. Sva sreća da sam za stari nexbox naručio 3A 5V adapter koji je za EU i s njime odlično radi.

Sve u svemu jako sam zadovoljan kupnjom, box super radi, ima sve kaj mi treba i cijena je vrhunska. Istina ne izgleda cool kao GT king, ne može vrtiti igre kao king ali za igre imam Plejku tako da mi taj dio nije niti bitan. Važan mi je Elec i taj dio radi odlično.

Ako nekog zanimaju još neke sitnice, slobodno pita tu pa odgovorim kasnije.

EDIT: Coreelec radi 100% kompatibilno s ovim boxom. Daljinski radi, GBIT LAN radi, WIFI 2,4 i 5GHz radi, bluetooth radi, i danas sam (konačno ulovio malo vremena) upogonio i display naprijed (sat). Tako da je box 100% kompatibilan, dual boot radi, moja preporuka za kupnju ovog boxa. Jedini minus je kaj malo izgleda "jeftino", plastika i izvana. Ali mali radi za 5+ :)

ime_pu 25.02.2021. 10:11

Pitanje isplati li se dat za Apple TV ili bolje kupiti Fire stick, iptv?

dadoremix 25.02.2021. 15:08

Fire i prst u uho

salinjo 05.03.2021. 08:27

X96 Air trenutno nije dostupan iz EU, našao sam ovaj: https://www.geekbuying.com/item/TANI...GB-421661.html , treba mi isključivo za gledanje filmova i serija sa HDD-a, i eventualno tu i tamo da klinci neku igru pokrenu, ništa spešl. Da li bi ovo bilo OK, ili ima razloga da ga zaobiđem?

Titištajn 05.03.2021. 09:32

Citiraj:

Autor salinjo (Post 3498801)
X96 Air trenutno nije dostupan iz EU

Dostupan je: https://www.geekbuying.com/search?keyword=x96%20air

salinjo 05.03.2021. 09:47

Citiraj:

Autor Titištajn (Post 3498818)

Onda ja nešto fulam, ali meni na svakom sa ovog tvog linka, kad odaberem da je iz EU, a ne iz Kine piše "IN STOCK NOTICE" a ne "BUY NOW".
Vec sam prije kliknuo da me obavijeste, ali nažalost još je nedostupan.
Titištajn, da li vidiš neki koji se danas može naručiti iz EU? Tnx

dasa69 07.03.2021. 18:40

Preporuka za A95X F3. Imam ga cca godinu dana i radi bez problema.
Dostupan je iz EU:https://www.geekbuying.com/item/A95X...x--421000.html

Titištajn 08.03.2021. 12:54

Citiraj:

Autor salinjo (Post 3498822)
Onda ja nešto fulam

Ne fulaš, moja greška. Zadnji puta kad sam gledao za prijatelja moglo se naručiti pa sada nisam obratio pažnju.

tomo19 09.03.2021. 17:18

Citiraj:

Autor dasa69 (Post 3499540)

Jel se može ovaj RGB isključiti, ne bih da mi to svijetli? :D

Za ostale pitanje, da li ima razloga čekati ovog iznad u EU ili mislite da je i ovaj ok ako mi nije toliko bitan gigabit lan jer ću spojiti HDD sa multimedijom a sa YouTubea mi je dovoljno FHD/HD?

dasa69 16.03.2021. 18:07

Citiraj:

Autor tomo19 (Post 3500219)
Jel se može ovaj RGB isključiti, ne bih da mi to svijetli? :D

Može

tomo19 16.03.2021. 21:38

Hvala,

Već je naručen, uskoro očekujem dostavu.

chief_wolfinjo 21.03.2021. 08:18

Bok,

kupio sam box H96 MAX RK3318 - 4GB RAM - Android 10...

i uglavnom trebam savjet. Naime sve filmove i serije imam na prijenosnom disku koji je spojen na box putem usb kabela.

međutim kada recimo gledam nekaj sa programom XPlayer

reprodukcija videa radi normalno, ali katkad se zna desiti da ne može pronaći prijevod... iako postoji.

i onda pokrenem isti film sa bsplayerom, pronađe prijevod

ali film teško šteka....

pa me zanima što mogu ja napraviti ? dali su potrebna neka dodatna podešenja ili sl. ?

hvala

coconut 21.03.2021. 08:41

Probaj još neki player, npr. MX Player

Mihael 21.03.2021. 08:58

VLC i Nova player imaju ugrađene za titlove.

chief_wolfinjo 21.03.2021. 13:12

bum probao u drugom programu da vidim kak radi.

:goood:

tomo19 22.03.2021. 21:36

Citiraj:

Autor dasa69 (Post 3499540)

Hvala na preporuci!
Imam ga već tri dana i dojmovi su više nego odlični, sve radi glatko i brzo.
Koliko dugo, vidjeti ću :D

Dobro, ja nisam zahtjevni korisnik, imam FHD tv plazmu i čak mi ni 4K reza nije potrebna, pogledao sam više recenzija na YouTubu gdje puštaju sa USB-a 4k bez problema.
Netflix radi na SD rezoluciji, ali mislim da je to za ovakve uređaje očekivano.
Ja uglavnom gledam sa eksternog 2.5 harda FHD filmove i YouTube, ponekad na internet sa dodatnom tipkovnicon daljincem koji imam od prije.

Mreža RJ45 mu je 100Mbps, pa kome treba gigabitna mreža i Netflix u većoj rezoluciji onda ovaj player nije za njega.

Mirkopoter 23.03.2021. 22:01

Ima li netko na tom A95X F3 Libre/Coreelec i radi li sve kako treba?

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3503577)
bum probao u drugom programu da vidim kak radi.

:goood:

Kodi?

Btw. ako netko slučajno ima neki box da ga ne koristi i prodao bi može se javit. Bitno mi je jedino na na njega ide Libre/Coreelec.

medo 24.03.2021. 09:29

Malo sam offtopic, ali meni RPi4 služi kao media player. Gore je LibreELEC i otvorio mi je do sada sve što sam bacio u njega osim MPEG4 u 4K jer za to nema HW podršku pa jako trza. To mi je čudno jer HEVC radi u 4K :) MPEG4 u 1080p60 radi glatko.

Ne koristim streaming servise i vrtim normalne videe s normalnim bitrateima.

listerstorm 28.03.2021. 10:30

Imam Mi BOX S u dnevnom boravku i sve radi super, a sad bih uzeo i za TV u dječjoj sobi, ali nešto jeftinije od Mi BOX S (ako postoji) a da i dalje uredno rade Netflix, HBO GO i Amazon Prime, s tim da ne treba imati 4K (dovoljno 1080p).

Razmišljao sam o AMAZON Fire TV Lite i Xiaomi Mi TV Stick. Što bi bilo bolje od ta dva a može i prijedlog za nešto treće, ako je isplativije.

spawn 28.03.2021. 12:31

Mi tv stick radi savrseno za ovo sto ti treba. Testiram ga vec jedno vrijeme i radi super. Jedino mi je daljinac bolji na fire tv. Ne znam kakav dolazi sa firetv lite verzijom ali onaj od 4k verzije ima dodatne tipke na sebi za rwd,ffd i slicno kod filmova pa mi je prakticniji.
I fire tv kontrolira tv power on/off i volume up/down dok mitv stick ne.

listerstorm 28.03.2021. 13:35

Onda da radije idem na Mi TV stick (malo je i skuplji)?

Ključno mi je da nema zastajkivanja u radu sučelja i da sve ide OK i fluidno, ako je to moguće s tih 1GB koliko imaju i MI TV i Fire TV.

Ili da probam Fire TV pa da mogu usporedit iskustvo? (malo je i jeftiniji + te tipke na daljinskom za premotavanje).

RaneZ 28.03.2021. 22:54

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3505479)
Ključno mi je da nema zastajkivanja u radu sučelja i da sve ide OK i fluidno, ako je to moguće s tih 1GB koliko imaju i MI TV i Fire TV.

1. nvidia shield pro
2. nvidia shield
3. firestick 4k
4. Been there, done that (preko 20 media playera), odustah.

:chears:

spawn 29.03.2021. 00:19

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3505479)
Onda da radije idem na Mi TV stick (malo je i skuplji)?

Ili da probam Fire TV pa da mogu usporedit iskustvo? (malo je i jeftiniji + te tipke na daljinskom za premotavanje).

Fire tv obican nisam probao. Imam 4k i on je malo bolji u radu od mitv. Ajmo reći brze boota os. Mitv je bolji na 2.4ghz a na 5ghz su isti. Fire 4k mi steka iptv na 2.4ghz, mitv ne. Mozda bih opet uzeo 4k ako je ista cijena. A mitv vs obican firetv stick ne znam jer nisam probao.
Ostali boxevi i playeri mi po radu nisu ni blizu mitvu i firetvu4k za iptv,netflix, youtube i casting s moba. Usput, mitv ima chromecast ugrađen, fire ima isto cast ali ne znam koji. Mitv ima trg. play, fire nema ali skidas apk s neta. Shield ima dosta višu cijenu u odnosu na ova 2.

kiki86 29.03.2021. 08:11

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3505659)
1. nvidia shield pro
2. nvidia shield
3. firestick 4k
4. Been there, done that (preko 20 media playera), odustah.

:chears:

fali ti između 2 i 3 mibox s :chears:

RaneZ 29.03.2021. 08:37

Citiraj:

Autor kiki86 (Post 3505683)
fali ti između 2 i 3 mibox s :chears:

Deal! :chears:

listerstorm 29.03.2021. 19:08

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3505668)
Fire tv obican nisam probao. Imam 4k i on je malo bolji u radu od mitv. Ajmo reći brze boota os. Mitv je bolji na 2.4ghz a na 5ghz su isti. Fire 4k mi steka iptv na 2.4ghz, mitv ne. Mozda bih opet uzeo 4k ako je ista cijena. A mitv vs obican firetv stick ne znam jer nisam probao.
Ostali boxevi i playeri mi po radu nisu ni blizu mitvu i firetvu4k za iptv,netflix, youtube i casting s moba. Usput, mitv ima chromecast ugrađen, fire ima isto cast ali ne znam koji. Mitv ima trg. play, fire nema ali skidas apk s neta. Shield ima dosta višu cijenu u odnosu na ova 2.

Thx za info

Uzet ću onda najvjerojatnije Mi TV stick, a i zbog Google Play Storea.

Navodno se može i GTA San Andreas stavit gore, pa probam i to.

Mirkopoter 29.03.2021. 19:42

Što bi ste najjeftinije preporučili za Coreelec ili Libreelec (da provjereno radi preko sd kartice) samo za gledanje filmova preko externog HDD-a? Znači imam prastari A95X s 1GB rama i radi savršeno za to pa tražim nešto slično jer mi treba još jedan, ali nema više tih starih A95X box-ova. Super bi bilo da se može naći na njuškalu jer pošiljke preko alija trenutno jako dugo putuju.

Ove sam našao na njuškalu:

Tanix tx3 mini
A95X PRO
X96 mini
Tanix TX3 MAX
X96 MAX PLUS
TX6 mini
M10 Pro
X96Q
MXQ PRO

xlr 29.03.2021. 20:03

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3505852)
Thx za info

Ako imas nvidia graficku u kompu, lipo na mi stick instaliras Moonlight app i preko Gamestreama igras svoje pc igre na tvu... Vjerujem da ce raditi oke preko 5ghz wifija (meni radi kada igram na mobu).

spawn 29.03.2021. 20:39

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3505852)
Thx za info

Nisam probao gaming ali sigurno hocu, baš me zanima

Astra 07.04.2021. 06:37

Bok. kao šta čitam i mislim da kužim sve, ali da upitam bolje. :)
Ja kod sebe imam SmartipTV i kupio sam jednokratnu licencu za TV, uploadao listu i sve šljaka bez problema. e sad ja bi instalirao na tatin TV ali nema trgovinu Play, pretpostavljam da uzmem Mi TV stick? ili nešto drugo? 4K nije potreban. dali se Smartiptv veže za MAC TV-a ili? Pretpostavljam da će app raditi samo kad je u tom TV-u? Hvala.

Mihael 07.04.2021. 08:19

Da za MAC.
Za Mi Stick (android tv) ima hrpetina aplikacija i većina radi odlično kao besplatna verzija OTT Navigator, IPTV, Smarters Pro...

Prki 07.04.2021. 12:45

Pozz ekipi ako sam mašio temu neka me se prebaci. Imam Mecool M8S dvb-t2 box, bacio sam novi firmware gore ali nevalja ništa. Naravno ne dozvoljava mi vratiti stari firmware jel kao ne može stariji preko novoga. Probao sam s Amologic burning tool-om ali tu je problem jel mi Burning tool ne vidi Box ako tko ima kakav savjet sve pomaže. Koristim v3.1, instalirao sam sve Drivere (bar se nadam da su svi) ali neće. Znači bootam u recovery mod pokrenem burning tool, lodam .img, spojim USB kabl i ništa.

RIJEŠENO ;) ne koristiti USB 3.0 portove već isključivo 2.0 , zašto ne pitajte.

PR3DA70R 08.04.2021. 20:14

Streama tko filmove sa kompa na TV?
S čime i preko čega?

Koristim Plex neko vrijeme i nekad zna zaštekati ili svako malo neki problem. Neće učitat film uopće ili loada dugo, ili pak zvuk ne radi. Većinu problema sam riješio time da sam počeo pokretati Plex iz Kodia. Još kao bonus dobio podršku za DTS i AC3 surround na AV receiveru preko pass trough što inače iz Plexa nema.

Kako vi gledate omiljene filmove i serije? Koje uređaje, aplikacije koristite?
Skupljam ideje i savjete da si malo sredim taj multimedia tj home theater dio u kući. Jer sam počeo sjede dobivat lagano dok se pripremim sa curom kao idemo gledat film/seriju i odjednom nešto ne radi kako spada.

quazar912 08.04.2021. 20:25

nema tu puno traženja.
decidirani zasebni media playeri (ne kinezi i ne TV implementirani playeri) i to je ukratko to.
komp služi samo za skladištenje materijala, media player odrađuje ostalo.

PR3DA70R 08.04.2021. 21:32

Možeš preporučiti neki?

Mihael 08.04.2021. 22:09

Mi Box i VLC(eventualno Nova Player) kod mene
Jellyfin pušta direktno bez transkodiranja ako mu tako naredis. Zamjena za plex
Naravno i Kodi može to sve

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:14.