![]() |
Citiraj:
|
Kako bi Index rekao, otkrio sam zasto me jebe audio-video desync na netflixu i razlog je nevjerojatan!
Zeza ga Ugreen LAN adapter. Tocnije, logitechov unifying receiver ustekan u adapter. Znaci taj adapter i tipkovicu koristim cijelo vrijeme, cak i kad sam stick koristio preko wifija (lan adapter je po defaultu ustekan u stick zbog usb portova). Sad me jebe neovisno kako spajam stick na net - cim iskopcam logi adapter, sve se vraca u normalu. Case closed. Skoro sam ga factory resetirao, skoro! Citiraj:
|
Citiraj:
Ako netko koristi pls neka podjeli info koje su must have aplikacije, izbjegao bih Kodi jer bi mu to bilo pre komplicirano za koristiti, za Iptv koristimo plaćenu listu mada moram provjeriti dali ce raditi na istoj IP adresi ali na dva uređaja. Odakle skinuti SSIPTV i ostale aplikacije za Fire stick? Poslano sa mog LG-M700 koristeći Tapatalk https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e0b54cae05.jpg |
Applikacije se na firestick moraju side-loadat ako ih nema na official storeu. Manje vise sve sto je android aplikacija bude radilo ok i na firesticku.
Sideloadas tako da (po meni najlakse) skines Apps2Fire aplikaciju na mob, pa zeljene aplikacije skidas na mob prvo pa onda ih samo feedas u firestick nakon sto povezes TV i Mob (imas step by step guide u applikaciji koji je doista jednostavan). SIPTV apk mozes skinuti sa njihove official stranice. A imas i razne stranice za skidat .apk fileove (ako ne znas nijednu posalji mi PM, jer ne znam dal smijem to javno stavljat?) Must have za iptv je definitivno SIPTV (vrijedi svake kune). A ovako od ostalih aplikacija i ne koristim bas puno, moj tv nije smart pa imam Youtube i tak te standard aplikacije koje svaki smart tv ima, jedino mozda vrijedi napomenut TvZion aplikaciju...To ti je nesto kao popcorn time, no ne znam koliko mogu o tome da nebi popio bananu na forumu haha ali prouci im website. Takodjer I MX Player (player koji mi radi najbolje sa firestickom) njega preporucam. |
Citiraj:
|
Došao i meni fire stick 4k koji sam naručio na akciji. Na prvu mi je super, brz kao i shield praktički. Netflix i youtube sam složio odma, ali ovaj plex fakat ne kužim.
Instaliram plex app na fire stick i uopće u postavkama me vidim kako da dodam library. Na shieldu imam kodi na koji streamam video sa synology-a. Kako se to složi na plexu? Može li se uopće? Znači stream videa sa synologya na fire stick preko plex app? |
Mene iritira što Plex ne čita određene video (audio) fileove. Recimo brdo aktualnih serija u 1080p uopće ne može pokrenuti. Ne znam u čemu je stvar, čini se da je problem u multikanalnom audiu.
|
Kod mene neke stvari npr. kad je video u boljem bitrateu krene transkodirat dok VLC app pušta original najnormalnije. Za mene Plex očito nije najbolje rješenje.
|
Citiraj:
plex server ti treba na synologiju plex je u 2 djela server side i clientovi nije kao kodi .. all in one ja se okusao u plexu, al titlovi mi nikako nisu sjeli, tj nisam skuzio kako da plex skida pa sam ostao na kodiju .. kojeg koristim još od doba 10.x |
Ahaaa, zato na tutorialima prvo instaliraju plex na synology, nisam kužil to. Čini mi se dosta kompliciranije nego kodi tak da budem radije složio kodi na fire stick, moram to sad proučiti kako se instalira. Hvala.
|
Jel itko uspio instlirat A1 TV za van aplikaciju na Firestick 4K? Ja ju instaliram putem apps2fire i ukucam login podatke, može se i označiti prihvaćam uvjete ali kursor neće da ode na tipku "potvrdi". Ima tko kakvu android magiju da se ovo odradi?
|
Citiraj:
Nikako, A1 za van je napravljena za "touch" sučelje:D, jedino platit onaj bezvezni explore tv. |
Citiraj:
|
|
Jesam ja jedini nadobudni koji pokušava koristiti (Nord)VPN za Netflix na firesticku (obican, FHD model)??
Znači bilo korištenje nordvpn aplikacije na sticku, bilo korištenje vpn tunela na drugoj lokaciji u mreži, ista stvar - detektira proxy i ne vrti "US" sadržaje. Probao sam sideloadat Netflix i uspio pokrenut app ali ocito je za telefone apk kad navigacija nije radila (vjerojatno touch/mis treba). VPN radi na kompu i mobitelu, samo na firesticku sere kvake. Znači krivim netflix inačicu s firesticka - verzija iz amazon stora. EDIT: Probat cu s drugim vpn providerima, jer kakve sam srece, nordvpn je blacklistan u appu ili tak neka AI glupost |
:D
Ja sam se igrao jučer sa NordVPN-om i US Netflixom. Nešto radi nešto ne (netflix na mobu i tvu). Ukratko jedna od opcija mi je bila kupiti FireStick (na Nordovim stranicam sam pronašao kako upogoniti VPN na Fireu). Ali naišao sam na članak na redditu kako je zablokirana opcija Netflixa, FireSticka i Norda (nisam baš sigran da li je za blokadu zaslužan Amazon ili Netflix). Netko je napomenuo da mu je radilo sa starom verzijom, a sa novom ne. Opcija sa starom verzijom i sličnim zafrkancijama mi se nije dopala pa sam odustao od FireSticka. Izgleda da je do kombinacije. |
nordvpn ne radi na boxovima, i ja sam pred nekih 2mj se zafrkavao s tim na miboxu, na kompu mi uredno radilo a na boxu ne(ušlo bi u netflix ili hbo app i učitalo naslove, ali nakon pokretanja filma ili serije nakon par sec pukne veza), kontaktirao sam i support i kažu da već ne radi neko vrijeme (mislim od početka 2019) iako je aplikacija i dalje uredno na app storu..
|
Citiraj:
Sve sumnje su sada na zvucnicima na kojima su spojeni pc, tv i chromecast (m-audio bx5). Ali bizarno, istekao unifying receiver, dva dana radilo vrhunski pa pocelo jebat. Onda cackao po profilima slike (general, game, cinema, sport...) i cinema profil je uklonio lag. Nakon 1 dan opet pocelo. Sam sebi sam dosadan, ne sjecam se kad sam zadnji put pogledao nesto na netflixu S GUŠTOM. Sent from my SM-N960W using Tapatalk |
Mene ista stvar na firesticku ubija na Kodiju.
Sve sam probao i nema sanse, delay je tu. Samo sto Kodi ima opciju da postelas delay u general opcijama pa je to ajmo reci "rjesenje"... Sent from my SM-G975F using Tapatalk |
Ok, očito je do norda, jer netflix tv 5.1.3 staru verziju stavio i isto bila kifla. Promjenio vpn, bilo frka, mjenjao servere i proradilo.
|
Zna neko kako Pickbox instalirat na Firestick probao sam sideloadat ali crasha, ocito treba android tv il neka tako verzija. Jel neko uspio?
|
Molim info, imam firestick 4k
Ako se ne varam ima 5gb i od aplikacija imam kodi i jos neke. Kodi imam green build te prilikom gledanja torrent filma izbaci poruku low space! Na koji se nacin ovo moze rijesiti jer dosta streamova filmova mi ne radi... Hvala |
Pozz. S obzirom da sam narucio stick. Ovako malo citajuci komentare, koja je procedura za instalirat max tv to go na stick? Hvala
|
Sideloadaš apk i dalje samo login itd... Bio bih iznenažen da franz to nije ubacio u faq (prvi post)
|
Citiraj:
|
jel netko uspio upogonit hbo go? nijedan app koji sam skinuo ne radi, uglavnom su to verije nordic ili espana
ako netko ima taj app moze pm, hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A za hbo, ako imas 4k model trazi: eu.hbogo.androidtv.production_5.11.5 (ili noviji). 4k nema problema s hbo, samo treba naci odgovarajuci apk. |
Malo se u zadnjih par poruka ne zna tko govori o kojoj aplikaciji.
MaxTV to go se samo sideloada i normalno radi, to je provjereno. Za HBO GO sve piše u FAQ-u, napisao sam točan naziv APK-a koji treba za HR i stavio patchiranu verziju za stari Fire Stick. Pickbox ima dvije aplikacije: hr.pickbox2.tv i com.release.pickboxtv. Prva je za Android, druga je za Android TV. Nađite com.release.pickboxtv apk i mora raditi (meni radi na 4K). To nije u FAQ-u jer sam upravo istestirao, a FAQ više ne mogu uređivati. Modovi, molim dodajte Pickbox (verziju com.release.pickboxtv) u popis provjerenih aplikacija. |
Evo, instalira i ja i radi, thnx franzD!
|
Zanima me daje li USB TV-a dovoljno struje da napaja Firestick 4k i Ugreen ethernet adapter for Chromecast?
|
Samo fire tv mi je radio uredno preko tv usba, jedino nisam mogao updejtati os (trazi spajanje na struju).
Sad sam ga spojio sa ugreen adapterom na tv i radi. Ali... Jednom se prisilno rebootao kad sam krenuo speedtest. Drugi put nije. Probao nekoliko appova, sve ok zasad. Ocito nema pravila. Iskreno, ne pamtim kad mi se stick ovako rebootao, pa bi uzeo ovo sa zrnom opreza. Ugreen adapter ima svoje napajanje koje NE koristim pa cisto da znas. Nemam nista gigabitno u kuci niti imam usb diskove spojene. Ako te zeza veliki broj uredjaja s usb napajanjem (kao mene) mozes ici na ovako nesto https://ichoetech.com/products/usb-t...phone-chargers Na njega imam nakeljena dva chromecasta, firetv, ir blaster, kabel za mob. |
Citiraj:
|
Da li koristis Kodi na Fire sticku? Ako da, definitivno ti to ne bih preporucio. Ja sam bio vec na rubu zivaca jer mi se Kodi barem 2x tjedno rusio i gubio cijelu konfiguraciju, te ga uopce nisam mogao pokrenuti dok ga ne reinstaliram. Naravno, svaki put pola sata posla dok sve poslozim na svoje mjesto.
Onda sam negdje procitao da se ljudima to isto desava kad im se Fire TV napaja iz USB-a na tv-u. Spojio Fire TV na njegovo napajanje i od tada sve radi bez problema. |
Pitanje za korisnike koji imaju fire tv i av receiver.
Da li ga spajate direktno i TV ili na HDMI in od receivera? Najviše me zanima, ako ga spojim direktno u TV, da li preko hdmi ARC prebaciti zvuk na receiver? Hvala |
A zašto bi ga spajao u TV umjesto direktno u receiver? Mislim, osnovna svrha AV receivera je da u njega spajaš više HDMI uređaja :)
|
Zbog HDMI CEC. Ako se zvuk preko HDMI ARC prebacuje i tada na receiver, onda tako svejedno gdje ga ubodem. Bojim se da će CEC biti problematičan ako bude uključen Fire TV u AV receiver.
|
Točno koji dio CEC-a? TV daljinac, AV daljinac ili?
|
Svakako bolje u AV Rec uštekati Fire Stick. Rijetke su tv, ako ih i ima, koje će propustit višekanalni audio nazad na ARC, a da je sa drugog HDMI izvora sa tva. Osim ako nije preko njenog USB playera ili smarttv aplikacije.
Nebi trebalo biti problema sa Cec-om. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:07. |