PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Preporuka sportske cipele, tenisice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=300779)

Moshus 03.03.2023. 14:50

ako si dobio povrat sredstava bojim se da nemaš pravo na ništa.

OT
Zna li netko naziv modela Adidas tenisica koje su ful slične Adidas Rom modelu, ali imaju zavinut đon na peti slično kao na prstima. Kao nekakva modernija verzija Adidas Rom modela.
U nedostatku boljeg opisa evo link na moje paint skillove:
adidas-rom-carbon-ee57461-02

tako otprilike izgledaju :D

webstartm 03.03.2023. 16:16

Jedino Adidas Dragon, al mislim da nije to to šta tražiš

Moshus 03.03.2023. 16:21

Ne ne, Dragon imaju identičan đon na peti kao Rom model.

webstartm 03.03.2023. 17:14

E jbga...ne znam. Mislin da nema toga sta trazis

1v@n 03.03.2023. 18:24

Ako netko traži udobno...bacite pogled na Hoka.

https://www.hoka.com/de/de/outlet-herren/

Ako prebacite na HR, nema outlet opcije, a u outletu ima prošlogodišnjih modela i s 50% popusta. S njemačke stranice si možete naručiti na mailbox.
Moje taman danas stigle i oduševljen sam koliko su udobne. Najudobnije Nike Air koje sam imao nisu ni blizu ovom.
Da su nešto ekstra lijepe za gledanje, nisu, ali ne dam više puno novaca na lijepo i neudobno.

stitrek 03.03.2023. 18:46

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3663122)
Ako netko traži udobno...bacite pogled na Hoka.

https://www.hoka.com/de/de/outlet-herren/

Ako prebacite na HR, nema outlet opcije, a u outletu ima prošlogodišnjih modela i s 50% popusta. S njemačke stranice si možete naručiti na mailbox.
Moje taman danas stigle i oduševljen sam koliko su udobne. Najudobnije Nike Air koje sam imao nisu ni blizu ovom.
Da su nešto ekstra lijepe za gledanje, nisu, ali ne dam više puno novaca na lijepo i neudobno.

Da, Hoka su dosta udobne i cesti odabir za trcanje. Nike Air vec desetak godina nisu sinonim za udobnost, vec style i tradicija.
Nike ZoomX i React smjese su top po pitanju udobnosti, slicno kao Adidas Boost i Puma Nitro.

Keyser Söze 03.03.2023. 21:17

Citiraj:

Autor Moshus (Post 3663084)
ako si dobio povrat sredstava bojim se da nemaš pravo na ništa.

OT

Zna li netko naziv modela Adidas tenisica koje su ful slične Adidas Rom modelu, ali imaju zavinut đon na peti slično kao na prstima. Kao nekakva modernija verzija Adidas Rom modela.

U nedostatku boljeg opisa evo link na moje paint skillove:

adidas-rom-carbon-ee57461-02

tako otprilike izgledaju :D

Da nije adidas originals marathon tr?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Moshus 12.03.2023. 07:51

Nije. Ne radi se o sportskim nego ovako kežual tenisicama.

zvonac 02.04.2023. 13:59

U dogledno vrijeme idem u šoping po neke tenisice, baš gledam tenisice koje se prezentiraju kao udobne, upitam mi je taj materijal koji je od tkanine i koji se masovno gura, pa to je tanko ko papir i isključivo za suho vrijeme, o kvaliteti me sve i strah pričat a dosta koštaju.. Jel ima neke tenisice kojima je prioritet isključivo udobnost a da je kombinacija kože+tkanina?

Ove razvikane gdje prezentiraju samo ime me ne zanimaju a udobnost je 0% bodova, nažalost, danas je poplava toga, još dok vidim da je unutarnji đon ravan ko daska, pada mi odmah roleta na oči, to je praktički ko hodanje po asfaltu ili betonu..

Pošto imam malo spušteno stopalo gledam da su tenisice za pronacijska stopala..

Kod nas više nema za kupit joya tenisice, sad gledam alternativno rješenje u vidu nekih tenisica koje su super udobne a da mogu parirat ovim (dva para) joyama koje još imam u ormariću i nosim ih, al neće ni oni dugo trajat, tak da trebam razmišljat za dalje:D

Cuky 02.04.2023. 22:03

Meni su salomonke vrh po pitanju udobnosti, al izgled im bas nije naj 😁

1v@n 03.04.2023. 05:25

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3668575)
U dogledno vrijeme idem u šoping po neke tenisice, baš gledam tenisice koje se prezentiraju kao udobne, upitam mi je taj materijal koji je od tkanine i koji se masovno gura, pa to je tanko ko papir i isključivo za suho vrijeme, o kvaliteti me sve i strah pričat a dosta koštaju.. Jel ima neke tenisice kojima je prioritet isključivo udobnost a da je kombinacija kože+tkanina?

Ove razvikane gdje prezentiraju samo ime me ne zanimaju a udobnost je 0% bodova, nažalost, danas je poplava toga, još dok vidim da je unutarnji đon ravan ko daska, pada mi odmah roleta na oči, to je praktički ko hodanje po asfaltu ili betonu..

Pošto imam malo spušteno stopalo gledam da su tenisice za pronacijska stopala..

Kod nas više nema za kupit joya tenisice, sad gledam alternativno rješenje u vidu nekih tenisica koje su super udobne a da mogu parirat ovim (dva para) joyama koje još imam u ormariću i nosim ih, al neće ni oni dugo trajat, tak da trebam razmišljat za dalje:D

Pogledaj moj gornji post, ima modela s goretexom. Imam spušteno stopalo i uzeli smo ih ciljano za puno hodanja. Cura prezadovoljna, ja još više. Em joj ne moram masirati stopala, em mene ne bole nakon sto smo u zadnjih tjedan dana radili po 12+ km dnevno. Da su lijepe nisu, ali više me nije briga.

zvonac 03.04.2023. 11:16

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3668713)
Pogledaj moj gornji post, ima modela s goretexom. Imam spušteno stopalo i uzeli smo ih ciljano za puno hodanja. Cura prezadovoljna, ja još više. Em joj ne moram masirati stopala, em mene ne bole nakon sto smo u zadnjih tjedan dana radili po 12+ km dnevno. Da su lijepe nisu, ali više me nije briga.

A koje si točno tenisice uzeo, konkretno?
Malo je zeznuto tak prek neta kupovat, pošto nisu ni svi isti kalupi, negdje je npr.br.43 dobar, a u nekim modelima tenisica br.43 je na knap..

Mommistake 03.04.2023. 11:21

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3668745)
A koje si točno tenisice uzeo, konkretno?
Malo je zeznuto tak prek neta kupovat, pošto nisu ni svi isti kalupi, negdje je npr.br.43 dobar, a u nekim modelima tenisica br.43 je na knap..

Ima ti intersport te tenisice, probaj, vidi cijenu, ako odgovaraju, naruči...

goran1985 03.04.2023. 11:30

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3668691)
Meni su salomonke vrh po pitanju udobnosti, al izgled im bas nije naj 😁

Meni Mizuno po udobnosti nema premca. No do unazad par godina su im svi modeli bili top po tom pitanju, sad samo najskuplji. One do 100€ više ne treba ni gledati nažalost.

zvonac 03.04.2023. 18:19

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3668747)
Ima ti intersport te tenisice, probaj, vidi cijenu, ako odgovaraju, naruči...

Bas cu se zaletit do njih. Tnx.
Citiraj:

Autor goran1985 (Post 3668751)
Meni Mizuno po udobnosti nema premca. No do unazad par godina su im svi modeli bili top po tom pitanju, sad samo najskuplji. One do 100€ više ne treba ni gledati nažalost.

Imam mizuno tenisice, odlicne su, mislim da ce i sljedece bit, samo moram naci model koji ce odgovarat mojim kriterijima:D

Sam Fischer 07.04.2023. 21:07

On running u Keindl sportu ima solidne akcije (-30 do 40%), slučajno sam naletio. 2 komada uzeo odmah, jedne za flat running jedne za trail.

Meni je on running vrh po pitanju svega.

domy1 13.04.2023. 20:36

Kakve su? Nosim Salamon godinama, usputno probao i adidas terrex i boost(1200kn mpc)modele, ali su su mi pretvrde, ili premekane. Imam problem sa stopalima pa sam osjetljiv na udobnost i stabilnost. Nike air nisam probao.

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3668691)
Meni su salomonke vrh po pitanju udobnosti, al izgled im bas nije naj ��

Također bar po sada isprobanom, iako ih nosim svakodnevno non stop, relativno brzo mi puknu kod prstiju s vanjske strane. Više različitih modela mi je tako stradalo, tak da nije izoliran slučaj, bar po mom iskustvu.

Cuky 15.04.2023. 18:41

Meni se dzon odljepio kod prstiju na jednoj tenisici pa sam je dao postolaru da zaljepi. Otad sve 5.

Sam Fischer 17.04.2023. 14:39

Citiraj:

Autor domy1 (Post 3670692)
Kakve su? Nosim Salamon godinama, usputno probao i adidas terrex i boost(1200kn mpc)modele, ali su su mi pretvrde, ili premekane. Imam problem sa stopalima pa sam osjetljiv na udobnost i stabilnost. Nike air nisam probao.

Također bar po sada isprobanom, iako ih nosim svakodnevno non stop, relativno brzo mi puknu kod prstiju s vanjske strane. Više različitih modela mi je tako stradalo, tak da nije izoliran slučaj, bar po mom iskustvu.

Ako pitaš za On running, meni su odlične.

Evo danas sam još jedne uzeo, kao everyday varijantu :D

Cloudvista za trekking, Cloudflow za trčanje po ravnom, i sada Cloud 5 kao daily driver :D

Ivo_Strojnica 17.04.2023. 14:52

Koliko kg imas?

zvonac 18.04.2023. 17:18

Ljudi, kakva su vasa iskustva s asics tenisicama? Kolega copio jedne na dobroj akciji, cca 67€, gore tex vodonepropusne su, odlicno izgledaju a i vele da su udobne. Sport direct isto ima akcije, a i u akcijskoj ponudi imaju asics tenisice.

Nisu tenisice al je u pitanju radna zastitna obuca..

Uglavnom, u potrazi sam za radnim cipelama/tenisicama s naglaskom na udobnost..
I tak, danas probao jedan talijanski model cipela s kompozitnom kapicom, FGT marka.. Odlicne su, udobne, niske a cijena je 85€. U ponudi su imali i puma, michelin, pitam tipa, zakaj je ovaj dvojac skup, cijena je oko 160€, veli, zato jer imaju ime, a proizvode se u Kini, dok se FGT proizvodi u Italiji..

Pitam ga, po cem se puma i michelin izdvajaju od ostalih cipela, veli, po nicemu. Super izgledaju, u biti to su radne tenisice, brutalne su.
Htio sam se osvrnut na visoku cijenu radne obuce sa zvucnim imenom koja se masno naplacuje uz upitne ostale karakteristike koje cine samu obucu (udobnost, materijali itd). Naravno, to isto vrijedi i za obicne tenisice a gledajuci cijene koje nabijaju, pitam se, dal to vrijedi tolko, na ovo pitanje nije tesko odgovorit.

Srecom, uvijek su neke akcije, pa se da naci po odlicnim tj realnim cijenama.

benny_blanco 25.04.2023. 13:33

Ekipa,
Jel tko od vas probao barefoot cipele/patike? Planiram isprobati barefoot obuću pa rekoh da vidim iskustva iz prve ruke

Ivo_Strojnica 25.04.2023. 13:53

definitivno je navikavanje.
polako kreni sa time, jer je potpuno drukčiji naćin hodanja, puno više manjih koraka radiš + hodaš više na prstima za amortizaciju.

zvonac 30.04.2023. 18:59

Hoka challenger ATR 7, brutala od tenisica, dal postoji neke udobnije od njih, ne znam, al ove su mi na prvu sjele po udobnosti, peta samo uroni u tenisicu pa i dok se stoji isključivo samo na peti, ne osjeti se pritisak, odlične..
Probao i brooks 14 GTX goretex, isto odlične tenisice, ali Hoka su definitivno udobnije, brooks su možda bolje jer im kiša ne smeta pa ste tu bezbrižni ako se hoda po kiši..

Tajl3r 30.04.2023. 19:04

Bili te hoka bile dobre za trail trcanje??

di_su

zvonac 30.04.2023. 19:42

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3673579)
Bili te hoka bile dobre za trail trcanje??

di_su

Navodno odlične

HOKA Challenger ATR 7 Review: The Best Road To Trail Running Shoes Yet

zvonac 02.05.2023. 10:04

https://www.mizunohrvatska.com/about_us.html
Ljudovi, dal je tko kupovao sa mizuno stranice?
Cijene tenisica su odlicne..

xlr 02.05.2023. 10:34

To nije sluzbeni mizuno shop, toliko ti mogu reci samo letimicnim pogledom. Nema puno podataka o domeni osim da je vrlo friska. Nema ni adrese ili podataka o firmi. Scam.

1v@n 02.05.2023. 11:57

Jesi ti više kupio te tenisice? Ljudi brže stan nađu :lol2:

sinisa1989 02.05.2023. 12:03

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3673830)
https://www.mizunohrvatska.com/about_us.html
Ljudovi, dal je tko kupovao sa mizuno stranice?
Cijene tenisica su odlicne..

Cijene u kunama, traljav prijevod. Nikakve informacije o pravnom subjektu koji stoji iza web trgovine... Ne bih dalje ni gledao. Poslušaj savjet koji ti je kolegao napisao.

zvonac 02.05.2023. 12:31

@Ivan, nisam, još nisu na redu za kupnju:D Za sad gledam kakva je ponuda, ne pratim akcije, tak da mi dost njih prođe ispod radara..

@sinisa, Okačio sam link pa me zanimalo dal je ko kupovao, al očito je neki scam, tak da niš od njih, a i predobro je da bi bilo istinito.

Moshus 27.05.2023. 10:23

jel ovo legit stranica? https://11teamsports.hr
po svemu bi reko da je, al reko da provjerim ako je netko kupovao tamo.

EDIT: legit je i dosta su brzi sa isporukom.

zvonac 24.06.2023. 20:04

https://www.sportvision.hr/tenisice/...-gel-kayano-29
Uzeo ove asics gel kayano 29, nisu preudobne na peti al su zato stabilne, praktički po cijeloj dužini su udobne osim pete..
Isprobao mizuno wave horizon 6, ok su, one su isto za pronacijsko stopalo, al dpk sam ih probao, ne znam, nisu nešto udobne.

Probao hoka clifton 9 preudobne su, al su asics stabilnije na nogama, pošto imam spušteno stopalo, izbor je pao na asics, hoka je udobnija ali na uštrb stabilnosti.

Cijena u dućanu je prenapuhana, srećom je tu web shop da ublaži malo cijenu.

Za hodanje po oblacima će sljedeće bit hoka clifton 8/9:D One su super tenisice, samo što nisu namjenjene za pronacijsko (za pronacijsko stopalo su namjenjene hoka arahi 6, samo su mrvicu tvrđe) stopalo, a ipak kad se kupuju tenisice osim udobnosti gleda se i stabilnost, nekome je potonje uvjet za kupnju odnosno ključan faktor kod odabira, manje-više većina tenisica su udobne, tak da se ni s jednima nemre fulat.

zvonac 22.09.2023. 16:13

Koga zanima, pa bacite oko.

https://www.sportvision.hr/tenisice/...-gel-kayano-30
Ovaj vikend je 30% sniženje, asics gel kayano 30, ove su tenisice u rangu hoka, po udobnosti.

thezero 16.10.2023. 20:15

Ima li tko informaciju u kojoj trgovini bi u Zagrebu bio najveći izbor On tenisica, onako da ima za isprobati i vidjeti u živo?

Chuby 24.10.2023. 14:14

Trebam preporuku nečega što bi bilo najbliže Adidas Terrex Swift R2 GTX
Ove se više očito ne proizvode i nema nigdje u mom broju. Model koji ga nasljeđuje je žalostan pokušaj proizvodnje obuće (barem meni).

Tajl3r 24.10.2023. 14:49

(Za trcanje?)
Ako je za trail Hoka speedgoat ili čalanđer

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Juice 24.10.2023. 14:53

Citiraj:

Autor thezero (Post 3703985)
Ima li tko informaciju u kojoj trgovini bi u Zagrebu bio najveći izbor On tenisica, onako da ima za isprobati i vidjeti u živo?

Keindl Sport ima dosta modela.

Chuby 25.10.2023. 13:39

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3705414)
(Za trcanje?)
Ako je za trail Hoka speedgoat ili čalanđer

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Ovo su kao trekking tenisice, ja ih koristim kao svakodnevnu obucu.

c-shadow 25.10.2023. 16:51

@Chuby

Ako nije neka zahtjevna namjena, baci oko na Merrell razne modele, imaš ih posvuda od Hervisa nadalje.
Ja ih nosim kao svakodnevne, model Nova 3, nešto je manja ripna nego Terrex, ali dosta dobar đon s nešto vibrama, drže ok i meni su dobre. Supruga nosi Merrell ženski ekvivalent model toj Novi, zaboravih kako se zove, a ima i Merrell Moab isto za šlaparenje okolo, ta ima malo jaču ripnu i full vibram dolje i to se doslovno lijepi za podlogu.
https://www.merrell.com/US/en/nova-3/56428M.html

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:59.