![]() |
Citiraj:
U međuvremenu, uspio sam ih dobiti pa evo odgovor ako nekog zanima: "Do kraja ovog mjeseca ocekujemo zavrsetak gradnje primarne mreze nakon cega cemo krenuti sa gradnjom prikljucaka prema korisnicima." Živi bili pa vidjeli. |
cujem neke glasine da su odustali od istre/pojedinih gradova i okolnih naselja u istri..ima li istine u tim glasinama ili sve i dalje ide po planu?
|
Nemam pojma to za Istru iskreno.
@Estarriol to kad kažu "do kraja mjeseca" good luck :D Javi update neki u sljedecih mjesec dana ako te spoje ili što god. |
Ima kakvih korisnika na forumu?
Da stave speedtest rezultat, da vidimo ping i kakvu brzinu imaju prema van tj inozemstvu. Nekada lokalni isp-evi imaju dosta loše linkove prema van. |
danas na cavlima dobio letak za to, ali u mom selu nije na popisu
nadam se da ce i u moju vukojebinu neka optika doc kad tad |
Citiraj:
Vidio sam jedan speedtest na bug-u sa 4ms ali to je zato sta pingaju prema sloveniji automatski, da su odaberali bilo koji server iz Hrvatske bio bi 1ms kao na svakoj optici |
Slobodno se javite u inbox za info i pomoć oko administracije i predračuna te info oko dostupnosti
|
Citiraj:
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=306079 Tamo imate i moja pocetna iskustva. Za sada sve i dalje samo pozitivno. |
Nakon dugo vremena i tlačenja došla mi je optika, al od tcom-a, rune nema još dozvolu za provuć kabel na moju adresu. Lokacija Opatija
https://www.speedtest.net/result/11073309505.png |
super, koliko plaćaš?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedini problem s RUNE i Fibernetom koji sam imao do sada je kad su Parkovi Opatija srušili stup s glavnim optičkim kabelom pa sam 2-3 sata bio bez neta (toliko je RUNE trebao da pokrpa kabel). |
@antsec3
Koji dio Opatije? Meni u centru optike ni nema na vidiku, a centrala mi je na 50m od kuće. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Svi oce optiku i kaos je, uzeo bi i ja rune da nije t-com bas tu kod mene poceo razvlaciti svoje kabele. |
Citiraj:
Zasad optika od kad je dosla konstantno 500 i nije jos pala veza. Zasad super zadovoljan, jedino moram ulozit u Ap-ove da mogu tu brzinu na Wi-fi provuc :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Iskreno ne treba ni meni, bilo bi i 200 ok, al kad vec mogu za 10kn vise dobit 500 pa zasto ne. Jedino sto se sad moram bacat u investiciju 🤣 |
Citiraj:
|
https://www.ruralnetwork.eu/sl/novic...dnik-storitev/
Koliko vidim danas 30.03 došao update na Slovenskom RUNE kako će Telekom, A1, Telemach snošiti trošak od 150€ za priključak. Nadam se da će i tako A1 preuzeti trošak da mi netrebamo ako naravno odaberemo njihovu uslugu. Slovenci već imaju 3 najveća operatera koja mogu uzet kod RUNE + netrebaju plaćat priključak dok mi moramo plaćat priključat i nemamo baš nikog od velikih operatera za odabrat.. |
Dobra stara ide; Nada je kurva. Ali opet, nada umire posljednja. 😄😄😄
Sent using Tapatalk |
Ako ti misliš da će i naši operateri napraviti isto što i S(Z)lovenci, onda očigledno živiš u nekoj drugoj stvarnosti.
|
Dobro bi bilo da budu u ponudi, ako ništa drugo
A o tome dali bi ovako nešto napravili nema iluzije , zna se da nebi |
Citiraj:
|
Meni se status promijenio, sad pise unutar tri mjeseca opet :/
|
Citiraj:
|
Za mnoge od nas koji tu famoznu optiku neće nikad dobiti rune je bilo svijetlo na kraju tunela ali izgleda da je to jedna lampa na sredini koja je crkla.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk |
Točno to pa i ja čekam da iskopaju jedan dio na ulazu u moj kvart da povuču sekundar i čekaju dozvolu od grada Rijeke a to kako svi znamo treba puno vremena. Ja imam drugi problem sa netom kao i svi u mom kvartu i čekao bi tu rune optiku u laganini ali pošto mi se raspada net od podne do ponoći nažalost sam nestpljiv. Ko zna možda je i bolje šta čekamo koji mjesec više možda se taman aktivira A1 :)
|
Poruka za ekipu s istočnog dijela riječkog prstena...strpljenja dečki. Cijeli je projekt krenuo sa zapadne strane, od Liburnije, preko Matulja i Kastva i sad valjda izvode radove na Čavlima i još dalje i niže prema Kiriji. Stići će vlakno do svih vas, pogotovo kada zaprimaju interes ljudi koji nešto znaju o tehnologiji. Projekt je velik i opsežan, traži dosta velik broj timova kojima vrlo često mijenjaju prioritet, šetaju ih u krugu od 30km (očito nema dovoljno lokalne radne snage, pogotovo otkad je živnuo interes i A1/HT). Točno je da kasne i da ne ide sve po roku i opsegu, to je nažalost dio našeg prokletog nasljeđa neorganiziranosti i nedostatka kompetentne lokalne zajednice (čitaj: lokalni drkoši).
Taj isti HT sad panično 'hapsi' i upravitelje zgrada u rubnim dijelovima Rijeke kako bi 'zapišali' svoj teren i možda kroz par kvartala odradili spajanje. Jel zaista mislite da bi HT ikad Rijeku i okolicu stavio na listu prioriteta da im RUNE nije izveo nered s ovim rolloutom u 2 županije. U svakom slučaju ovo ne može biti loše jer će nekome taj isti HT možda iskrcati svoju infrastrukturu i ne mora čekati Rune. Ovdje sad moram stat da me ne bi etiketirali da radim za RUNE. Ne radim, ali mogu kao primjer reći da sam dokumentaciju za priključak predao u 08/2020, lokalni radovi na sekundaru su počeli početkom godine, a prije par dana sam mailom dobio predračun. BTW, lokacija Kastav. Ako nekog interesiraju detalji, nek se javi na PM ili pogleda temu na Bug-ovom forumu. |
Citiraj:
"Čim primarna infrastruktura bude spremna za ukopčanje korisnika (trenutno se rade završna mjerenja i testiranj) sustav će poslati uplatnice." Dakle, samo što nije!™ |
Od 01.07. spojen, odabrao Fibernet, 500/250.
Brzine redovno 5-10% veće od ugovorenih (vrlo fair QoS), 3 incidenta u 4 mjeseca (od toga 2 povezana s građevinskim radovima u SLO), odličan tehnički support (imam svoj router u bridge modu), nema filtiranja portova, sve je otvoreno. |
poz.
bacio oko na rune. vidim spajanje 750kn, al ja nigdje ne uspijevam naci kolko to mjesecno kosta. zanima me samo net i telefon (ako postoji kod njih; zbog staraca jer eto oni moraju imati fixni telefon facepalm). na njihovim stranicama mi pise dostupno (Čavle). kontejner pored vrtica im je 100ak m od moje kuce. fala. |
Rune pruža samo infrastrukturu a operatera biraš sam, imaš ga na prvoj stranici kad skrolaš dolje pod Ponude
https://www.ruralnetwork.eu/hr/ |
Kojeg bi operatera preporučili?
|
ja opet istrazujem. kojeg operatera preporucate na čavlima?
jesu svih 6 dostupnih svugdje ili to ide po podrucjima/zupanijama? kolko vidim terrakom ste dobrano popljuvali u njihovoj temi pa bi ih odma prekrizio. treba nam net+tel. tv nista. 100mbit mi sasvim ok. parica zadnje vrijeme (tkoma, 20mbit) steka, odspaja, ma za poludit...neznam jel router il veza, nije me vise ni briga, treba mi promjena. |
Svih 6 s dostupni svugdje, svi su napravili korvni ugovor sa RUNE.
https://fibernet.hr/internet-paketi/ 234 hrk/mjesečno za 100Mbit i fiksni telefon. |
na taj i ciljam, al me interesiralo i za ostale ako sam nesto previdio.
bez obziro koji se uzme placa se 750kn instalacija rune-u jel tak? koliko cekate zadnje vrijeme na spoj? kakav je router (admin access?) na fibernet-u? mogu podesavati stvari, port-ove? nemaju nikakve cgnatove i sl. stvari? hvala. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:02. |