![]() |
Citiraj:
Imam ja jedno pitanje ako netko zna, ako na mobu pokreneš hbo max i streamaš sa moba na tv, dali troši internet kućni na kojem je tv ili od moba? To mi sad palo na pamet jer ako troši mobilni pošto je pokrenuto na mobu imam brzinu neta preko 100 Mbps a kućni net je 30tak Mbps... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ako se casta s mobitela na neki uređaj (ne mora imati instaliranu aplikaciju taj odredišni uređaj) onda preuzima uređaj potrošnju interneta, a mob preuzima ulogu daljinskog (pauziranje, šaltanje i to). Nakon što se pokrene castanje, mobitel je potpuno neopterećen. Može se čak i ugasiti a nastaviti šaltati s daljinskim od telke ili se mobitel može koristiti za druge stvari - npr - pokreneš klincima zekoslava mrkvu i surfaš po mobitelu dok oni gledaju. Stariji chromecastovi uopće nemaju instalirane aplikacije i tako je to funkcioniralo. Može se castati i s kompa (browser) stvari pa i sam desktop. |
Pozdrav kolege, imam HBO premium (max-tv), zanima me ako se gledaju samo filmovi u ponudi, jel mi je isto otkazati HBO premium i uzeti HBO Max ? Tj. dal streaming servis nudi nešto više naslova ili je broj više-manje isti ?
BR |
Citiraj:
|
Citiraj:
HBO Max je uključen u HBO Premium paket. |
Citiraj:
Ovo možda? Ili nešto drugo? Edt. Možda ovo ipak... https://www.hgspot.hr/media-player-g...treamer-bijeli |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.protis.hr/products/detai...m_medium=click Vrlo koristan uređaj. Imam ga preko godinu dana i svakodnevno je u upotrebi. Imam stariji 49 inčni non-smart TV u dnevnom boravku i u biti ga je pretvorio taj uređaj u smart TV. Nosimo taj Chromecast sa sobom i na ljetovanja i uštekam u TV bilo gdje i imam i YT za klinca i za gledanje čega se sve zaželimo. Već nekoliko mjeseci koristim i Jellyfin aplikaciju na chromecastu u tandemu s Jellyfin serverom na mom kompu kao plex alternativu. Odličan medijski centar. Tako da sad serije i filmovi s torrenta idu fino u Jellyfin i gledamo preko Chromecasta kao da imamo vlastiti Netflix doma. Mogu se instalirati i HRTi i druge aplikacije pa se mogu i domaće stvari pratiti, premotavati i sl. Živio cloud :-D |
da li netko može provjeriti da li mu je na HBOmax dostupna serija "Nathan for you" ?
sinoc sam ju gledao, danas ni traga, a nigdje ne piše da su ju maknuli -.- |
Ne vidim je.
|
Citiraj:
hvala! |
Ima ko problem s HBO maxom na TVu? Konkretno Samsung (tizen ) 2017 ili 2016 mislim da je model.
Znaci , uđem u app, sve radi, pokrenem film / seriju, i nakon koju min kaze da mi ne radi internet i trazi da exitam app ili restartam hbo. ( Netflix normalno u to isto vrijeme radi, na mobu na istom Wifi-u isto radi) Uploadam sliku soon. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk Privitak 25098 |
Tu i tamo mi se to dogodi na LG C1 pa moram izaći iz app-a i ući nazad i onda radi, ali ne kao u tvom slučaju da nikako ne radi. Netflix isto radi bez problema kao i tebi.
HBO GO je isto bio smeće pa sam očekivao probleme i s MAX-om. Nikad oni neće biti na razini Netflix-a. |
Nope, nikakvh problema nemam. Isto imam Samsung i Tizen OS.
Samo je meni telka spojena kablom s routerom pa možda to čini razliku. A spojio ju kablom jer kad je bila prek wifija svako malo neka zajebancija je bila, pa se odspoji, pa nemre mrežu nać, itd. Kaj se tiče same aplikacije, puno bolja od prijašnje, fali joj malo brzine. I font su ubili, ne znam jesu li mogli sitniji još stavit. |
HBO Max vrtim na PS4, spojen lan kabel, hdmi u telku, s telke optičkim zvuk ide u AVR
|
Tako gubiš 5.1 zvuk, zašto ne direkt hdmi u AVR ? ako AVR nema hdmi onda direkt optika iz ps4 u AVR.
|
Citiraj:
Zato kaj je stariji AVR (Pioneer VSX-1017TXV) i ne podržava zvuk putem HDMI-a (15 strana u manualu). Razmišljam ga prodati samo prvo moram srediti neke druge stvari koje mi budu pocicale nofce. HDMI ide u telku a sa telke optika u AVR. Znam da nije baš rješenje ali drugog nema. Doduše na AVR-u imam trenutno 3 zvučnika (lijevi, desni i centralni). Trebal bi sub ali... |
Citiraj:
Moze bez problema gurati 5.1 preko optičkog. Sve je samo pitanje postavki i mogućnosti same televizije i receivera. |
Znam da može, pa i napisao sam zašto ne spoji direktno optički kabel iz ps4 u avr ako već ima stariji avr .
Skoro svi tv izbacuju stereo van sa svojih hdmi izvora inače, ne može 5.1 kroz hdmi pa da tv proslijedi opet van 5.1, rade svi downmix u stereo. Možda se eventualno promijenilo sa novijim verzijama hdmi , ali sumnjam. |
Imam Panasonic plazmu iz 2013. koja šalje 5.1 preko optičkog.
Kažem, sve ovisi o njegovoj konkretnoj opremi, ali ako je iole noviji TV “renomiranog” proizvođača, mislim da je veća šansa da mu šalje normalno 5.1 signal. Naravno da može i direktno spojiti optički iz PS4 u receiver pa biti miran. Trenutna opcija je jedino dobra ako nema ARC mogućnost na receiveru a i želi koristiti i TV kao izvor zvuka preko 1 kabela za sve (npr. ako koristi TV tuner za gledanje kanala ili ako koristi TV kao smart streaming uređaj…). Što je, ako sam dobro shvatio, upravo situacija koju kolega ima. |
TV je Panasonic TX-P42S30E
Plejka nema optički izlaz. https://www.haustor.eu/slike/2022-05...2050775252.png |
Je li neko primijetio da mu 1080p hbomax dosta lošu kvalitetu slike daje/kompresija malo jača?
Primjecujem to na windows kromu i na android uređaju od iskona s aplikacijom hbo max Toliko loše da si radije pustim isti film na stremio, tamo ima i 8gb 1080p puno kvalitetnija verzija Da nije preko vikenda gužva pa ograničavaju bitrate iz hbo, budem baš pogledao u ponedjeljak u neko drugo vrijeme BTW nudim jedan hbo max slot u zamjenu za netflix slot pod račun ako ima neko za kombinaciju godišnje ili nekako? |
Jel vam radi HBO MAX? Od jučer mi je crko
Edit: vidim da mi radi na kompu, u TV-u nešto zeza... |
Prije 2 sata je radio na PS4
|
Trazim HBO Max slot na dulje vrijeme
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G996B koristeći Tapatalk |
kaj se dešava sa hbo maxom
''Streaming services HBO Max and Discovery+ are set to combine into one huge new platform, NBC News reports. '' kaj to znači za nas pretplatnike, će ostat isto ili će mi dodat par eura -.- |
Baš me zanima kak će biti sa A1 pretplatnicima - HBO Max je uključen u pretplatu već u osnovnom paketu.
|
Na forum.hr je ekipa pisala da sredinom iduće godine spajanje kreće u Americi, a u Europi tek 2024.e tak da nema brige.
|
|
Kažu na GSMA da se to radi jer se Discovery+ pokazao stabilniji od HBO Max-a
https://www.gsmarena.com/hbo_max_and...news-55308.php |
HBO Max mi ide na zivce jer mi svakih 15ak min dropa kvalitetu na 480p pa treba minutu da je vrati na 1080p... Tu i tamo zabuffera.
Uredjaj je Shield pro, brzina neta 50+ Mbps, QoS prioritizira streaming usluge i Shield kao uredjaj. Ostali streaming servisi rade bez greske, ukljucujuci IPTV. HBO GO ne pamtim da je imao takvih problema. |
Na optici nikakvih problema s streamingom i kvalitetom. Nije pala kvaliteta nijednom do sada.
Jedino kaj me živcira je aplikacija njihova, mali font u opisima i to što svaku kategoriju abecedno prikazuje. |
Citiraj:
|
Nista wifi, samo zica. Neki dan je pao update appa, budemo vidjeli. Jednostavno nemam sta gledati tamo pa cu se strpiti dok ne uleti kakav sadrzaj :)
Tnx! |
Jebo ti app koji u 2022. ne može raditi normalno na wifi-u.
|
Ne znam sto bi vam rekao, app na android tv OS-u na Sony telki radi savršeno od prvog dana (imali smo HBO go pa smo od prvog dana automatski bili na HBO maxu).
Wi-Fi, max kvaliteta, bez ikakvog padanja u kvaliteti slike i bufferanja ili što ti ja znam čega. A pogledali smo tone toga... Moguće da ne rade jednako kvalitetne appove za sve uređaje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:26. |