PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   HBO MAX (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=297577)

zlocesti 24.03.2022. 17:19

Citiraj:

Autor MerrySmiley (Post 3591049)
Ma stvarno nije to neki problem. samo je čudno kad bingeaš i završi jedna epizoda, kreneš drugu, a nema titlova. Onda se sjetiš da opet trebaš ući u izbornik i ponovno aktivirati titlove.

Na mobitelima koliko sam čuo nema tog buga.

Svakako preporučam Chromecast taj s Android TVom. Ima čak i Bluetooth pa je fora gledati programe bez da se smeta ukućanima putem bežičnih slušalica - samo neka budu 5.0 verzije da nema laga.

Hvala, budem mu rekao pa neka kupi...

Imam ja jedno pitanje ako netko zna, ako na mobu pokreneš hbo max i streamaš sa moba na tv, dali troši internet kućni na kojem je tv ili od moba? To mi sad palo na pamet jer ako troši mobilni pošto je pokrenuto na mobu imam brzinu neta preko 100 Mbps a kućni net je 30tak Mbps...

9800pro 24.03.2022. 17:43

Citiraj:

Autor zlocesti (Post 3591052)
Hvala, budem mu rekao pa neka kupi...

Imam ja jedno pitanje ako netko zna, ako na mobu pokreneš hbo max i streamaš sa moba na tv, dali troši internet kućni na kojem je tv ili od moba? To mi sad palo na pamet jer ako troši mobilni pošto je pokrenuto na mobu imam brzinu neta preko 100 Mbps a kućni net je 30tak Mbps...

Pa ako je stream sa moba onda troši net od moba. Ako na telki imaš hbo app ne znam kako komuniciraju njih dve skupa, da li ova sa telke preuzme ili ne...ako preuzme onda telka troši net.

zlocesti 24.03.2022. 17:49

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 3591055)
Pa ako je stream sa moba onda troši net od moba. Ako na telki imaš hbo app ne znam kako komuniciraju njih dve skupa, da li ova sa telke preuzme ili ne...ako preuzme onda telka troši net.

Ma nisam još instalirao uopće na mob jer mi ne treba na mobu, nego sam se sjetio sada da mob piči na preko 100 mbit a tekla se vuče na 30tak mbit... Pa rekoh možda se može iskoristit (znam da mobu spojit tv na mob net ali ne radim to zato što mi samo troši bateriju dosta pa da ne uništavam mob bezze i punim non stop)

MerrySmiley 24.03.2022. 17:57

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 3591055)

Ako se streama s mobitela onda troši mob

ako se casta s mobitela na neki uređaj (ne mora imati instaliranu aplikaciju taj odredišni uređaj) onda preuzima uređaj potrošnju interneta, a mob preuzima ulogu daljinskog (pauziranje, šaltanje i to).
Nakon što se pokrene castanje, mobitel je potpuno neopterećen. Može se čak i ugasiti a nastaviti šaltati s daljinskim od telke ili se mobitel može koristiti za druge stvari - npr - pokreneš klincima zekoslava mrkvu i surfaš po mobitelu dok oni gledaju.

Stariji chromecastovi uopće nemaju instalirane aplikacije i tako je to funkcioniralo.

Može se castati i s kompa (browser) stvari pa i sam desktop.

Red_Dragon 24.03.2022. 18:59

Pozdrav kolege, imam HBO premium (max-tv), zanima me ako se gledaju samo filmovi u ponudi, jel mi je isto otkazati HBO premium i uzeti HBO Max ? Tj. dal streaming servis nudi nešto više naslova ili je broj više-manje isti ?

BR

G20Titan 24.03.2022. 19:22

Citiraj:

Autor zlocesti (Post 3591044)
Tnx, to sam i ja rekao na prvu, a što je sa ovim Chromecast playerom, nisam ni znao da to ima, ja kupio firestick... Kaže da je gledao po youtube solucije razne i da mu se taj Chromecast 4k player čini najbolji i da ga je našao kod nas za 550kn novi...

Gdje ga ima za 550 kn? Pazi da ne misli na https://www.mall.hr/medijski-playeri...ecast-ultra-4k GOOGLE Chromecast Ultra 4K jer to je samo za strimanje s moba na TV, a treba GOOGLE Chromecast 4 s Google TV

Mirkopoter 24.03.2022. 19:44

Citiraj:

Autor Red_Dragon (Post 3591074)
Pozdrav kolege, imam HBO premium (max-tv), zanima me ako se gledaju samo filmovi u ponudi, jel mi je isto otkazati HBO premium i uzeti HBO Max ? Tj. dal streaming servis nudi nešto više naslova ili je broj više-manje isti ?

BR

HBO Max je uključen u HBO Premium paket.

zlocesti 24.03.2022. 21:14

Citiraj:

Autor G20Titan (Post 3591080)
Gdje ga ima za 550 kn? Pazi da ne misli na https://www.mall.hr/medijski-playeri...ecast-ultra-4k GOOGLE Chromecast Ultra 4K jer to je samo za strimanje s moba na TV, a treba GOOGLE Chromecast 4 s Google TV

https://www.links.hr/hr/media-stream..._content=pp_16

Ovo možda? Ili nešto drugo?

Edt.
Možda ovo ipak...
https://www.hgspot.hr/media-player-g...treamer-bijeli

G20Titan 25.03.2022. 06:17

Citiraj:

Autor zlocesti (Post 3591109)

Ovaj iz HG Spota je taj o kojem je pisao kolega, ovaj iz Linksa je samo za strimanje s moba na tv, nema mogućnosti instalacije aplikacija.

zlocesti 25.03.2022. 07:34

Citiraj:

Autor G20Titan (Post 3591126)
Ovaj iz HG Spota je taj o kojem je pisao kolega, ovaj iz Linksa je samo za strimanje s moba na tv, nema mogućnosti instalacije aplikacija.

Ok, riješeno, budem mu rekao da mora kupiti taj gen 4 sa google tv pa neka plaća... Hvala :)

MerrySmiley 25.03.2022. 10:31

Citiraj:

Autor zlocesti (Post 3591130)
Ok, riješeno, budem mu rekao da mora kupiti taj gen 4 sa google tv pa neka plaća... Hvala :)

U protisu je 626 kn
https://www.protis.hr/products/detai...m_medium=click

Vrlo koristan uređaj. Imam ga preko godinu dana i svakodnevno je u upotrebi. Imam stariji 49 inčni non-smart TV u dnevnom boravku i u biti ga je pretvorio taj uređaj u smart TV.

Nosimo taj Chromecast sa sobom i na ljetovanja i uštekam u TV bilo gdje i imam i YT za klinca i za gledanje čega se sve zaželimo.

Već nekoliko mjeseci koristim i Jellyfin aplikaciju na chromecastu u tandemu s Jellyfin serverom na mom kompu kao plex alternativu. Odličan medijski centar. Tako da sad serije i filmovi s torrenta idu fino u Jellyfin i gledamo preko Chromecasta kao da imamo vlastiti Netflix doma.

Mogu se instalirati i HRTi i druge aplikacije pa se mogu i domaće stvari pratiti, premotavati i sl. Živio cloud :-D

Mičkec 10.04.2022. 21:19

da li netko može provjeriti da li mu je na HBOmax dostupna serija "Nathan for you" ?

sinoc sam ju gledao, danas ni traga, a nigdje ne piše da su ju maknuli -.-

xlr 10.04.2022. 21:34

Ne vidim je.

Mičkec 10.04.2022. 22:03

Citiraj:

Autor xlr (Post 3594140)
Ne vidim je.

sinoc sam napokon natrcao na to, i fakat je ok... ne kuzim kak su maknuli ak nije ni na jednoj listi serija koje će micati u travnju...

hvala!

Ati freak 03.05.2022. 14:19

Ima ko problem s HBO maxom na TVu? Konkretno Samsung (tizen ) 2017 ili 2016 mislim da je model.

Znaci , uđem u app, sve radi, pokrenem film / seriju, i nakon koju min kaze da mi ne radi internet i trazi da exitam app ili restartam hbo. ( Netflix normalno u to isto vrijeme radi, na mobu na istom Wifi-u isto radi)

Uploadam sliku soon.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Privitak 25098

Mirkopoter 05.05.2022. 09:59

Tu i tamo mi se to dogodi na LG C1 pa moram izaći iz app-a i ući nazad i onda radi, ali ne kao u tvom slučaju da nikako ne radi. Netflix isto radi bez problema kao i tebi.

HBO GO je isto bio smeće pa sam očekivao probleme i s MAX-om. Nikad oni neće biti na razini Netflix-a.

Juice 05.05.2022. 10:18

Nope, nikakvh problema nemam. Isto imam Samsung i Tizen OS.
Samo je meni telka spojena kablom s routerom pa možda to čini razliku. A spojio ju kablom jer kad je bila prek wifija svako malo neka zajebancija je bila, pa se odspoji, pa nemre mrežu nać, itd.

Kaj se tiče same aplikacije, puno bolja od prijašnje, fali joj malo brzine. I font su ubili, ne znam jesu li mogli sitniji još stavit.

spiderhr 05.05.2022. 10:35

HBO Max vrtim na PS4, spojen lan kabel, hdmi u telku, s telke optičkim zvuk ide u AVR

Ante M 05.05.2022. 22:38

Tako gubiš 5.1 zvuk, zašto ne direkt hdmi u AVR ? ako AVR nema hdmi onda direkt optika iz ps4 u AVR.

spiderhr 06.05.2022. 07:53

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3598867)
Tako gubiš 5.1 zvuk, zašto ne direkt hdmi u AVR ? ako AVR nema hdmi onda direkt optika iz ps4 u AVR.

Zato kaj je stariji AVR (Pioneer VSX-1017TXV) i ne podržava zvuk putem HDMI-a (15 strana u manualu).

Razmišljam ga prodati samo prvo moram srediti neke druge stvari koje mi budu pocicale nofce.

HDMI ide u telku a sa telke optika u AVR. Znam da nije baš rješenje ali drugog nema. Doduše na AVR-u imam trenutno 3 zvučnika (lijevi, desni i centralni). Trebal bi sub ali...

Igorr 06.05.2022. 12:11

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3598867)

Odakle ti to? :)
Moze bez problema gurati 5.1 preko optičkog.

Sve je samo pitanje postavki i mogućnosti same televizije i receivera.

Ante M 06.05.2022. 14:03

Znam da može, pa i napisao sam zašto ne spoji direktno optički kabel iz ps4 u avr ako već ima stariji avr .

Skoro svi tv izbacuju stereo van sa svojih hdmi izvora inače, ne može 5.1 kroz hdmi pa da tv proslijedi opet van 5.1, rade svi downmix u stereo. Možda se eventualno promijenilo sa novijim verzijama hdmi , ali sumnjam.

Igorr 07.05.2022. 09:11

Imam Panasonic plazmu iz 2013. koja šalje 5.1 preko optičkog.
Kažem, sve ovisi o njegovoj konkretnoj opremi, ali ako je iole noviji TV “renomiranog” proizvođača, mislim da je veća šansa da mu šalje normalno 5.1 signal.

Naravno da može i direktno spojiti optički iz PS4 u receiver pa biti miran.
Trenutna opcija je jedino dobra ako nema ARC mogućnost na receiveru a i želi koristiti i TV kao izvor zvuka preko 1 kabela za sve (npr. ako koristi TV tuner za gledanje kanala ili ako koristi TV kao smart streaming uređaj…).
Što je, ako sam dobro shvatio, upravo situacija koju kolega ima.

spiderhr 07.05.2022. 09:41

TV je Panasonic TX-P42S30E

Plejka nema optički izlaz.
https://www.haustor.eu/slike/2022-05...2050775252.png

M.Vlahovic 07.05.2022. 20:22

Je li neko primijetio da mu 1080p hbomax dosta lošu kvalitetu slike daje/kompresija malo jača?
Primjecujem to na windows kromu i na android uređaju od iskona s aplikacijom hbo max

Toliko loše da si radije pustim isti film na stremio, tamo ima i 8gb 1080p puno kvalitetnija verzija
Da nije preko vikenda gužva pa ograničavaju bitrate iz hbo, budem baš pogledao u ponedjeljak u neko drugo vrijeme

BTW nudim jedan hbo max slot u zamjenu za netflix slot pod račun ako ima neko za kombinaciju godišnje ili nekako?

Firecracker 05.06.2022. 14:09

Jel vam radi HBO MAX? Od jučer mi je crko

Edit: vidim da mi radi na kompu, u TV-u nešto zeza...

spiderhr 05.06.2022. 16:48

Prije 2 sata je radio na PS4

dukee 28.06.2022. 08:59

Trazim HBO Max slot na dulje vrijeme

xXTheLuka1998xX 29.06.2022. 12:05

Citiraj:

Autor dukee (Post 3608694)
Trazim HBO Max slot na dulje vrijeme

Imate pp

Poslano sa mog SM-G996B koristeći Tapatalk

mamutarka 05.08.2022. 12:25

kaj se dešava sa hbo maxom

''Streaming services HBO Max and Discovery+ are set to combine into one huge new platform, NBC News reports. ''

kaj to znači za nas pretplatnike, će ostat isto ili će mi dodat par eura -.-

listerstorm 05.08.2022. 15:26

Baš me zanima kak će biti sa A1 pretplatnicima - HBO Max je uključen u pretplatu već u osnovnom paketu.

cic 05.08.2022. 18:10

Na forum.hr je ekipa pisala da sredinom iduće godine spajanje kreće u Americi, a u Europi tek 2024.e tak da nema brige.

mamutarka 05.08.2022. 18:29

nema brige, ali doći će i taj dan :D

https://i.imgur.com/Z6Njb5S.png

coconut 06.08.2022. 12:25

Kažu na GSMA da se to radi jer se Discovery+ pokazao stabilniji od HBO Max-a
https://www.gsmarena.com/hbo_max_and...news-55308.php

xlr 06.08.2022. 13:18

HBO Max mi ide na zivce jer mi svakih 15ak min dropa kvalitetu na 480p pa treba minutu da je vrati na 1080p... Tu i tamo zabuffera.

Uredjaj je Shield pro, brzina neta 50+ Mbps, QoS prioritizira streaming usluge i Shield kao uredjaj. Ostali streaming servisi rade bez greske, ukljucujuci IPTV. HBO GO ne pamtim da je imao takvih problema.

Juice 06.08.2022. 14:10

Na optici nikakvih problema s streamingom i kvalitetom. Nije pala kvaliteta nijednom do sada.
Jedino kaj me živcira je aplikacija njihova, mali font u opisima i to što svaku kategoriju abecedno prikazuje.

Stipest 10.08.2022. 15:26

Citiraj:

Autor xlr (Post 3615600)
HBO Max mi ide na zivce jer mi svakih 15ak min dropa kvalitetu na 480p pa treba minutu da je vrati na 1080p... Tu i tamo zabuffera.

Uredjaj je Shield pro, brzina neta 50+ Mbps, QoS prioritizira streaming usluge i Shield kao uredjaj. Ostali streaming servisi rade bez greske, ukljucujuci IPTV. HBO GO ne pamtim da je imao takvih problema.

Ja isto nemam tih problema. Dugo godina sam imao HBO GO i sada HBO Max. Gledam preko Android boxa (EON) i preko app u LG TV-u. Jedina napomena je da su i box i TV spojeni žično na net. Net je 1 Gb/100 Mbit, ali to i nije bitno, jer su LAN portovi 100 Mbit. Bitna je stabilnost u odnosu na wi-fi.

xlr 10.08.2022. 18:42

Nista wifi, samo zica. Neki dan je pao update appa, budemo vidjeli. Jednostavno nemam sta gledati tamo pa cu se strpiti dok ne uleti kakav sadrzaj :)
Tnx!

Mirkopoter 10.08.2022. 22:17

Jebo ti app koji u 2022. ne može raditi normalno na wifi-u.

Igorr 11.08.2022. 10:13

Ne znam sto bi vam rekao, app na android tv OS-u na Sony telki radi savršeno od prvog dana (imali smo HBO go pa smo od prvog dana automatski bili na HBO maxu).
Wi-Fi, max kvaliteta, bez ikakvog padanja u kvaliteti slike i bufferanja ili što ti ja znam čega.
A pogledali smo tone toga...

Moguće da ne rade jednako kvalitetne appove za sve uređaje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:26.