![]() |
Prilikom dinamičkog dodjeljivanja IP adrese svakih 24 sata jeli nužan disconnect i reconnect routera?
Prilično je frustrirajuće kada nešto radiš na internet-u i onda pukne. Neznam jeli mi se to prije događalo na starim routerima ili samo nisam primjetio. |
Normalno je da tada treba i radi reconnect,
druga je stvar šta šroteksu iz naslova za to "treba tri dana". Žrtvuj se jednom pa ga ugasi - upali u neko gluho doba noći pa ti po danu neće to raditi tj. smetati. |
Citiraj:
Probati ću ga namjestiti da radi reconnect noću. |
Citiraj:
3.4. 3:22:28 - 4.4. 3:22:28 4.4. 3:22:33 - 5.4. 3:22:33 5.4. 3:22:38 - 6.4. 3:22:38 6.4. 3:22:43 - 7.4. 3:22:43 7.4. 3:22:48 - 8.4. 3:22:48 To je meni brze od bilokojeg routera koji mi je HT dosad dodijelio i uopce me ne dira u kojem dobu dana se dogodi taj kratki prekid od 10ak sek. Nije da branim taj router, ali svasta sam o njemu procitao sto ne stoji, kao ni ova "tri dana" za reconect. |
Onda je krivi info, možda jer je ovaj Plus noviji / bolji od prethodnika.
|
U biti, kada malo bolje pogledaš, ovaj plus je zapravo najbolje što HT ima u ponudi (ne računajući dodatna plaćanja za "premium" router koji zapravo ni nemožeš još dobiti na bakru ako se ne varam...).
|
Bio bi dobar router da piše negdje max brzina koju je moguće dobiti po parici, a ne samo trenutna. 55Mbit je recimo dovoljno za Turbo 50 dok 49Mbit nije.
ZTE 05.06.2019 Actual Rate(Up/Down) 16383/46601 kbps Attainable Rate(Up/Down) 23826/48640 kbps Noise Margin(Up/Down) 10.8/7.1 dB Line Attenuation(Up/Down) 26.6/21.4 dB Output Power(Up/Down) 14.1/9.7 dBm Na ZTE: ZTE 23.03.2020 Actual Rate(Up/Down) 8205/46749 kbps Attainable Rate(Up/Down) 23740/49429 kbps Noise Margin(Up/Down) 19/8.1 dB Line Attenuation(Up/Down) 26.4/21.3 dB Output Power(Up/Down) 14.1/9.7 dBm Na SpeedPort Plus: DSL downstream 49455 kBit/s DSL upstream 8204 kBit/s Transmission mode VDSL2-17A Annex B SNR (Down/Up) 9.0 / 22.0 dB Attenuation (Down/Up) 17.5 / 21.5 dB Na SZK kažu Turbo 50 bi išao da nema MaxTV-a, na Turbo 50 garantiraju 35-50Mbit (toliko se ima), pa ne možeš lagati da TV uzima 15 Mbit. Radi uploada mi treba Turbo 50, ali nemoeš se s rogatim bosti. |
Poznato da je T-Koma malo "tvrd" po tom pitanju, time se zapravo štite i smanjuju si pritužbe / probleme.
Alternativni operateri (dok su postojali, recimo to tako), su znali biti fleksibilniji pa su znali "slagati" profil da se izvuče max. obzirom na usluge i stanje linije. Razumljivo je da želiš više / brže ali isto tako moraš biti svjestan da šta se više približavaš max. mogućnosti pojedine linije skoro eksponencijalno rastu problemi. Isto tako, kako misliš "progurati 50+ nečega onamo gdje "prolazi" 49 nečega ? Bolje imati malo sporije i stabilno nego nazivno višu brzinu i nestabilnu konekciju. Ako ti "fali" bandwith - a onda gledaj opcije drugog spojnog puta A1 coax ili nečija optika. Nema tu druge opcije :amen: |
Citiraj:
|
SpeedportPlus u odnosu na prijasnje rutere ima:
Bolji i kvalitetniji WiFI Podržava 2.4 i 5 GHz frekvencijske raspone Podržava standarde 802.11 a/b/g/n/ac -> veća brzina putem WiFi-a Band steering Ima tu jos stvari,ali koje korisniku nisu bitne Takoder ima redovan update firmware sa kojim se updejtaju preformanse. Ostalo je jos malo korisnika koji nisu migrirani na speedport plus |
Citiraj:
|
da,ali na Speedport W724V nemas band steering,pa ti ta funkcionalnost i ne radi bas kako treba,pogotovo ako se radi o vecem stanu ili kuci.
|
Ja sam jutros dobio W724V Type Ci 11ac. Vidim da na njemu piše proizveden 09/2017.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Piše u postavkama da ima s time da mi je 5GHz po defaultu isključen. Za promjenu treba ući u njegove postavke (192.168.1.1; user: user; pass: serial number) i upaliti ga.
|
Citiraj:
Jos jedna HT-ova debilana, za taj 5GHz WiFi nemas mogucnost spremit svoja podesavanja na njihovom portalu, imas samo za 2,4GHz. Znaci, kad ti oni (ili ti sam) naprave tvornicki reset ne vrate ti se podaci za 5GHz mrezu, nego se oni resetiraju na dofoltne. |
Ja nemogu odgovoriti na ovaj post, izbaci connection reset.
I sad je prošlo. A pokušao 100 puta danas. Uglavnom, samo htio reći da se moj ponaša kao Kasda u router modu. |
Citiraj:
Čim manje updejta tim bolje, ako nešto radi onda ne treba to popravljati jer se tad to obično zasere samo. |
Zavisi od situacije, drugi su imali odr. ptobleme, zato je išao update kojim su ih popravljali.
|
imali smo problema sa zadnjim firmware,kada skidas neki veci file onda download stane i bridge mode nije dobro radio.
Zadnji firmware 0.30 dobro radi,nije bilo puno prituzba... |
A ne mogu reply napraviti...
A kako si riješio bridge? Pass through sa pogrešnim loginom za dsl? Btw ovaj moj je još na 0.20, da ih zovem na Uskrs da dignu firmware? |
Momci, ima li itko ideju zašto navedeni ruter svaku večer u 00:39-00:40 izgubi vezu. Tj. ugasi se Online na 10 sekundi i vrati, nije da se restarta skroz.
Uvik u isto vrime... Optika (T-Com) 200/100. |
To je normalni 24H reconnect,
ako ti smeta ugasi - upali u neko gluho doba noći ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo, meni danas na ovom routeru baterija sa 91 pala na 78 u sat vremena kak sam bil spojen na wifi, a samo sam listal novine.
Jel to normalno il sam ja zabrijal malo. |
Pa misilm da nije, jer taj router ni jednom od 6-8 stalno spojenih mobitela ne trosi tako bateriju...
Cak ne znam ni na koji bi to nacin router mogao prekomjerno trosit bateriju mobitela, pa bi mi neko suvislo objasnjenje te meni tajanstvene pojave bilo dobrodoslo. |
O da, "tajanstvena pojava" je poznata,
uglavnom se to dešava kod (android) mobitela u kombinaciji sa nekim AP - ovima ili Router - ima. Ako me sjećanje dobro služi, neki model Zamzunga je bio poznat po tome, toliko da su na brzinu gurali fw update (mobitela). Da se ne shvati krivo, nije to specijalitet samo Zamzunga. Lako je shvatljivo kada baterija curi jer si nekog vraga radio / gledao, ali se iznenadiš da curi i dok je u standby, samo spojen ... |
Sad vidim da imam stari firmware ( završava sa 020 ) pa da možda zatražim najnoviji ako uopće dobijem sa njim.
Inače internet je ok. Isključio sam 5GHz u postavkama pa budemo vidili. |
Citiraj:
@freddie, svakako trazi SZK da ti puste novi firmware, jer moja su zapazanja temeljena na .30 verziji. Iako mislim da to ne moze bit do routera nego je vise do mobitela, ali kak ne znam detalje, moje misljenje je za.urac :chears: |
Ne znam precizno, pretpostavljam nekakav glupi ping ili nešto sl.
|
Malo istražujem ividim po netu kakti recimo novi fw 029 je loš i onda ljudi tražili da se vrate na 024. Sad budi pametan ......
|
Citiraj:
Nisam nigdje vidio da se neko zali na tu verziju. |
Jel 030 još uvijek ima problema s PPPoE reconnectom? Sniffao sam sa OpenWrt uspostavljanje PPPoE konekcije i uhvatio neke korisne podatke, može li se na Speedšrotu upisati ručno Access concentrator name i Host-Uniq tag?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne radi mi DLNA server (memorijski stick sa hrpom multimedije uštekan u USB port speedport+) - na starom speedportu je to radilo savršeno dobro :fiju: |
Citiraj:
@Andrija M, ti se zalis na router, a ne na verziju firmware-a ;) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:01. |