![]() |
Kod GPU ćeš barem prodati kartice. A šta sa asic koji više nije profitabilan? Ništa...
|
Mislim da nema garancije kod majnanja opcenito. Moze biti super za dva mjeseca a mozes majnat u minusu s ASICom..
Sto se samog uredaja tice, meni je to odlicno jer je plug and play, doslovno nikakvih problema nisam imao s njima za razliku od GPUa... Kad sam ja kupovao, rekli su mi da sam lud a ispalo je bas dobro :) S druge strane evo sad prodajem Antminer S9 jer necu imati gdje s njim nakon sto prode zima.. pa usput slobodno nek se javi ako je netko zainteresiran :) |
Citiraj:
|
Zašto bi mu carinili ako ide iz EU, jedino ako porezna kasnije ne pita za PDV.
|
S9 pao na 2000$ sa napajanjem, isporuka skoro pa odmah. Dolaze li novi ili trenutni trend utječe na prodaju?
Usput, kad nebi računali trošak energije, dali je S9 duplo kvalitetniji od Pangoline M3 koji je 1180$ i isporuka u trećem mjesecu, 1 - 1,5 TH razlike? |
Ma ja mislim da sve to iste tvornice lupaju tako da je kvaliteta plus minus ista...
Pangoline M3 brutalno puno struje trosi za ono sto daje u usporedbi sa S9 a cijena minera kod Bitmaina uvijek prati trziste.. Ako stvarno nemas trosak struje kupi bilo sta i rokaj :) |
Citiraj:
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
Navodno je Cryptonight 20000h/s ASIC miner ugledao svjetlo dana pije samo 60w i košta 3600$. Sa Baikal twitera.
|
Monero ekipa su rekli da će promijeniti algo tako da cryptonight-monero se neće majnati preko Baikala.
|
Daje on 20$ dnevno i bez monera, samo 3800 +pdv, čudo dolara :-)
|
Evo za one dubljeg dzepa, Bitmain izbacuje novi miner... samo 12k$ :lol2:
|
To nema šanse da otplatiš prije nego nastane poplava istih a težina ode u nebo. Tko ima te novce po meni bolje je kupiti za cash kripto nego ovu nesigurnu ciglu.
|
rip cryptonight... 220kh!!!
|
Kada stignu, a i cijena je prava sitnica, 12k $
A monero će forknuti navodno krajem mjeseca i izbaciti ASIC-e iz igre, vjerojatno i ostali coini na cryptonight algou Tako da će ostati grijalice od 12k $ koje su već sigurno neko vrijeme mineale Da mi je samo vidjeti idiota koji će to kupiti :D |
Citiraj:
:D |
Nedam eth ispod 1.4k da ga jebeš :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
Ljudi na bitcointalku su uvjereni da hoće, spominje se cryptonight V7, claymore je već i najavio novi miner za to
Ok, baikali su FPGA i oni bi mogli igrati, ali sa 10 puta manjim hashrateom za trećinu cijene ovoga Vidjet ćemo, sve su to špekulacije Nakraju krajeva, bmk, ja sam sa svim raspoloživim krampovima na ETH, samo da ne izađe "najavljivani" ETH ASIC jer ako to izađe onda su ama baš svi coini popušili karinu kada se ogromna masa GPU-ova počne switchati Citiraj:
|
Citiraj:
|
Situacija oko A3 i sie postaje uzbudljiva. Kinezi i ostali istočnjaci lagano pale svoje iz ovog drugog batcha, trenutni rewards dnevni je oko 1390 sie. Dali će pasti ispod 800 kad i mi u europi popalimo svoje minere ( ili možda grijalice) :-) ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Btw kako onda objasnjavas ovaj rast i pad profitabilnosti nakon svakog batcha ako se to uvijek vrti isti broj minera samo mijenjanju pozicije po svijetu? :fiju: |
Citiraj:
Oni sebi isplate taj uređaj i prodaju ga za čistu lovu. Možda ne rudare s kasnijim pošiljkama, ali dam se kladit da na početku rudare isključivo oni. |
Citiraj:
sinoć u 19h: diff 6 660 000 Th rewards 1492 SC večeras u 23h: diff 8,491,334 TH rewards 1374 SC Očito su uletili novi uređaji 20.03.2018 diff 12,000,000 TH rewards 888 Sc Ovo je vjerovatno stanje za duži period. Još jedino ja i @problem_child nismo upalili svoga, valjda će ga isporučit sutra. |
Evo a3ica je u doalsku :)
Javljam dojmove |
i moj S9 bi trebao sutra stići...
wohooo :D |
Citiraj:
|
Imam problem s novim A3 Bitmain minerom. Kad ga se uključi u struju ne pali se ni crvena ni zelena lampica, ventilatori se vrte, nema IP adrese, ne može se resetirati uz pomoć gumba...sve sam pokušao pa čak i flashati preko SD kartice i ništa...jel ima netko ikakvu ideju...HELP
|
Citiraj:
|
Nisam nikad uspio uči na sučelje, jer nema IP adrese...komp uopće ga ne vidi...pokušao sam flashati preko ugrađenog slota za SD karticu ali ništa nije uspjelo
|
Citiraj:
Da li si ga ostavio par min tako ukljucenog (treba im malo vise vremena da se spoje)? |
Spojio u router i ništa. Pustio satima, ništa. Restartao tisuću puta ništa. Pokušao resetirati pomoću gumba 100x ništa. Niti crvena niti zelena lampica ne gori, ventilatori rade. Pokušaj preko SD kartice neuspio...ideja ponestaje
|
Možda je DOA?
|
Citiraj:
Nemam pojma, mene je jedan nesto zezao ali je svaki put iskocio na mrezi nakon sto ga potrazim s njihovim finderom... https://shop.bitmain.com/support.htm...99PVD2K0vz0693 |
da, nažalost ovaj uopće ne reagira, niti svijetli zeleno
|
Moguće da je DOA, uopće ne mogu procijeniti jeli hash boardovi rade ili ne
|
meni S9 stigao danas
majnam na antpool-u...patio sam se sa konfiguriranjem jedno sat i pol vremena da bih na kraju skužio da mu treba 5-10 min da počne raditi sa novim postavkama :hitthewal: ono, pejstam adrese pool-ova, pa Save&Apply, pa pričekam minutu dvije, provjerim "Miner Status" a tam nema ništ...pa probam drugačiji naziv workera...pa opet niš, pa probam ovo, pa ono... :nono: uglavnom, radi OK, razina buke me šokirala, ono, znao sam da je bučan, al tak šta stvarno nisam očekivao, radi kao perilica rublja kad vrti centrifugu :D također ispušni vent jako puše, i stvarno dobro grije @Mrkizg: si probao spojiti na mjerač potrošnje ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:44. |