![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma problem je šta se želim spojit na 4G al ne mogu, jedina stvar šta sam krivo reko je to za tu riblju kost. Nema nikakvu ulogu apsolutno meni se pogodilo da dok je nije bilo je bila slabija brzina a dok sam ju priključio je brzina porasla (očito bila mreža zatrpana) Ali opet meni je pozicija na kojoj koristim router loša i zato je brzina takva. Čim izađem iz ulice mi brzina brutalna. Ali ako se usporedi brzina koja mi je dostupna preko fiksne linije i sad ova ovo je 5 puta veća brzina tak da mogu bit zadovoljan. Ljudi ako neko ima kakvu antenu za preporučit bilo bi super. :fiju: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
JK |
Citiraj:
|
Citiraj:
Svaka LOG Periodic je otvoreni DIPOL, bila za TV, GSM/LTE, WiFi itd... Otvoreni dipol je ~75Ω Zatvoreni dipol je ~240Ω ( Bozo Metzger - Radio Tehnika za amatere i tehničare ) U otvoreni dipol Tv antene stavljas kabl one impedancije koju zahtjeva uredjaj !! Znaci ako je Tv u pitanju stavit ces 75Ω no ako je u pitanju uredjaj koji ima impedanciju 50Ω onda ces staviti i takav kabl. Sto se tice Zatvorenog dipola od Tv antene recimo Yagi on je ~240Ω ali je prilagodjen asimetricnim clanom ( balunom ) na 75Ω dakle ako se isti skine i stavi odgovarajuci asimetricni clan za 50Ω uredjaj tehnicki gledano posto je antena glupa primat ce i LTE jer qujac ona zna prepoznati sta je WiFi, UHF, 3G ili LTE, anteni je svaki VAL isti ! Daklen u teoriji takozvana "Tv antena" ( mada ta klasifikacija ne postoji uopce jer antena moze biti kategorizirana samo prema frekventnom spektru za koji je dizajnirana ) moze posluziti za prijem LTE-a na 800MHz ! Valja prilagoditi impedancu za LOG odgovarajucim kablom od 50Ω a za tipa Yagi drugim asimetricnim clanom + 50Ω kabl NO problem je drugi zasto se to ne radi... Direktori na Yagi ili LOG anteni su odredjene duzine i nalaze se na odredjenom razmaku jedan od drugoga tako da primaju na sebe 1/2, 1/4, 1/8 ili 1/16 Vala na sebe. Ako pogledas bilo koju LOG antenu dizajniranu za prijem UHF 21 – 69 ( 470-860MHz ) te uklonis sa nje sve direktore osim za K: 60,61,62,63,64,65,66,67 i 68 ( 790-846MHz ) dobit ces antenu za LTE recimo Vipa na 800MHz, al samo Vip-a. Za t-com trebas i K:70 koji nije u upotrebi a ne trebas K:61 i 62. Dakle radilo bi i sa t-com na 800MHz ali u smanjenom spektru tj. -8MHz u 847-862MHz rasponu jer zadnji K.69 je 854MHz. Koliko ce biti pojacanje i sama dobit je problem za sebe i podlozno ispitivanju u praksi. Dakle tvoja opaska da se te antene ne mogu koristi radi impedancije nije tocna jer u konacnici impedancija antene LOG za UHF ili za GSM/LTE je ista a drugi je kabl samo... |
S obzirom da mi je tehnicki gledano, prosao prvi dan testiranja - bez testiranja, ovo je malo pizdinski... :nono:
|
Evo još jedno mjerenje
Xperia z5c Svaki put kad stavim sim u mob moram prvo spojit na 3g pa onda na 4g, inače ne radi. Nije mi jasno zašto, al tako je. Mislim da mi antene više neće trebat. Samo dobar router.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...03f4f7b191.jpg |
citam sad malo odredbe ugovora... tele2 ima pravo aktivirati sim-karticu u roku od 7 dana...
a probni rok za vracanje opreme je 5 dana... ne znam jel smijesno ili zalosno :D |
Dobro jutro radni narode! evo docekao sam "cijan" lampicu :lol2:
Lokacija: Đurđevac Ruter: na prozoru, okrenut prema jugu, drugi kat, kvart s kucama. Brzine moram priznat osciliraju, jedino sto je konstantno je ping. Ping preme tele2 serveru u zagrebu je 14-15 (konstantnih), prema ostalim serverima (optima 14-17, vip 15), cak i prema inozemnim serverima (amis slovenija 24, citycom austrija 25) je bolji nego prema t-comu koji iznosi 38-40. DL je u prosjeku oko 36 megabita, upload oko 46 megabita... tu i tamo poludi pa skoci do 45 mbita u downloadu... kompletni rezultati su ovdje: http://image.prntscr.com/image/70032...e37f2ce8aa.jpg U mobitel sim-icu ne mogu stavit jer je full size sim card :/ |
Pa ne počinje vremenski rok za vraćanje opreme od aktivacije usluge?
Testiraj u 12h tijekom radnog dana i u 19h+21h danas navečer |
je, tako je... znaci najkasnije u srijedu moram vratiti... ;)
bez brige, budem u narednih 24h odvrtio jos barem 20-tak testova ;) |
Meni je 3u1 SIM... Al sam uzeo samo SIM, bez ugovora i routera
Baš mi je čudno da je full size, kod Vipa je isto bio 3u1 Sent from my E5823 using Tapatalk |
uglavnom brzina oscilira sto se vidi na torrentu, ovak to izgleda dok se skida fajl od 11+ GB, brzina je do 4.5 MB / s
http://image.prntscr.com/image/99b96...5b80b5af09.jpg nakon nekog vremena mi pukne veza, ma da u interfaceu od rutera pokazuje da je uredno spojen. windows dijagnostika pokazuje da nekaj DNS zea... probal preko moba, isto ne radi, tak da nije do mog kompa... http://image.prntscr.com/image/60826...67007ecc29.jpg ideje kaj na ruteru promjenit od postavki? edit: net krepava samo dok se koristi p2p... dok se ne koristi, net uredno radi... |
1 privitaka
Evo da podijelim i moje iskustvo.
Uredaj stavljen na terasu i spojen na vanjsku antenu isto od huaweia, za sada nema bitne razlike, s time da se nisam stigao igrati sa razlicitim mjestima po kuci. Budem kasnije zajedno sa skidanjem necega i igrama. Uglavnom ovo su rezultati Privitak 18003 |
da, ni kod mene nema razlike s antenicom.
btw dok sam prebirao po postavkama rutera nasao sam informaciju da ruter podrzava maksimalno 5 spojenih uredjaja odgovor tele2 na fejsu: "Točka 17 uvjeta korištenja navedene uslugue kaže: Usluge iz ovih Uvjeta korištenja nisu namijenjene za komercijalnu uporabu, preprodaju trećim stranama, P2P (peer to peer protokoli za dijeljenje podataka), kao M2M rješenje (machine to machine / device to device za upload i/ili download) i slično pa je samim time moguće da je isto uzrok pucanja konekcije. Demijan" edit: ipak nije do p2p-a, crkava i ovako... |
Citiraj:
Ovo da si ti prihvatio, a ne supruga je drugo. |
ako uzmeš sim karticu bez ugovora, možeš li koristiti uslugu jedan mjesec pa drugi otkazat, pa onda opet sa istom tom karticom ih nazvat da ti aktiviraju drugi mjesec itd. dakle da sam biraš kad ćeš biti uključen i koristiti to. ili sa jednom sim karticom vrijedi samo jednom do prvog otkazivanja i to je to, ona se vraća (ili baca, svejedno) jer dalje je za tebe neupotrebljiva?
|
mislim da ovo drugo... jer kolko se sjecam od sinoc (ne da mi se ici trazit, font je 4 valjda na 3 strane :D ) pise u ugovoru da je kartica i dalje vlasnistvo tele 2 i mislim da ju treba vratit ako prekines jedan od narednih mjeseci (bez ugovora naravno)
|
Citiraj:
Bilo mi je malo sumnjivo kad sam vidio da je svaku stanicu mapirao "sipe", pomislio sam da je to neki TELE2 official lik. A kad ono ti. Poznat si mi s F2N i od tud, ali nisam povezao. :D Fala kralju, imaš pivo od mene. :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
evo sta pise u opcijama, nisam isprobavao, zena i ja imamo komp, 2 laptopa, 2 moba, tak da iznad toga ni ne mogu isprobat :lol2: http://image.prntscr.com/image/a38ed...2c74af20e9.jpg |
Citiraj:
Slobodno se pridruži mapiranju :D. Sve Sve zapadno od Sesveta te sve sjevernije od Splita sam ja mapirao više manje (kad sam nabavio 4G telefon). Svaka bazna stanica ima lijep i realan dijagram zračenja, lijepo se vide rupe u signalu, također vidi se da se Tele2 može uhvatit i u Trstu :D Iz službene karte sam izvadio sve lokacije baznih stanica, poslao ovom frajeru i sve trenutne i sve buduće su odmah točno locirane. Svim ostalima kojima se rade akrobacije s modemom. Ovo je službena karta svih baznih stanica Tele2 u Hrvatskoj. https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?...nitalMapSize=0 Koraci 1. Pogasite si sastrane boju pokrivenosti jer je ionako za 3G da vam ne smeta 2. Zumirajte 1-2 koraka i s desne strane vam se pojavi Show Elements 3. Kliknite na to i sad dobijete plavu točkicu što su vam sve bazne stanice. 4. Kad mišem prijeđete preko bazne stanice ili kliknete na nju dobijete kod bazne stanice u ovom formatu http://deviantpics.com/images/2017/0...tled2Elx38.png HR - Država U G L - UMTS, GPRS, LTE - više manje sve imaju LTE, ja sam zasad našao samo 1 baznu stanicu koja ima samo 2G/3G ZAG - 3 slova županije 1794 - kod bazne stanice Na mobitelima i vjerojatno u Huawei ćete vidjeti ovakav broj 41794. Ako je kod 3 broja onda ide nula između 4 i koda bazne stanice - 40xxx Karta se ažurira, evo postavili su Tele2 baznu stanicu na novi aerodromski terminal, već je ima na karti :) Ako ima netko još nekakvih pitanja pucate :) Ili ako netko hoće XML datoteku svih Tele2 baznih stanica s lokacijom isto se javite :) |
Ja nažalost nemam TELE2, na bonbonu/HTu sam, a još imam i iPhone, tak da nemrem sudjelovat. :(
|
Citiraj:
evo ja pogledao, u djurdjevcu je stanica koliko vidim na kolodvoru na silosu :) @icytexx i ja sam na bonbonu :) |
Ja imam trenutno spojeno 4 uređaja preko wlan-a i 3 preko lan-a,znači ukupno 7.Ovo ograničenje od 5 je biće za wlan.
|
http://i.imgur.com/eJwA2vV.png
Tele2 kartica u Galaxyu S5 Može li neko pogledati da li ima pod APN: internet.tele2.hr ili mobileinternet.tele2.hr. APN se nalazi na stranici rutera pod Postavke > Dial-up > Upravljanje profilom. |
2 privitaka
koliko se meni čini da je tih 5 korisnika za server, a ne općenito koliko je ljudi je na uređaju
*Up to 32 wireless users could be connected simultaneously prema ovoj slici http://forum.pcekspert.com/attachmen...1&d=1493466673 moram pomjerat antene prema toj formuli razmak za 800mhz je 76cm optimalan a za 1800mhz 35cm i ono što mi još nije jasno... na slici gore su antene prema vani, a ovdje prema unutra http://forum.pcekspert.com/attachmen...1&d=1493466673 jel to igra ulogu? |
Evo i ja sam odšeto do Tele2 i uzeo pokućni (bez ugovora). Žena kaže da se može normalno prekinuti kada god želi, za 2 ili 10 dana, naplati se korištenje u tom razdoblju. Za prekid ipak se treba otići na prodajno mjesto, preko SZK kaže "možda bi i moglo" ali da budem 100% siguran najbolje doći sa papirom sa kojim sam i uzeo Pokućni i otkazati to tamo. Rekla je da će kartica biti aktivna kroz sat/dva .. evo sad je prošlo točno 2h još uvijek ništa :(
|
Ja bih išao na ove antene kad bi sigurno provjereno znao da će mi biti od znatne koristi a za neko malo poboljšanje su čak i preskupe.Kad bi dobili siguran odgovor da antene riješavaju problem velikih varijacija u kvaliteti i jačini signala onda se ne bi trebalo puno misliti.
|
Vjerojatno će koristiti kad atmosferilije utječu na signal... Inače neće ako imate dobar signal. Pomoći će ako ste daleko od odašiljača.
|
Ako jos nisam nabavio 4G modem/ruter bi li za prvu ruku mogao ubaciti tu pokućnu SIM karticu u otkljucani dual sim mobitel i koristiti mobitel kao hotspot?
|
Citiraj:
Sent from my LG-H815 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Da se priključnim diskusiji :)
Dali je potrebno stavljati ove dvi antene ovako kao na slici (gore) ili i jedna daje rezultate? Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk |
ima li Tele2 kakvu mobilnu aplikaciju ili portal gdje se može vidjeti koliko si intnerneta potrošio? neki će možda doći i do tih 1tb pa bi trebali nekako moći to znati i kontrolirati ..
|
Evo uzeo i isprobo
http://www.speedtest.net/result/6258007292.png Zivim u pripizdini pored zapresica najbrze od tcoma sam imo 4/0.5 da se da malo perspektive. Uzeo sam onaj bijeli huawei ruter i net radi bez problema za sad. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:18. |