![]() |
|
Pozdrav ekipa...vec neko vrijeme mislim se uloziti u par grafickih za mining. Pa me zanima koliko realno moze ova moja maticna upogonit kartica? Tj jel itko majna na isto takvoj i jel ima kakvih problema.
http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal...ional/#osW1064 Slots - 3 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2/PCIE4: Single at x16 (PCIE2) / x8 (PCIE4), or dual at x8 (PCIE2) / x8 (PCIE4); PCIE5: x4 mode) - 2 x PCI Express 2.0 x1 slots - 2 x PCI slots - Supports ATI™ Quad CrossFireX™, 3-Way CrossFireX™ and CrossFireX™ - Supports NVIDIA® Quad SLI™ and SLI™ |
Imaš 5 PCI-e slotova što znači 5 grafički putem PCI-e risera
|
Ako ploča podržava 5 grafi...neke neće raditi sa svim slotovima.
|
Bok gospodo!
Nadam se da ste dobro koliko god vas ima. Imao bih jedno pitanje za vas strucnjake, jer sam u dilemi oko maticne ploce. Htio bih ici na 7gpu amd rx 580 8gb ili gtx 1070 8gb i sad nzm koju bih plocu odabrao. Citam na stranim forumima za Asus z270a prime da je vrhunska ploca, a opet sa druge strane kod nas se vise preferira neki gigabyte ili asrock. Molio bih vas da mi nesto preporucite... Hvala vam unaprijed i saljem pozdrave |
Asus Z270 / X370 u mall.hr je sad na akciji. Ima tko iskustva s njom?
Ja jos neznam koju bi, ovisno koji procesor upiknem u petak |
Citiraj:
|
Citiraj:
Što fali ovoj? https://www.nabava.net/search.php?q=...te+GA-H110-D3A |
Ja gledam dugoročno, ulažem bratu u novu konfiguraciju, pa to ujedno iskorištavam za mining, tak da razmatram neku kvalitetniju ploču.
Asus PRIME H270 Plus se cini ok, al sad kad je Z270/X370 na akciji šteta bi bilo ne uzet. Osim ako nema kod vendora nešt povoljnije, konkuretno... nisam stigel baš pregledati. |
Kakve veze ima bratova konfiguracija sa mining rigom? :stoopid:
|
Citiraj:
Jer ako nije, onda fakat svejedno koju ploču kupuješ... |
Pa da plan je iskorisitit sve, al dal se bude to ostvorailo je upitno, posto nebude rig, za pocetak sve u kučište kolko stane, pa kad stavim 5.,6.. bi skombiniral nešt još sastrane, a i PC planiram da bude za svakodnevnu uporabu.
Bitno mi je kučište da je mobilno. Asus Z270/X370 sama po sebi izgleda kao dobar deal (ocu da ima optički izlaz za audio). |
Zajebano je to kada rig s 6 grafi koristis i za svakodnevnu upotrebu :)
Imam bas igrom slucaja vec par dana jedan rig s 5 radeonki pored glave i vjeruj mi, nije to zivot :) I zato jedan free savjet: ne mjesati babe i zabe :) Ili slozi kucni komp ili minig rig... ili i jedno i drugo... nikako sve u jednom :) |
U kućište buš mogao max 3 staviti, ako je neko ogromno...i ako ploča ima razmak za 3 grafe, ove kaj ti gledaš nemaju to...mobilno zaboravi...
Sve svemu kao što gunther veli, zaboravi na to... |
Istina zaboravi na to, vrlo teško ćeš izvest čak i tri grafe u kućištu, ako i izvedeš to će se toliko grijat da će sve bit na 85°C+ konstantno uz fan na 80-90%.
|
Kad već raspravljate tu o grafama u kućištu, jel bi se dalo složit 2 grafe (RX570) u standardnom kućištu koje bi rudarile stalno a da se komp može normalno koristit u office radu preko integrirane grafe i da ne utječe na hash rate?
|
Da moze se to napraviti.
|
Citiraj:
|
Imas na thredu vec sigurno, uglavnom ako imas integriranu grafu i dva slota od 16x PCIe onda ti je lagano. Spojis obadvije grafe na ta dva slota, a kabal za monitor u integriranu grafu.
U kompu upalis program za majnanje di odaberes da majna samo s te dvije a ne s integriranom. Radis sve normalno a ono majna u pozadini. S tim da ce ti temperature biti vece nego da su grafe vani na otvorenom jr ce jedna uvijek upuhivati zrak topli od druge. |
Citiraj:
I dal je dosta za razmak da između PCI (8/16x) je jedan manji (1x) ili bi trebala biti dva? ako je samo jedan PCI slot razmak, imam dojam da bi moglo zapinjat :D |
Pazi ja imam Asrock Z97 Extreme4 pogledaj raspored matične i znači na prvo i drugo mjesto stane bez problema, ali se prva grafa užasno grijala. A 2 i 3 bilo kakve imalo veće grafe ne stanu na te slotove ako ih ne razdvojiš nekom silom malo, jer će doslovno ležat jedna na drugoj. S time da na treći slot kad ubaciš grafu, moraš izvadit napajanje jer ne stane i 3. grafu ne možeš zašarafit s oba šarafa, već jednim jer je full nisko.
Kućište koje imam je Fractal Define S, koje iako je ogromno i jako prostrano unutra je i dalje naknap/malo za 3 grafe. Znači jedino big tower neki. A ovako ti izgleda kad natrpaš tri grafe na slotove. |
Citiraj:
|
Hvala na dogovoru
Citiraj:
2. i 3. nebi imale nikakvog prostora za hlađenje, a i 3-oj bi smetalo napajanje. Znaci dvije nutra, a za ostale kad stignu, budem nešt skombiniral izvan kučišta. Citiraj:
|
Ima li neko isksutva sa Asus Z270 Prime A? Jel bolja od Asus Z270-P?
|
Citiraj:
Na jednom rigu imam AMD Athlon 64 3700+, 1 jezgra na 2200 MHZ i hasha s 4 kartice isto kao i CoreDuo5400 |
Hvala ti. Vidim na netu da gura 10 kartica tako da cu nju onda uzet. Nadam se da ne grijesim :)
|
|
ASUS PRIME Z270-P i ja anrucio ovu. Pa zasto je ta sve posvuda na akciji? Sta smrdi?
Nego da i ja kazem da pokraj riga bolje se ne zadrzavat. Cak ga nebi preporucio niti da se kraj njega zivi. Pitaj boga kakvi se tu sve spojevi dogadjaju, kakva je ta temperatura, i to zujanje definitivno djeluje na psihu. Ako niste probali, probajte, ja jesam, imao sam to pod nogama dobrih sat vremena, odmah sam preselio u podrum. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ima li isprobane alternative AM4? I koji procesor odabrati od intela i amd-a ako ne želim ići na najslabije (čitam da više Vega traži barem 8GB memorije i vole jači procesor) |
Citiraj:
Ako ti soba nema grijanje. Bit će ti ugodno i toplo.. Prve dvi večeri je bilo čudno jer sam osluškiva svaki zvuk i zujanje. Analiziraš što bi to moglo bit.. ..nakon toga sam spavao ko beba u toploj sobi koja nikad u povijesti postojanja nije grijana.:D |
Citiraj:
|
Frend spava pored riga s 4 grafe. Doslovno mu je pored glave skoro, takva je situacija šta ćeš. Ventove smanjiš full preko noći, grafe idu na 75-83°C. Ostaviš roletne malo podignute i cijelu noć imaš svježi zrak i prostoriju ugrijanu na cca 25°C bez paljenja radijatora.
|
tko je pravio rig sad u zadnjih mjesec dana
neka napise .. koja matična, cpu za recimo 5 gpu rx580 i napajanje jedno počeli minusi, pa da grijem sobu umjesto infracrvenog radijatora |
Ako ides na 5 GPU-a onda ti je najjeftinija opcija Gigabyte 970A-DS3P i athlon II sa aliexpressa za 5$
|
Ja bih ti preporučio bilo koju Z97 Gigabyte ili Asrock koja ima 5/5+ pcie slotova. Zašto ne AMD socket, čisto zato jer sam skontao da mi je puno bolje koristit najjeftinijeg pentiuma na haswellu jer em sve radi brže kad trebaš nešto modat/obavljat, troubleshooting radit i slično, em se manje grije i manje struje troši, a i chipset je noviji pa vjerujem da su i ploče kvalitetnije i efikasnije, a nije ni skupo.
|
Ja sam dosad odradio 40+ rigova sa 970A-DS3P i sa niti jednim nije bilo ama bas nikakvih problema
|
meni je intel zakon i ne mrdam od njega. neki G proc unutra i vozi miki
a koje napajanje 5/6 grafa da tjera? |
Je li netko isprobao onaj 1 to 4 pcie extender na toj gigabyte 970a ds3p?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:32. |