![]() |
DAG Fix Driveri - Problem
Pozdrav,
Posjedujem rig sa dvije RX470 i dvije RX480, trenutno se rudari ETH, BIOS na karticama je modan i sve se zajedno vrti na Win7, isto tako kod rudarenja Monera sve radi normalno. No nakon što je DAG uzrokovao pad sa cca 120 MH/s na 108 MH/s, odlučio sam staviti "nove" robinhood drivere na Win7 i to na način da sam ih mankuno iz safe mode-a sa DDU stavio drivere nanovo patchirao ih stavio AB 440 Beta 16 i Claymore 9.8 nakon pokretanja Claymorea driveri se ruše i Calymore propoznaje kartice kao 3GB umjesto 4GB (Virtual memory postavljen na 16GB), monero mining preko Claymore CryptoNotea uopce ne mogu pokrenut. Nakon još malo proučavanja tu na forumu i na bitcointalk forumu odlučio sam staviti Win10 istom procedurom ali ista stvar se dogadja. Kada driver instaliram preko device managera izbacuje mi error (code 43), a kada idem preko setupa se normalno instalira. Da li je netko imao sličan problem i da li ga je uspio riješiti?? Bilo kakva pomoć ili preporuka je dobrodosla. Jedino što mi pada na pamet je to što drivere instaliram na modani BIOS kartica. Da li je možda rješenje vratiti stock BIOS na kartice i nakon toga instalirati drivere pa staviti modani BIOS na kartice. Hvala. Evo i slike, (nije baš sa moga PC-a ali apsolutno isto se dogadja) https://imgur.com/a/yCI4r |
Koliko ram memorije ima rig?
|
Claymore 10 isto izbacuje?
|
Citiraj:
Da li je moguce da se driveri moraju instalirat naStock bios kartica i da to stvara problem? |
Ne, izbaci tu mogućnost
|
A ati patch fix si instalirao?,meni robinhoodov paket fino radi,ali na tom rig_u me winsi zezaju.claymore 9.5 fino radi,9.8 i 10.0 podjednako.
|
Citiraj:
Vise mi nista ne pada na pamet cak sam procitao da se disable-a digital signature drivera i to sam pokusao bez uspjeha. Probao sam u folder claymora stavit ati dll-ove kao on ne prepoznaje driver (iako mi je to bilo smijesno) ali vise nemam vise opcija. Ugasen firewall i win defender svaki put preko device managera izbacuje code 43 kada pokusam instalirat driver, aki ga instaliram preko setup-a onda je ok instaliran |
1. friški reinstall windowsa, dizanje virtualne memorije na 16GB -> restart riga
2. instalacija dagfix drivera preko device managera -> restart riga 3. atikmdag patcher 1.4.5 -> restart riga I onda dalje sve ostalo Javi se kada ovo odradiš ;) P.S. Jel se to radi možda o 2x Gigabyte RX480 sa Hynixom i 2x MSI Armor RX470 sa Samsungom? |
Citiraj:
Inače driveri su skinuti sa ovog topica. https://bitcointalk.org/index.php?topic=2068446.0 A probao sam i sa driverima direktno sa AMD stranice ista stvar. Hvala. Da upravo taj rig o kojem govoriš, nadam se da znaš koja je to mašina :) !!! |
Pa 43 ti izbacuje jer ocito nisi patchao drivere...
|
Citiraj:
Meni se kod instalacije drivera izbaci 43. |
Pa instaliraj drivere, nema veze što će ti biti error 43 i uskličnici na karticama
Nakon instalacije drivera restartaš rig, onda patchaš i opet restart i nakon toga mora normalno kartice prepoznati |
Citiraj:
No nakon pokretanja Claymore-a u njemu prikazuje kartice da imaju 3Gb umjesto 4Gb i sruši se Claymore kao na slici koju sam prije poslao. |
Za taj problem ti postoje jedino 2 mogućnosti:
1. virtualna memorija ti nije na 16GB 2. iz nekog razloga ti sistem ne vidi 4GB rama, možda ti je jedan od keksova krepao... Idi pod Control Panel -> System i vidi što ti piše pod Installed memory (ram) P.S. Taj rig si uzeo od mene ;) |
Citiraj:
Sada se Rig vrti na disku gdje je tvoja sedmica i tamo je sve ok osim sto ga DAG ubija, ovo sve sa desetkom testiram na drugom disku. |
Napravi uninstall drivera sa DDU na mojoj win7 i instaliraj beta dagfix drivere te nakon toga patchaj i mora raditi
Imam 2 riga sa po 4 kartice na win 7 (4xRX570 i 3xRX570+1xRX580) 1 rig sa 5 kartica na win10 (3x RX470 + 2x RX570) Sve uredno šljaka bez problema, ali koristim isključivo beta dagfix drivere koje ručno instaliram preko device managera. Oni sa AMD-ove stranice blockchain driveri mi ne rade tj. kopaju rigovi, ali hashrate je kao bez dag fixa |
Citiraj:
Nakon toga sam deinstalirao drivere sa DDU u safe mode i deinstalirao AB. Zatim sam instalirao BETA drivere sa ovog linka. https://bitcointalk.org/index.php?topic=2068446.0 (može lil mi netko potvrditi da su ovo ispravni driveri i za sedmicu?) Nakon toga patchirao drivere stavio AB Beta 440 -16 i pokrenuo Claymore 9.8. Claymore se srusio isto kao i kad sam poslije instalirao desetku. Desetku ne bih ni stavljao da je proradilo odmah na sedmici, ali nju sam išao poslije stavljat jer na sedmici nije proradilo. Još jednom cu napraviti clone diska sedmice pa se javim. |
https://drive.google.com/drive/folde...DVUTHU3Zm1DNDA
Ovo je kolega "vacs" stavio, ja te koristim Na ovom linku imaš sve što ti treba Za ove robinhood nisam čuo dosad |
Citiraj:
|
Citiraj:
Driveri koje sam ja instalirao prije i koje mi je dao kolega maXonja su isti te oko toga nije bilo problema. Naime iako driveri na Win10 izbacuju Code 43 oni poslije patchiranja budu instalirani dobro. 1. Ono što sam prvo probao je da sam na "frišku" instalaciju Win10 instalirao divere,patchirao ih i oni su bili ispravno instalirani. Nakon što sam pokrenuo Claymore 9.8 driveri se sruše a Calymore prikazuje grafiku od 3Gb umjesto 4Gb i sruši se Claymore. 2. Nakon toga napravio sam clone diska Win7 gdje sve ispravno radi sa Claymore 9.6 i gdje su stari driveri. Napravljena je deisntalacija drivera sa DDU, i instalacija DAG FIX drivera patchiranje istih i instalacija AB 440 Beta 16. Pokrecem Claymore 9.6 sve radi ispravno Hashrate se podignuo sa 105 na 123 super!! Ustanovio sam da mi na Claymore 9.6 ne prikazuje temperaturu i fan-ove nego sve stoji na 0, nakon "googlanja" ustanovljeno da treba pokrenuti ili Claymore 10.0 ili Claymore 9.8 kako bi se prikazivala temp i fan vrtnja. Pokrecem Claymore 10.0 sve radi ok pokazuje se temp i fan podaci, Hashrate na 123, ali svi shareovi su rejected. Tada pokrecem Claymore 9.8 i driver se sruši kao i Claymore. Pokušavam pokrenut Claymore 9.6 driveri se ruše kao i program, pokrecem Claymore 9.8 driveri se ruše kao i program, pokrecem Claymore 10.0 driveri se ruše kao i program. Deinstaliram drivere sa DDU i sve instaliram na novo pokrećem bilo koji Claymore odmah se ruše driveri i Claymore, ništa ne pomaže da ponovno proradi. Driveri i program se ruše. 3. Ponovno radim clone diska Win7 gdje sve ispravno radi sa Claymore 9.6 i gdje su stari driveri deisntalacija drivera sa DDU, i instalacija DAG FIX drivera patchiranje istih i instalacija AB 440 Beta 16. Pokrecem Claymore 9.6 sve radi ispravno Hashrate se podignuo sa 105 na 123 ali su temp i fan vrtnja na 0. Sada sam pustio tako, a temp i fan vrtnju pratim preko AB glavno da radi. 4. Nakon toga najviše radi znatiželje instaliram friški Win 10 sve podesim i pokrenem Clamore 9.6 sve radi ispravno hashrate na 123. Čim sam pokrenuo Claymore 9.8 driveri se ruše i više ne radi niti Claymore 9.6 na kojem radilo i driveri program se ruše. Zaključak: Najvjerojatnije je problem u Claymore-u koji ili nije dobar (iako svima ostalima radi) ili mi postavke unutar Claymore-a 9.8 i 10.0 nisu ipravne. Naime ja Claymore skidam sa ovog linka : https://mega.nz/#F!O4YA2JgD!n2b4iSHQDruEsYUvTQP5_w i na njemu samo u start.bat promijenim na ove postavke. EthDcrMiner64.exe -epool eu2.ethermine.org:4444 -ewal EthWallet.ImeRiga -epsw x -dcri 5 Ako netko može potvrditi da je ova linija u Claymore start.bat ispravna za Claymore 9.8 onda bi i taj dio maknuo kao uzrok problema ili još bolje ako netko može uplodati cijeli folder Claymore-a 9.8 ili 10.0 koji ispravno radi sa beta dag fix driverima, ja ću promijeniti adresu walleta i ime riga da vidim ako je u tome problem. Na kraju hvala svima koji su čitali moje probleme i postove, hvala na brzim odgovorima. Volio bih kad ovi moji postovi bar nekom pomogli ukoliko imaju sličnih problema. Evo i slike kako to sve skupa izgleda. https://imgur.com/a/3s9Ku |
Kakve su to grafe da su na 2183mhz?
Daj to sredi...stavi core 1100 a memory 2100 pa onda vrti claymore 10. U claymoru dodaj na kraju -cvddc 950 |
Citiraj:
Sa ovim postavkama core 1249 i memory 2183 sam dobio najbolje rezultate što se tiče odnosa hashrata i stabilnosti rig-a. Probao sam točno i sa ovim postavkama core 1100, memory 2100 isto se ruši i Claymore 10.0 i 9.8. Još ću probati dodati na kraj -cvddc 950 (pretpostavljam da je to za underwolt). Radi se o grafikama: 2x Gigabyte RX480 sa Hynixom i 2x MSI Armor RX470 sa Samsungom |
Ooo da , samsung se vrti jako visoko vidio sam na smosu nek drze i na 2250 mem....:wtf2:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo ako neko ne vjeruje :)
|
Pozdrav svima
citam vase postove i dosta ima edukativnog stiva. Krenuo sam malo u probna iskopavanja s 2x Sapphire Nitro+ RX570 kartice s Elpida memorijom. Stock na solo ETH je bio oko 22MH/s, ako se dobro sjecam. S vasim postovima sada je 28-29 u dual mine s DCR oko 700MH/s Ono sto me pati i ne mogu pronaci odgovore je flashanje biosa, odnosno kako "urediti" postavke. Bilo je tu nekoliko linkova za biose pa sam nakon neke selekcije stavio Anoraks_Sapphire RX 570 Nitro(plus) 4GB OC_powersave-1500. Vjerujem da cete prepoznati odakle mi to. Usporedivao sam postavke u odnosu na svoj stock, i nisam vidio nesto osim memory timing, a to je kao powersave verzija (i istina, trosi manje) pa me malo zanima kako to jos probati dotjerati. trenutno mi ova radi na 2070Mhz mem, core clock 1100(Afterburner mi ne da ga mjenjati) core voltage -50mv, power limit -25% (ovo nisam ni skuzio kakvog utjecaja ima) Mem je bila i vise, 2125 i bilo je vise MH/s ali sam skuzio da u HWinfo baca GPU memory errore, pa sam malo spustio. Ne trazim sve na pladnju, ali molim za putokaz u pravome smijeru... |
Citiraj:
što se kod majnanja ETH-a dosta koristi zbog velikog zauzeća memorije, dok su kod monera bitniji neki drugi parametri, zbog malih blokova s kojima algoritam radi |
Molim pomoć, imam isto rx570 Nitro+ 4GB Elpida (kao zvjerko). Navodno koliko sam pročitao, najbolji bios bi bio od nekakvog usera Deecepta sa Anorak-a.
Ono što me pati je kada snimam moj originalan bios on ima 512 KB, dok ovaj modani ima 256 KB. Kao i ovaj zvjerkov od Anoraka. Dodatno, kada snimam originalni bios sa AMD AtiFlash onda mi snimi 512 KB, a kada probam snimiti sa GPUZ onda mi snimi 256 KB. Navodno GPUZ nije baš pouzdan za snimanje biosa. Što da radim, smijem li flashati ovaj 256 KB? Radi li se možda o tome kada otvorim originalni bios u polaris bios editoru 1.6.2 vidim postavke za elpidu i hynix, je li zbog toga duplo veći bios? Txs |
čekaj potvrdu od iskusnijih, ali negdje tu sam procitao da je stvar u tome da je ostalih 256 same nule, pa ih ne snimi.
|
pozdrav
Citiraj:
ako može mala pomoc imam istu karticu i ne mogu postici vise od 27 Mh/s, probao sam v2 rom ali nista. koristim win 10 claymore 10. hvala. |
Pozdrav svima
Imam 4gpu Sapphire Nitro+ Rx 580 8GB, Hynix memorija , uspio sam postici 27Mh/s samo ETH uz potrosnju cijeloga riga oko 830w iz zida. dali je to ok? Koristim win 10 , claymore 10. Hvala |
Citiraj:
Citiraj:
|
3 privitaka
Koje drivere koristiš? Kako oc-aš, koje su postavke?[/QUOTE]
u batu: -tstop 85 -tt 65 -fanmin 40 -fanmax 100 -cclock 1200 -mclock 2250 -cvddc 970 -mvddc 950 rom sam stavio ovaj : https://mega.nz/#!R0gCkajK!OAp3e4YrX...uO6SxZwu0U2mlk sa ovim postavkama imam 26Mh/s i na 4gpu rig troši oko 720w iz zida- jel to ok? nemogu postici vise Mh/s a mislim da bi trebao. hvala na brzom odgovoru. |
Te kartice moraju raditi 31 MH/s
|
1 privitaka
Citiraj:
uspješno flashao RX 570 Nitro+ elpida sa 256KB biosom usera Deecepta sa Anoraka (prilog). Radi preko 30 mh/s moguće je i preko 31 ali onda svaki 5 - 10 hash padne na 25 ili 27-28 pa se ne isplati. Evo postavki i memory grešaka. https://s1.postimg.org/191bhbxb0r/Izrezak.jpg https://s1.postimg.org/24xsws7mm3/Izrezak2.jpg https://s1.postimg.org/5z6kfqq7or/Izrezak3.jpg |
Da li netko ima iskustva sa pojedinačnim primjercima Nitro+ RX580 (4GB Elpida) na kojima dolazi do Power throttlinga ?
Svih 5 Elpida primjeraka (zajedno nabavljeni) su flešnuti identičnim BIOS-om. U single miningu se ne primjeti toliko razlika, ali kada se pokrene dual, deficit je nekakvih 15% u hešu kod oba coina (a i vuče tih 10-15 % više fata). Inače riječ je o Win10, Beta Blockchain driver kombinaciji. EDIT Evo ga ... prodisala je tek kada sam joj dodao +20W na Power Limitu Ovo je zbilja nekakav škart ASIC :nono: 4 primjerka rade sa <120W, a ovoj treba 150W ... jel ovo spada u kategoriju reklamacije ? :D |
@...Tihomir...
single ili dual mining? moje rade na 29 u dual mem na 2030, tu mi je granica bez gresaka. Sad se igram s naponima da stedim struje. core clock si dizao za 50? |
Citiraj:
Jel moze neki info kako do 31Mhs |
Maymunov strap za hynix, memorija na 2125MHz i to je to
|
Posle 30 Radeon kartica ne verujem da ljudi mogu dobiti 31+ Mh/s STABILNO. Ja uglavnom ne mogu preko 29,5 Mh/s a da radi stabilno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:09. |