![]() |
Citiraj:
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koji model da uzmem, volio bi da ga mogu i preko shellya palit gasit, pa da ne bude neka digitala gdje moram pritiskat botune da se upali u slucaju tipa nestanka struje? Moze i digitala ako se pali samostalno na dolazak struje. Koji bi model preporučili, ovako sta iskustva imate, da se sam upali nakon bestanka strujey i da se zadovoljni. I ako. koze koja slikica u prostoru tog cuda za cca 30tak m2 da dobijem dojam veličine. TTK 53 E? |
Ttk 69 ima touch kontrole, ali se dobro ponasa s tim pametnim uticnicama i na nestanak struje - nastavi raditi kad se vrati struja.
Klima, barem ove koje sam vidio, ne isusuje u normalnom modu (hladjenje, grijanje). Mod isusivanja postoji ali radi samo kao hladjenje i ok je za po ljeti. Zimi nikako. Trotek uz klimu mi je majka i bog. |
Kod mene klima bome drži na 50% vlagu kod grijanja. Trotec roka u kupaoni i u sobi gdje se rublje suši.
|
Koja klima? moja sensira nece :D
Inace nemam izolaciju sjeverno orijentiran stan, vjerojatno jento problem. @xlr tenks to mi. je bitno, vjerojatno onda svaki nastavii radit, Volio bih što manji uredjaj. |
Vivax. Inače je uz centralno 70% bilo uvijek.
|
Klima ne može grijati i odvlazovati. Mora hladiti da bi odvlazivala
|
TTK 100 radi deset godfina ko zmaj
|
A nekoliko komada (za koje znam),ttk69 crklo nakon garancije, uključujući i mog.
|
Uzeo sam početkom godine TTK 66 E u eKupi na akciji (oko 1100kn)
Kontroliram ga preko Sonoff TH koji doduše nije nešto precizan i brz (drifta +7% RH), ali sam uzeo u obzir to kod podešavanja triggera, uglavnom sam zadovoljan setupom. Održavam 50-55% RH i preporučio bih svakome tko ima problema sa vlagom. Meni je recimo po zimi eliminirao rosu sa prozorskih stakala i rješava mi problem prevelike vlage nakon tuširanja u kupaoni (nemam ventilaciju). Po ljeti očekujem da će isto odraditi što se tiče "sparine". Puno sam proučavao i doktorirao te ovlaživače (posebno Trotecove) pa ako nekog nešto zanima, rado ću podijeliti :) Možda se s vremenom nadovežem sa kakvom fotkom ili zaključkom, dosta toga sam dokumentirao. |
Smeta me kod troteca što je nakon jedne sezone prohrđao neki spoj na isparivaču i sad kaplje prljava voda u spremnik. Nisam jedini, mi oga god pitam ista stvar.
Isparivač često ostane vlažan, dobro bi došao neki program koji bi to isušio malo prije gašenja, kao što recimo imaju klime - ugasiš, a ona vrti još malo da se osuši. Ovako je podloga za razvoj plijesni i smrada. |
Definitivno bi bilo super da vent moze ostati raditi koju minutu duze... Kod mene nije toliki problem s vlaznim isparivacem koliko s malom lokvicom koja ostaje u "bazencicu" gdje je spoj za vanjsku cijev. Ta lokvica se usmrdi na ustajalu vodu i zasmrdi kod sljedeceg paljenja. Al nis strasno jer prodje nakon minutu. Ubacim unutra par onih tableta za okapnicu par puta godisnje i bok.
|
Update, neki dan sam cistio svog ttk 69e starog ravno 4 godine i primjetio sam tu hrdju koju c-shadow spominje. Pri dnu isparivaca na spoju cijevi i isparivaca. Ne sjecam se da sam to prije vidjao. Cistim ga par puta godisnje kada i kucnu klimu. Nadam se da ne bude stvaralo probleme kasnije... Ovaj se i nakon 4 godine (imho) debelo isplatio koliko se naradio.
|
Koliko ti bude prljav odvlaživač iznutra?
Mi koristimo pretežno preko jeseni/zime kad je povećana vlaga. Model 51E. Nisam primijetio da se ništa posebno zaprljalo niti da je bilo plijesni ili sličnoga na isparivaču. Ne tretiram ništa posebno. Frend mi veli da on svojeg starijeg mora često čistiti i to ne samo isparivač nego i kondenzator pokraj kompresora. Rastavljao sam 51E i nisam uspio doći do tog dijela, malo je zeznut za kompletno rastaviti i očistiti. |
Iskreno, jako malo se zaprlja. Napravim to samo zato jer se donja posuda i okapnica isprljaju. Nema plijesni.
Zna proci 7-10 dana prije nego operem filter nakon sto me upozori lampicom - e on se nakupi prasine. Nisam bas marljiv oko toga, a radi nam cijelu godinu (susi robu u kupaoni). Raskopam ga jednom godisnje i ocistim ventilator ako bude crnoga po lopaticama i usisam prasinu oko kompresora kad se nakupi. |
|
Pozdrav, imam par pitanja.
Imam Boneco higrometar i TTK 68E na Bonecu piše 47% vlage, na Troteku 60% koji je točan ? Imam i pročišćivač zraka na njemu je skoro ko na Troteku isto, da li ovaj Boneco krivo pokazuje ? |
Citiraj:
|
Ista stvar i kod mene, taj boneco pokazuje manju vlažnost u usporedbi s xiaomi mija 2 termo-higrometrom. Imam ta dva xiaomija i oba pokazuju istu vlažnost tako da njima više vjerujem. Imam troteca ttk100e i on je bliže xiaomiju nego bonecu po prikazu vlažnosti.
|
Citiraj:
|
Ja ti imam neki Beurer higrometar i razlika između njega i Troteca je oko 5% ali samo ako je stavljen na pod pored Troteca, ako ga maknem u drugi dio sobe razlika bude i do 10% (valjda ima neke logike u tome jer ne mjere vlažnost na istom mjestu) pa sad koliko je to precizno ili ne i koji mjeri/pokazuje ispravniju vrijednost nemam pojma.
|
Ja bi vjerovao trotecu da je precizniji.
Imam Trotec standalone termo/higro metar i razlika do spomenutih nekoliko komada Xiaomi mijia je 3-5% u vlazi i ispod 1 °C u temperaturi. To je u prosjeku kad ih stavim jednog kraj drugog. Upravo gledam na polici iznad stola: Trotec 24,8 °C i 51% Xiaomi 24,5 °C i 54% |
Tu sam pitao slicno pitanje:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3262472 Meni oduvijek uredjaj pokazuje 10% vise od dva higrometra (jedan kupljen od troteca bz 05 model, a drugi iz lidla), testirano u dva stana, razlicitim pozicijama i sto sve ne u ovih 4 godine. Sukladno offsetu podesavam i postavke uredjaja (ako zelim oko 50%, na uredjaju podesim 60%). Sinusi se ne bune. |
Evo uspio sam ulovit sva tri znači Trotek 57%, Xiaomi 56% s tim da je taman kad sam uslikao se prebacio na 56 inače je bio i on kao i Trotek na 57%, al ovaj Boneco ga falša skroz. Javio sam se ovima di sam ga kupio pa su mi rekli da dođem s njim da će ga provjeriti u laboratorijskim uvijetima pa ako je stvarno toliko odstupanje da ću dobit novi.
P.S Sad vidim i da je fulao u temperaturi za 1 i pol stupanj, ako je Xiaomi točniji. Slika: https://i.imgur.com/6b6psIC.jpg |
Meni stolni mjeraci temperature fulaju za 1 C onog trena kad ih uzmem u ruku ;)
|
Citiraj:
|
Da li je i vama koji imate Trotek na dijelu di su one ćelije izgledalo kao da ih je netko zguzvao i ostetio, je li to normalno ?
I sa kojim ono sprejom ih cistite vidio sam da neki koriste sprej sa nekakvom pjenom. |
Kod mene je nesto malo tih celija na isparivacu zguzvano kako kazes. Nemam pojma, sumnjam da sam ja to napravio...
Koristim isto kao i za unutarnju jedinicu klime: https://klimacentar.com/proizvodi/mo...infekciju-319/ I opcionalno tablete (iako sam prelijen da ih tako cesto mijenjam) https://klimacentar.com/proizvodi/mo...ondenzata-322/ Bilo sto za odrzavanje klima uredjaja ce biti ok. |
Citiraj:
Znači to nasprejam i počistim ili ? Nisam nikad koristio. |
Slikaj da vidimo. Ne bi trebalo ništa biti iskrivljeno na novom
|
Nasprejas, pustis da djeluje 15ak min i upalis neka odvlazuje. Po mogucnosti radis to za vlaznog dana. Nakupljeni kondenzat ispere isparivac.
Ako ti se neda cekati, mozes na kraju posprejati destiliranu vodu u vecoj kolicini i ubrzati proces ispiranja. |
Kupio TTP 10 za iza kuhinje, primarno iz razloga što stane iza bez modifikacija, a drugo nema kompresor nego peltier pa je tiši
Pomalo razočaran, kontrolu apsolutno nikakvu nema ima smao on off botun sta nebi bio problem jer imam i senzor i pametnu uticnicu, ali naravno uređaj ne pamti posljednje stanje nego svaki put moraš fizički pritisnit botun tako da je problem. Mogu ga samo izgasit. Sto se tice tišine, čuje se ipak, kao komp u full loadu, a sto se tice učinkovitosti, u 8 sati smanjio je vlagu za 12% sa 60 na 48% ali i digao temperaturu za 5 stupnjeva. Sve u svemu odvlaživanje radi, ali "features" su nula. |
Ima neki razlog zasto nisi uzeo samo neki Peltier s hladnjakom i ventilatorom s Alija? Iako ovak odoka mi se cini da je cifra tu negdje, a 5 put manje zajebacnije i imas funkcionalnu garu.
Baci neku fotku kak izgleda iznutra ako ti se da. Kolka je snaga hladnjenja tog Peltiera unutra? Cisto kao info ako se netko odluci sam slagatai. Ne vidim nis na Trotecovim stranicama ali nisam se bas ubio od trazenja :D |
Shelly kaze da trosi 38W sve skupa ventilator ledica i peltier.
https://i.ibb.co/MPzRktZ/IMG-20210918-113737.jpg Struja i voda, nije mi to bas za DIY projekt :D |
Nasao video rastavljanja neceg slicnog. Mogao sam to bas i odmah, moj bed :D
https://www.youtube.com/watch?v=_hH-8KqQtys Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=pX1v9PHMxow I mislio sam si da nema tu kaj bit,peltier i na hladnom dijelu se kondenzira voda. Na ovom prvom videu se vidi kak je hladnjak na tom hladnijem dijelu "naostren" prema dole da se bolje slijeva.
Ostavljam ovdje linkove vise sebi za referencu ak ce mi ikad trebat tak nes. |
Ko ima odvlaživač, neki ozbiljniji, koliko brzo vam odvlaži prostoriju.
Ovo govance skoro i ne radi, sinoc u ponoc vlaga je bila 66% sad, dakle praktički 12 sati iza vlaga je 63%, aparat praktički nije preatao raditi, a senzor je 30 cm od aparata. On je skupio nesto vode ali mizerno |
Ništa bez kompresora. Gledao sam neke recenzije oko peltiera, slab učinak.
Imam slabiji Trotec koji koristim prema potrebi preko zime, kad je kišno i hladno vani, nikakvih problema u radu, puštam obično preko noći, do jutra 2+ litre vode. |
E to je ucinak! koji model i koliko je visok?
Klima mi sa dry u pola sata sat smanji za 10 posto u ciloj prostorijama, ovo u kuhinjskom ormaricu ne može smanjit vlagu. Učinak u rangu onih soli za odvlaživanje. |
Ja sam pred nekoliko godina kupio TTK 69 E, ali njega izgleda više nema u ponudi. To bi bilo nešto slično kao ovaj: https://de.trotec.com/shop/komfort-l...-ttk-67-e.html
Ovisno o temperaturi/vlazi, može on za desetak sati rada izvući van 4 l vlage. I definitivno se vidi kako čupa vlagu van iz ormara i sl. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:42. |