![]() |
Citiraj:
Ma robo sam fakat 20 varijanti i britvica, imam doma aparature za jedan salon i opet jedino jebeni fusion mi paše a skup za popizdit:no2drug: |
A ništa, pusti bradu, ekonomičnije je, i manje time consuming :D
|
Ima tu jos mali metar opcija koje se moze isprobati. Agresivniji zileti (Feather, PSSI, Perma-sharp) u suradnji s open-comb brijacem, injector brijaci (to su isto nahvalili u zadnje vrijeme)...imas u dm-u kupiti Prep kremu za prije brijanja, odlicna stvar za pripremu lica prije brijanja.
|
Proraso Red Shaving Soap Bowl
Feather Hi Stainless Platinum 10 Razor Blades Fatip 42122 Testina Gentile - Grande Chrome Safety razor Ja sam ovo naručio sa TVBshaving, do sada sam koristio plastični wilkinson i njihove žilete, mislim da sam uhvatio mot, a sada ćemo probat sa Fatip. |
Citiraj:
Ja sam dosta naučio od ovog lika, on ima madež na licu pa vidi: https://www.youtube.com/channel/UCDO...F9zATdV03pMY8Q Ima videa za početnike pa nadalje.. Inače sam se nakon mjesec dana privikavanja počeo brijati svaki drugi dan, to mi je sa starim Gillette načinom brijanja bilo nezamislivo, polako se koža privikava i najvažnije, nema nikakvih crvenila ni iritacija, preporod totalni. Samo mi je krivo kaj to nisam prije otkrio nego tek u 37. godini :) |
Tu se kao neki čude bacanju para na mach 3, fusion, blue i slične patrone, a onda se hvale slikama kolekcije brijača (čitaj: potpuno čelično neuništivih drški), za koje kažu da te svaka pojedinačno nadživi, a koštaju... Ma doviđenja ! Toliko o tome da je vama novac i ušteda ključna stavka, kao što popujete. A ustvari najbitnije vam je da pametujete da je to jedino ispravno brijanje.
Plus još neke fensi pjene ili sapune za brijanje, žilete, aftershave, četke... Kad smo već kod štednje i jeftinoće, ja se godinu dana brijem po cijeni za koju vi kupite samo jedan tabac sapun |
Imaš u mulleru i intersparu (ak se ne varam) wilkinson brijač za 20-30 kuna. Palmolive krema za brijanje je isto jeftinjava a svugdje je ima.
A čak i ak se isprsiš i daš 200-300 kn za neki čelični, to prebiješ sa jeftinoćom žileta kroz neko vrijeme. Ko te tjera da kupuješ više brijača ili skupe pjene?? |
Citiraj:
Nemam ja šta prebijati, 25 kuna godišnje trošim na brijanje. Znači 250 kn kroz 10 godina. Znači ja sam kralj i meni se klanjaj |
Britvice za brijanje
Bome dobro si se nadurio na topic di nitko nije replyao vise od godinu dana. Aj lipo prosetaj i provitri glavu.
Kralj si jevreja, ja ti se klanjam. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Kakve veze ima šta se godinu dana nije pisalo ? Topic postoji da se ne mora otvarati isti novi, zar ne.
Malo manje preseravanja fanatika sa žiletima i sve će biti ok |
Ko si ti da branis nekome na sta ce trosit pare i sta ce mu bit zabava? Koja je logika iza kmecanja o tome? Ako si ti dezurni jevrej ne mora znacit da svi moraju bit jevreji i cicije i da ne smiju radit sta ih volja, pa tako ako ce i bacat novce na zlatne zilete i krv mladih djevica za brijanje.
Moja preporuka za malo svjezeg zraka i dalje stoji. |
Citiraj:
Pa nek troše koliko hoće kompa, ali onda neka manje propovjedaju jeftinoću takvog brijanja. Preseravanje čisto. To je kao kad svećenik kaže da je s duhovne strane super biti siromašan. |
Uzmi nešto za smirenje. Nitko te ne napada, boriš se s vjetrenjačama:roller:
|
Ne mora me nitko napasti da kažem, malo manje preseravanja fanatika sa žiletima i sve će biti ok. Vi ste ugroženi, i prepoznali se, pa ste skočili na zadnje noge.
Ja i tako žalim ove koji se briju žiletima na dršku, makar bila zlatna, kupljena na aukciji od nekog engleskog lorda |
Baš gledam jesam nešto propustio ili je lik ladno ušao u temu o britvicama (!) i počeo se svađati sam sa sobom?
|
Ne kužim što te smeta što se netko brije žiletima. Možeš i ti. Možeš lijepo kupit najjeftiniju ručkicu i žilete i bok. Ak će netko kupit Philipsov brijaći aparat za 3500 kn, šta tebe boli neka stvar za to. Jel tebi uzeo iz džepa?
Osobno se brijem s mach 3 i nebi se nikad brijao s klasičnim žiletom, al mi ne pada na pamet popovat nekome kako će potrošit SVOJE novce. |
Citiraj:
zamisli, pročitao sam skoro cijelu temu i dao komentar koji se baš svima nameće nakon posta sa slikama kolekcije drški, par stranica unazad. |
Citiraj:
upravo jesi popovao |
Ma da? Ti si neki novi trol ovdje?
Ja sam naveo da imaš mogućnost brijat se na način na koji hoćeš. Ne znam što tebe u tvom procesu brijanja ujutro smeta što neki xy piše na internetu. |
Citiraj:
|
Mene zanima cime se ti briješ
A da je to 25kn |
Ja se nisam brijao već godinu dana. Men dobro, za ostale me boli tuki :D
|
Citiraj:
http://newsimg.bbc.co.uk/media/image...ic_afp226b.jpg |
Omg :D :D
Kratim s mašinicom za šišanje. 3 dana stara "brada" i te fore :) |
Citiraj:
|
Uzeo prije nekih 6 mjeseci kupio Philips OneBlade, preporod za nas koji su lijeni se brijati češće od jednom tjedno. Fakat odlična stvar, što suho, što mokro, voda, pijena, bilo što, radi posao.
Kasnije samo prođem mach3 britvicama na brzinu i gotovo. Evo, 6 mjeseci, ni jednu britvnicu mach3 nisam potrošio. Preporuka za tih 250kn. Imao 2 brijača aparata. Jedan za 300kn neki žblj i jedan Philips za 1000kn, oba prestao koristiti, nikako nisu brijali + sam imao svaki puta neki "osip" ispod brade. S ovim OneBlade-om nemam problema. |
Citiraj:
|
Ja sam taj Philips OneBlade bacio u smeće jer je smeće.
Brije nejednako, jadno i zapravo ne znam svrhu istoga. Trebao bi kao moći održavati s njime jednodnevnu bradu od cca 1mm, ali to u mom slučaju ne liči na ništa. Ništa bez Mach 3 i poštenog brijanja. |
Citiraj:
Ali da, prije sam tršio jedan Mach3 mjesečno cca. Sada već 6 mjeseci imam taj jedan. Koliko sam love ušaprao, nemam pojma. Ali moj post nije bio vezan uz šparanje love, već vremena. Meni dosta. Zato moj thumbs up za OneBlade. |
Citiraj:
Kazu da ostrica drzi 4mj - tvoje iskustvo? I u usporedbi sa brijacim aparatom kojeg si gore spomenuo za 1000kn koje su prednosti/mane. Vidim da je cijena aparata 289kn, dok se Pro verzija nade za 200kn vise - realno jel vrijedi razlika? |
Meni je star 6 mjeseci, ne znam ima li razlike u brijanju u prvom danu i sada.
Razlika je ta da ovaj stvarno obrije sve, dok "brijači aparati" ne odrade 100% posao + imam taj osip/krv mi ide. S ovim toga nema. Ali da se razumijemo, ovo ne očisti lice do kože, već ostane malo, nešto između brijačeg aparata i aparata za šišanje. |
imam ga i ja
ako se zapustim, prvo one blade .. al na suho .. lijep nered napaviš oko sebe :D i onda udrim sa braun serijom 7, kojeg več 10 godina imam, nepoderivi Al nisam još probao one blade sa pjenom, uglavnom dobar je, al na kraju finiš trebate i sa pravom žiletom, ne očekujte da je to to, kako je gore i napisao. pro ili obična serija .. pro ima više dodataka .. dovoljan vam je i običan muller ga ima. |
S pjenom nema nereda, probaj.
Skužio prije 2 mjeseca :) Kao što sam rekao, imao sam jedno vrijeme naviku brijati se svako drugo jutra na brzinu, onda mi taj OneBlade ne bi značio ništa. Ali brijanje u ponedjeljak ujutro, npr. nakon 7 dana, izgubim 10min s Mach3. Ovako, minuta i gotovo. |
Imam srecu/nesrecu da mi brada jako sporo raste, sad sam miran jedno vrijeme a onda pravac u ducan i dat priliku OneBladeu.
Znaci s njime ne mozes izbrijati posto ne skida u potpunosti dlaku. Cim kupim javim dojmove. Hvala puno. |
Citiraj:
nećeš fulati sa ovim OneBlade. Znači skraćuje koliko aparat za brijanje može, nije koliko i žilet, al za razliku od klasičnih eliktričnih aparata, ne suši kožu, može sa i bez pjene, poslije ga samo opereš. i bez problema ide preko krivina. ja sa klasičnim braunom sa mrežicom ne mogu po vratu sve proći. bolje nego žilet. nastavci su opet novi 200kn, piše da traje 4 mjeseca, mada meni uredno brije skoro godinu dana. |
Malo sam pogledao... Ako uzimate osnovni model, bolje je dat par desetaka kuna više i dobijete 60min vs. 45min rada i 4 sata vs. 8 sati punjenja.
Znači QP2530, a ne QP2520. https://www.philips.co.uk/etc/philip...0/25,QP2520/25 Ako idete na "Pro" verziju, preskočite QP6510 i uzmite QP6520. EDIT: Naručio sam QP2530. |
A to je tak kad hi teach guru gleda britvice
Jos da ima koji model, da se sa clockat ili btc rudarit :) :) Sve ti to isto Ja ne pamtim kad sam svojeg punio Doduse koristim ga 2x na mjesec Al ima garant 6mj da nije bio na punjacu |
Ja evo nekih 5+ mjeseci koristim Remington Durablade. Radi slican "nered" kao i Philipsov one blade jer brije i gore i dolje pa ako brijes na suho ima dlacica svugdje ali super sam zadovoljna, nema nikakvog osipa i moze se obrijat prilicno blizu nule (nije izbrijano kao klasicnim ziletom ali nije ni daleko).
Prednost u odnosu na philipsa je sto kaze da se britvica nemora nikad mjenjati Znaci ovaj: https://www.youtube.com/watch?v=ZljrtuWZF7M P.S. Brijem se 1-2 puta tjedno s njim i to je to za sad nisam primjetio da slabije brije nego prvog dana. |
Jos jedan + za OneBlade i Mach3 kombinaciju.
OneBlade je odlican za nas koji se ne brijemo redovno, i onda unutro skuzimo da imamo neki sastanak / dogovor, na kojem bi bilo bolje da izgledamo uredno. Jer s njime ces iz neke pristojne daljine izgledati obrijano, odnosno neces izgledati neuredno. Mene par puta spasilo jer traje doslovno minutu i vec puno bolje izgledam. |
Wow. Prvo brijanje s OneBlade (mokro) i ... katastrofa. :D Pogledam se u ogledalo i krv posvuda. :D Sutra očekujem hrpu prišteva.
Izgleda da ipak trebam nabavit novog Brauna s mrežicom... U prošli Series 5 WaterFlex WF2s je ušla voda i ubila ga. E sad ... novi Braun ili Philips rotacijski, ili kako se već zove? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:31. |