![]() |
Jel treba kome Snare/doboš? :D
Prodajem jedan vrhunski made in germany, sve ručni rad :D Skuplja mi prašinu več mjesecima i šteta nije korišten ... |
Citiraj:
|
Upravo to. Dosta su te affinity serije, a ne znam jel se isplate kraj hb-a. Te-30 mi se na yt cini odlican. Ima karakteristican zvuk za telecastera. Jos da ima u kojoj boji, mozda trazim i previse, hehe. Cak su ok i ove te-20 serije. Medjutim, ostao sam iznenaden s usporedbom te-52 i classic vibe serije. Mislim, to su legendarne squier/fender serije a tri put su skuplje.
|
Nemoj škrtarit i uzmi 52 :D
Grist ćeš se kasnije radi tih parsto kuna. |
Uzeo sam gitaru, dva polja imaju isti ton. Kako najbezbolnije ovo fixirati?
|
Mozd ne bi bilo lose odnjet nekom na setup da ti odradi
|
Citiraj:
|
Pa dve su ti opcije, ako pretpostavimo da nije do setupa već je jedan prag prenisko ili previsoko.
Ili odnjeti nekom na fret leveling ili napraviti return thomannu (refundiraju ti cijenu shippinga do natrag). Možeš onda tražit da ti pošalju drugu, istu gitaru ili pare natrag. Ako šalju drugi put gitaru, mislim da je 90% šansa da će se više potrudit u QC-u da ti pošalju sve ispravno. |
Nije thomann. Uzeo sam nekoristenu les paul repliku. Fret mi je mrtav.
|
Opet isto. Ili vrati od kud si uzeo ili fret leveling, što god ti je dostupna opcija / više ti odgovara.
|
Ma zadrzao bi gitaru. Nekoc davno sam to rjesio u kucnim uvjetima. Davno je to bilo.
|
Zamjenio zicu, nema buzza na zici, ali prag ima malu udubinu koja izgleda radi(la) problem. Koju posluku porati? Servis neka bude zadnja opcija.
|
Možeš i solo zamjeniti prag ako imaš alat.
|
Naravno, ali i dalje treba poravnat i crownat prag. Ako nije velika udubina, vjerojatno bi dosta profitirao od samog leveliranja jer bi se time sredile i ostale nepravilnosti s drugim pragovima, a to je česta pojava na jeftinim gitarama, jednostavno je taj ručni rad sveden na minimum kad štancaju.
|
Gdje kupujete zice?
Inace uzimam sa stringsbymail ali samo kad je free international shipping, a nikako da dođe ta akcija :D Elixirke trazim za elektricnu. |
Elixirke imaš u svakom shopu. Jedino kaj su cca 115 kn, ali dvaput godišnje si ih mogu priuštiti. :D
Btw, poigrao sam se sa drop/flat štimovima na mojoj ltd 1000 i super zvuči. Do drop A sam spustio, samo ne znam svirati bas :D, pa sam se vratio na drop D i eventualno drop C. |
Ma puno mi to para, pogotovo na 3 gitare... a sad bi jos jednu kupio.
Na stringsbymail me izađe oko 70 kn komad. Kad narucim 3, prakticki taj 3. dobijem gratis, ako uzmes u obzir kod nas cijenu. btw, koliko si platio taj ltd? Koji su pickupi gore? |
https://www.stringsandbeyond.com/
Isto imaju free international shipping svako malo, pa onda uzet par setova kad se to desi. Sad nedavno je bilo, pa pretpostavljam da neće biti još neko vrijeme opet... |
Citiraj:
Emg 81 i emg 60. Bila je oko 6700 kn. Kupljena mozda prije 3 godine.... najbolje potroseni novci ikad, iako tocnije dobio sam ju na poklon od drage. :D |
Najbolje potrošeni novci kad nisu iz tvog džepa, a? :D
|
Da, ali znas kako to ide... sto dobijes u jednom obliku moras i vratiti u drugom. :D
|
Kul izgleda.
Ja isto sad ganjam nekog LP-a, ali ne znam sta da uzmem a da ne potrosim previse para. Nisam jos imao LP-a, ali imao sam SG-a. Nije mi bas lezao u ruci... Ima po njuskalu epiphonea Koreanaca za oko 2500-3000 kn. Pickupove mijenjam svakako sta god da uzeo... |
Probaj koji les paul prije nego kupiš. Meni nikako ne leži, jednostavno jako čudno ergonomski, pogotovo ako gitaru ne držiš na lijevoj nozi iliti u klasičnoj poziciji.
Teži primjerci su koma jer imaju body dive. A opet, nekom je super, ako se navikne na to. |
Očito kako kome, Les Paul meni osobno paše skoro pa savršeno.
Da je težak - je, ali na to se navikne; nedostatak bi mu bile (opet, zavisi što se svira) teže dobavljive note gore na vratu, zbog konstrukcije - pogotovo ako se svira stojećki. Slažem se da treba isprobati prije kupnje, po slikama nikad ne znaš. |
Hocu, imam dva ovdje u Os koje bih probao.
Probao sam bio Epiphone LP Slash signature nesto malo, taj vrat mi je sjeo ko budali samar. Ali da, tijelo mi je nekako cudno i bas mi ne odgovara. Najvise volim telecaster tip gitare. Stratove isto ne volim bas, ali mislim da sam i skuzio zasto :D zbog srednjeg pickupa. Uvijek ga zakacim kad sviram... taman mi trzalica ide preko njega i zapinjem. Tak da mi je u planu probat nabaviti i nekog strata pa se poigrat s tim srednjim pickupom. |
Standardan problem za strat, samo spustit malo sretniji pick-up i gg :)
|
samo ne telecaster, ne i ne... kako prokleto mrzim te gitare, nisu mi ništa nažao učinile, ali ih jednostavno nemrem gledat :D
|
I meni je tako bilo prije...
Samo LP.. Pa sam skužio da nisu za mene... Pa krenuo prema stratu, i onda skužio da mi strat leži više.. I sad sve više gledam telca... |
Meni je tako sa Stratom - nikad ga nisam podnosio što se izgleda tiče, a i oni koje sam isprobao mi nikako nisu legli. Od vrata do zvuka, apsolutno ništa mi se ne sviđa.
S druge strane, LP i Explorer su sve što mi treba :) |
1 privitaka
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
@Poggiali taj mi je kul, ali mi je gadna ta glava u pm. Vise volim malu telecaster glavu. A i maple fretboard :D
Ali ovo bih volio probati vise nego bilo koji LP - bill kelliher signature :nuts: https://dk1xgl0d43mu1.cloudfront.net...png?1497287611 I ovu isto https://www.gearnews.com/wp-content/...twoXVsX770.png |
Idući put kad budu kod nas, probij se u prve redove i mazni jednu - Brent je ionako uvijek napušen, neće ni primijetiti :)
|
Citiraj:
Inace mislio sam da telac ima isti problem ko lp sa visim pragovima, al sam se ugodno iznenadio, fina je gitara. |
Citiraj:
Kakav problem LP ima sa visokim pragovima? |
Nije nužno problem, samo je nezgodno dohvatiti viša polja (zbog konstrukcije) - pogotovo ako sviraš dok stojiš, a gitara ti je nisko.
Ritam gitaristi nemaju brige :) |
Aha, mislio sam na visinu praga, ne na vislja polja. Nisam te shvatio :)
Nisam nikad ozbiljnije probao lp pa ne znam :D ali SG nema tih problema |
Cim spajate gitaru i pc? Kupio sam onaj mali 3.5mm sto iz jacka moze u pc, ali jako sumi. Vjerojatno ne znam sto treba podesiti.
Koji sogtware preporucate? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:32. |