![]() |
Navijam za kimija otkako se vratio a i prije toga. Car nad carevima. I drag mi riciardo od ostalih, a od stale garde Alonso je tu stari lisac, nazalost zavrsit ce karijeru u smecu od ekipe..
|
E da, i Ricciardo.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
Bwoah...aaaa koliko cemo puta jos cuti Kimijev Bwoah :D
Nema sanse da ce biti brzi Kimi. I ja bi volio da pokaze malo vise ove godine jer bi mu ovo vrlo lako mogla biti zadnja kao i Alonsu. Bit ce mi jako tesko kad odu ta dvojica iz F1 a Button i Rosberg su vec otisli a iduce godine vjerojatno ni Massu necemo gledati. Velika smjena generacije potencijalno u ove dve godine nas ceka. Lewis nikad neznas, njemu se sutra cefne i ode on snimat spotove sa Snoop doggom :D Na sta ce spasti F1...klinci sami koje ce tesko biti provariti. Fali mi i Webber... |
Citiraj:
Opet ce Mecka izmasakrirat sve naravno, samo ce to takticki odraditi, da se ne vidi koliku prednost stvarno imaju. Hondu je prekomicno gledati, boze me prosti sto je to Mclarenu trebalo. :wtf2: |
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
https://hasmclarenbrokendown.com/
dobra :) Mislim da ce jos biti dosta updata na ovoj stranici tijekom sezone... |
Ja se samo nadam da ona glupa konzerva koja ti daje krila neće pobjeđivat...
Za McHondu znamo da neće :D |
A ja se nadam da Mercedes nije i dalje 1s brzi od svih. Tko će pobjeđivati mi je totalno svejedno. Samo da AMG opet ne bude prejak..
|
Sutra počima show!
Već je počelo zanimljivo. Izgleda da su Merc i RB ipak promijenili ovjes prije prve utrke. Ferrari je prije koji mjesec tražio pojašnjenje o njihovom sistemu, jer pomaže aerodinamici, a ne bi smio. Promjena ovjesa (po meni) nije mala stvar i mogla bi imat negativan učinak na referentne performanse bolida. Dalje, i još luđe, Red Bull se žali da Merc možda u kvalifikacijama boosta motor sa uljem, tj., potrošnja goriva je ograničena pa oni brizgaju ulje u motor :D FIA je rekla da će to provjerit. Stvar koja mi se ne sviđa (kao Ferrari fanu koji svake godine očekuje naslov :D ) je što Hamilton malo previše hvali Ferrari. Da nije uvjeren kako mu je auto bolji ne bi bio tako ljubazan prema rivalima. Vidit ćemo. |
Da, cirkus starta :).
BTW za one koji se uvijek pitaju u kokilo sati je utrka ima site i za to, korisitm ga vec par godina i nije nikad "promasio", naranvo pod uvjetom da vam je sat na kompu ustiman kako treba :). http://whenisf1on.com/ |
Android. 2017 Racing Calendar
Ovo sa uljem mi ne drži vodu,jerbo koje ulje daje više snage pri sagorijevanju od racing benge?Ono iz motora?Kako onda podmazuje?Imaju skriveni rezervoarčić? :D Bojim se da Merc ima 2-3s po krugu lufta ako zatreba.Ćemo da vidimo... |
Citiraj:
|
problem je da ulje sagorijeva bolje nego nista ;) a posto je protok goriva strogo reguliran, onda izbor nista ili ulje i nije toliko lud... :)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Mislim da je Mercedesu "Oil-Burn" koristio vise u utrci kako bi pristedio gorivo. Na primjer kada nisi na punom gasu onda je koristio ulje kako bi smanjio potrebu za gorivom. No onda kad recimo trebas full power na ubrzanjima i 100% si na gasu, onda mozes dati bogatiju smjesu sa vise goriva kojeg si eto pristedio sa uljem u "off-throttle" fazi.
U svakom slucaju to su sitnice koje nose prevagu. A kako je u fromuli sve stvar u detaljima, sitnica po sitnica grade prednost na kraju koja je opipljiva. I dalje mislim da je Merc broj 1 favorit. Bojim se da ce Ferrari nakon svega opet past u komu kad vide zaostatak. McL vise necu ni komentirat. Oni su i tako u 10 godisnjem programu sa Hondom tako da ocekujemo plodove tek tamo negdje 2023 godine a borba za naslov u sezoni 2025! |
Citiraj:
dragi boze sto nes sve procitat na forumu, kakvih inzenjera imamo :roller: |
Hehehehe.. Svi nekako varaju i imaju nesto u rukavu. Jedino se Honda bori preživjeti cijelu utrku bez kvara.. :)
|
Pa Honda non stop mijesa ulje i benzin te ulje i vodu, pa svako malo "prdne" motor :D.
|
Citiraj:
Također ga koristim, jedan od najkorisnijih F1 siteova :D Imam osjećaj da će u prvoj polovici sezone poredak biti Mercedes - Ferrari - Red Bull, a u drugoj polovici će Ferrari i Red bull zamijeniti mjesta. Nadam se da sam u krivu i da će biti neizvjesno, ali ne mogu se oteti tom osjećaju da će mercedes biti i dalje u prednosti. |
Citiraj:
|
Mercedes pomeo sve na treningu. No ima jos nade.
Vremena ce ici jos bar 2,3 sec dole. E sada, ima nade i u tome sto su ukinuli tokene. Mozda netko stigne ovu preveliku razliku. Sta to ima Mercedes da nitko drugi ne moze napraviti?? Ali ni blizu?! |
Ništa se još ne zna, vremena moraju biti brž za još 3-4 sec. Skriva se prava forma do kvalifikacija. Sutra ćemo znati malo više.
|
Citiraj:
Znaci ono, ne 99.9999%, nego 100% savrseno, s obzirom da su puno ranije krenuli u razvoj ovog procesa, imali su ga vremena usavrsiti. Ocekuje se da ce ostatku proizvodaca trebati jos nekoliko godina da mogu proizvesti ovakvu osovinu. |
ima prica da je niki lauda reka luki de mentezemoli da su krenili sa hybridnim motorima 2007 tj 7g prije nego su uvedeni u f1 (2014)
mozda je patka al meni zvuci ne tolko nemoguce... |
Kako cemo gledati utrku ovaj vikend, ima li ko streamove? :)
|
Gledat će se snimka na Channel 4 u 14, i kvale i utrka. Ne mogu se ustajat ranom zorom na vikend kad se ionako već gubi sat, starim. :D
Streamovi će se valjda ovdje pojaviti https://www.reddit.com/r/formula1/wi...live_streaming |
02f7fdc99376e8f0a1b0f845cc13ac11dfa75c50 - Sky
Za sada najbolje na šta sam naletio. |
http://www.4kstreams.net/hd/hd5.php
radio stream super kroz q1...sad je poceo stekat https://www.twitch.tv/claudialivestreamings našao i ovo...rusi čini mi se...nema analize između q1/q2/q3 u pauzama nego vrte reklame...gledljivo. Kaze streamer da ide utrka na engleskom sutra. |
Nakon kvalifikacija teško mi se oteti dojmu kako je situacija jako slična onoj od prošle godine. Je Vettel tu, a nekako nije, Ferrari djeluje na granici i maksimumu svojih mogućnosti, dok Hamilton u Mercedesu izgleda kao stari rutiner s naslovom za tekuću godinu u džepu. Iskreno bih volio da sam u krivu. Više će se znati nakon utrke, nadam se borbi do samog kraja pa makar Mercedes i bio prvi.
|
Izgleda da bude Hamilton laganini 14-16 pobjeda nanizao (ako njegovi motori ne budu imali kvarove kao lani). Bottas možda koju utrku uzme.
A dobro. Bolje i to nego da osvoje Kmettel i Ferrari :D |
Da,tako nekako.Bude utrka pokazala kako stoje stvari do kraja.
|
Čini mi se da je razlika ipak još velika. Ali bar je Ferrari brzi od RBla. :) Očekujem dobru utrku.
Zašto je Kimi loš? |
Citiraj:
Prošli put su me napali kada sam to rekao...tako da bolje mir...:amen: |
Sutra Ferari glatko dobiva utrku.
|
Citiraj:
|
:beer:Dobro, nije nemoguće...treba prvo proći prvi zavoj...:beer:
|
Kad drugi valjaju gluposti što nebi mogao i ja. :D
|
Jel ima tko kakav acestream za sky F1???
|
Imate app za mobitel (ako vam odgovara), mobdro. Nema cega nema
https://www.mobdro.com/ |
Procitao sam negdje prije da Ferrari probija 1000psa.
Pa koliko onda Mercedes ima? Znači nema tokena, može se na motoru raditi što god tko hoće??! I opet ih Mercedes sve praši. Koja tuga. :nono: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:25. |