![]() |
To je bilo ono:
"Pascal userima nedamo DXR/RT tako da kupe turing kartice" ... nakon što high end Pascal korisnici ne prelaze na Turinge ... "Pascal userima dajemo DXR/RT tako da vide kako to lijepo izgleda a loše radi tako da kupe Turing kartice". Cmoljava Kožna Jakno :D Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Pa nije lose, probo snjezni level u bf5 i ako stavim dxr na medium onda imam oko 70 fpsa :D na ultra pada na 50fpsa
|
Eto, vrtio Metro Exodus pola sata. Grafička plače i urla na istim postavkama na kojima ju ne čujem ako stavim DXR na Ultra.
Ako stavim na High, onda je bolje ali imam dropove 50-60 FPS. |
Upravo čitam da je opterećenje dxra na vrmovima na pascalu prejako ;)
Tako da rađe majnajte na istima nego da koristite dxr :P |
Ja bas jucer undervolto grafu pa vuce samo 200W, ziva se ne cuje :D
EDIT:Probo quake 2 sa ray tracingom i imam citavih 12 fpsa na 1440p :D Na 768p leti na 50fpsa :D |
Citiraj:
Ima kakve razlike vizualno dxr on/off u metrou? Da ne stavljam bezveze drivere ako je bezveze |
Ima razlike. Kad sunčeve zrake probijaju kroz krošnju ili slično. OK je.
No meni isti klinac sa i bez toga ;) @RaneZ Koliko čitam, EVGA na RMA daje RTX 2080 za GTX 1080 tako da ako i rikne... hihihi :D Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
Отправлено через Pixel |
425.31
|
Citiraj:
|
vi koji "cistite" driver od nepotrebnih gofana, jeste li imali problema. nesto sam procito na guru da su sad stavili neki telemetry.dll unutar samog driver foldera ili nesto pa valjda ak to izbrises nece driver ili nest takvoga...?
bice da ih previse kocimo. |
btw. sad ovi jučerašnji driveri, uvijek idem clean instlal
i samo su bile ponuđene 3 stvari, neznam koje točno, valjda driveri, physx i HD audio inače bude 5-6 ak ne i 7 kvačica, sad ih nije bilo |
|
Ja drzim malo stariji driver zbogradi Ark Survival ali zar se nemoze telemetrija ugasit u servisima ko i svaki drugi servis
https://i.postimg.cc/FHvrnZSk/image.png Kad ugasite telemetriju nece vam radit oni njihov geforce app ali ja ga ionako ne koristim.... Za extra paranoične moze se dodatno otic u task scheduler i ugasit sve od nvidie |
A sto gasis, koje su prednosti? :) Hoce li raditi shadowplay?
|
ako ugasiš telemetriju nece radit
|
Citiraj:
vidim da su i download linkovi bili u komi. neko vrijeme nisu ni radili i davali desetak mb umjesto 400-500mb kolko je vec velik taj telemetrijski paket. |
Citiraj:
Sent from Carmageddon |
Citiraj:
|
aha. nemam pojma o geforce experience i sl. nikad vidio.
samo cisti driver sa pyshx i audio kod mene oduvjek. |
Citiraj:
Sent from Carmageddon |
jer kad radim u Win-u mi nije potrebno vanjsko pojacalo/receiver (optika) pa zvuk saljem (HDMI) na LCD TV koji koristim kao ekran.
|
meni shadowplay treba za snimanje gameplaya, odlican softver.
|
Citiraj:
niš spešl, jedino mi je ok jer preko njega uzimam screenshotove i snimam gameplay često on ima i mogućnost optimizacije igara al to imam isključeno |
Pošto taj drek nikad nisam instalirao, zanima me ovaj dio što kažeš da optimizira igre. Kako? Ima neke presetove ili?
Sent from S7 Presidency Phone |
Ma to je bezveze, podesi graficke postavke u igrama po svom :) Ono ti recimo nastimas sve na ultra a on ti obori na very high :D
|
Citiraj:
lijevo moje postavke, desno što predlažu ja više volim sam namještat sve, al eto nekom možda pomogne (iako više može odmoć, šta nvidia zna šta ja oću :D ) |
Isprobao sam par puta tu optimizaciju i svaki puta ju deaktivirao jer mi se igra činila vizualno lošija uz nezamjetna poboljšanja u performansama. Često i nepotrebna.
Shadowplay koristim isključivo za screenshotove i snimanje videa jer većinu vremena radi besprijekorno. Prije pola godine, godinu dana mi nije radilo (kraj snimke bio je corruptan). |
prijavljuju high cpu usage...
pretpostavljam da ste ovo koristili vi koji ne cistite drivere? "NVIDIA removed the option to disable the telemetry through the Services." |
Je li ko mijenjao max pre rendered frames u kontrol panelu? Ja nisam nikad i jucer probam staviti na 1 i puno tecnije sve ide u igrama, i kao da je input lag nizi, malo cpu vise opterecen al nije problem.
|
svakako
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Također, odavno tako picim. Poslano sa Sony XZ3 |
Citiraj:
|
nisam 100% ima li nekih zamki kako tocno funkcionira prerendered frames ali u tom slucaju vjerojatno mozes 3 ali zasto bi, stavi 1 sto je sigurno i ogranici max fps na 1 manje od refresh ratea monitora
i ne zaboravi kako god stavio 143 ili 141, trebas imati i toliko FPS da bi dotican trik funkcionirao :chears: |
Stavio sam 3 jer imam 155hz monitor, a frame limiteri nisu apsolutno precizni da uvijek drže točno 1 fps manje. Ako staviš 154 fps, nekad će ti otići na 155 ili 156 fps. Zato si sa 2 do 3 fps manje siguran da nikad neće otići na 155.
Ali ionako ne mogu dobiti zakucanih 150+ s ovom karticom i procesorom, tako da ostaje GSync upaljen, koji ionako funkcionira bez greške na ovom monitoru. |
kako se opče ograničava max framrate s onim brojevima ili nešto drugo
samo da nije neko editiranje i sl. gluposti kako to najjednostavnije izvesti da u igrama radi do 75 FPS ako meni sve to radi kak spada meni je na broju 1 več do 75 FPS ograničeno jel to to ? |
Ne znam zasto povezujete max prerendered frames sa farame limitom.
|
:hitthewal:
Citiraj:
pa gukni, vidim da ne limitiram ništa :fiju: jel ima to negdje jednostavno za podesiti, a ne da moran pisat doktorat oko toga na "1" nisu sve igre ograničene tako da sam stručno zaključio da se prčkanjem s tim brojevima događa "ništa" ima li AMD kakav driver za 1070 ? kada ovi ne znaju to jednostavno napraviti :fuming: |
ogranici sa rtssom a taj prerender ostavi na default.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:40. |