![]() |
Pekač za palačinke je 1500W. Razmišljam da njega nekad upogonim kao roštilj.
Samo bi trebao rosfraj u obliku kruga da ne uništim ovaj za palačinke. Moram izmjeriti i pitati u limariji Sebastijan jel rade po narudžbi. Ups. tek sad vidim da piše plinski roštilj (nekako sam previdio ovo plinski). Admin neka briše ili kaj hoće već :) |
https://i.imgur.com/Bt5Jq9Dm.jpg
Upravo naletio u lidlu na emajlirano posuđe od ljevanog željeza 2,6 i 4 litre Neodoljivo podsjeca na Dutch oven Jel netko ima? Koristi? Iskustva vezano za uporabu na plinašima? |
Što je po tebi dutch oven? :lol2:
Nema veze ima dal je na roštilju ili bilo kakvom drugom plameniku/izvoru topline. Ako ćeš raditi sa puno kiselih sastojaka ili ljepljivih sastojaka, uzmi emajlirani. Ako nećeš, uzmi "goli" gus. Računaj da će se emajl prije ili kasnije izgrebati. Goli gus će te s druge strane nadživjeti. |
dutch ovens ... gusani lonci i poklopci tog dizajna i izgleda
Ma znam sve o gusanom posuđu, platama i žicam, imam ga/ih dosta ... Sa me Isključivo interesira emajlirani gus, njega nemam. U kutiji je ovalni lonac iako je na slici okrugli, a oval mi ne paše na weber GBS otvor. Da je okrugli s ovom dimenzijom od 29,5cm, bio bi idealan. |
kupil sam webera z grillshop.at
nešto mi zvoni da oni imaju drugačiji prihvat na plinsku bocu ? moze tko potvrdit / demantirt ? i šta mi treba za fix ? |
Treba ti regulator tlaka od 50mbar sa navojem za hrvatske plinske boce.
https://thomgas.hr/proizvod/regulato...604-303-52094/ |
@dadoremix
Al su cijene otišle gore. Ravno 300€ skuplje. Nek te dugo služi ... Je to je taj regulator sto je sti linkao Citiraj:
Citiraj:
|
A hebiga
Na todo listu je dosao jos davne 03/22 Al zivot je odredio neki drugi put Ali .... sad sam natrag na svom planu i misiji Hebes tih 300€ Sad gledam plinske boce.... ina nova boca Al nigdje ne nalazim kaucije i cijene |
https://dostava-plina.hr/zagreb/
Svi su tu negdje. Praznu bocu možeš kupiti i na njuškalu, pazi samo da atest nije istekao. I tako je velika vjerojatnost da ćeš kod prve zamjene dobit neku prastaru na bengi :) |
Citiraj:
Iznos kaucije je bio nešto suludo tipa 1200 kn za bocu. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
a našao sam oglase iz 2018g .. gdje su gurali te nove boce po 200kn ..
budem navratio na inu i pitam .. šta i kako imam neku bocu doma, 20g se nije taknula .. :) neku malu možda mogu tu utopit |
Citiraj:
Citiraj:
Ja za roštilj koristim od 5 kg slovenske pa punim, ili njemačke. Ali ja radim sa plinom pa nije problem bilo kada :chears: |
Zato onda taj carobni nickname 🤣🤣🤣
|
Meni je boca u ormariću ispod pa mi je nekako "mush have" čeličnu bocu ... al 7,5kg, velika ne stane
|
U spirit 325 sumljam da stane veca od 7,5kg
Moram potrazit gdje je moja stara 20g :) Da ju utopim A mozda i ima plina u njo Mozda se pokvario hehe |
Citiraj:
|
Ovo su cijene kompozitnih boca na INA-i:
Ako je novi korisnik kompozitne boce na maloprodajno mjesto tvrtke INA, d.d. dostavio čeličnu ili narančasto-sivu kompozitnu bocu s logom INA, INAplin ili Proplin kapaciteta 10 kg uz nadoplatu depozita u iznosu 55 € / 414,40 kn novi korisnik dobiva na korištenje plavu kompozitnu bocu, a INA d.d. preuzima u vlasništvo dostavljenu čeličnu ili narančasto-sivu kompozitnu bocu. Uz nadoplatu depozita u iznosu 69 € / 519,88 kn u cijelosti, novi korisnik dobiva na korištenje plavu kompozitnu bocu te ukoliko istu više ne želi koristiti ima pravo na povrat uplaćenog depozita prilikom povrata, uz uvjet povrata kaucijskog listića i predočenje računa kojim je uplaćen depozit. |
Cuo sam da ce morat mijenjat sve u kompozitne o svom trosku, pa možda ako nije nužno....
|
Citiraj:
|
ovih dana sam bio u potrazi za bocom, na petrolu je kaucija 63e, nasao na njuskalu za 35e i vozi miško.
|
Koliko često i kako čistite svoje plinaše? Prvenstveno mislim na flavorizer modele.
Dal se netko upuštao u temeljito čišćenje kemikalijama što viđam po YT? Kod mene je čista mehanika win win metoda za sada. Najviše što sam učinio je špahtlicom pogrecati stijenke iznutra. Žičanom četkom očistim flavorizere i ispremještam pozicije 2. i 4. koje rijetko koristim da pregore s vremena na vrijeme. Jednom sam do sada imao potrebu očistiti plamenike i onu cijev što ih povezuje pošto su se počele čepiti rupice. Sve je jako jednostavno i trivijalno za rastaviti i očistiti. Žicu sam neki dan po prvi puta i 2 godine ugrubo ocistio od ispod. Nisam ni skontao koliko toga se nakupilo 🤣 To malo čišćenje iznutra nakupi mi po 2 tacne govana ... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:05. |