![]() |
Ne znam odakle uopće to da igram Quantum Break... :D
Ja sam se prvotno namjerio na R9 390, ali ako ću za te iste novce +-200-300 kn za 2-4 mjeseca dobiti više, rado ću pričekati. :) Tako si nekako barem računam... |
Evo neke veoma konkretne glasine
Citiraj:
|
Ja bih rekao da su to low TDP laptop verzije grafa.
|
Citiraj:
|
znaci ove god manja potrosnja..druge god nesto konkretno :)
|
AMD masterplan
Zanimljive teorije ima onaj škot sa Youtube-a:
https://www.youtube.com/watch?v=aSYBO1BrB1I https://www.youtube.com/watch?v=0ktLeS4Fwlw |
Da, baš sam čekao da objavi drugi dio. Skroz zanimljivo, baš me zanima da li će se i koliko od toga obistiniti.
|
Citiraj:
Fakat ga je teško slušat :D |
Citiraj:
|
Zašto nebi parirala? Pa neće ni oni stajati na mjestu. Ovo što on spominje nije ništa novo, da su manji čipovi budućnost, tj. da barem amd više neće praviti velike čipove kao fury x (cca 600mm), nego će rokati više manjih sa interposerom. Te priče su postale glasne od rajinog intervjua sa pcper. Ima dobre priče i ovdje u komentarima
Što je najveća fora, proizvodni procesi, yieldovi i sl. uopće ne ovise niti od amd-a niti od nvidie. Ovise o drugima. Razlika je jedino što amd radi puno više toga od nvidie, te što ima taj neki ugovor sa svojom bivšom tvornicom (global foudry) da svake godine moraju kupiti određen broj čipova. Do nedavno je to bila otegotna okolnost (vjerojatno otud svi ti silni APU refreshevi), a od nedavno (14nm) im je prednost. Ako gf u budućnosti bude imao dobrih procesa = dobro za amd, ako bude truba i amd puši |
Citiraj:
Treba se samo veseliti ujednačavanju snaga i nadi da će nV uspjeti održati konkuretnost. To je ono što cijelu industriju ustvari tjera naprijed i korisnicima o0sigurava bolju tehnologiju za istu ili manju cijenu. |
Citiraj:
Ali postoji opasnost tajnog kartelskog dogovora :D |
Ma kakva "pobjeda" amd-a, pa da uduplaju market share i dalje su ispod 50%. Mogu pobjediti tehnološki, ali novci su ono što se na kraju broji. To je jedina mana tog videa - predramatičan je na kraju 2. dijela. Čak i da u nekom najluđem scenariju stjeraju nvidiju na 20%, nvidiji ništa neće biti ako ni amd nije propao u takvoj situaciji. Em imaju gro kešovine od ranije, em zarađuju masu i u drugim segmentima
Vidi se da se intel i nvidia branchaju (nvidia auto industrija, HPC), miču fokus sa consumer desktopa za koji interes opada. Intel je to i službeno rekao. Upravo će u tom segmentu amd poprilično vratiti marketshare čistom inercijom, samo zbog činjenice da će postojati ponuda novih proizvoda, dakle čak i da novi proizvodi ne budu ništa posebno |
AMD Confirms Polaris GPU Positioning – Polaris 10 Aims The Mainstream Desktop/Notebook Market, Polaris 11 Targets Notebook Market
Sve se više potvrđuje moja sumnja da će polaris 11 biti notebook only. AMD nijednom nije spomenio desktop, dok laptope je. Polaris 10 sounds too good |
AMD Polaris 10 GPU To Offer Near 980 Ti Performance For 299 USD?
Zvuči mi malo predobro da bi bilo istinito ali živi bili pa vidjeli :) |
Citiraj:
Uzimam 3 komada odmah po izlasku i jednu za Bozic. :kafa: Napokon da Full Hd prodise preko 120fpsa :D |
Igorr to ti piše i u onom mom zadnjem linku
Ako je istinito ja mislim da se to odnosi na dx12 u best case scenariju za AMD :D Znači R9 390/390X u dx11. To su mainstream grafe, fury grafe bi mogle ostati u ponudi kao high end sve do dolaska vege 2017. |
Citiraj:
Marketing i pretjerivanje po strani... ali ovo bi stvarno mogao biti dobar proizvod za tu cijenu i takvu potrošnju (s obzirom na performanse), samo da ne omaše ceo fudbal. Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Daj mi molim te objasni razliku izmedju "desktop" čipa i "laptop" čipa.
U medjuvremenu: http://wccftech.com/amd-polaris-10-p...-launch-event/ |
Laptop cip bolje binan s max tdp 100w, u ekstremnim situacijama 125, desktop bez beda 300w.
Sent from my D5803 using Tapatalk |
Citiraj:
Vjerojatno će biti velika potražnja pa možda neće imati dovoljno |
Citiraj:
P10 - 2560SP 4SKUs 2560SP=480x, 2304SP=480 1792SP=470x 1536SP=470 P11 - 1280 SP - super efikasan dizajn (mogu gasiti shadere s obzirom da li se koriste ili ne - power gating), pasivno hladjene. Možda neće doći sad na ljeto na desktop ali će sigurno doći kad tad 2 SKUs 1280 ili 1024SP=460x 1024 ili 768SP=460 možda i 450x/450 |
Bilo bi vreme da 6450 i ostale drloge zamijene s necim 😀
Sent from my D5803 using Tapatalk |
To neće nikad mjenjati novom arhitekturom, te kategorije su prošlost.
|
Citiraj:
Od P10 mogu napraviti i 490x/490 490x=2x480x=5120SP 490=2x480=4608 SP A što se tiče Vege, evo malo rumora o Vegi: http://videocardz.com/59808/amd-vega...ard-to-october |
Nadam se da ovo nije istina jer ne izgleda dobro za AMD
|
Citiraj:
Polaris mjenja 390x 390 A na jesen hbm2 umjesto fury. Nvidia tek 2017s hbm2 |
Citiraj:
Rumor: Polaris validation Failed Might Launch in October Now |
Totalna nesposobnost AMD. Koda oni sami žele staviti ključ u bravu. Ako je ovo istina sad će ponovo sklupljati mrvice iza NV.
|
Citiraj:
2017 klik |
Citiraj:
Sva pompa brojkw,a svi znaju da nvidia nije rjesila dx12 Budemo vidili review za kojih 10dana. |
Ako hbm1 nisu stavili na polaris (a prema svemu bit će obični ddr5), onda neće nigdje. Na vegu ide hbm2 kao što vidiš
|
Citiraj:
1. nVidia će opet zakucat cijene u vražju mater previše 2. AMD fiškali će opet naći dokaz da iza toga stoji nVidia Za nas ne-fanbojeve nikako to ne valja. AMD bude opet kasnio i opet moral hvatat priključak dok će se zeleni tabor namlatit para na Founder idiotarijama. Srećom pa su sve nove igre generalno zaqrac pa se možemo šlepat na GTX970 / R9 390 još neko vrijeme... |
Ja ne vjerujem u tu glasinu. Vijest kao da je napisao netko tko je jučer krenio googlati o polarisu. Čak je ni wccfteck nije prenijeo
Mainstream gpu? No shit sherlock, to se najavljuje mjesecima. Unatoč što je to i sam AMD najavio po netu neki očekuju "ubojice gtx 1080". Na temelju čega jbte? Onda kad ne dođe bit će razočarani http://i1219.photobucket.com/albums/...8727782319.jpg Ovo oko 850mhz je još luđe. Navodno bi trebala imati ogroman clock kao i pascal, a kao drugo ne znamo kakav je odnos clock per clock te arhitekture sa postojećima, odnosno pascalom 850mhz se spominjalo u jednoj starijoj glasini, navodno underclockane verzije, vjerojatno ne želeći otkriti pune perfomanse (ako je uopće istinito) |
polaris nece i ne smije failat jer ako faila ode amd i svi mi u vrazju mater kad nvidia preuzme monopol :D
|
Nakon što su u prosincu pokazali demo Polarisa treba im šest mjeseci da skuže kako ne mogu postići određeni takt? Nekako sumnjam.
|
Kažem, nema smisla. U prosincu prva zatvorena prezentacija, a prije neki mjesec je i polaris 10 vrtila hitmana 1440p 60 fps. I sad odjednom kao imaju "early phase" problema c'mon...
Da je to iole vrijedna glasina visila bi odavno na wccftecku. |
Izvor glasine je neki lik s Overclock.net foruma koji navodno ima dobar "track record" što se tiče glasina.
Sve su se do sada odnosile na AMD i nažalost se pokazale točnima, još od vremena Buldožera i niza GPU rebrandova. Polarisov problem je u clockovima, preniski su, tvrdi dotični. Vjerojatno zbog GLOFO/Samsung procesa čija "high performance" verzija izgleda pati od dječjih bolesti. TSMC high performance procesna tehnologija s druge strane radi ko podmazana, što svjedoče luđački Pascal clockovi. Moje srce pati, ali stvarnost je neumoljiva. Moguće je da će loši momci pobijediti na kraju. EDIT: https://www.reddit.com/r/Amd/comment...nch_in/d32uwx7 Lisa kaže da je sve po planu. Go Lisa! |
Zato i velim - dok ne ugleda svjetlo dana i dok je netko ne provoza kak se spada, sve su ovo bulšit naklapanja gdje ljudi projiciraju svoja očekivanja i želje, a ne stvarno stanje stvari. Pa sam i govorio da sve uzimate za tačkom soli... :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:18. |