![]() |
We agree to disagree :P
|
Prisajsli :)
|
Ekipa koji su problemi sa z3 compact i bratom mu z5 compact?
Koje boljke imaju jedan a koji drugi? Velika razlika u kamerama? Razmisljam o compactu jer jedino sony izbacuje normalne dimenzije mobitela ovi svi drugi proizvode tacne. |
Z3c ima bolju bateriju, Z5c ima nešto sitno bolju kameru, i senzor otiska prsta uz malo bolji dizajn prednjeg i zadnjeg stakla. Imam oba pa sad vidi koji ti je prioritet, baterija ili neke novotarije u SoCu i dizajnu.
|
Jesu riješili problem sa odljepljivanjem ekrana na z3c?
|
Hvala bubimir.
E to me uz ekran zanima? Dali je to na z5 compact isto boljka? |
Imam ga od 10. mjeseca i nije se još odljepilo ništa. Pa zaključi...
|
Citiraj:
|
Kaj nije to po pricama bio problem "samo" na prvim serijama?
|
Po pričama, to je bio problem "kako te koji primjerak zasere". Koliko sam pratio ovdje, na XDA i po internetovima, bilo je svega i svačega. Vjerojatnije je kasnije doprijelo to do Sonyja pa su "kasnije" verzije bile vjerojatno bolje zadihtane.
Doduše, nekada i korisnici pomognu razljepljivanju, kao i pucanju ekrana. |
z3c već neko vrijeme u upotrebi i max zadovoljan.
|
Nitko ne spominje :)
http://www.sonymobile.com/global-en/...x-performance/ 5 inch, Snapdragon 820, waterproof, metalni zadnji dio, 6.0.1 Jedva čekam :) |
dok vidim ove bezelčuge bljuje mi se al možda sam to samo ja, ovo nebi smjelo koštat više od 3kkn... Sad je odjednom i 1080p na 5" dovoljno da bude nekakav flagship... a z5 su prozvali premiumom (haha riječi) na račun 4k rezolucije, šta je onda ovo? A cijena će biti napuvana sasvim sigurno.
Također nema IR port, pa kako da stim palim teve i projektor :D Next |
A evo i cijena istih. Iskreno, nije mi baš najjasnija namjena istih jer opasno zadiru na flagship teritorij Z serije (X i X Performance) kako performansama, tako i cijenom.
http://www.xperiablog.net/2016/02/22...ders-now-live/ |
Najbolji mali mobitel na svijetu se vraća kući :o
Citiraj:
|
Citiraj:
X serija je prekrasna, nadam se da su nešto naučili po pitanju kamare i kvalitete izrade koja je malo pala sa zadnja 2 Z modela. Citiraj:
|
Vidi kordunasa kako ih samo vadi iz dzepa :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne bih želio pogriješiti, ali meni se čini da je ostala ista kamera od Z5 (što baš i nije pohvalno obzirom da je bila slabija i od one na S6 koju kamera na S7 šiša).
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=7534 EDIT: Breaking news! Ukida se Z serija i ništa od Z6. X serija će je zamijeniti. Suma sumarum: Z6 = XXP. http://pocketnow.com/2016/02/23/no-x...lagship-family |
Evo meni se prednje staklo na z3c počelo odljepljivati nakon 9 mjeseci korištenja. Koja je procedura? Ako ga pošaljem na garanciju hoće li samo zalijepiti staklo ili ću dobiti novo?
Počelo se odljepljivati u gornjem desnom kutu kod prednje kamere. Inače sam prezadovoljan s mobitelom |
Na reklamaciju. Zalijepiti će ti to isto staklo.
|
Koji bi bio najelegantniji način backupa mobitela da ga nakon reklamacije što prije vratim na prethodno stanje?
|
Ako nemaš root, onda ugrađeni backup /restore plus i preko pc companiona plus helium uz PC app ne zahtjeva root. Vjerojatno previše, ali ja bih tako.
|
Citiraj:
Osim ako sa lijepilom neka mikro-oštećenja sa stakla nestaju...u tom slučaju lijepe postojeće,dobiješ i foliju na postojećem. |
Hoće biti problema ako im mobitel pošaljem s zaštitnim tempered glass staklom koje je malo oštećeno na rubovima (šroteks ebay staklo)? Strah me odljepljivat ga da se ovo još više ne odlijepi
|
Citiraj:
|
Neće biti problema,samo napiši napomenu.
|
Citiraj:
Rekoh za xperiu x da je fail po pitanju navedenog ne tebi |
Al quotao si mene i povratak moje Z3C sa servisa :D
|
hehe u biti sam samo htio odgovorit na ono "Najbolji mali mobitel na svijetu se vraća kući" da to zbog tog i tog razloga ipak nije tako ;)
|
Citiraj:
|
Fora je kaj nitko ne zna kako će ispast MM u režiji Sonyja. Ako MM na Z5 seriju dođe kvalitetan, bit će X uređaji jebenica, jer na Z5 samo softver ne valja, hardver je čist ok.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Izgleda da Sony odustaje od Z6 serije....slijedeći moj mob mora napraviti skok na 5 inča inače mi nema pomoći :D
|
Ne vjerujem da će odustat od sub 5'' niše jer su tu praktički monopolisti u globalu. Vjerojatno će bit neka fora kao Z1 i Z1c 6 mjeseci odstupanja ali isti hardver. Čisto da poprave neke stvari u među razmaku.
A druga stvar, što se tiče bete, ljudima su rekli da će čekat par tjedana dok ne krenu u distribuciju te iste bete, a navodno razlog zašto beta ne ide na Z5 seriju je - jer nema dovoljno z5 uređaja lol. Nego se forsira Z3 kao najstabilniji i najpopularniji trenutni Sony uređaj. |
Citiraj:
Novi X sa smanjenom baterijom jedva malo vidi napredak u trajanju baterije. Nema još reviewa ali na papiru zvuči loše. Na žalost Ovime Sony unakazio novi model i time napravio promašaj. Vjerujem da su namjerno napravili da bi još Z5 normalno prodavao (riješavanje zalihe). Tko zna kakva je kamera na X ( možda je ustvari isti senzor kao u Z5) Kad usporedim pored S7 gdje je puno napravio po viška RAM i većim kapacitetom baterije :fiju: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:50. |