PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Google Nexus/Pixel mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=273840)

xlr 27.07.2016. 10:16

Novi Nexus - no front facing speakers. Ćaokakao!

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2950392)
Kak se vrti ovaj N?
Kolko vidim, već je dp5 vani..
..

Vrti se skroz fajn, samo sto eto nikad dosad nisam drzao DP duze od par dana pa nisam neki mjerodavni slucaj. Najcesce mi zafali neki vrag sa custom roma pa se vratim na MM. Budem mu ovaj put dao sansu bar 7 dana ajde!

kvaju 27.07.2016. 12:09

Citiraj:

Autor Rista (Post 2950424)
U svim segmentima osim kamere, ekrana, baterije, zvucnika, softver updatea...

Cijene😁

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Rista 27.07.2016. 12:25

Citiraj:

Autor kvaju (Post 2950487)
Cijene😁

HR jamstva :D

No dobro, dosta Oneplus usporedbi ;)

I ja dolazim u napast probati N. Iako sam siguran da ce mi falit nesto customizacija iz MM pa opet natrag :D

Dottore 31.07.2016. 17:17

Vidim da već lagano padaju Nexus 6p :)

xlr 31.07.2016. 18:14

Gledano od 3.mj pa do danas u Neutrinu je pala cijena za oko 700kn (ako gledamo da je danas 4k kn 32gb model). Ni Tia ni Neutrino nisu spustali cijene unazad mjesec dana, ali se nekakav Playcom ubacio ispred njih kao jeftinija opcija. Ugl na expansys.si di sam ga kupio je cijena pala 70ak eura sto ispada nesto manje nego kod nas (ali i dalje puno jeftinije u konacnici).

Google store i americke, za nas 'rvate nedobavljive, butige ne mogu komentirati :)

Dottore 31.07.2016. 19:42

Nisu puno spuštali. Samo predugo držali cijenu.

rodriguez 01.08.2016. 09:24

Iducih 10 dana mi je dostupan 6P, mob je ovako na prvu perverzija i to jebena, sve je tako smooth bez lagga, kamera odlicna! Samo sto je preogroman za moju šapu

Rista 01.08.2016. 14:21

Jedan od nacina na koji se puno lakse nosim sa velicinom su PIE kontrole i gestures. Izrazito sam zadovoljan tim nacinom navigacije, do mjere da sam iskljucio nav bar i kao bonus dobio cijeli ekran na raspolaganje ;)

gin.tonic 05.08.2016. 13:46

Dolazi mi Nexus 5X drugi tjedan, ima tko kakve savjete i slično vezano za mobitel? :D

U US kupljen za 1740kn (puno?), 32 GB model, international version...

junkieee 08.08.2016. 15:41

može preporuka gdje kupiti Nexus 5x u HR? Pitam jer bi kupovao na rate..

Fala

xlr 08.08.2016. 18:29

Citiraj:

Autor junkieee (Post 2954414)
može preporuka gdje kupiti Nexus 5x u HR? Pitam jer bi kupovao na rate..

Fala

Na rate solarno u tvom mjestu ili online narudzbom? Za narudzbe mislim da je dovoljno skicnuti nabavu.net jer dosta trgovina nudi 5x. Ostaje samo pitanje kakvom karticom placas i primaju li je.

junkieee 08.08.2016. 18:41

Citiraj:

Autor xlr (Post 2954468)
Na rate solarno u tvom mjestu ili online narudzbom? Za narudzbe mislim da je dovoljno skicnuti nabavu.net jer dosta trgovina nudi 5x. Ostaje samo pitanje kakvom karticom placas i primaju li je.

U Zagrebu/hr. Htio bi kupiti na bar na 5 rata. Imam Visu/American tak da to ne bi trebalo biti problem. Gledao sam u Neutrino Mobile i mislim da cu tamo ako nema jeftinije

asimiliran 08.08.2016. 18:42

gdje si ga nabavio u usa po toj cijeni?

xlr 08.08.2016. 19:04

Citiraj:

Autor junkieee (Post 2954474)
U Zagrebu/hr. Htio bi kupiti na bar na 5 rata. Imam Visu/American tak da to ne bi trebalo biti problem. Gledao sam u Neutrino Mobile i mislim da cu tamo ako nema jeftinije

Onda bi trebao imati dobar izbor. Kreni od nabave pa vidi tko nudi bolje cijene u zgu i da ima fizicku poslovnicu, bitno samo da dobijes normalnu garanciju i racun pa si miran. Ono sto sam citao za web shopove, ljudi su imali dobra iskustva s neutrino i tia shopovima (mislim da i na pce imaju teme s iskustvima). Nisam upoznat imaju li i fizicke poslovnice

Dottore 08.08.2016. 19:08

Navodno da ima i loših iskustva.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mr.Ex.President 12.08.2016. 19:06

Koliko vam se vremenski puni N5?

Meni prečesto im rezultate tipa od 55% do 100% po 2-2,5h?:stoopid: Ne izgleda mi to baš normalno vrijeme, doduše ja nikad nisam mjerio, tek nedavno primjetio dakle pouzdan se u ono šta mi Android izbaci. Također probao 2 punjača, s oba je sl.

Rista 12.08.2016. 21:42

2-2.5h za 10% do 100% sa original punjacom. To mi se ne cini normalno.

xlr 12.08.2016. 22:04

Skini ampere app i vidi koliko ti je struja punjenja kad je mob ispod 40%. To je definitivno puno vremena ako nis ne radis na mobu dok se puni. Ja bi rekao sat i pol max. N5 se inace puni na oko 1A i ima malu bateriju.

gin.tonic 14.08.2016. 14:37

Došao bijeli Nexus 5x za curu, zadovoljna je :kafa:

Možda siromašan mogućnostima u odnosu na Samsung, ali sve ok...

Dok dođu adapteri za micro usb, testiram ih onom aplikacijom...

Dottore 14.08.2016. 14:53

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2956484)
Došao bijeli Nexus 5x za curu, zadovoljna je :kafa:

Možda siromašan mogućnostima u odnosu na Samsung, ali sve ok...

Dok dođu adapteri za micro usb, testiram ih onom aplikacijom...

Nečeš imati problema sa punjenjem, već je u pitanju drugi model kabela.
Drži se orginalnog i drugih provjerenih

Edit.
Vidim da vani još padaju cijene Nexus 6p :)

Gabre 14.08.2016. 16:17

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2953519)
Dolazi mi Nexus 5X drugi tjedan, ima tko kakve savjete i slično vezano za mobitel? :D

U US kupljen za 1740kn (puno?), 32 GB model, international version...

To je 300$ i to je puno za stari model na zalasku, s tim da su sada na rasprodajama po 220$

gin.tonic 14.08.2016. 16:33

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2956506)
To je 300$ i to je puno za stari model na zalasku, s tim da su sada na rasprodajama po 220$

Slažem se, ali na nisam stigao ugrabiti na rasprodajama tipa newegg...a bijeli model odmah otiđe...

Ovaj kojeg sam uzeo je bijeli, 32GB i za EU tržište...

pci_e3x 15.08.2016. 17:09

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2956512)
Slažem se, ali na nisam stigao ugrabiti na rasprodajama tipa newegg...a bijeli model odmah otiđe...

Ovaj kojeg sam uzeo je bijeli, 32GB i za EU tržište...

Kupio sam ga sebi nedavno (za 2.5k hrk u hr)
Nije best buy, baterija je 'ok' (hint imao z3c prije pa sam razmazen trajanjem baterije :D )

Razlog zasto sam ga kupio, hw je ono sto meni treba, velicina taman ok za citat knjige na njemu i ono najvaznije.. redoviti update od googlea

nakon 3tj koristenja: 8/10
Ove googleove stock aplikacije mi nisu sjele bas, pogotovo camera. Sony ima puno bolju camera app pa zato ocjena nize i zbog baterije jos jedna nize

gin.tonic 23.08.2016. 14:49

Počeo je rollout Nougata:

http://www.phonearena.com/news/How-t...ht-now_id84411

Tko se usudi staviti neka javi da li sve radi (da li ima neke iritantne bugove itd...) :kafa:

xlr 23.08.2016. 15:56

Ekipa vidim javlja iste probleme kao na DP5 (bug s statusbar ikonama, nepostojeci doze, koma baterija) tako da vjerojatno ce se to jos peglati s vremenom.

Ako koga zanima, jedini link koji trebate kliknuti je ovaj:
http://arstechnica.com/gadgets/2016/...ic-smartphone/
I ove godine su napravili odlican review!

gin.tonic 23.08.2016. 15:59

Citiraj:

Autor xlr (Post 2959526)
Ekipa vidim javlja iste probleme kao na DP5 (bug s statusbar ikonama, nepostojeci doze, koma baterija) tako da vjerojatno ce se to jos peglati s vremenom.

Ako koga zanima, jedini link koji trebate kliknuti je ovaj:
http://arstechnica.com/gadgets/2016/...ic-smartphone/
I ove godine su napravili odlican review!

:fala:

Pitam jer cura ima 5x, bolje pričekati dok dođe neki update da se bugovi isprave :kafa:

xlr 23.08.2016. 16:19

Ja osobno ne idem na 7.0 dok ne speglaju bateriju da bude svaki dan ista i predvidiva. Ne da mi jednu noc dropa 2+ %/h. Sitni bugovi me ne smetaju, ali su glupavi. Koristio sam DP2, 4 i 5 iirc...

Kada izadju custom romovi samo cu ga testirati kao dual boot. MM ce jos neko vrijeme biti daily driver

Mileni 23.08.2016. 17:06

Nabavio 6P. Iste minute otkljucao bootloader, rootao, custom recovery pa PureNexus stavio gore. Odusevljen fluidnosti i mogucnostima. Ne vidim ni jedan razlog da predjem na 7.0 sve dok ne izbace PureNexusa baziranog na istome :)

xlr 23.08.2016. 17:46

Moderator bi komotno mogao tvoj post spojiti u moj jer dijelimo moje misljenje. Dodaj gore i francov kernel sa powersave profilom i imas zlatni combo :) Cestitke na prinovi, nek te dugo sluzi!

Mileni 23.08.2016. 17:51

Citiraj:

Autor xlr (Post 2959574)
Moderator bi komotno mogao tvoj post spojiti u moj jer dijelimo moje misljenje. Dodaj gore i francov kernel sa powersave profilom i imas zlatni combo :) Cestitke na prinovi, nek te dugo sluzi!

Francov kernel je vec gore, obavio sam domacu zadacu prije nego sam dobio mobitel.

Da ce me dugo posluziti - sumnjam. Preglomazan je, iako odlican mobitel za ekipu koju velicina istoga ne smeta. Cekam da OnePlus otvori opet narudzbe za nasu drzavu, onda ce 6P vjerojatno na prodaju.

No tko zna, mozda na kraju i ostane :)

Rista 24.08.2016. 07:18

Meni je Franco kernel trzav sta god napravio :stoopid: Ali zato ElementalX i odgovarajuci governor, sve leti a baterija dobra ;) Nisam vjerovao da sa iskljucenim touchboostom moze biti tako fluidan ali jest.

xlr 24.08.2016. 08:43

Imho dosta to ovisi od nacina kako koristis mob. Dugo sam koristio elementalx na N5, bio mi je vrh. Franca nisam mogao ni zamisliti. Onda sam fleshao hellscore i to je bilo to, max sto sam mogao izvuci iz N5ice a da ne steka (previse).

Na 6P sam odmah fleshao elementalx. Onda s vremenom se poigrao s governor profilima jer sam citao da ekipa bez beda radi 6-7h SoT. Kita labudova, u mom slucaju dobivam samo trzav mob i skoro pa isti SoT. Pa sam probao franca i nakon nekog vremena skuzio da radi puno bolje, cak i po pitanju baterije mi je bio bolji, a sve na stock postavkama. Na kraju sam samo kupio njegov app i prebacio na powersave profil postavke (nizi taktovi i gpu). Tu sam izvukao malo i to je to. Mob trzne tu i tamo, nije da me puno smeta. Neki dan sam ugasio cpu boost opciju pa jos testiram kako to izgleda. Zasad ne vidim razliku kao sto si i sam rekao.

Nijedan governor profil mi nije dao neki napredak pa sam odustao od toga jer valjda za moj nacin koristenja moba to ne igra ulogu, dunno :/

Rista 24.08.2016. 10:01

Ako ne disableas touchboost nijedan governor nece ciniti vidljivu razliku!

Meni je elementalx daleko bolji. Franco trza cak i kad skrolam u google now :/ Mogao sam onda Samsunga ostaviti :D

Jos jedna stvar koja drasticno utjece na bateriju, barem nacinom kojim ja koristim mob, je crna layers tema. Znaci ne samo sucelje nego i vecina aplikacija. Osim sto izgleda cool, SoT je ohoho veci.

xlr 24.08.2016. 10:17

Jasno mi je to za touchboost, sve sam radio po ps-u.

Probao i crne teme... Meh :) Nisam osjetio neki napredak, vjerojatno zato jer samo tapatalk, g+ i youtube (od onoga sto puno koristim) postoje u full black temi. Ovo ostalo je ograniceno i izgleda ruzno/bugovito pa pustam stock temu (npr wa, tg, instic, chrome). Druge appove jako rijetko i koristim pa mi teme tamo ne trebaju i nemaju efekta.

Crne teme dosta znace, evo cisti primjer: Ingress kad igram po danu sa visokim osvjetljenjem i po noci s manjim, uvijek cucla 15-17%/h. Igra ima vecinu crnila na ekranu i to valjda ima ulogu inace ne mogu objasniti istu potrosnju neovisno o brightnessu.

Mileni 26.08.2016. 10:37

Kamera na 6p je jednostavno prebrutalna. Pojede bilo kojeg sammya i iphonea za dorucak. Osoba sam koja ne koristi kameru previse, poneka slika djece i to je to. No ovaj HDR+ na Nexusu 6p je jednostavno toliko dobar da me mobitel natjerao da na odmoru slikam more, planine, itd. :)

P.S.
Presao na 7.0 ipak, cisto iz dosade. Memory management nije bas nesto posebno, split screen radi odlicno, a najvise koristim brzo prebacivanje u zadnju aplikaciju koristenu.

Ipak cim ulovim vremena vracam se na purenexus i povucem backup :)

zvonac 26.08.2016. 10:53

@Mileni, jel bu 6p isel na bubanj?

Cekam 5X, a nikak da dojde sa servisa, ovaj 7.0 me privlaci a i trenutno imamo prvi u svijetu Nougat:D

Mileni 26.08.2016. 10:55

Vjerojatno ide. Prevelik je. Ali ne jos, na odmoru sam jos 10ak dana :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

zvonac 26.08.2016. 11:04

Kak si baterijom zadovoljan na 6p?

Mileni 26.08.2016. 11:11

Tesko za reci. Nisam imao dovoljno vremena da to testiram, a vec sam u 5 dana 2 puta rom mijenjao. Jucer od 08h pa sve do 21h bez vecih problema, a stvarno sam ga tlacio. Ostali 30%.

Poslije nabacim koju sliku. Sad pravac plaza :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mileni 26.08.2016. 18:52

https://goo.gl/photos/x9ZCnhZq1G2xykPZA

Eto par slika. Ostatak je od obitelji pa taj dio preskacem.
Sve slike su napravljene na auto modeu, point'n'click metoda. Totalni sam dummy za fotografiju, pa imajte to na umu :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:28.