![]() |
Trebao bi clean install uraditi mislim, jer je mm, i gaaps za mm također.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk |
Koristim OnePlus3 nekih 10 dana i mogu reći da sam oduševljen. Na njihovim forumima su prijavljene hrpe grešaka s mobom koje su ispravili (već su 2 upgradea Oxygen OSa vani od kad imam mob..) iako čim sam ga dobio upgradeao / factory reset / install kao novi mob i radi bez greška. Koristim dual sim, radi besprijekorno, kameru ne moram posebno hvaliti, gps koristim svakodnevno, dash charge <3, kvaliteta izrade, senzor otiska koji radi instant.. svaka čast
minus bi naveo sklisko kučište iako osobno koristim silicon case, ako ga netko misli koristiti bez casea, aluminij je dosta sklizak te novi sRGB mode koji mi se čini da malo vuće u žučkastu boju (preferiram, ali nekima bi moglo smetati jer većina mobitela vuće u hladnu plavkastu boju) nakon Xperie P (2 godine) i xperie Z1 (2 godine) drago mi je da sam uzeo mobitel iste klase ako ne i bolji. Za 3000kn jedan jako jako jako dobar kinez ;) recenzija ima more .. govore same za sebe |
Evo i ja sam jako blizu kupovine oneplus 3, zapravo vec bi ga kupio da me ne muci 3000Mah na 5,5" jer do sad sam uvijek izbjegavao mobitele sa slabom autonomijom. Kako si ti zadovoljan baterijom, odnosno koliki ti je prosjek SOT-a?
|
Meni je prosjek oko 4-5h sot, kako kad, ali zadovoljan sam baterijom, jer ne štedim je nikako, sve živo je uključeno. Plus ovaj dash charge, promijenio mi je naviku punjenja mobitela pravo, navečer ga i ne punim skoro, ujutro prije posla ustanem, dok se spremim ustekam mob i skoro pun već bude.
Ja sam hard user jer mi je posao takav da jako cesto koristim mob i ne volim situacije da se nadjem u kasnim popodnevnim satima sa 10-15% baterije. Kupio bih s7 edge, ali po meni su oni zaobljeni rubovi minus, cista sminka koja u praksi vise smeta.
Zato je oneplus 3 odlicna alternativa, ali su kompromitirali bateriju tanjim izgledom i tako pomalo razocarali vecinu korisnika. Vjerujem da bi vecina nas pristala na malo deblji mob sa boljom baterijom, ovako je nekako ostao "uskracen". |
Citiraj:
Nadam se da si usporedio S7 i S7 EDGE po veličinama jer oboje su tanji. Imaš tone silne youtube reviewe gdje silno hvale S7 Edge. U tom smislu prema battery testu |
Možda ovdje da pogledaš iskustva op3 korisnika o bateriji.
http://forum.xda-developers.com/onep...t3401438/page1 Ima i boljih, al meni dovoljno. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk |
@Kvaju
Jesi li instalirao SWE browser? Navodno verzija M46 optimiziran za Snapdragon procesore. Kako instalirate odnosno update Op3 preko PC? Dugo nisam ništa radio osim Galaxy Nexus i9250. |
Da, koristio sam na OPO jedno vrijeme, ali na op3 nisam. Većinom ti neki browseri rade ok jedno vrijeme, i onda nakon nekog vremena, jednostavno nezna otvoriti neki odredjenu stranicu, pa probam sa ff ili chrome, i otvori bez problema, tako da se ne zadržavaju puno na mom mobu. Al možda bi mu mogao opet dat šansu uskoro.
Preko pc vecinom ako hoćeš nešto raditi na op3 najbolji alat je adb, i dosta je jednostavno,samo pratiš tutorijale. Mada ja još nisam uopće ništa dirao ništa na op3, sve je stock na njemu, i mislim da će tako ostati, jer stvarno radi ok, i imam sve što mi treba, i nemam potrebe za custom romovima i rootom. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Pozdrav ekipa, već neko vrijeme gledam kupiti novi mob. i dvoumim se između Huawei P9 i OP3. Prvi je još uvijek prilično skup dok mi ovaj drugi po cijeni više odgovara, čuda li čuda :fiju:
E sad, koliko vidim na op forumu, i nakon ovog drugog updejta nisu riješili jedan gorući problem a to je kašnjenje poruka, mailova i sličnih notifikacija. Dajte mi vi koji imate op3 recite jeste li se susreli sa tim problemom i ako jeste, kako ste ga riješili. Vidim da ima dosta frustriranih korisnika pa ne bi htio biti jedan od njih, hvala :goood: |
Ja na najnovijem sustavu 3.2.2 nemam tih problema, prije toga sam imao, ali nije ti sad neko kašnjenje bilo veliko.
Neki se još žale na Gmail app da kasni, ja nisam netko tko prima jako puno mailova, ovo što primim ne kasni. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk |
Citiraj:
Kao da je bitno što tanji. Ili imaš savršeno oko u 0,3 mm debljine Pogledaj ponovno gradivo dimenzije. |
Citiraj:
I ostali se mogu slobodno javit :respekt: |
Kod mene ne postoji 4g uopće u državi, tako da to nemogu komentirati, dok 3g ne gubi signale kao neki prije telefoni.
Jedino Wi-Fi bi spomenuo, prijašnji opo je imao bolji 'domet' od op3, sad ili je to softverske prirode, možda update neki rjesi to, nije sada da je jako loš taj domet, ali mrvicu se primjeti razlika. GPS ne koristim često, ali za sve dosad je odradio bez problema. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk |
Citiraj:
Hvala ti :goood: |
Citiraj:
Brzine 4G na Op3 su dovoljno jači nego koju mreža može dati maksimalno na T-mobile 150Mbit / Vip 225Mbit |
Kralju, iz Mostara sam bola :)
Mi kasnimo za svim barem nekih 4-5god :) Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk |
Citiraj:
A to i nisam uopće skužio :). Često tamo prolazim. Kupim jedan broj na bonove i još moram doplatiti za nano SIM. Šugava mreža - signal više manje stabilan. Brzine baš nisu nešto. |
Yep. Neki dan bio 10ak dana u hr, uzeo bombon. Kad ono 4g, kao da drugi mob imam :)
Odakle je najpovoljnije naručiti OP3? Pretpostavljam sa službene stranice :)
|
Citiraj:
|
Ako se naruci sa njihove stranice ima li jos dodatnih troskova(carina,pdv)?
|
nema dodatnih troškova
|
Citiraj:
Lp |
Citiraj:
Baterija se ne bi smjela puniti preko 1C , dakle ako je kapacitet 3Ah, onda struja punjenja ne bi trebala biti preko 3A ako želiš da dulje radi bez nekih padova napona pri opterećenju (to je ono što ljudi često brkaju sa gubitkom kapaciteta baterije). |
Izvini, ali nisam te shvatio, sta 1c?
Kapacitet baterije. Dakle, imas bateriju od 1000mAh, struja punjenja,za dugovjecnost baterije ne bi trebala biti preko 1000mA. To je 1C.
Sto je struja punjenja manja, to je baterija dugovjecnija i moze vise ciklusa odraditi. Prevelika struja punjenja povecava unutarnji otpor baterije. Kad se unutarnji otpor poveca, rezultat je veci pad napona pri opterecenju te baterije i mobitel signalizira da je baterija prazna. Isto tako, baterija se nikako ne smije prazniti skroz pa puniti. |
Iskreno, ne mislim vječno imati mobitel, punit ću ga kako sam i do sada, neću se previše opterećivati time, pretpostavljam ako je proizvođač hvali dash charge i jedna je od funkcija koje prodaju ovaj telefon, da mijenja navike punjenja, kao što stvarno jest. Al hvala na savjetu.
Nema frke, radi kaj zelis. Ja samo upozoravam da su te fast charge mogucnosti samo unistavanje baterije.
Proizvodjac to hvali jer je to dupla voda na mlin, em ima i raja to voli (jer bolje da ima nego da nema) em ce servis (zamjena baterija) bolje raditi. |
Da li je ispravljena mana da OP 3 u nekim aplikacijama zablokira kad se često vrti iz okomitog u vodoravni položaj i obratno ?
|
|
Citiraj:
|
Na twitteru je Carl Pei rekao da je to samo glasina, i da nema ništa od toga.
Citiraj:
Malo je čudno da cpu i ram bude kao u OP 3. Vjerojatno je SD 6xx. Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Izašao je fix za OP X. Ispravlja rotaciju.Više o tome.
|
Družim se sa Op3 desetak dana. Stvarno sam zadovoljan uređajem, od nedostataka bih izdvojio lošiju kameru od g5 ili s7, no s obzirom na cijenu zanemarivo. Kamera svoj posao obavlja korektno, da ne bacim ljude u bed. Build quality je vrh, iznimka je ona grba od kamere koju se može sakriti nekim caseom. Također, zasad je nemoguće naći staklo koje pokriva cijeli ekran jer su rubovi blago zaobljeni. Baterija je solidna, da se izvući 5h sota bez problema. Dash charge je čudo, dignem se ujutro prije posla sa cca 50% baterije i za 40-ak min je pun. Mobitel koristim za posao, uglavnom razgovori, viber i internet, ne igram se. Tri maila su gore, sync svakih pola sata i kraj dana bez problema dočekan sa 50% bat., nekad i više. Software mi je odličan, makar nisam ljubitelj stock androida. Paljenje kamere se može isprogramirati valjda na 5 načina, super mi je paljenje flashlighta i kamere preko ugašenog ekrana. Fingerprint je čudo, u usporedbi sa s6 edge koji sam prije toga imao, jedno 30% bolji. Na uređaju sve leti bez trzanja ili laga, za razliku od s6 ili g4 koje sam imao. Ekran na s6 mi je bio malo bolji, ovom fali onog samsung wow efekta. Sve u svemu, jedan vrlo dobro zaokružen uređaj koji definitivno vrijedi te novce. Bio sam skeptičan jer sam zaobišao op1 i op2 koji su mi se činili kao uređaji kojima je dosta toga falilo, ali op3 je sve nadoknadio. U usporedbi sa "kinezima" koje sam imao mi4c, mi5 definitivno bolji uređaj i također nema toliko muke oko softwarea i raznih bugova, modova itd... Bugove koji su se pojavljivali (bluetooth, ram managment, auto rotaciju) developeri brzo otklanjaju i out of the box iskustvo je definitivno najbolje od svih kineza. Preporuka svima koji razmišljaju da kupe uređaj, a nemaju love ili ne žele dati 4k kn za g5, htc10 ili s7.
Poslano sa mog ONEPLUS A3003 koristeći Tapatalk |
@sokre10
Hvala ti na osvrtu, sigurno ohrabruje s obzirom da na op forumu ima priličan broj onih koji nisu zadovoljni. Naručio sam ga 03.08. i trebao bi mi stići do kraja mjeseca. Trebao sam prije ali sve danas ću, sutra ću i onda kad je uletila obavijest da se iza 09.08. obustavlja prodaja na dulje vrijeme odmah sam krenuo naručit. Mislim i ovo je dugo ali dobro, strpit ću se, samo da sve na kraju bude uredu :) |
Evo da i ja napišem koju, družim se skoro mjesec dana sa op3.
Dizajn, odličan, fino leži u ruci, ne grije se, za sada bez ikakve zaštite (čekam da stignu ozzrly tempered glass i nillkin back cover), i nemam nikakvih tragova korištenja, doduše baš pazim inače na uređaje. Možda vrjedno spomenuti, uređaj je došao poštom tako dobro zapakiran da je ono mislim nemoguće ga oštetiti i da ga doslovno šutaš nogama, prvi put vidim onu vrstu zaštite kao nekakva velika lopta u onim jastucima napuhanim, mogu poslati i sliku ako kome treba, tako da veliki plus tu. Baterija, ok je, imao sam OP1, približno je kao i kod njega, meni sasvim dovoljno oko 4-5h SOT, sve živo uključeno na njemu, baš ga ne štedim, i mogu čitav dan s jednim punjenjem izdržati, a DASH charge je priča za sebe, znate već sve o tom, nemam šta posebno dodavati, mislim da bi to trebao biti standard kod svih mobitela ubuduće. Software, oxygen 3.2.2, sve stock, nisam ga dirao nikako, može bit da sam umoran od toga više, ili čekam port oxygen kamere na CM, vidjet ćemo. Ima glitch-eva ponekad, npr. kad idem recent apps, a bio sam recimo na fb, nekada mi se ne prikaže fb kao prva app, tj zadnja app na kojoj sam bio, tek kada izlistam par app dok ga nađem, ono krivo ih nekada poreda pod recents. Alert slider kada stavim priority notifications, i stavim pod messages samo favoriti da se čuje zvuk kada od njih primim poruku, ne radi, čujem od svih bilo kakvu poruku kad dobijem. Ali sve u svemu zadovoljan sam oxygenom, i mislim da će budući update ispraviti ovo sve. Dosta reakcija ljudi i znatiženjih pitanja o mobu i samom brandu OPO, nije još toliko popularan. Skener otiska prsta, fenomenalan, brz ko munja, i precizan kad je prst u pravom položaju, pa rekao bih skoro 100%. Kamera, nije loša, po danu kad je dobra svjetlost vani, kao i na svakom mobitelu, odlične slike. U zatvorenom, već dosta lošija situacija, po mraku isto tako. Zvuk, glasnoća razgovora skroz ok, puštanje muzike preko zvučnika solidne jačine, meni dosta. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:57. |