PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   NeutrinoMobile.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272700)

smuchac 24.12.2018. 16:08

Vjv je na forumu i vidi koja je za*ebana ekipa tu.... :D

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

pogi 05.02.2019. 21:37

Naručio sam u nedjelju sa Neutrino Mobile web shopa mobitel i stigao mi je danas (utorak) popodne preko Overseas Expressa, stvarno nemam nikakve primjedbe na dostavu.

Hebe me nešto drugo, Originalno pakiranje je bilo otvoreno, vidio sam da su originalne naljepnice već bile izrezane a kutija je bila zaljepljena sa običnim selotejpom koji je i držao upute na HR jeziku...

Što prodavač/dobavljač ima otvarati originalno pakiranje?

celavicro 05.02.2019. 22:47

jesi citao dobro?oni prodaju dosta vec used mobitel?pise dole manjim slovima

xlr 05.02.2019. 22:48

Da, zna biti povrat od kupca po boljoj cijeni, ali uvijek bi pisalo u oglasu

pogi 06.02.2019. 08:26

Znam za te korištene mobitele, ali ne, ja sam naručio novog.

Hmmm... nisam ga još upalio. Kod novog mobitela kad ga prvi puta upalim mora se pokrenuti wizzard za podešavanje telefona, zar ne? Može li se korišteni mobitel resetirati da izgleda kao da nije nikad upaljen?

Inače ne vidim tragove da bi mogao biti korišten.

Poslati ću email u Neutrino... da vidim što se dešava, ako već i nisu pročitali ovaj thread :-)

xlr 06.02.2019. 08:42

Svaki novi android kad ga resetiras izgleda kao nikad upaljen, softverski gledano :) A gle moze biti da su ga otvorili samo da vide je li sve ok, mozda su ti popunjavali onaj warranty card u kutiji (rijetki to rade)... Koji mob je u pitanju, mozda samsung?

Master_Hrc 06.02.2019. 08:46

Citiraj:

Autor pogi (Post 3274131)
Znam za te korištene mobitele, ali ne, ja sam naručio novog.

Hmmm... nisam ga još upalio. Kod novog mobitela kad ga prvi puta upalim mora se pokrenuti wizzard za podešavanje telefona, zar ne? Može li se korišteni mobitel resetirati da izgleda kao da nije nikad upaljen?

Inače ne vidim tragove da bi mogao biti korišten.

Poslati ću email u Neutrino... da vidim što se dešava, ako već i nisu pročitali ovaj thread :-)

Ja sam uzeo u zadnjih godinu i pol dana, jedan s9, jedan a5 i dva a6 iz jednog shopa i svi su dosli tvornicki zapakirani, prvo u onu plasticnu foliju, a kada sam razrezao tu foliju po sebi su imali tvornicke naljepnice koje sam isto morao razrezati. Na tim naljepnicama je pisalo da ako je seal broken da ne preuzimam paket.

Shaka111 06.02.2019. 09:25

Citiraj:

Autor pogi (Post 3274063)
Naručio sam u nedjelju sa Neutrino Mobile web shopa mobitel i stigao mi je danas (utorak) popodne preko Overseas Expressa, stvarno nemam nikakve primjedbe na dostavu.

Hebe me nešto drugo, Originalno pakiranje je bilo otvoreno, vidio sam da su originalne naljepnice već bile izrezane a kutija je bila zaljepljena sa običnim selotejpom koji je i držao upute na HR jeziku...

Što prodavač/dobavljač ima otvarati originalno pakiranje?

Otvaraju mobitele ako nemaju EU punjač, pa ga otvore i stave adapter i jamstvo unutra. Kod mene je isto bio otvaran uređaj. Ne znam zašto im nije jednostavnije samo zaljepiti adapter sa strane ili staviti ga u kutiju ali eto...

pogi 06.02.2019. 09:39

Citiraj:

Autor xlr (Post 3274138)
Svaki novi android kad ga resetiras izgleda kao nikad upaljen, softverski gledano :) A gle moze biti da su ga otvorili samo da vide je li sve ok, mozda su ti popunjavali onaj warranty card u kutiji (rijetki to rade)... Koji mob je u pitanju, mozda samsung?

Mobitel je Huawei P Smart.

panasonic 06.02.2019. 09:56

Vrati im nazad taj mobitel, nemaš šta uzeti telefon koji nije tvornički zapakiran, to više nije novo i ne možeš znati da li su ga pokazivali ljudima u trgovini i tko ga je sve dirao.

Master_Hrc 06.02.2019. 10:30

Citiraj:

Autor Shaka111 (Post 3274146)
Otvaraju mobitele ako nemaju EU punjač, pa ga otvore i stave adapter i jamstvo unutra. Kod mene je isto bio otvaran uređaj. Ne znam zašto im nije jednostavnije samo zaljepiti adapter sa strane ili staviti ga u kutiju ali eto...

Nemaju oni što otvarati mobitele ako i sam proizvođač piše na kutiju da ako su "sealovi broken" da se ne preuzima mobitel.

pogi 06.02.2019. 15:30

Ovako mi odgovara Neutrino
Poštovani, uređaji se u većinom slućaja pregledaju prilikom obrade
narudžbe. Niti jedan uređaj nije korišten osim ako nije navedeno na
webstranici ili na deklaraciji samog uređaja. Na toj traci naročito zna
pisati ''check contents before purchase'' tako da sami prozvođać Huawei
odobrava da se kutija otvori.
Hvala na razumijevanju.

Ah... upaliti ću ga. Ona prozirna naljepnica na pozadini gdje je objašnjeno kako se umeće sim kartica i SD kartica i objašnjenja tipki izgleda netaknuta... moram ga predat ženi za rođendan za 6 dana... nemam se sad vremena natezat.

panasonic 06.02.2019. 15:41

Realno, napisali su glupost, nigdje ne piše "check contents before purchase".
Svaki proizvođač napiše "Do not accept if seal is broken", i dalje u napomeni je da naljepnica može biti presječena samo u nazočnosti osobe koja prodaje.
Znači, ok je ako će otvoriti pred tobom, ali nikako ako se kupuje online i svakako trebaju prestati s tom praksom, nemaš šta provjeravati tvornički zapakiranu kutiju.

P.S. I doznali smo da osoba koja im piše e-mailove na zna razliku između ć i č, što je svakako sramota za jednog trgovca.

Bokygs 06.02.2019. 20:08

Mozda je samo otvoren jer je neka dosadna baba dosla s parama u ducan i htjela vidit sve boje Huaweia za svoju unuku....
I onda takvi ljudi vecinom,kazu ok,sad mi dajte jedan zapakirani.
Ne vjerujem da bi ti dali rabljeni. I Huawei se s tim original naljepnicama razbacuje tako da lako oni naljepe novu nazad. Tako da su te htjeli za*ebati,mogli su.
Imas jamstvo uostalom ako bude problema s mobitelom.

pogi 06.02.2019. 21:14

Evo upalio sam ga... javljam se sa njega. Mislim da ce biti ok i da ce se zeni svidjeti.

peruneph 06.02.2019. 22:08

Citiraj:

Autor peruneph (Post 3258908)
Update - odnio danas mobitel u Neutrino, ljubazan trgovac upitao dal imam račun. Čim sam rekao da nemam otišao je na komp i isprintao ga iz njihove baze, bez ikakvih dodatnih pitanja. Ugodno sam iznenađen

Dakle mobitel predan u njihov servis 17.12. i danas 6.2. još ga nisam dobio. Pa prije bi ga dobio sa servisa iz Kine.

Master_Hrc 07.02.2019. 08:02

Ah nista, strpi se do 20.6 mislim da su dobre šanse da ce biti gotov. A ako nebude gotov do 25.09 javi se tu na forum da vidimo što ćemo......

coconut 07.02.2019. 08:14

Pogledaj jamstveni list i stranice trgovca u vezi rokova popravka. Najčešći rok je 45 dana. Ako u tom roku ne poprave mob, imaš pravo na raskid ugovora i tražiti novi mob ili povrat love u punom iznosu sa računa.

peruneph 07.02.2019. 14:52

Citiraj:

Autor coconut (Post 3274492)
Pogledaj jamstveni list i stranice trgovca u vezi rokova popravka. Najčešći rok je 45 dana. Ako u tom roku ne poprave mob, imaš pravo na raskid ugovora i tražiti novi mob ili povrat love u punom iznosu sa računa.

Na stranici im ne piše ništa o rokovima, a telefonski su mi priopćili da nema određenog roka. Teoretski ga mogu zadržati do sljedećeg Božića

panasonic 07.02.2019. 14:55

Naravno da ne mogu, informiraj se malo oko svojih prava, postoji tema na forumu o garanciji/jamstvu, sve je već napisano 1000 puta šta poduzeti ako ti se reklamacija oduži.
Ili jednostavno šuti i čekaj do božića.

Master_Hrc 07.02.2019. 15:00

Ma, pusti ga nek čeka do Božića, samo je pitanje kojeg :D

santos 13.01.2020. 20:07

kod njih se reklamacije uvijek protezu do maksimalnog broja dana, i ak ne pitas, vjerojatno bi cekal i duze od 45 dana, blize 60. a razlog zasto tak dugo traju reklamacije je taj kaj oni od dijelova nemaju ama bas nista na lageru, i tek dok ti njima das mobitel na servis, oni potvrde kaj je greska, onda tek idu narucivati dijelove, onda jedno 30 dana cekaju dijelove i onda tek idu mijenjati to. uglavnom servis katastrofa.

u vise navrata mi bio mob kod njih u servisu, prvi put dok je na maminom mobitelu iz cista mira krepala kamera, isto prvo cekali da naruce dijelove, pa dosli dijelovi, pa ne mogu popraviti, pa povrat novca.

drugi put su mi sjebali mi accounte, jer su na starom uredjaju trazili logout, a na novom je vec bio mob ulogiran s drugim accountom na istom telefonskom broju. i dok smo na starom napravili logout, na novom je mob ostao negdje "izmedju" niti ulogiran niti ga mozes odlogirat... i onda dok smo odnijeli mob na garanciju, isto stajao tamo jedno 2 tjedna da bi mi rekli da oni to ne mogu slozit, nek se javim na xiaomi forum i da tamo probam naci rjesenje.

treci put sam pitao kolko naplacuju zamjenu ekrana na redmi 3s, dok sam cuo cifru i vrijeme popravka, samo pitao dal oni mene jebu.

uglavnom losa usluga po pitanju servisa, po pitanju zamjene uredjaja ili povrata novca u poslovnici nikad nije bilo problema.

smuchac 15.01.2020. 09:04

Ja sam slao mob u garanciji. Nije punio tj. sjebo se konektor. Cura nije koristila mob i ne sjeca se pina a u mobu 20 posto baterije i moze se upaliti. Salju mail da dam pin a ja ga neznam niti zelim da resetiraju mob jer su njene stvari unutra. Reko sam im da im ne treba pin za zamjenu konektora ali ako inzistiraju nek ga vrate i kad ga otkljucam otiskom curinog prsta da cu ga vratiti i rekose ok. Poslali su ga kao nepopravljenog a u kutiji sam nasao stari konektor a na mobu novi i radi sve. Trajalo je ali pozitivno iskustvo.

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Stipest 08.10.2024. 09:21

Ima li tko novijeg datuma da je kupovao kod njih i kakva su iskustva?
Hvala

xlr 08.10.2024. 09:28

Samo ove godine jedno 3 puta. Sve proslo ok i brzo.

Za jednu narudzbu su mi se javili odmah nakon placanja jer je artikl bio dobavljiv kroz dva tjedna, pa su me trazili da se izjasnim - hocu li cekati ili povrat novca. Skroz korektno da mene pitas.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:21.