![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
send Iskon e-mail to pomoc@iskon.hr and ask them to change (Zyxel) router configuration to BRIDGE MODE, tell them to provide you PPPoE username and password
it works 100%, since I have 4 Iskon VDSL connections on different locations, all of them are in bridge mode with ASUS routers behind Zyxel I got this setup working for OpenVPN site-to-site tunnels etc. connecting remote offices with the main office (HQ) did anybody got Moj.Iskon app running on mobile phone (android - playstore)? |
Thanks MasterX, this might be a solution.
|
FritzBox is nice for home or small office router, I am running 7390 and 7490 in VPN site-to-site config,
which version do you use? Downside is mediocre IPSEC throughput. btw. 3G fail-over mode doesn't work in LAN1=WAN scenario, only on pure xDSL. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I will try calling Iskon tomorrow. Haven't dealt with their support yet, and I am not sure how it works when I can only speak English. :p |
If language will be a problem, try via e-mail as MasterX suggested.
|
I gave this task to IT technician, he has tried to get this info over the phone, 1st support level (students) were not able to provide info, so they have transfered him to 2nd support level (Iskon technicians) they can change mode to Bridge, and tell you PPPoE password, your PPPoE username should be the same one you use for moj.iskon.hr
for other locations I did it over e-mail, just make sure your e-mail is registered in moj.iskon.hr as official contact (kontakt) e-mail address I have tried FB 7490 <-> FB 7390 with WAN link 75/7,5Mbps on both sides, I am getting about 500-600kb/sec ~ 4Mbps with FritzBox IPSEC VPN tunnel, not bad, maybe it could go a bit faster, but I don't have FB on 10 or 100Mbit link you should be able to saturate Iskon 5Mbps upload with your FB VPN |
Thanks again, MasterX.
|
Bok!
Dobio sam prije par dana ovaj router VMG5313-B30A Firmwire V1.00(AAUN.0). Pokušao sam sljediti upute sa stranice #2 kako bi dodao novog usera no ne uspijevam. Nakon što isključim dsl kabel i napravim hard reset routera i dalje ne vidim opciju dodavanja usera u management sučelju. Da li sada Iskon isporučuje routere sa blokiranom ovom opcijom odmah u startu? Ili ja radim nešto krivo. Postoji li neki alternativni način 'otključavanja' routera? |
Nisi dovoljno dugo držao reset tipku. Znači hard reset je držanje oko 20-30sekundi dok power lampica ne ostane svijetlit zeleno. Isključiti, uključiti (cijelo vrijeme držati reset) i opet dok ne pozeleni. Ukupno ćeš više od minute držati reset tipku pa se pripremi.
|
Koji je prokleti pass za uć u ovaj router???
VMG5313-B30A probao sve i svasta... EDIT: uspio Administrator Administrator... |
Kako prebacit wifi u 5ghz mode? Sad je na 2.4 i nemogu minjat
Problem mi je sta na kompu koji se spaja preko wifia neradi wot i torrent, a komp koji se spaja zicom rade Pa san isprobava razlicite enkripcije,i nista,pa mi je jedan kolega tu na pce predlozia da stavim 5ghz,al roter neda |
Ne možeš prebaciti kada router to ne podržava
http://www.zyxel.com/products_servic...b_series.shtml |
thx... koje smece od rutera
i dalje nemogu rijesit torrent i wot... |
Kako podiči jačinu Wi-Fi signala na ovom čudu????
|
Teško pogledati stranicu prije ?
|
Nije teško naravno, al ajde ti pronađi pa meni lijenome pokaži, molim te , jer ja eto ne nađem ništa o pojačavanju signala na routeru niti na zadnjoj niti na predzadnjoj niti na onoj prije nje.
|
Evo, ja vidim. Rješenje je da rastaviš Zyxel i sam ugradiš svoje antene unutra. Drugačije ne ide.
Nema postavki za "pojačanje"; http://i.imgur.com/YTta4Cu.jpg Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam mislio na softwersko pojačavanje signala, koje kako vidim nije moguće.Na routerima prije ovoga sam imao tu opciju pa sam kontao da ima i ovaj.A šta ti je na prvoj slici "Output Power" ???
|
Kod ovih kućnih igračaka obično nema "pumpanja" preko norme, a to je vezano sa regijom i mogućnostima pojedinog uređaja.
Kolega ti je kopirao šta trebaš, ako se ove late zamjene pristojnim antenama pojačanje signala / radijusa pokrivenosti bi se moglo poprilično poboljšati. |
Evo pocetkom 8-mog mjeseca Zyxel je izdao novi firmware oznake V1.00(AATS.1)C0
ftp://ftp.zyxel.dk/VMG5313-B30A/firmware/ Sta je novo ima u pdf a ja sam ga jucer stavio i za sada sve ok... U odnosu na V1.00(AATS.0)C0 jedino sto sam do sada primjetio da CPU Usage nesto manje "skace" na status stranici a mozda mi se samo i cini tako... |
Dobro si napravio, osim kozmetičkih promjena ima dosta važnih / bitnih popravaka.
|
Pa citao sam pdf medjutim zbilja bih dusu grijesio ako bih rekao da je i na starom firmware-u bilo ikakvih problema.
Opcenito kako sam se makao sa Iskonovog fw svi oni problemi sto su ljudi spominjali, nema ih. Takodjer mogu potvrditi da ako se prije flesha routera spremi Citiraj:
Sve je otkljucano i vidljivo ako se koriste 2 deafultna Zyxel ulaza, jedan admin i jedan supervisor. :) Username i password vam je u pdf na linku. |
Taj stock fw je stariji od Iskonovog izdanog 7. svibnja Fw-a budući da ima 1.08 za 3G a iskon ima 1.09;
http://i.imgur.com/vqqgg5J.jpg Code:
1. [SVD No: 3] Wizard DNS static IP address doesn’t match with broadband DNS static IP Btw config si možete izvući ako se logirate kao Administrator pa otvorite http://10.145.164.4/configuration-backupsettings.conf |
Na FW V1.00(AAUN.1)b2_150507 ne može se izvući konfiguracija kako je opisano, također ne uspijevam dodati novog korisnika u grupu Administrator (uvijek ga vraća u grupu User). Ako netko ima način kako da se išta od toga izvede neka javi. Tnx.
|
Mislim da nećeš moći ništa s tim FW. Ja sam isto odustao. Vjerojatno su zakrpali rupu.
|
Ako netko nije registriran ili nije vidio na ostalim forumima, leakani su passwordi supervisora
EDIT: Za ove s mobitelima koji mi se obraćaju da ne vide; username: supervisor pass: )gR9&cGn3(}ce{et}s[* old fw: W33'&Lf*G!45]Dbq)"RL |
Fala.
Iskljucio VDSL management dok se jos moze i dok Iskon ne zakrpa i promjeni supervsor pass :D ko želi isključiti fw update odite u Broadband i odznačite Active kraj ovog VDSL management http://i.imgur.com/crPxhTv.jpg |
Citiraj:
Nema potrebe za tim, vjeruj... i onako ti mogu resetirati daljinski uredjaj na tvornicke postavke kroz tr-069 a ako to iskljucis onda ce te zivkati da router nije dostupan... Kad ti ga resetiraju, management ce opet biti aktivan i povuci ce novi fw u neko gluho doba noci... Znaci prije ili kasnije promjenit ce ti ali nema mjesta panici. Sam nacin izvlacenja passworda iz routera nema ama bas nikakve veze sa Iskonom i koji god fw stavili dok je isti uredjaj u igri - nemogu nista. Vjeruj, mogu na tjednoj bazi mjenjati supervisor i admin password i opet ce biti poznat jer je to nazovimo "bug" samog ZyXEL uredjaja i nacina kako kriptira sve passworde. Nije u pitanju samo nas uredjaj nego je moguce iz kompletne VMG serije izvuci i dekriptirati bilo koji i od bilo cega password. |
mogu promjeniti pass kojim se kriptiraju ostali passwordi (u backup config fileu) ali to ne znaci da je nemoguce doci do tog passworda. da su koristili hash za zastitu passworda to je vec druga prica ali za pppoe, voip i sl hash nije moguce koristit. a i da su koristili hash sigurno se poznati hash moze staviti umjesto nepoznatog i opet se moze logirat kao admin. oni mogu samo otezat ali ne mogu sprijecit logiranje kao administrator
|
Citiraj:
da je taj pass kojim se sve kriptira sasvim nebitan i moze biti bilo koji, nevazan je apsolutno :) |
to znaci da postoji jos jedan oblik "cuvanja" passworda u routeru koji nije isti kao u konfiguracijskom fileu. vjerojatno je plaintext negdje u routeru ili base64 ili nesto slicno
|
Citiraj:
:fiju: :chears: Kako onaj rece u Nemogucoj Misiji sad zadnji film.... Ne mogu potvrditi, niti poreći detalje bilo kakve operacije bez odobrenja sekretara :D @Ag008 je sekretar :lol2: |
Centralno tijelo zabranjuje širenje tajni a pojedinici koji ne budu slušali će biti sankcionirani. :D
http://news-bar.rtl.hr/video%20%20%2...bit-e-streljan Kako nam ministar u reklami kaže "Tko hoće nađe način a tko neće nađe izliku". Router je dobar a sa supervisorom još bolji :) |
Ag008 & silver_tip :fala:
VDSL management , ostavio sam ukljucen :) Sa supervisor passwordom pobrisao sam defoltnog admin usera (Administrator usera ne dirati :D) i napravio novog admin usera sa svim Administrator ovlastima i stavio sifru po zelji. http://i.imgur.com/rK05IU3.jpg?1 |
Mogao bih napokon im pustiti da mi stave najnoviji FW, ili da ne diram ništa dok radi? :D
|
Malo offtopic ali ima li na vidiku supervisor i za Zyxel P-2601HN-F3?
|
Citiraj:
S novim fw-om mijenjaju stare lozinke ali lako se dođe do nove. Jedna sitnica koju sam primjetio pod Interface status nema više obavijesti o trenutnoj brzini (tipa meni 20/2.5Mbps), na ovom fw-u i dalje je log totalno s*eban i neformatiran, samo zadnjih xx aktivnosti se vidi kako treba. Nije mi jasno kako taj log nitko iz Zyxela ili Iskona ne može popraviti. Malo je bolje jer se sada vidi zadnjih 100 događaja ali ne i oni kasniji. |
Ja samo sve citam i jedem kokice dok se svi vi meskoljite pred routerom i cekate nove "napade" Iskona :smoke:
Ovo popodne su se svi nesto ushebali, ovdje i na Iskon Duo threadu. U globalu otkad imam tvornicki fw mogu besramno reci da mi je cak i pomalo dosadno jer nista se ne dogadja :D |
Koja je poanta onog login privileges gore menija? Dodajem ili oduzimam ovlasti, jasno ali imam samo close gumb i naravno kaj god poklikam sve je po starom na default ovlasti kak su i bile prije otvaranja tog menija. Jesam panj ili?
Konkretno, napravil sam admin usera i sad je ideja poklikat sve opcije da ima ovlasti ko i super, ali velim ili sam ja panjina il to ne radi tak. FW je V1.00(AAUN.1) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:17. |