![]() |
U nedostatku službenih informacija svi živi svašta prenose... budemo vidili kad izađu... ako budu podržavale sve freesync nije problem ako su rebrand + dodatak, a ako budu i GCN 1.3 sve podržavale, onda je već upitno kolko možemo samo o rebrandiranju pričati...
Sve u svemu, budemo vidili :D |
Bice da imaju jos uvijek viska cipova, opet isti rebrand
Zanima me ove kategorije iznad 370 |
Citiraj:
Također ove entry level serije (drugi broj 6 npr. R9 360X) otkud su R9? To bi trebala R7 biti... Jest da je ovo novo amd-ovo imenovanje mutavo, ali ovo ako je istina onda bi bilo još mutavije, čemu onda ti prefiksi ako grafa od karikiram 600-700kn ima isti prefiks kao high end od 5-6 somova. Sve mi se čini da onaj tko je ovo pisao nema pojma. Nekog rebrandiranja će biti, ali pitaj isusa što će to na kraju biti. Također mi je malo neobično da amd toliko dugo čeka da izbaci novu generaciju... |
Citiraj:
Sve u svemu od AMD-a ove godine nist ne ocekivati... skupiti pare pa postenu Nvida VGA treba nabaviti... |
Jep,osim sta jedna r9 280x jeftinija 400-500 kn nego gtx 770 a ima skoro pa jednake performanse...totalno podbacili,slažem se
|
Citiraj:
Opalio je pošten šamar dosadašnjim verzjama DX-a i microsoft je morao reagirati. Reci ti meni šta je to nama dobroga donjela nvidia, a šta amd? sli, kupili su 3dfx, fizika, kupili onu aegia, kako li se vec zove, ostatak je vise manje kopija amd-ovih tehnologija. realno da imamo samu nvidiju jos bi se divili carolijama geforce 2 cipa...:nono: razlika u cijeni izmedju GTX970 i R9 290/x je nikakva, po perfomansama znamo da ima svakakvih rezultata, ali tu su negdje, znaci jedino vam ostaje to sto manje trosi i sto je hladnija nvidia :stoopid: drajvere nema smisla spominjati, svatko ima svoja iskustva, ja sam nekidan skinio nove za svoju, samo zato jer sam nasao temu tu na forumu i sto sam shvatio da su moji jos iz 2013-e :D |
Mantle je odličan za bottleneck situacije, samo nije dobro testiran/recenziran jer su svi pile od procesora stavljali.
Primjer |
Citiraj:
Ali ima onaj youtuber i bas se pokazuje da Mantle kao kod mene rješava bottleneck CPU cim GPU je dosta jak |
kako su se cijene malo digle, i r9 290 se skoro izjednacila s 970 po cijeni, 970 se cini kako bolja kupnja radi boljeg hladenja i manje potrosnje
bas me zanima ako ce 380/x biti iste 290/x s manjom potrosnjom i boljim hladenjem ili nova stvar, ovaj rebrand istih slabijih grafa po 4ti put je los potez a do toga treba pocekat Computex 2015 za mjesec i po dana |
Citiraj:
nvidija je imuna na globalno dizanje cijena? :stoopid: koliko sam bacio oko nabrzaka GTX970 i R9 290x se daju naci za prakticki iste novce, a R9 290 nekih 200-300kn ispod... plus sto se jedna R9 290 da naci polovna s garancijom puno lakse od nvidije, s time tek GTX970 nema nikakvog smisla. |
R9 290: 2500-2600kn
R9 290X: 3000-3200kn GTX 970: 2900-3100kn(ako isključimo referentne) |
Di ti to gledaš
290x http://www.nabava.net/search.php?q=2...+ove+kriterije gtx970 http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx970 |
Zašto bi isključivali referentne 970? Imam referentnu 980 i hladnjak je genijalan, nije mi uopće jasna potreba za nereferentnim hladnjacima osim ako se ne ide u žestoki OC.
|
Citiraj:
|
S druge strane Bonaire bi mogao dobiti svoju treću inkarnaciju :D
HD7790 R7 260X R7 3n0x S obzirom da podržava Mante, FreeSync i ostale nove stvari ne bi bilo čudno. Za Pitcairn bi mi bilo čudno jer bi trebao ići u niži segment, a potrošnja se nekako ne uklapa i fale neki novi fičeri. Tonga vjerojatno u potpunosti mijenja Tahiti čip. |
Pitcairn i Tahiti bi stvarno trebalo umiroviti...
Istina potrošnja i fičri se ne uklapaju |
Citiraj:
|
Kod mene 980-tka na stock frekvama dođe do 80 stupnjeva. Da namjestim agresivniju krivulju venta bi temperature bile niže jer vidim da prilikom igranja njegova brzina ne prelazi 51%. Uglavnom, skoro da ne čujem razliku između idle i loada.:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
o jebote :roller:
U biti ista vijest kao i ona. Mislim ono - dobre su to gpu, best buy i dan danas (R9 270 i 280), ali brate mili... Također jebala ih matematika, treći put (HD 7xxx, R9 series + sad ovo ako bude) Tri put je dosad bilo samo 8800/9800/gts250... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Možda im ustvari ni neće trebati novi GPU da se natječu sa nVidia-om, ako se i ostali GCN čipovi pokažu u istom svjetlu :D
LINK |
Citiraj:
Ovo je jako zanimljivo. Izgleda da je dobar dio Mantle-a zaživio u DX12 :) Uvijek se nekako iskrumpira taj AMD :D |
Da quotam sam sebe glede tog pitanja klik
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne samo kao Vulkan
http://forums.anandtech.com/showpost...6&postcount=13 I ovo je zanimljivo. http://cdn.overclock.net/4/47/900x90...resetsdx12.png Baš bih volio vidjeti hype da je nvidia u ovoj poziciji. AMD marketing baš ne zna iskoristiti svoje prednosti. :) |
|
Citiraj:
:roller: |
pa bit će arctic island ako će i početni office modeli dolaziti sa vodenjačama :D
|
:roller:
Nego druga polovica 2016 bi mogla bit zanimljiva za hardware - nove grafe (smanjit će i proizvodni proces), dolaze novi cpu (intel skylake, amd zen) - vjerojatno sa ddr4. Sve nabrojano bi navodno trebalo biti i ozbiljniji pomak u perfomansama (barem cpu-i), valjda će i dx12 i mantle/vulkan igre uzet maha... |
Jel dx12 ima temu? Ako ima nek se slobodno preseli
Uglavnom u pravoj igri (u razvoju): http://www.pcgameshardware.de/Fable-...tX-12-1152793/ Not bad at all, mada nisu napisali konfiguraciju, lako je imati veliku dobit sa matleom/dx12 ako je cpu bottlenck |
Evo par fotki od 390
Samo mi nisu jasne cijene novih kartica i cudjenje porastu prodaje konzola (koja ujedno vuce i neoptimiziranost za piceke jer jebiga, da i ja osobno radim sada igru, zaboravio bi na pc...previse truda, premalo love nazad..) :D 600$ kartica + 500$ freesync/g-sync monitor.. A di je ostatak konfe... Za to se kupe 5-6 knzoli i poSLIjaju :lol2: |
Šta je ovo, i oni izbacuju "podvojeni" V-RAM - nEvidijin micro suttering feature :p
|
huhu, nisam bio siguran da će 390 koristit 8+6.
amd, sjedi 5. samo da su još performanse dobre (ko što navode jel) :D |
To su fakeovi.
|
Citiraj:
Te high-end grafe su za igranje na vecim rezolucijama i s hrpom fps-a. Sto se tice slika, izvor je WCCF koji pisu sve i svasta, napisali da su slike od 390 da bi ispravili u tekstu da je 380 ali ostavili u naslovu 390 :D. Od 20 vjesti koje objave tek 1 ispadne tocna. |
Uostalom ne bi li sve te HBM grafe trebale po najavama imati vodeno?
Što se tiče konzola - nije da je i za njih situacija bajna. Masa igara isto ima bug-ove, 30fps s dropovima i sl. Barem dok se ne pečira. Tako da se slažem sa MadBoy, nije baš da je alternativa tome "600$ kartica + 500$ freesync/g-sync monitor" |
Citiraj:
Pa zar nismo pc master race bas zato jer imamo mogucnost upgrade-a i svih ostalih điđa ?:chears: Ne kažem da ih MORATE kupiti/imati. Samo postoji mogucnosti koje cini igre ljepšima, fluidnijima. Zanemarimo igrivost zadnjih 10g :D Ukratko, da bi nesto bilo bolje 20% od konzole treba ti 90% više love u komp svijetu. Simple as that. Graf nije dobar nikako :P |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:57. |