![]() |
|
Citiraj:
Citiraj:
:dobar: |
Safety The future of the TT is always in doubt with regards to the safety, especially "Mad Sunday" when any member of the public can ride the mountain section of the course which is open one way from Ramsey to Douglas. The TT races are extremely dangerous because of the high speeds on very narrow, twisting streets, roads and lanes flanked by stone walls and even buildings. Between 1907 and 2009 (at the end of 2009 TT races period) there have been 231 deaths during official practices or races on the Snaefell Mountain Course (this number includes the riders killed during Manx Grand Prix and the Clubman TT races). Ovi dečki imaju muda od karbona... |
Brutalno i velika hrabrost:care: Koji je to negdje adrenalin i osječaj brzine.
|
OMG,za ovo stvarno treba muda.
Jel mi može netko objasniti zašto im se počne tresti motor,onako lelujati i kako to "isprave" ? |
Zato jer im se u kratkim trenucima prednji kraj odvoji od zemlje i prilikom ponovnog dodirivanja im usmjerenje governala i smjer kretanja motora nije "pogođen" (nemaju istu putanju), te se radi trenutne deformacije gume, tromosti vilica i felgi motor počne lelujat ( da ne objašnjavam u detalje).
Neki kažu da je najbolje ne držati governal, tj prepustiti se motoru. Ako nekog zanima više lako link za info. |
Ahh, isle of man, definitivno najbolja i najzanimljivija moto utrka ikad....
@kasko - ma kakvi pustit, šta ti je, de još će se neko ubit.... Kad se motor krene 'otimat' iz ruku, treba momački uhvatit ručke i što prije smanjit to bacanje čvrstim držanjem, inače krene 'ples smrti' i još jače zaigraju ručke što rezultira naravno padanjem, što je pri većim brzinama uglavnom ili pogibeljno ili se vozač polomi za par mj. u bolnici. Pričam na žalost iz osobnog iskustva i iskustva meni bliskih osoba. Inače taj efekt 'igranja ručki' se prilično ublaži ugradnjom amortizera volana, tako da unazad 10ak godina velika većina motora dolazi sa serijski ugrađenim amortizerom volana. |
jopise druže šta ti voziš?
mene vata proljetna moto depresija,počela sezona a motora nemam,a naso sam jedan tako mnogo lepi k6 750 črni prvi vlasnik za 45 000 hrvatskih životinja.tako blizu a tako daleko :D |
Ne vozim ništa :(
Recesija fakin recesija.... A za cijene, ne pričaj, kakvih se sad motora da kupit za smiješne pare..... Strašno. |
Gdje u Rijeci promijeniti gumu tj kod kojeg vulkanizera?
Evo jednog mog miljenika s bezobrazno jeftinom cijenom. http://www.njuskalo.hr/cestovni-moto...-oglas-2740612 |
Citiraj:
Fino, i da nagovorim starce nekako da mi ga uzmu,nista od voznje do 20godine... |
I bolje... Ovaj motor nije nikako za "prvi" ozbiljniji. Prvo prođi koju stepenicu:)
|
Citiraj:
Za do ducana se vozim na Herculesu M5 iz 78. godine, a pravi motor, takodjer iz 78. je jos u procesu slaganja caffe racera :fiju: |
Hehe samo da ne bude zabune,nisam od onih "tatinih sinova" vec zelim kupiti nesto sto ce trajati i biti dovoljno brzo,vec kada sam nagovorio roditelje.
Nego,pitanje za znalce,da li se moze ugraditi u motor tipa RS 50(kupio od prijatelja) sesta brzina da rastereti mašinu pri vecim brzinama(90kmh) jer vidim svugdje pise da ima 6 brzina...?I koliko bi to izaslo? |
Aprilia RSV250 250ccm, 2 cilindra, 95 kila, 95 konja, 271 kmh :D (jel moram reć da je 2t XD )
Mmmm, Honda RS 125 RG 500 2 stroke ( 0:38 ostaje trag iza gume :D ) 2t je majka... Isle of man onboard |
Citiraj:
@kasko Nema lijepseg zvuka nego cut cvajera kako laje i rezi. Nazalost, malo je vozaca koji mogu konkurirati danas u moto utrkama sa 2T motorom, jer je pun iznenadenja, nakon 6000rpm je ogromna eksplozija snage koju rijetko tko zna kontrolirati. Zato danas ide sve na 4T... Od 2T motora sam imao RS 50 (igracka), Hondu CR125(potrga te u 10min) Cagivu Mito 125 (nije imala elektroniku ventila i nije isla preko 120kmh), Yamahu RD350 (nesto prebijesno sam svojih 60ks iz 2 redna cilindra), te Yamahu TZR125R Belgarda S.P.A. (koliko sam skuzio, taj motor je imao masinu od YZ-a 125, a tako nekako je i isla...skoro kao i RD350 :D) |
Citiraj:
Ako hoćeš osjetit 2T onda definitivno RS250 samo što ih danas gotovo više i nema :( Krose nebrojim, to je potpuno drugi svijet :D PS RS50 nije vrijedan spomena s gore nabrojanim motorima Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Sada si planiram uzeti RS 125,se isplati to dok ne dobijem A kategoriju? |
@pupo
Imala je i ova 7 brzina, 94.god, ali nije imala snage preko 120kmh bez ventila, tak da dalje nije ni isla... Hehe da, RS 250 i na Grobniku probat...vjeruj mi zelio bih to :) @blava Cim se stavlja kit na takav motor, racunaj da nece dugo trajat, kao prvo preslaba radilica za 80ccm itd... po meni - neisplativo. Ako ides na 125ccm 2T, racunaj si potrosnju penzionerske voznje 6l/100km, a voznje za kakav taj motor je i napravljen 8-9l/100km, s tim da moras kupovat i malo bolje ulje, litra 80+kn, pa onda gume itd... |
Citiraj:
Ako ti je dovoljno jak/brz rs50, uzmi si 125 firtakta, bar nećeš bankrotirat zbog goriva :D @Mejzlik Nemam pojma, al ova je išla ko vrag. Možda je bila napakirana malo |
Citiraj:
Cek ako RS 125 koliko cucla goriva RS 250?(da ne googlam sada negdje sam procitao 15L ??) |
I puno više od toga:)
|
Citiraj:
Što se tiče RS250, da, troši jako puno goriva, da, jede klipove na dnevnoj bazi al ako hoćeš takav motor, onda ti to nije bitno :D |
Evo par slika trenutnog voznog sredstva :D
http://www.pohrani.com/f/S/sJ/AMdhOLN/p2704111928.jpg http://www.pohrani.com/f/3/dB/adIHC44/p270411192802.jpg |
Zavisi kako voziš RS-a (bilokojeg) što se potrošnje tiče 125 može od 4 nadalje trošit, 250 neznam točno ali ako se umjereno vozis nemora preko 8-9 trosit, upravo zato jer nije u crvenome ko 125.
|
moja rs 250 nije nikad trošila ispod 9-10... uglavnom 12-14 plus skoro pola litre tts-a od 120-140 kn/l. :D
taj motor se ne vozi ispod 8000 okretaja, nema smisla ga mučiti. što se tiče održavanja bolje da ne zbrajam (karike svakih par tisuća km, svaki drugi put komplet sa klipovima, gume dvaput godišnje, disk pločice, svijećice po nekih 100 kn komad, podešavanje ispušnog ventila svako toliko). to je gotovo trkaći motocikl i nije za svakoga, niti za svaki džep. ako ga se ne održava, jako brzo propada i kvarovi se penju u nebo... |
Da li tko sutra ide na motosusrete u Slavonski Brod?
http://www.motoklubbrod.com/novost.asp?ID=31 |
http://i53.tinypic.com/2wdx1k5.jpg
Moj motorić |
Citiraj:
Inače, pravi bombončić :care: EDIT: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kymco Super 8 50ccm 2T
Idu H4 35W, stavljene 55W koje su nakon par sati crkle i istopile se. Skuter normalno pali, rade pozicije, žmigavci, stop svjetlo, truba, znači sve osim svjetala. ??? |
acid daj neki info o motoru svidja mi se :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sada nagovaram starce ili na RS 125 ili ZX250R,kako bi mi sjeo takav motor poslije RS 50-ice. Ako mislim ista ozbiljnije,uzeo bi nekakvu jaknu,i mozda novu kacigu,sto biste preporucili neku jaknu do 1.500 i kacigu do 1.000kn? Inače,treba mi veća kaciga. :chears: |
Za kacigu se malo rastegni preko 1000 i uzmi Nolan N85. Što se tiče jakne, uzmi nešto ixovo jer je dobar omjer uloženog i dobivenog iako nemoj opet očekivati previše. Malo si ušparaj pa si kupi kožnu jer rs može solidno potegnuti.
|
http://www.pohrani.com/f/3m/11Q/3aPc...450-cm3-sl.jpg
Noćas u Podsusedu ukradena prijatelju Honda CRF 450R, 2007. godina, Akrapovič auspuh, manucci ovjes. Možete pingat mene, vlasnika na 098/318-384 ili policiju. |
Nisam se stigao prije javiti.
Policija je pronašla motor isti dan navečer u Zaprešiću, naravno i počinitelje. :) Uspjeli su sa motora poskidat plastike i naljepnice. |
Citiraj:
znam kako bi meni bilo da mi netko lahne tako nesto, ja sam tjedan dana bio potpuno van sebe kad su mi ukrali resetku sa rostilja.. |
http://www.youtube.com/watch?v=FHA-GuBDBzQ&NR=1
Kapa do poda, kako je ovo uspio ispeljati... :care: |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:18. |