PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Far Cry 4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=259574)

Drvoje 02.12.2014. 22:03

Citiraj:

"For people that still have black screen: You can't run the game. Sorry.

If you do not have the minimum req. for the game (the processor in particular) you can't run it.

"It is important to note that the Intel Core 2 line (Solo, Duo, Quad) is below our minimum requirement and may not be able to play."
Bolje da ti ne navodim izvor :D

blava 02.12.2014. 22:05

Ide na dual coreu FC4 ;)

Drvoje 02.12.2014. 22:27

Ali izgleda da je procedura malo khm "delikatna" :D

Pardon my French :p

dadoremix 03.12.2014. 01:04

updejt treba redom 1.1>>1.4 ili ide 1.4 drito na igro ?

TheProfiler 03.12.2014. 08:16

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 2699201)
updejt treba redom 1.1>>1.4 ili ide 1.4 drito na igro ?

Ja nisam ziher. Ali znam da sam stavio sa 1.1 na 1.3 i spušio sve saveove. Onda stavio sa 1.3 na 1.4 i sve je ostalo ovaj put.
Al brijem da možeš drito na 1.4, obično tako uvijek ide, da svaki patch sadrži popravke i iz prijašnjih verzija. Najčešće.

Remixer 03.12.2014. 09:31

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2699128)
Bolje da ti ne navodim izvor :D

aha... :stoopid:
Bit će doslovno ''far i onda CRY''

Drvoje 03.12.2014. 22:32

Da, ali više za mene kad me banaju u skladu s pravilima, zbog pričanja oko onoga šta je na forumu zabranjeno (hint - nisu psovke :D).

Michel 04.12.2014. 21:43

Je li i vama fali dobar dio ekrana u ovoj igri ? ( Radi se o crnim crtama na vrhu i dnu ekrana) I može li se to kako srediti?

1v@n 04.12.2014. 23:08

Meni na 2560x1080 fali veliki komad slike lijevo i desno. Tek kad spustim na 1920x1080 imam sliku preko cijelog ekrana umjesto da je obratno...

Frung 05.12.2014. 09:01

Citiraj:

Autor Michel (Post 2700103)
Je li i vama fali dobar dio ekrana u ovoj igri ? ( Radi se o crnim crtama na vrhu i dnu ekrana) I može li se to kako srediti?

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2700161)
Meni na 2560x1080 fali veliki komad slike lijevo i desno. Tek kad spustim na 1920x1080 imam sliku preko cijelog ekrana umjesto da je obratno...

Kao da su sfušali implementaciju koeficijenta za omjer stranica i ubacili ga recipročno u algoritam heh

Manuel Calavera 05.12.2014. 15:38

Spominjalo se to negdje sa odrezanom slikom - možda u port reportu od TotalBiscuit ili je trik za piratske verzije i sl. - uglavnom nešto što je mislim linkano i u ovoj temi

Veki-os 05.12.2014. 16:09

Da li netko zna kako editirati save file?
Otvara se sa hex programima i sve što vidim su samo brojke.

Prvu Balance of power misiju sam odabrao Sabala a drugu(polja opiuma) Anitu i završio tu drugu misiju ali sam se predomislio,hoču izabrati Sabala.
Jel mogu nekako se vratiti pa da opet biram?

Smarty 06.12.2014. 15:29

Di se nalaze save od FC4?
U glavnom dir od igre ima save game al je prazan

partwish 06.12.2014. 18:29

Citiraj:

Autor Smarty (Post 2700933)
Di se nalaze save od FC4?
U glavnom dir od igre ima save game al je prazan

C:\\ProgramData\\Orbit\\420\\RLD!

S time da moraš uključiti opciju da vidiš skrivene mape.

Michel 09.12.2014. 10:47

Uglavnom , ako kome također jako smetaju one crte, ima neki workaround treba malo potražiti ja sam našao ali nemam link.
Uglavnom uđe se u level skroz, minimizirate igru i pokrenete taj file koji treba skinuti : Remove Bars..... radi:goood:

sh0kre 13.12.2014. 18:30

izaso update 1.5

mislim da su performanse minimalno udvostručene, napokon postaje igriva, i dosta toga sa mojom konfom ide i na ultra.

Veki-os 13.12.2014. 23:13

Da,nakon 1.5 patcha je ovo druga igra,sve klizi :)

G-boy 14.12.2014. 00:12

save-ovi?

EDIT: Sejvovi ostaju i mogu reći da u praksi igrica doista ide fluidnije.

ivosimec 14.12.2014. 00:13

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2704552)
izaso update 1.5

mislim da su performanse minimalno udvostručene, napokon postaje igriva, i dosta toga sa mojom konfom ide i na ultra.

Čudno jer ja na ovoj listi ne vidim neke promjene vezane za performanse...

Update 1.5:
Added 21:9 aspect ratio support
Added Russian text and subtitles to worldwide game version
Fixed an issue with aim assist
Fixed an issue with grappling if aim button was remapped on another key
Fixed an issue with mouse input
Fixed an issue with movement key binding on mouse buttons
Fixed an issue with Uplay invites in Steam version
Fixed various Controls issues
Fixed various Graphic issues
Fixed various IGE issues
Fixed various Session Browser issues
Fixed various UI issues
NVIDIA graphics preset was removed
Reduced performance drop impact during streaming

sh0kre 14.12.2014. 11:18

mislim da je bolje da nisu pisali ništa za performanse a dobili ih nego obrnuto kako to zna biti slučaj.

ivosimec 14.12.2014. 11:50

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2704754)
mislim da je bolje da nisu pisali ništa za performanse a dobili ih nego obrnuto kako to zna biti slučaj.

Ne nego bi prije rekao da je do grafičkih drivera a ne do patcha igre.

Omerta 14.12.2014. 11:53

Na kraju krajeva uopće nije bitno. Sad je tako kako je, odlično je a to je najbitnije.

panda505 14.12.2014. 16:06

Jel' onda napokon igrivo sa ovim zadnjim patchom ?

ivan77 14.12.2014. 16:53

da.

sh0kre 14.12.2014. 19:38

Citiraj:

Autor ivosimec (Post 2704766)
Ne nego bi prije rekao da je do grafičkih drivera a ne do patcha igre.

e ja nebi reko. Isprobaj pa onda trkeljaj

panda505 14.12.2014. 19:58

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2704886)
da.

Hvala, onda ću sad isprobati ^^

Roberto 29.12.2014. 22:05

Evo prošao neki dan do kraja igru...
Dojam bolji nego na početku, zakrpe su znatno popravile dojam igrivodsti i fluidnosti.

što se same igre tiče, dobra je i niš više od toga, u principu ništa novog, FC3 u novom okruženju i na steroidima :D

Pretjerali totalno sa sporednim misijama, jednostavno ih ima previše i sve su gotovo identične (npr 4 Longinus misije iste, sve outpost i tower misije iste..., čak sve i na jednakim terenima). uglavnom, ja ih nisam ni izbliza sve odradio i otišo sam odradit glavne misije jer je postalo dosadno stalno odrađivat iste dodatne zadatke.

Što se Balance of power tiče...

Ja sam cijelo vrijeme birao Amitu i onda u zadnjoj Sabala pa je zbog te jedne misije ispalo da moram Amitu ubit :D

Uglavnom zanimljiv kraj, kao i uvijek revolucija jede vlastitu djecu, i u Kyratu nije ništa bolje sa Sabalom nego što je bilo s Paganom :D

Obzirom da se Pagana moglo ne ubit, sad bi mogli napraviti add on u kojem Ajay opet njega instalira na vlast :D

Uglavnom, završio, ali brijem da se ovom neću više vraćat :D

nathan.fake 29.12.2014. 22:24

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2711581)

Uglavnom zanimljiv kraj, kao i uvijek revolucija jede vlastitu djecu, i u Kyratu nije ništa bolje sa Sabalom nego što je bilo s Paganom :D

Sa Amitom je jos gore... djeca radnici/robovi, nasilno odvedeni u tvornice opijuma... uglavnom, izmedju 3 zla.. Pagan je najmanje :roller:

Pagan je htio sve najbolje za Ajaya, jer ga smatra dijelom obitelji... Ovi dvoje su ga samo iskoristili... pod laznim obecanjima...

A ni sam Ajay nije bas cist... doso je u Kyrat ispunit majcinu posljednju zelju i nakon 5min odjednom masovni ubojica, psihopat :fiju: A to mu Pagan na posljednjoj veceri i kaze :respekt:

Princ288 30.12.2014. 00:19

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2711594)

Sa Amitom je jos gore... djeca radnici/robovi, nasilno odvedeni u tvornice opijuma... uglavnom, izmedju 3 zla.. Pagan je najmanje :roller:

Pagan je htio sve najbolje za Ajaya, jer ga smatra dijelom obitelji... Ovi dvoje su ga samo iskoristili... pod laznim obecanjima...

A ni sam Ajay nije bas cist... doso je u Kyrat ispunit majcinu posljednju zelju i nakon 5min odjednom masovni ubojica, psihopat :fiju: A to mu Pagan na posljednjoj veceri i kaze :respekt:

Upravo to, Pagan je najbolji, ima caka da ako se na onom samom pocetku ceka 15 minuta za stolom, pagan se vrati, odveze te helicem do groba i igra gotova, to je sve sto je pagan htio:)

Garro 30.12.2014. 07:48

Mislim da ovu igru neću igrati... Prvi FC koji ću preskočiti.

Sam Fischer 30.12.2014. 07:55

Ja igram tu i tamo, kada stignem uz sve obaveze, i isto sam nekako više očekivao. Nije me prikovao kao FC3.

Ta repetetivnost ubije gušt, koje ima fakat dosta u igri, a na 12% sam trenutno...

Roberto 30.12.2014. 08:43

Pa tak bi igrao i ja, sat dva navečer, i to ne svaki dan, vikendom možda malo više.

Sve skupa nekih 35-40 sati igranja. Nekako mi se čini da su u Ubisoftu išli na tu varijantu što dužeg trajanja igre, a da su pri tome malo mislili o sadržaju. Negdje na 50% igre već si zapravo odigrao sve i dalje samo ponavljaš misije s malo izmijenjenim okolnostima. I kolko god da možeš dalje isprobavati različite varijante osvajanja outpostova i sl., postane dosadno.

IMO, sad kad sam vidio kraj, mislim da su mogli dodati zgodan twist...

taman na pola igre su mogli pojačati dojam da Sabal i Amita nisu ništa bolji i da recimo Yuma ukaže Ajayu na to (ili Pagan kad ga drugi put ulovi), i da jednostavno promijeni stranu i do kraja fajta za sebe i Pagana :D

E, to bi bio twist s kojim bi igra do kraja ostala zanimljiva :D

Opet, meni je ipak malo bolja od FC3 kojeg nisam odigrao do kraja, nije mi nikad sjeo. Opet, ja ne igram puno igri kroz godinu pa možda i nisam namjerodavniji za usporedbe :D

ivan77 30.12.2014. 16:23

ovo je meni za kratiti.vrijeme izmedu ELITE igranja i nabrijavanje za GTA 5 krajem mjeseca:D

Mikygs 04.01.2015. 18:07

Jel imao netko problem sa save game-om,ali da su vam profile i profile backup mape odjednom nestale?

Bio sam na nekih 28% igre,danas save napravim,izlazio iz igre i igra je tad pri izlazenju zastekala i nisam mogao ni u task manager uci i restartao sam komp.

Trazio sam po netu rjesenje,ali sva rjesenja ukljucuju profile i profile backup mapu...

Roberto 04.01.2015. 19:01

Citiraj:

Autor Mikygs (Post 2714194)
Jel imao netko problem sa save game-om,ali da su vam profile i profile backup mape odjednom nestale?

Bio sam na nekih 28% igre,danas save napravim,izlazio iz igre i igra je tad pri izlazenju zastekala i nisam mogao ni u task manager uci i restartao sam komp.

Trazio sam po netu rjesenje,ali sva rjesenja ukljucuju profile i profile backup mapu...

Jesi stavio najnoviji patch? Meni nakon toga nije više brisao save game.

No i nakon zadnjeg patcha sam imao problema sa saveovima - često me nakon izlaska iz igre pri slijedećem pokretanju vraćao na početak zadnje igrane misije, iako je preko nekoliko puta igra automatski snimila save i nakon početka te misije.

Zbog toga sam neko vrijeme držao igru pokrenutu u pozadini kad ne igram, jer mi je znalo sat igranja požderati :D

Sam Fischer 04.01.2015. 19:12

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2714222)

No i nakon zadnjeg patcha sam imao problema sa saveovima - često me nakon izlaska iz igre pri slijedećem pokretanju vraćao na početak zadnje igrane misije, iako je preko nekoliko puta igra automatski snimila save i nakon početka te misije.

Zbog toga sam neko vrijeme držao igru pokrenutu u pozadini kad ne igram, jer mi je znalo sat igranja požderati :D

I meni se ovo znalo dogodit i baš sam ispizdio par puta, nakon težih misija.

Hint, prije izlazka iz igre, fast travelaj do neko safehousea i tamo napravi neki trade i onda odmah save-a :)

Just in case ;)

Mikygs 04.01.2015. 19:25

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2714222)

Nisam stavio patch.
Znaci ne mogu nikako vratiti save?

Roberto 04.01.2015. 19:35

Citiraj:

Autor Mikygs (Post 2714240)
Nisam stavio patch.
Znaci ne mogu nikako vratiti save?

Mislim da nema pomoći.

Instaliraj najnoviji patch i kreni ispočetka, za svaki slučaj si povremeno backupiraj save game folder (ja doduše nisam, jer mi nije radio takve probleme nakon zadnjeg patcha).

Da te utješim, ja sam sa 50 i kusur % završio igru, da ne misliš da ćeš morat do 100% dogurati :D

Za 100% valjda treba cijeli Kyrat posmicati, a brzo dosadi ponavljati iste stvari po outpostovima, towerima i dr. :D

@Sam Fischer, probao sam i to, ali onda opet poslije moram putovati gdje sam bio, minimize je bio najlakši izbor :D

Sam Fischer 04.01.2015. 19:46

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2714246)
@Sam Fischer, probao sam i to, ali onda opet poslije moram putovati gdje sam bio, minimize je bio najlakši izbor :D

Ali meni kad minimiziram igru, GPU load ode do 99% pa ni to nije neka opcija.
Ne znam kako je kod tebe.

Isprva nisam bio nešto nabrijan na igru, ali sad sam se ufurao i ono, privuče te :)

Btw, onog trenutka kada sam otključao onaj sidearm grenade launcher ih koljem ko zečeve :D

Roberto 04.01.2015. 19:56

Ja nisam primjetio probleme s GPU loadom. Doduše dv aputa je bio sav trzav nakon kaj sma vratio ekran, ali uglanvom sve je bilo ok.

No, najsigurnije je odradit misije do kraja prije prekida igranja :D

Na M79 misliš?
Zakon stvar :D

A nabavi čim možeš i sidearms crossbow :)
Iako od kad sam otključao četiri slota za oružje, ja sam oružja mijenjao samo kad su to misije tražile, ali isprobah još ponešto usput :D

Tak slično i ja prvo nisam baš bio zainteresiran, pa nakon patcha je sve išlo ok i zakačio sam se :D

Ali negdje na pola oslobođenih towera, outpostova i misija iz svakog od outpostova, sva ta side story događanja dosade. Sve te misijice liče jedna na drugu ko jaje jajetu.

Dobra i zabavna igra, ali definitvno bi bilo bolje da su te misije raznovrsnije ili da ih ima manje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:51.