PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2014 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=255986)

burmuz 21.02.2014. 22:50

Ako nekoga zanima o povijesti F1 i razvoju sigurnosti bolida ovo je pod must :
http://www.imdb.com/title/tt2518788/?ref_=fn_al_tt_2

Zvone2772 21.02.2014. 22:54

Citiraj:

Autor aski (Post 2549923)
Napisao je Blazicko zanimljiv tekst o njemu, pa tko nije procitao neka potrazi na GP1 ili googla. Mislim da tekst datira od 01. travnja prosle godine :D

http://www.gp1.hr/blazicko-prava-istina-o-jergovicu/

Flood 21.02.2014. 23:49

To ovaj Prasičko? :D

vga killer 24.02.2014. 18:16

Karte za Monzu kupljene...valjda bu Ferrari radio kak spada da nejdem bzvz :D

snorky_vk 24.02.2014. 22:16

Neki pricaju da ce prijenosi biti ppv....kao provjereno... not lajk it...

Morpheous 28.02.2014. 14:56

Navodno red bull traži produljenje roka za zamrzavanje razvoja motora. Poslali su svoje mehaničare u francusku da rade skupa na motoru i novom softveru za optimizaciju rada. Mislim da će biti tužno gledati red bull na početku sezone...nešto kao kad je Schumacher osvojio zadnji naslov prvaka 2004. i tada je sve krenulo nizbrdo za Ferrari u novoj sezoni.

Što se tiče prijenosa, navodno će biti na MAX TV-u, PPV - ovo je još nepotvrđeno, ali je najizglednija varijanta (čitao sam prepucavanja na GP1 forumu koja je "dado" iz kreatora obrisao zbog "povjerljivih informacija").

dean225 28.02.2014. 17:31

RB odn. Renaultu je odbijen daljnji razvoj motora. Nadalje navodno da Renaultu fali 150psa. Aliiii... RB danas treći na testu sa vrhunskim vremenom 1,35xxx. Zaostaju +0.170 što je genijalno. Hahaha. Sumnjao sam da se neće moći kvalificirati u utrku ali ovo je genijalno. Ja zadovoljan. Samo polako!!

Izgleda da opet imaju prestrašnu aerodinamiku..

snorky_vk 28.02.2014. 18:30

Bolje sacekajmo prve kvale .tad cemo vidjeti tko je napravio dobar posao ,a tko ne. jer sad je previse nepoznanica tko i sto i kako vozi da mozemo reci oni su najbolji...

partwish 28.02.2014. 18:38

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2555212)
RB odn. Renaultu je odbijen daljnji razvoj motora. Nadalje navodno da Renaultu fali 150psa. Aliiii... RB danas treći na testu sa vrhunskim vremenom 1,35xxx. Zaostaju +0.170 što je genijalno. Hahaha. Sumnjao sam da se neće moći kvalificirati u utrku ali ovo je genijalno. Ja zadovoljan. Samo polako!!

Izgleda da opet imaju prestrašnu aerodinamiku..

Današnja vremena su cca 3 sekunde sporija od najbržih u ovim testiranjima, tako da... I da, RB ima velik problem kada treba nizati krugove, malo malo idu u box.

snorky_vk 01.03.2014. 00:27

Citiraj:

Autor partwish (Post 2555252)
Današnja vremena su cca 3 sekunde sporija od najbržih u ovim testiranjima, tako da... I da, RB ima velik problem kada treba nizati krugove, malo malo idu u box.

ako se ne varam nisu napravili ni jednu simulaciju utrke....

Prki 01.03.2014. 13:22

Button će biti prvak ove sezone.

dean225 01.03.2014. 13:36

Drug
Zato što je onaj Ricciardo jučer prebrzo vozio a danas prazne baterije.. :)
Polako, duga je sezona.. Vjerujem u RB kao neki u prolaz ManU u LP. :)

Milentije 01.03.2014. 13:53

Ne pratim bas ovo detaljno i redovono, ali sta se ovde koji Q desava? :stoopid:
Zar je moguce da su toliko nesposobni da sastave kolica da obidju JEDAN JEDINI krug?
Ako caterham, force india i ostali mogu obici po par krugova bez problema gdje je onda zapelo?

Ne navijam ni za koga, niti imam nekog favorita, pitam cisto iz radoznalosti jer mi ne ide u glavu da tim koji sigurno ima najvece finansijske mogucnosti ne moze da stastavi autic.

Pupo 01.03.2014. 14:10

Sve je to predstava

Milentije 01.03.2014. 14:17

Tako sam i mislio. :D

dean225 01.03.2014. 14:30

Cuj moguca su 2 scenarija..
1. Australija Pole Position i rasturanje kroz utrku
2. Nekonkurentan bolid i ako se kvalificiraju u utrku postoji mogucnost da budu zaostali 3kruga.. (Ovaj 2. scenarij je vrlo izgledan) :)

begi 01.03.2014. 14:32

Da se Drug ne bi brinuo, samo da se javim da pratim ovu temu. Za pisanje nemam vremena, a i nema trenutno dobrih stvari kod RB. Sve će to sjesti za nekoliko utrka kako spada, i nadam se na kraju da će biti kao u poslovici: Ko se zadnji smije .....:D

burmuz 01.03.2014. 14:50

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2555530)
Prije Hamilton. Mislim da Mercedes trenutno ima najbolji paket. McLaren i Ferrari su tu negdje, s time da Ferrari ima najjaču vozačku postavu od svih.

Dakle, F1 se vraća u svoj prirodni tok stvari. McLaren, Ferrari, Williams i po novom Mercedes i sateliti su opet u vrhu.

Red Bull se vratio tamo gdje i pripada otkako su došli u F1 i di bi i bili da si nisu 2009 kupili promjenu pravila. Isto tako i Toro Rosso, Sauber i ostali iz druge i treće lige.

Ajde da se s čovjekom složim. :D

Toorop 01.03.2014. 15:10

Citiraj:

Autor begi (Post 2555571)
Da se Drug ne bi brinuo, samo da se javim da pratim ovu temu. Za pisanje nemam vremena, a i nema trenutno dobrih stvari kod RB. Sve će to sjesti za nekoliko utrka kako spada, i nadam se na kraju da će biti kao u poslovici: Ko se zadnji smije .....:D

Što bi trebalo značiti da pišeš i slaviš i veseliš se a očito i navijaš samo kada je tvoj omiljeni tim prvi i pobjeđuje?!

Pupo 01.03.2014. 17:08

Ja samo čekam kako će se odvijat situacija Kimi - Alonso. I još ako Ferrari uspije da im bolid bude napokon konkurentan.

aski 01.03.2014. 17:13

U zadnjih pola godine sam se pogubio i nisam previse pratio sto se dogadja na testiranjima, ali po svemu sto sam uspio procitati, Mercedes slovi za prvog kandidata koji pretendira na titule.

Frend mi je pratio dosta citavu situaciju i moram C/P njegov kratki osvrt, koji mi se cini jako realnim.

mercedes navodno ima malih problema s pregrijavabjem straznjih guma. ali zato imaju, kao i sve ostale momcadi najveci top speed, 334 km/h. Alonso ima veci, 337 al je navodno imao zavjetrinu i dobar tow. opcenito su meredesovi motori dobri, jaki i pouzdani, a i najvise ukupno odvaljenih kilometara imaju sta im ide u prilog za daljnje razvoj. Rosberg je nesto bolji u odradivanju simulacija od Hamiltona.
Ferrari takoder ima jak i puzdan motor, s manjim usisnicima za hladenje, navodno jako malom potrosnjom goriva. Imaju problem s nervoznim straznjim krajem bolida prilikom izlaska iz zavoja, navodno zbog viska okretnog momenta tj. neravnopravnog razvijanja snage. takoder imaju backfire koji zvuci kao misfire te navodno bolesno zvuci, ali to ne predstavlja nikakav tehnicki problem. ipak mislim da zaostaju za mercom.
mclaren ne izgleda lose, bas kao ni njihov novi vozac.
red bull opet ima problema s kersom, renaultovim nepouzdanim i jako slabim motorima. vettel je imao top speed oko 305 km/h i navodno nijedan drugi bolids rtim motorom nije isao preko 310 km/h sto je brutalan deficit.

Toorop 01.03.2014. 17:16

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2555671)
Ne sekiraj se. Puuuuuuuno "velikih" šumeharovaca i ferarista 2005. nije vremena ni za pisanje ni za gledanje utrka. :D od 2000 do 2004 nisi mogo prdnut od takvih likova. A onda u 2005. muk. Svi rade nedjeljom, nemaju vremena, obiteljske obaveze i ručkovi, roštilji nakon mise i crkvenih sakramenata i to :D

Ne kažem da je begi takav, ali samo kažem da mi je normalno kad instant-navijač nestane nakon velikih i dominantnih rezultata. Ili se prebaci na neki drugi tim/vozača.

Srećom pa sam takvima krvopija sa slamčicom :D jer ja sam uvijek tu. I kad mclaren ima sezone kao 1998 ili ovakvu bez podija 2013. A da ne kažem koliko sam šumeharovaca, alonsovaca, renaultovaca, ferarista raskrinkao da su glory hunteri i instant-navijači.
Ko zna, možda prokažem i kakvog fetlovca ove godine, ako se ne pokrpaju nakon ove test katastrofe.

Ne sekiram se druže. Kakvi, samo mi taj dio u postu bio nadasve zanimljiv, pa reko, da prokomentiram :D

A čuj, ako se ne sredi bolid vjerojatno će past navijači RB-a i prebaciti u dominanti tim, što će vjerojatno biti Mercedes, iako se duboko nadam kako će "moj" Ferrari složiti bolid kako treba i da Alonso i Kimi budu na mjestu što se vožnje tiče. :D :D

šalu na stranu, volio bi svakako da tim za koji navijam pobijedi ali, radije bi gledao zamiljivu sezonu, da uvijek bude napeto i da bude što više dvoboja na stazi tako da se ima šta i gledati, a ne da jedan otpili na +10 sekundi i tako 50krugova (ovo govorim odokativno..) :D :chears:

1v@n 01.03.2014. 18:52

Teško je biti neki vjerni navijač danas :D

Krenuo s Williamsom i Hillom, onda je BMW uletio u priču pa sam kao BMW fan nastavio s Williamsom. Tu su se onda pojavili Montoya, pa Kubica. S Kubicom se prebacio na Lotus, pa je došao Kimi. Sad je Kimi u Ferrariju...Ne može čovjek više ni normalan navijač biti :D

Ove godine sam za Lotus i za Kimija, ali ne i za Ferrari. Ostale ne mogu smisliti :D

rendula 01.03.2014. 22:48

Vidis, meni je bas obratno. Vecinom me boli kifla za momcad, navijam za nekoga ovisno o tome dal mi je simpatican ili ne. :)

Milentije 02.03.2014. 02:41

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2555831)
Već preko 20 godina navijam za McLaren. u tih 20 godina imaju samo 3 naslova prvaka. Manje nego RedBull otkako se pojavio u F1, ali... kao što rekoh, tu sam. Ne nestajem kad im nejde. Vozači dođu i odu, momčad ostaje.

E moj ti... Jesi li cuo ti za onu "nije zivot jedna zena"? :D

zackoj 02.03.2014. 09:44

Navijam za onoga koji pobijeduje :)
Vozac ispred momcadi, osim ako bas nema za koga.

begi 03.03.2014. 15:05

Evo uhvati malo vremena da se javim. Testiranja završena, sad očekujemo prvu utrku kojom će mo početi zaključivati koji bolid je kokurentan, a koji ne. Do sad se najozbiljniji pokazao Mercedes. Za RB bio zadovoljan da u početku bude 5-6 dok ne uštima bolid.Znači ovakav scenario bi pasao: prve tri utrke osvajaju različiti vozači, a onda Fetel barem 6 puta na prvom mjestu:D
Za Druga bi preporučio da od iduće sezone navija za neki tim sa Hondinim motorom. Eto da ne lupam dalje pošto bi trebao biti vidovit, da se može nešto pouzdano prognozirati. Za sad je važno da F1 cirkus krene, jer to mi je najdraži sport koji pratim.

aski 03.03.2014. 17:03

I lani su Lotus, Ferrari i Mercedes tj Raikkonen, Alonso i dvojac iz Mercedesa krenuli odlicno pa su dezurne picke iz Red Bulla trazile promjenu guma kad nisu vec prilagodili auto.

Sere mi se vec od te patetike.

Rino 03.03.2014. 18:09

Citiraj:

Autor aski (Post 2556669)
pa su dezurne picke iz Red Bulla trazile promjenu guma kad nisu vec prilagodili auto.

Misliš da tako neće biti i ove godine?

Horner već vježba kmečanje i cviljenje za novinare pred ogledalom!

dean225 03.03.2014. 22:21

Haahaahah.. Kada i ako (a samo je pitanje vremena) Renault složi motor, RB će opet biti najbrži bolid na stazi.. :)
Ne se brinuti za RB.. Sada rade skupa na otklanjanju problema. Uspijeh bi bio odvesti cijelu Australiju bez većeg kvara..Duga je sezona. :)

draksa 03.03.2014. 22:39

:hitthewal:

Mislim da imaju još koji dan da sloze taj motor jer se zamrzava razvoj tokom sezone :D

Moje prognoze za Australiju su sljedeće: Top 3 tima Mercedes motori da biram redosljed iso bi Merc, McL,Wil poslje njih Ferrari, poslje njih FI, Sauber i onda ekipa koja ne zavrsava ili nije vrijedna spomena nazalost

Blue_Fatal1ty 03.03.2014. 22:44

Ja mislim da je sve to tolko zamaskirano da se opće nezna ko će kakav bit.
Jedva čekam da sezona krene!!

Morpheous 04.03.2014. 07:55

Citiraj:

Autor aski (Post 2556669)
I lani su Lotus, Ferrari i Mercedes tj Raikkonen, Alonso i dvojac iz Mercedesa krenuli odlicno pa su dezurne picke iz Red Bulla trazile promjenu guma kad nisu vec prilagodili auto.

Sere mi se vec od te patetike.

Ono lani (mislim na početak sezone) nije bila formula već natjecanje tko će preživjeti utrku. Mislim da se takve stvari s gumama više nikada ne bi smjele ponoviti i da gume jednostavno moraju izdržati određeni stint od 20-ak krugova bez da se vozači boje da će završiti u zidu u jednom od zavoja. Bilo mi je presmiješno općenito tokom sezone gledati tko će koliko sačuvati gume, a ne tko će koliko pritisnuti. Neka pirelli odradi svoj posao kako treba i neka najbrži vozač i bolid pobijede u svakoj utrci. Mehanički kvarovi su dio sporta, a kada su gume u pitanju malo je teško voziti na maksimumu kada očekuješ da svako malo možeš ostati bez gume ili kotača. Samo moje mišljenje....

Baja 001 04.03.2014. 22:00

2014 Formula One Winter Testing Told Through Memes

:roller:

Prki 04.03.2014. 22:24

Ma ovu sezonu ću samo letimično pogkedat i čekati McLaren Honda nagodinu, NAPOKON OPET.

alen.s 05.03.2014. 18:05

ce bit šta od prijenosa na domacoj televiziji?

partwish 05.03.2014. 19:04

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 2556896)
Ono lani (mislim na početak sezone) nije bila formula već natjecanje tko će preživjeti utrku. Mislim da se takve stvari s gumama više nikada ne bi smjele ponoviti i da gume jednostavno moraju izdržati određeni stint od 20-ak krugova bez da se vozači boje da će završiti u zidu u jednom od zavoja. Bilo mi je presmiješno općenito tokom sezone gledati tko će koliko sačuvati gume, a ne tko će koliko pritisnuti. Neka pirelli odradi svoj posao kako treba i neka najbrži vozač i bolid pobijede u svakoj utrci. Mehanički kvarovi su dio sporta, a kada su gume u pitanju malo je teško voziti na maksimumu kada očekuješ da svako malo možeš ostati bez gume ili kotača. Samo moje mišljenje....

Mogli su to pametnije riješiti, a ne vratiti lanjske gume koje su savršeno odgovarale Red Bullu.

snorky_vk 05.03.2014. 21:32

Citiraj:

Autor alen.s (Post 2557881)
ce bit šta od prijenosa na domacoj televiziji?

još se čeka službena objava. al glasnie vele da će biti na max-u... za druge operatere se ne zna nista...

Morpheous 05.03.2014. 22:58

Citiraj:

Autor partwish (Post 2557922)
Mogli su to pametnije riješiti, a ne vratiti lanjske gume koje su savršeno odgovarale Red Bullu.

Naravno da su mogli to pametnije riješiti. Mogli su kao svaki normalan renomirani proizvođač guma napraviti smjesu koju će vozači moći gaziti 20-30 krugova bez bojazni od raspadanja. Postoje čak i teorije zavjere da su namjerno napravili raspadajuće gume kako bi se samo o njima pričalo dvije sezone zaredom....i u tome su i uspjeli, jer se kvaliteta motora i aerodinamika u širem smislu nisu gotovo ni spominjali. Bilo je samo gume, gume, gume......

aski 06.03.2014. 00:47

Evo ga, prvi onboard koji sam uspio naći.
Prosudite sami :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:24.