PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Span d.o.o. testiranje za posao (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=255853)

Roberto 31.01.2014. 10:25

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2538081)
O čemu vi to? :stoopid:

O ovom rekao bih :D

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=256288

Dobra ideja, nadam se da će zaživjeti na dobar način.

tor 31.01.2014. 10:47

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2538081)
O čemu vi to? :stoopid:

baklava sine, baklava :D
eto ti dolje odgovora.

Old Iggy 31.01.2014. 11:06

Citiraj:

Autor tor (Post 2538092)
baklava sine, baklava :D
eto ti dolje odgovora.

Netko spomenuo baklavu ili nešto slično iz prehrambenog dijapazona naših prvih susjeda?
Spreman. :D

tor 31.01.2014. 11:08

Nisam ni sumnjao ;)

s4vgR 31.01.2014. 11:34

nema baš puno ljudi zasad koji bi se pohvalili konkretnim radom ili se ne prati forum :D

Old Iggy 31.01.2014. 11:40

Citiraj:

Autor s4vgR (Post 2538134)
nema baš puno ljudi zasad koji bi se pohvalili konkretnim radom ili se ne prati forum :D

Da samo nas par nadrobi što se sve da raditi, izgledalo bi ili kao hvalisanje ili muljanje. A nijedno nije dobro. :D
Pitanje je samo koji je smisao toga, tj. idemo u smjeru ozbiljne freelancer baze? :D

syss 31.01.2014. 11:44

već smo krenuli odavno :D

tor 31.01.2014. 11:45

Citiraj:

Autor s4vgR (Post 2538134)

ček, ti to ozbiljno misliš? pa sad iz rukava istresem bar nas 10 koji imamo 10+ godina staža u IT branši...

Bubba 31.01.2014. 12:07

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2538141)
Pitanje je samo koji je smisao toga, tj. idemo u smjeru ozbiljne freelancer baze? :D

Deda, gdje ces ti frilansirat, trazi se netko tko nema isijas, giht i hodalicu kao dodatnu opremu. :p

http://forum.pcekspert.com/showpost....85&postcount=1 pa ne bi bilo lose da se ovo prokomentira, sugerira i slicno. Tko ce biti prvi i probiti led? :)

Old Iggy 31.01.2014. 13:07

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2538172)
Deda, gdje ces ti frilansirat, trazi se netko tko nema isijas, giht i hodalicu kao dodatnu opremu. :p

http://forum.pcekspert.com/showpost....85&postcount=1 pa ne bi bilo lose da se ovo prokomentira, sugerira i slicno. Tko ce biti prvi i probiti led? :)

Pusti ti dedu, deda u datacentru jedini ostaje na nogama nakon 24+ sati u komadu, ovi današnji klinci sve neke maze, te ne mogu, te bučno mi je, te hladno mi je... :D

Hm, idem vidjeti što mi piše u ugovorima, malo me ovo na kraju brine. :D

s4vgR 31.01.2014. 13:36

Citiraj:

Autor tor (Post 2538146)
ček, ti to ozbiljno misliš? pa sad iz rukava istresem bar nas 10 koji imamo 10+ godina staža u IT branši...

Joj pa naravno. Krivo sam shvaćen ili sam se krivo izrazio :D Aludirao sam na to kako dosad nitko nije postao svoj CV, ali mislim da sam premalo vremena dao ljudima.
Glavno da se krenulo :chears:

tor 31.01.2014. 13:38

a, zo, sorkaČ - krivo skužah :D

Zwer23 06.02.2014. 08:27

Koliko moram postova imati da bi mogao vidjeti taj topic!?

btw...imao sam još par razgovora, prošli su sasvim solidno,
očekujem odg u petak od jednih a do utorka od ostalih, jedino što sam skužio kako se neki malo čude kad sam rekao oko 5500 plaća, 1,5god iskustva za IT support i administriranje... XD

Zwer23 13.02.2014. 12:14

Nisam uspio dobiti nijedan posao od 5 razgovora i jednog testiranja,
za neke mi se činilo kao da je super prošlo ali javili su da nisam izabran, na nekima je bilo koma jer su me izrešetali s pitanjima, nekad je to bilo ok pitanje ali nisam se sjetio odmah naziva, a nekad su to bila kompleksnija pitanja koj sam znao polovično jer ko bi se svega sjećao s faksa, uglavnom, bilo je dosta zeznuto.
Vidio sam time da trebam još dosta učiti, najgore je što na jednom testiranju je jedan set pitanja, na drugom sasvim drugi, a na razgovorima treći, praktički se očekuje da znate SVE.

neka od pitanja koja se sjećam.
RRAS
IGMP
Index u SQL bazama
ARP
Proxy
Active Directory -općenito
Kako se dohvaća podatak iz SQL baza i kojim algoritmom

pitanja od prije iz teme:
Slojevi OSI modela
Razlika Hub i Switch
Deferencijalni i inkrementalni backup
Group policy,šta je i kako se pokreće
Koji port je za mail server(ili tak nešto)
Bio je jedan zadatak sa ip adresom i subnetom.Neki ip i dole 5 sličnih adresa i koja od njih spada pod taj zadani subnet.
I bilo je još dosta pitanja vezana za npr. Microsoft Exchange i za još neke Microsoftove appove.

ako imate šta, priložite, da skupimo što više za nas koji moramo još učiti i pripremiti se za takve testove i razgovore.

calypso 13.02.2014. 14:13

Kad sam svojevremeno bio na interviewu za posao su me pitali da im opisem iSCSI protokol i usput pitali sto ga bolje opisuje - LAN over SAN ili SAN over LAN... Nesto takvo... SAN over LAN je ako koga zanima odgovor... :)

Zwer23 19.02.2014. 13:36

Još neka od pitanja..

Razlika RAID 5 i RAID 6
Kako provjeriti da li je otvoren neki port na serveru.

s4vgR 19.02.2014. 14:40

Klasika. Jebga treba ugrijat stolicu :)

calypso 19.02.2014. 16:48

Citiraj:

Autor Zwer23 (Post 2549253)
Još neka od pitanja..

Razlika RAID 5 i RAID 6
Kako provjeriti da li je otvoren neki port na serveru.

Sta se tu ima za znat? :D Nek mi kaze razliku izmedju RAID3, RAID4, RAID5, RAID6 i RAID-DP... E, to bi ja postavio kao protupitanje i reko - ako ne znate, date mi 15% vecu placu odma u startu... :D

Old Iggy 19.02.2014. 18:30

Citiraj:

Autor calypso (Post 2549388)
Sta se tu ima za znat? :D Nek mi kaze razliku izmedju RAID3, RAID4, RAID5, RAID6 i RAID-DP... E, to bi ja postavio kao protupitanje i reko - ako ne znate, date mi 15% vecu placu odma u startu... :D

Hoćemo se bacit' u biznis pripreme za ispitivanje, k'o za maturu ili nekad prijem za faks?

calypso 19.02.2014. 20:46

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2549426)
Hoćemo se bacit' u biznis pripreme za ispitivanje, k'o za maturu ili nekad prijem za faks?

:goood: Jakako! :chears:

Zwer23 20.02.2014. 16:07

prebacio u novi topic...

atha 29.08.2014. 09:42

Span opet trazi zaposlenike, da ne postavljam linkove, imate na moj posao. :)

stripY83 25.08.2015. 13:56

Jedan hint samo...

U SPAN-u je uvijek otvoren natječaj za sistem inženjere i kada ga nema na web-u. Da bi se preskočio ServiceDesk i Support te prešlo odmah na poziciju Sistem inženjera potrebno je veliko znanje i radno iskustvo. U selekcijskom postupku se vrlo jasno vidi da li kandidat zadovoljava velike zahtjeve tvrtke.

Pupo 21.12.2015. 17:42

http://www.moj-posao.net/Posao/27685...ct-Manager-mz/

Ima svega

Mario92 20.01.2016. 11:28

Pozdrav,

jel prolazio netko od vas komisijski ispit? Prošao sam selekciju ali me zanimaju iskustva, koliko sam skužio u pitanju je malo stručniji dio selekcije pa me svaka informacija ili savjet dobro dođe :)

Mario92 24.01.2016. 21:33

Da javim dojmove...

Razgovor je protekao (u mojim očima) prilično dobro, ležerno i bez nervoze/stresa. Pitali su me sve i svašta ali nikakva nerealna pitanja, čak sam se i začudio koliko su lagana. U pitanju je bila pozicija za Support Desk i neka od pitanja kojih se sjećam su:

- što je molex i koje napone daje
- dijelovi hard diska + koji dio radi na kojem naponu
- formati matičnih ploča
- gdje se spremaju group policy-ji
- objekti u AD-u
- port za HTTP i HTTPS

Psihološki dio - tko sam, kaj me zanima, što smatram svojim prednostima i manama, gdje se vidim u budućnosti... bilo je nekoliko pitanja na engleskom - moji hobiji i što mislim o radu u smjenama.

Sve zajedno je trajalo 50-ak minuta. Za ovu rundu zapošljavanja imali su preko 500 prijava ali rekli su da će to sljedećeg petka javiti onima koji su prošli dalje. Pitali su me mogu li me uzeti u obzir za sys inžinjera kao i za Presales inžinjera jer se uklapam i u ta područja.

Osobno mi se čini sasvim fer njihov način testiranja i osobno sam optimističan. Ćemo da vidimo.

Drvoje 24.01.2016. 21:37

Sritno kolega, povedi i ssarika :p

Pupo 24.01.2016. 21:44

Na psihološki tek budeš išao ;) Sretno u svakom slučaju.

Mario92 25.01.2016. 00:00

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2882826)
Sritno kolega, povedi i ssarika :p

Pa da firma propadne? Pfffffffft :D

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2882833)
Na psihološki tek budeš išao ;) Sretno u svakom slučaju.

Aha, mislio sam da je to bio taj individualni psihologijski intervju, sudeći prema ovome.

Citiraj:

1.) prikupljanje i pregled zamolbi/CV-a;
2.) primjena i pregled kadrovskog upitnika;
3.) psihologijsko testiranje (+ stručni test*) - trajanje oko 2,5 sata, grupna primjena;
4.) psihologijski intervju - trajanje oko 1,5 sat, individualna primjena;
5.) Intervju sa menadžmentom
Ovo neki dan je bio 4. korak, bar tako mislim. I hvala obojici, valjda bude bilo sreće :)

hristos 30.01.2016. 10:55

Pozdrav,

jesu li se kome javili jučer ili sam i službeno otpao?

Ag008 30.01.2016. 11:03

O ovoj firmi sam čitao na nekom drugom forumu i većinom negativna iskustva oko zapošljavanja/torture. Mislim da njihov postupak nije previše dobar.
Pozivaju ljude na jedan krug/testiranje koje traje 1-3h pa još na sljedećih 2-3-4 testiranja/razgovora koji traju sat-dva. Ljudi znaju izgubiti cijeli dan a pozivaju po 20-30 ljudi minimalno u krugu a zapošljavaju jednu osobu.

Zamislite koliko ljudi samo ne uzmu a svi su oni izgubili sate i dane na ovu firmu. Jedina IT firma u HR koja radi tako složeni postupak.

Renesis 30.01.2016. 12:10

Zasto se onda na svaki poziciju prijavi TOLIKO ljudi? bit ce da jednom kad (ako) prodes proces, naletis na dobru radnu atmosferu :)

velike tvrtke u inozemstvu rade prvu selekciju sa HR odjelom, curke studentice traze keywordove u CV-u, i rangiraju. i onda ovi odluce pozvati prvih XX-XXX ljudi na razgovor :) minimalno 2 kruga razgovora (nekad 3-4) i onda ako isplivas na vrh dobijes posao. Od objave natjecaja do zaposlenja u prosjeku ode 3-6 mjeseci.

Sound familiar?

rodney 30.01.2016. 12:26

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2885049)
Zasto se onda na svaki poziciju prijavi TOLIKO ljudi? bit ce da jednom kad (ako) prodes proces, naletis na dobru radnu atmosferu :)

Iz istog razloga iz kojeg se na svaki oglas za posao javi TOLIKO ljudi, siguran sam da to nije zbog radne atmosfere u Vašoj firmi. Ne kažem da je firma/atmosfera loša, nego mislim da većina ljudi nema uopće pojma kakva je radna atmosfera kad se prijavljuju za posao.

Mario92 31.01.2016. 19:44

Citiraj:

Autor hristos (Post 2885026)
Pozdrav,

jesu li se kome javili jučer ili sam i službeno otpao?

Sljedeći tjedan dolaze rezultati.

EDIT: Kaj se atmosfere tiče znam neke ljude koji rade na različitim pozicijama tamo i nisam čuo niti jednu negativnu stvar.

Meni osobno jedna od najbitnijih stvari za raditi je dobra atmosfera, edukacije/mogućnost polaganja certifikata i napredovanje. Sve tri opcije su navodno vrlo dobre u Spanu. E sad, koliko je to istina a koliko "hvalite me usta moja" - ne znam. Znam da je puno više firmi gdje su uvjeti puno lošiji.

hristos 01.02.2016. 12:02

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2885477)
Sljedeći tjedan dolaze rezultati.

EDIT: Kaj se atmosfere tiče znam neke ljude koji rade na različitim pozicijama tamo i nisam čuo niti jednu negativnu stvar.

Meni osobno jedna od najbitnijih stvari za raditi je dobra atmosfera, edukacije/mogućnost polaganja certifikata i napredovanje. Sve tri opcije su navodno vrlo dobre u Spanu. E sad, koliko je to istina a koliko "hvalite me usta moja" - ne znam. Znam da je puno više firmi gdje su uvjeti puno lošiji.

Totalno ista stvar kod mene. Također sam čuo od nekih ljudi tamo da je atmosfera odlična, uvijeti za rad jako dobri, a to što plaćaju edukacije je dodatni plus zbog kojeg bi želio raditi tamo (ili nekoj sličnoj firmi).

Goranbm 01.02.2016. 14:57

Evo dobio sam danas poziv za testiranje u petak u Osijeku. Da li netko ima iskustva sa ovim testiranjem. Piše da je psihologijsko testiranje, ali me zanima da li je samo to ili ima i stručnih pitanja. I zanima me koliko oni gledaju zamolbu prilikom pozivanja na testiranje ?? Hvala.

zbuzanic 01.02.2016. 18:01

Najbolji poslovi i atmosfere su mi bili gdje sam zaposlen nakon razgovora ili po preporuci, no za span ne bih znao... Nemam tamo nikog da potvrdi. Svaka veca firma placa certifikate jer im je to u interesu, ali rijetko koja i nagraduje polaganje istih.

Renesis 01.02.2016. 21:59

Citiraj:

Autor rodney (Post 2885056)
Iz istog razloga iz kojeg se na svaki oglas za posao javi TOLIKO ljudi, siguran sam da to nije zbog radne atmosfere u Vašoj firmi. Ne kažem da je firma/atmosfera loša, nego mislim da većina ljudi nema uopće pojma kakva je radna atmosfera kad se prijavljuju za posao.

Mozda se iz mog komentara dalo tako zakljuciti, ali ne. Ja nisam zaposlenik Spana, niti sam bio, niti sam se prijavio za posao. Samo imam iskustva sa zaposljavanjem / trazenjem posla u velikim medunarodnim koncernima.

Svi ti ljudi su vjerojatno neki IT-asi, koji bez vecih problema mogu naci posao i u inozemstvu, ali ocito Span nudi neke atraktivne opcije...

Goranbm 12.02.2016. 11:51

Da li netko zna kakva je praksa kod SPAN-a, da li javlja samo pozitivne stvari nakon testiranja ili se javi i onim koji ne prođu u drugi krug ?

Mario92 12.02.2016. 15:34

Javljaju se samo onima koji su prošli.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:35.