![]() |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=256288 Dobra ideja, nadam se da će zaživjeti na dobar način. |
Citiraj:
eto ti dolje odgovora. |
Citiraj:
Spreman. :D |
Nisam ni sumnjao ;)
|
nema baš puno ljudi zasad koji bi se pohvalili konkretnim radom ili se ne prati forum :D
|
Citiraj:
Pitanje je samo koji je smisao toga, tj. idemo u smjeru ozbiljne freelancer baze? :D |
već smo krenuli odavno :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....85&postcount=1 pa ne bi bilo lose da se ovo prokomentira, sugerira i slicno. Tko ce biti prvi i probiti led? :) |
Citiraj:
Hm, idem vidjeti što mi piše u ugovorima, malo me ovo na kraju brine. :D |
Citiraj:
Glavno da se krenulo :chears: |
a, zo, sorkaČ - krivo skužah :D
|
Koliko moram postova imati da bi mogao vidjeti taj topic!?
btw...imao sam još par razgovora, prošli su sasvim solidno, očekujem odg u petak od jednih a do utorka od ostalih, jedino što sam skužio kako se neki malo čude kad sam rekao oko 5500 plaća, 1,5god iskustva za IT support i administriranje... XD |
Nisam uspio dobiti nijedan posao od 5 razgovora i jednog testiranja,
za neke mi se činilo kao da je super prošlo ali javili su da nisam izabran, na nekima je bilo koma jer su me izrešetali s pitanjima, nekad je to bilo ok pitanje ali nisam se sjetio odmah naziva, a nekad su to bila kompleksnija pitanja koj sam znao polovično jer ko bi se svega sjećao s faksa, uglavnom, bilo je dosta zeznuto. Vidio sam time da trebam još dosta učiti, najgore je što na jednom testiranju je jedan set pitanja, na drugom sasvim drugi, a na razgovorima treći, praktički se očekuje da znate SVE. neka od pitanja koja se sjećam. RRAS IGMP Index u SQL bazama ARP Proxy Active Directory -općenito Kako se dohvaća podatak iz SQL baza i kojim algoritmom pitanja od prije iz teme: Slojevi OSI modela Razlika Hub i Switch Deferencijalni i inkrementalni backup Group policy,šta je i kako se pokreće Koji port je za mail server(ili tak nešto) Bio je jedan zadatak sa ip adresom i subnetom.Neki ip i dole 5 sličnih adresa i koja od njih spada pod taj zadani subnet. I bilo je još dosta pitanja vezana za npr. Microsoft Exchange i za još neke Microsoftove appove. ako imate šta, priložite, da skupimo što više za nas koji moramo još učiti i pripremiti se za takve testove i razgovore. |
Kad sam svojevremeno bio na interviewu za posao su me pitali da im opisem iSCSI protokol i usput pitali sto ga bolje opisuje - LAN over SAN ili SAN over LAN... Nesto takvo... SAN over LAN je ako koga zanima odgovor... :)
|
Još neka od pitanja..
Razlika RAID 5 i RAID 6 Kako provjeriti da li je otvoren neki port na serveru. |
Klasika. Jebga treba ugrijat stolicu :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
prebacio u novi topic...
|
Span opet trazi zaposlenike, da ne postavljam linkove, imate na moj posao. :)
|
Jedan hint samo...
U SPAN-u je uvijek otvoren natječaj za sistem inženjere i kada ga nema na web-u. Da bi se preskočio ServiceDesk i Support te prešlo odmah na poziciju Sistem inženjera potrebno je veliko znanje i radno iskustvo. U selekcijskom postupku se vrlo jasno vidi da li kandidat zadovoljava velike zahtjeve tvrtke. |
|
Pozdrav,
jel prolazio netko od vas komisijski ispit? Prošao sam selekciju ali me zanimaju iskustva, koliko sam skužio u pitanju je malo stručniji dio selekcije pa me svaka informacija ili savjet dobro dođe :) |
Da javim dojmove...
Razgovor je protekao (u mojim očima) prilično dobro, ležerno i bez nervoze/stresa. Pitali su me sve i svašta ali nikakva nerealna pitanja, čak sam se i začudio koliko su lagana. U pitanju je bila pozicija za Support Desk i neka od pitanja kojih se sjećam su: - što je molex i koje napone daje - dijelovi hard diska + koji dio radi na kojem naponu - formati matičnih ploča - gdje se spremaju group policy-ji - objekti u AD-u - port za HTTP i HTTPS Psihološki dio - tko sam, kaj me zanima, što smatram svojim prednostima i manama, gdje se vidim u budućnosti... bilo je nekoliko pitanja na engleskom - moji hobiji i što mislim o radu u smjenama. Sve zajedno je trajalo 50-ak minuta. Za ovu rundu zapošljavanja imali su preko 500 prijava ali rekli su da će to sljedećeg petka javiti onima koji su prošli dalje. Pitali su me mogu li me uzeti u obzir za sys inžinjera kao i za Presales inžinjera jer se uklapam i u ta područja. Osobno mi se čini sasvim fer njihov način testiranja i osobno sam optimističan. Ćemo da vidimo. |
Sritno kolega, povedi i ssarika :p
|
Na psihološki tek budeš išao ;) Sretno u svakom slučaju.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Pozdrav,
jesu li se kome javili jučer ili sam i službeno otpao? |
O ovoj firmi sam čitao na nekom drugom forumu i većinom negativna iskustva oko zapošljavanja/torture. Mislim da njihov postupak nije previše dobar.
Pozivaju ljude na jedan krug/testiranje koje traje 1-3h pa još na sljedećih 2-3-4 testiranja/razgovora koji traju sat-dva. Ljudi znaju izgubiti cijeli dan a pozivaju po 20-30 ljudi minimalno u krugu a zapošljavaju jednu osobu. Zamislite koliko ljudi samo ne uzmu a svi su oni izgubili sate i dane na ovu firmu. Jedina IT firma u HR koja radi tako složeni postupak. |
Zasto se onda na svaki poziciju prijavi TOLIKO ljudi? bit ce da jednom kad (ako) prodes proces, naletis na dobru radnu atmosferu :)
velike tvrtke u inozemstvu rade prvu selekciju sa HR odjelom, curke studentice traze keywordove u CV-u, i rangiraju. i onda ovi odluce pozvati prvih XX-XXX ljudi na razgovor :) minimalno 2 kruga razgovora (nekad 3-4) i onda ako isplivas na vrh dobijes posao. Od objave natjecaja do zaposlenja u prosjeku ode 3-6 mjeseci. Sound familiar? |
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Kaj se atmosfere tiče znam neke ljude koji rade na različitim pozicijama tamo i nisam čuo niti jednu negativnu stvar. Meni osobno jedna od najbitnijih stvari za raditi je dobra atmosfera, edukacije/mogućnost polaganja certifikata i napredovanje. Sve tri opcije su navodno vrlo dobre u Spanu. E sad, koliko je to istina a koliko "hvalite me usta moja" - ne znam. Znam da je puno više firmi gdje su uvjeti puno lošiji. |
Citiraj:
|
Evo dobio sam danas poziv za testiranje u petak u Osijeku. Da li netko ima iskustva sa ovim testiranjem. Piše da je psihologijsko testiranje, ali me zanima da li je samo to ili ima i stručnih pitanja. I zanima me koliko oni gledaju zamolbu prilikom pozivanja na testiranje ?? Hvala.
|
Najbolji poslovi i atmosfere su mi bili gdje sam zaposlen nakon razgovora ili po preporuci, no za span ne bih znao... Nemam tamo nikog da potvrdi. Svaka veca firma placa certifikate jer im je to u interesu, ali rijetko koja i nagraduje polaganje istih.
|
Citiraj:
Svi ti ljudi su vjerojatno neki IT-asi, koji bez vecih problema mogu naci posao i u inozemstvu, ali ocito Span nudi neke atraktivne opcije... |
Da li netko zna kakva je praksa kod SPAN-a, da li javlja samo pozitivne stvari nakon testiranja ili se javi i onim koji ne prođu u drugi krug ?
|
Javljaju se samo onima koji su prošli.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:35. |