![]() |
Provjeri sjeda li procesor kako treba u socket i da li je okrenut kako treba.
Možda nisi dobro izrezao plastiku. |
Citiraj:
|
Citiraj:
P chipset - nazovimo ga "standardnim" čipsetom bez integriranih picaboca :D uglavnom 99.99% ovakvih ploča podržava mod (ako ne i 100%) X chipset - "flagship" čipset sa podrškom za 2 komada x16 pci-ex 2.0 slota. nisam siguran zašto mod ne radi na ovim čipsetima sa Xeonima serije 5, ali ljudi su uspjevali sa Xeonom serije 3 G chipset - čipset sa integriranom grafikom. ovakve ploče uglavnom podržavaju modifikaciju i najčešće se ovaj čipset nalazi na microATX pločama. Q chipset - business čipset bez podrške za gaming. mislim da ćete na ovaj čipset uglavnom naletiti ako ste kupili gotovu "markiranu" business konfiguraciju (HP, Acer, etc.). ne podržava modifikaciju. izvor |
OK hvala na prijedlozima.
Dobro je okrenuta strelica na procu, to sam siguran. Pogledat ću detaljnije kako sjedi, da nije ostalo nešto plastike ispod slučajno. Javim ako proradi. |
Nema što drugo biti... Mora raditi na P35/P45 čipsetu neovisno o ploči i proizvođaču.
Imao sam X5460 na DFI LP UT P45-T2RS nekoliko godina i tutorial je napravljen po istoj... nevidim zašto ne bi radilo na DFI LP UT P35... iako nisi naveo točan model ploče. Mislim da čak netko od članova foruma ima Xeona serije 5 na DFI P35 Blood Iron ploči i da radi (ako se dobro sjećam... isti me kontaktirao na PM sa pitanjem gdje da traži najnoviji BIOS za ploču) |
OFFTOPIC
Vidim da vas je nekolicina naručila s771 procesor sa AliExperss i svi pričate da je stiglo za 11, 12 najviše 15 dana. Ja sam naručio 20. listopada i još uvijek ništa Na 17track stoji ovako |
|
Jel probao tko ovo na MAC-u odraditi?????
|
Prekjučer stigao procesor (E5440). Nakon 62dana. FIFA 16 radi na 60fps i CPU activity oko 85%
Na stock frekvenciji je. Temperature dok igram su oko 56°C, no hoće biti i 60°C. Nije to malo puno s obzirom da je Katana 3 na njemu? |
To je puno, ako je na stocku i to u igri... Jel ta Katana3 dobro sjedi na njemu?
|
Mozda mu ploca greskom daje visu voltazu?
|
Hwinfo skini i s njim mjeri temp i OBAVEZNO namjesti TjMax , pa javi kako je.TjMax ti je 85.
|
Citiraj:
|
Netko je čak i pročitao tutorial dokraja, bravo :D
Savjet za beli14: pukni linpack torture test (iliti IntelBurnTest) nakon što namjestiš Tjmax u CoreTemp ili RealTemp-u pa vidi koliko će ga zagrijati. Uglavnom očekuj temperature za 10°C više nego što će ti išta ikada opteretiti procesor. Ako prođe ovaj test nemaš više brige ni sa CPU ni sa hladnjakom. |
Prošo je test na maximum. No, tri jezgre su max. temperatura oko 53°C, a jedna je 60°C. Smijem ja to normalno malo overclockat (cca. 3.10-3.20 GHz)
|
Citiraj:
Citiraj:
:chears: |
Dobro. C2D E6550 sam imal na 3.10GHz. Trenutno mi nije potrebno ovog Xeona na više.
IntelBurn mi sad pokazuje malo niže temperature. Isto na maximum. Slika |
Molim Vas za pomoć.
Kupio sam XEONA E5450 SLANQ. Napravio sam novi BIOS prema uputstvima sa prve stranice za moju Gigabyte P35-DS3R ploču, ali nisam siguran da li je to uredu što sam dobio... Dakle: Na samom početku "skinuo sam" zadnji BIOS (F13) sa stranice GIGABYTEA i ime filea "P35DS3R.F13" preimenovao u BIOS.BIN. Da li je to uredu, jer je prije pod vrstom filea pisalo "F13" a sada piše "bin"? Dalje sam slijedio uputstva i ubacio potrebne microkodove te je sve prošlo kako je navedeno na prvoj stranici. Da li sad taj BIOS.BIN file prebacim na formatirani (FAT 32) USB stick i napravim Q-FLASH iz BIOSA ili mu moram pridodati i "FLASHSPI.EXE" i "autoexec.bat" koji su bili u folderu skinutog BIOS-a zajedno sa "P35DS3R.F13"? Isto tako da li je dovoljno formatirati USB stick u FAT32 ili treba kreirati botabilni USB? Isprika ako sam nešto krivo(smiješno) napisao, ali nisam neki IT stručnjak. Hvala unaprjed! |
Kao što rekoh u jednom od isfrustriranih postova :D
Tutorial je SMJERNICA.... Hoćeš ga odraditi TOČNO kako piše ili ćeš prilagoditi neke varijable sebi je tvoj osobni odabir. Hoćeš li ti sad preimenovati u "BIOS.BIN" jer tako piše u tutorialu da bi bilo jednostavnije ili ćeš ostaviti "P35DS3R.F13" pa pisati "cbrom195.exe P35DS3R.F13 /nc_cpucode NCPUCODE.BIN" je tvoja stvar... Također postupak flashovanja. Svako ima svoju filozofiju. Hoćeš pratiti ono što piše u uputstvima od ploče ili ćeš ići drugim načinom zavisi od tebe. Evo moje osobno iskustvo: Znači DFI je u vrijeme pisanja tutoriala jedva imao support za stare LanParty ploče (morao si doslovno kopati da bi našao, a i to je bilo na nekom off-site-u koji je google ponudio). Moglo se doći do BIOSA (a i to su ukinuli prošle godine) i sam BIOS je imao naziv sličan tvome "P35DS3R.F13". Znači skupina random slova i brojeva :D Nekom alatu za flashanje BIOSa nije bilo ni traga. Osobno sam preimenovao datoteku u BIOS.BIN da mi bude lakše, odradio stvar kako je opisano u Tutorialu (po toj ploči je i rađen tutorial jebemu) i flashao BIOS sa WinFlash Utilityem jer... nije bilo ničeg drugog ponuđeno od strane DFI-a i ploča me dobro služila 3-4 godine dok nije krepala od starosti. Ako ćeš pratiti ono što je napisano u knjizi od Gigabyte-a, slobodno vrati ime nazad u P35DS3R.F13 pa flešaj kako je opisano u knjizi. Nemožeš tu puno pogriješit i greške su opisane u tutorialu. Ako nisi dobio grešku da nestanu svi mikrokodovi u BIOS, taj si dio odradio kako treba. Ako pak BIOS iz nekog razloga nevalja, failsafe ugrađen u software za flashanje neće uopće htjeti flashati BIOS na ploču. |
Puno hvala na pomoći :)
Sve sam razumio, bilo me jedino frka hoće li izmjenjeno ime biti problem. Flešat ću prema uputstvu Gigabyte-a. Hvala još jednom. Pozz |
Pozdrav,
nabavio Intel DG35EC ploču, G35 chipset. Bi li 771 Xeon radio na njoj? X3xxx xeone na s775 podržava. Hoće li biti problem osakaćen BIOS, nema ručne kontrole nad naponima i sl. tnx |
Sad nisam siguran jel ova tema ili ona druga gdje se vodila žešća rasprava o tome, ali znam da sam u jednoj od njih rekao da treba bježati od INTELOVIH PLOČA :D
Uostalom... Ionako nitko ne čita tutorial do kraja ali skrenio bih ti pažnju na slijedeću rečenicu tutoriala: Citiraj:
Ako nema baš te ploče na popisu ne očajavaj... Ukoliko se osjećaš dovoljno hrabrim da isprobaš mod na navedenoj ploči podijeli svoje iskustvo s nama i ubaci ju u navedenu bazu podataka za buduće generacije moddera (dovoljno je puknuti model ploče i CPU s kojime radi u komentar na navedenoj stranici). Nakon svega ovo nije baš egzaktna znanost i nema 100%tne garancije da će ti mod raditi, zapravo je čitava lista ploča bazirana na trial-and-error metodi ljudi koji su išli isprobati mod sa različitim procesorima na različitim pločama i čipsetima. :chears: |
Puno hvala na iscrpnom odgovoru. Istina, letimično sam prošao kroz tutorial tako da nisam vidio link. Piše ovako za moju ploču.
FAILED: X3353 (but did work in another motherboard) Na žalost, čini se da ploča ima nekih mušica. Ukoliko je uspijem dobiti da radi kako spada, da ne trošim novce jer ih nikad nema za bacanje, uzet ću X3220 s775 koji ploča podržava za 20$ na aliju. Osim ako netko ne donira jedan s771 ili se ne pojavi negdje, onda ću vrlo rado probati. U svakom slučaju ću javiti što (ne)uspijem. :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
Po mojim googlanjima i istraživanjima, kao što sam i naveo, Intelove ploče su high risk što se tiče ovog mod-a i treba ih izbjegavati. Ako možeš nabaviti s775 Xeona za sitnu lovu, samo navali. Neznam koji CPU imaš trenutno ali ako je neki iz Core2Duo serije itekako ćeš osjetiti razliku. Meni je skok sa C2D E6550 na Xeona X5460 bio nebo i zemlja. |
Ploča ima problema. Pri warm boot-u neće očitati sata diskove :) i slika na vga treperi. Kondenzatori se napuhali. Sutra ih mijenjam. To će sigurno riješiti ovo treperenje, nadam se da će i problem sa warm boot-om.
X3360 je 50$, a X3220 20$ s775. Ne isplati se naručivati s771. Za 20 dolara komp boli glava ukoliko zamjena kondenzatora riješi stvar, a imam filing da hoće. Pratio sam malo ovu temu, ali ne temeljito jer nisam imao nikakvu ploču za igrati se. Jako me boli srce kad se sjetim da sam imao GA-P35-DS3. Ta platforma me mogla služiti dan danas obzirom da mi je ovaj x6 overkill. Čini mi se da odlazim u :offtopic: . Javit ću se tu ukoliko se ipak odlučim za s771 :) Edit: Presađivanje uspješno obavljeno, pacijent preživio. Sada radi bez greške. |
Pozdrav, jel ima još netko modani bios za P35-DS3 F14?
Ima link za download na prijašnjim stranicama ali na žalost ne šljaka više. |
Probaj ovdje
http://genius239239.myweb.hinet.net/771/ |
Hvala majstore! :respekt:
Našao F14 BIOS koji mi treba na tom linku, flešao i sad mi je proradila virtualizacija i sve otalo što je bilo disejblano u vanilla BIOS. Inače, riječ je o E5450 na GA-P35-DS3. |
Citiraj:
X3360 i X3320 su životinje kao i svi Xeoni. Svojevremeno sam dao 60$ (dok je $ bio oko 6 Kn) za X5460. X33xx su držali puno višu cijenu samo zato jer su bili S775 i jer su u klasi sa Q96xx ili čak QX96xx (4 jezgre, 12 Mb cache itd.) Citiraj:
Ovo si mogao ubosti u X38 ili X48 ploču i imao bi avion :D Ja sam isto svojevremeno gledao da nadogradim sa P35 na X48 ali su X33xx Xeoni bili preskupi (ista cijena kao i Q96xx ili QX96xx), a E54xx i X54xx nisu bili kompatibilni sa X38/X48 čipsetom pa sam se nakraju pomirio sa X5460 na P45 čipsetu. Svejedno X3360 za 50$ ili X3220 za 20$ je bagatela :D |
Dal ima neke veze ako mi ploča prepoznaje xeona i bez updatea mikro kodova? Jednu sam sastavio bez updatea i kolega mi se nije bunio da nestabilno radi. A sad i još jedna p45 mi prepoznaje x5460 pa se razmišljam dali uopće dizati bios
|
Jel vidi sve instrukcije? Imao sam slučaj na EP45-UD3P da je prepoznala proc ali pola instrukcija nije.
A fakat je update biosa i fleš najmanji problem i najmanja/najlakša stavka :) |
Meni danas stigo E5450, ono sto me bacilo u shock je da sam proc narucio 14.03 a stigao je danas, 2 tjedna ! :eek:
Platio 31$, na paketu pise 4$ :D narafski carina tj. porez nula kuna. Ovaj prodavac: Code:
http://www.aliexpress.com/item/Inte-l-Xeon-E5450-3-0GHz-12M-1333-Processor-close-to-LGA775-Core-2-Quad-Q9650/32561703530.html |
31 USD... evo ih ispod 200kn.
A na njuški ih nema ispod 300 :) Na koju ploču ga turiš i čime hladiš? |
Ice na Gigabyte GA-965P-DS3 rev3.3, hladjenje bude Katana2 ili Hyper TX3 EVO + artic F9. Testiracu oba pa vidjet cemo...
212kn bank visa transfer skinuto. |
4 GHz bez prevelikih problema možeš očekivati od njega. 450x9, RAM na 900MHz i vozi miško.
U mog ćaće je C0 na pa piči na 3.6GHz na stock naponu ispod stock drek coolera :) |
Citiraj:
Složio Hackintosh na 3.5, radi ko beba. |
Jel to cudo stvarno tako hladno ?!? Postimao sam tjmax i stavio dobrar ofset u core tempu ?
http://abload.de/thumb/untitledh3r9x.png Malo me prcaju mnozitelji memorije na ploci... DDR 800 FSB 333 - RAM 833 ( Auto ) 2.5 mnozitelj - ko po spagi, sve stima... FSB 333 - RAM 833 ( 2.5 mnozitelj manualno ) - kako kad... FSB 333 - RAM 667 ( 2 mnozitelj ) - nece bootat ili prebaci na Auto :D FSB 400 - RAM 800 ( 2 mnozitelj ) - ko po spagi, sve stima... E sad.. restart iz windowsa ide ok, gasenje ide ok, restartam ga na dugme i nema boota vise.... :stoopid: Mislim da me ploca poprilicno prca... kodovi jesu u biosu i tu je sve ok proslo. |
nek te ram ne brine razlike su nebitne.ja sam sa quadom išao sa ramom na 1866(imam ddr3 ploču) kad sam stavio xeona ni za boga preko 1333.što se temp tiče, meni mugen 2 drži jezgre(oc na 3,8 1,283v) idle 19-27c, full load 56-62c dok je quad prašio i do 78-79c.
|
Nece na 3.6GHz sa 1.2500v tj. oce ali se spuca u zahtjevnijim testovima...
Nego ono sto je mene sada malo zateklo je da sam izvrtio Cpu Queen: 1. Xeon na 3.6GHz - 30542 2. Sandy na 3.6GHz - 33954 A lol ono.. ko kuca :D Pa to je mizernih 12% u korist i5 2500K ako je turbo do 3.6GHz. Inace Sandy drzim na 4.0GHz i Cpu Queen je onda 37776. Znaci Sandy na nekom odronu od ploce bez mogucnosti OC-a je max 15-20% mozda jaci u tom testu ako je Xeon na 3.6GHz-a i hladniji bar 10C u full loadu :stoopid: Budem nesto probao encodirati sa oba na 3.6GHz bas da vidim no temperature ne prelaze 51-52 ako je ono sa slike gore dobro postimano, cooler je hladan prst metodom, znaci ne topao nego doslovce mlak na dodir bilo gdje. edit: grafa me prcala nesto, bice da je neispravna.., promjenio i sad je ok, kada se restarta na dugme od kucista nije sliku bacala... |
Ako neće 3.6 na 1.25V, onda je to loš primjerak za OC.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:48. |